iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των benchmark

Η μάχη των benchmark ξεκίνησε και τα “πυρηνικά” των Apple και Samsung έλαβαν θέση. Το Appleinsider έκανε τη δοκιμή με τα benchmark να μπαίνουν σε λειτουργία για το ποιά συσκευή είναι η καλύτερη, με τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Προφανώς και η αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια αλλά το ποιά συσκευή είναι καλύτερη φαίνεται στην καθημερινή χρήση που κάνουμε και το κατά πόσο και πως ανταποκρίνεται σε όσα κάνουμε. Παρόμοια δοκιμή έγινε και το 2017 με το Galaxy Note 8 το οποίο υπολοιπόταν του iPhone X χωρίς να αμφισβητείται πως είναι αντικειμενικά μια εξαιρετική επιλογή.

Στο εσωτερικό των συσκευών, τα Galaxy S9 και S9+ έχουν τον οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 845 ενώ διαθέτουν 4GB και 6GB μνήμη RAM αντίστοιχα. Στον αντίποδα, το iPhone X διαθέτει τον εξαπύρηνο Α11 Bionic επεξεργαστή και μνήμη RAM στα 3GB, ενώ το iOS είναι πολύ αποδοτικό αλλά το σύνολο που προσφέρει η Samsung φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι.

Ξεκινώντας με το Geekbench 4, το iPhone X φαίνεται πως δείχνει “τα δόντια” του απέναντι στο S9+ ειδικά στη single-core δοκιμή με 4.243 έναντι 2.007 πόντων. Στη multi-core δοκιμή το iPhone X απέδωσε 10.433 έναντι 8.307 πόντων του S9+ κάτι το οποίο οφείλεται και στον τρόπο λειτουργίας του iOS, κάνοντας πολλές φορές τα iPhone που διαθέτουν χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τον ανταγωνισμό, να αποδίδουν καλύτερα και γρηγορότερα από τα αντίστοιχης δύναμης Android smartphone.

apple iphone x samsung galaxy s9 plus benchmark μάχη, iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των benchmark

Στο κομμάτι των γραφικών το S9+ πέτυχε 14.308 πόντους, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής το iPhone X το οποίο σκόραρε 15.177 πόντους, κάτι το οποίο αποτελεί μια μικρή νίκη για τη Samsung η οποία στον τομέα των γραφικών συνήθιζε να είναι πιο χαμηλά, αναφορικά πάντα με το τι έδειχναν οι αριθμοί. Όμως, οι ρόλοι αντιστρέφονται στο AnTuTu όπου το S9+ βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από το iPhone X σκοράροντας 263.661 έναντι 211.652 πόντων κάτι που οφείλεται στις σημαντικές βελτιώσεις της Qualcomm στο κομμάτι του επεξεργαστή γραφικών. Στον τομέα όμως του AnTuTu HTML 5 το iPhone X είναι νικητής με 37.461 πόντους έναντι των 33.924 που απέδωσε η συσκευή της Samsung.

apple iphone x samsung galaxy s9 plus benchmark μάχη, iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των benchmark

Όσον αφορά το Basemark OS2 μπορεί το S9+ να πέτυχε 4.108 πόντους έναντι 4.044 του iPhone X αλλά ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, θα δούμε ότι το iPhone X κέρδισε σε όλους τους τομείς εκτός από αυτόν της μνήμης, κάτι που φαντάζει λογικό μιας και το S9+ έχει τη διπλάσια μνήμη RAM με 6GB έναντι των 3GB του iPhone X.

apple iphone x samsung galaxy s9 plus benchmark μάχη, iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των benchmark

Περνώντας στο GFXBench OpenGL στο 1080P Manhattan Offscreen τεστ, το iPhone X απέδωσε ελάχιστα καλύτερα με 5.463 έναντι 5.106 πόντων του S9+ ενώ στο Jetstream browser benchmark το iPhone X ισοπεδώνει με 204 πόντους το S9+ και τους 87 που σκόραρε, με τη δοκιμή να γίνεται ανάμεσα στους stock browsers, το Safari και Samsung Internet Browser, ενώ δεν αποκλείεται το S9+ να απέδιδε καλύτερα εαν η δοκιμή γινόταν με κάποιον άλλο third party web browser.

apple iphone x samsung galaxy s9 plus benchmark μάχη, iPhone X vs Galaxy S9+: Η μάχη των benchmark

Εντύπωση προκαλέι επίσης η δοκιμή στο Octane 2.0, ακόμα ένα browser benchmark, στο οποίο το iPhone X είναι πολύ καλύτερο αποδίδοντας 33.683 πόντους έναντι 11.682 που σκόραρε η ναυαρχίδα της Samsung, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο καλύτερος είναι ο Safari απέναντι στον Samsung Interner Browser.

Κάνοντας έναν απολογισμό, το iPhone X φαίνεται πως είναι καλύτερο στα περισσότερα benchmark τεστ, εκτός από ορισμένα που το Galaxy S9+ απέδωσε καλύτερα. Τέτοιες δοκιμές μπορεί να δείχνουν το ποια συσκευή είναι πιο δυνατή, πιο γρήγορη, πιο αποδοτική αλλά το τι θα επιλέξει ο καθένας θα πρέπει να έχει να κάνει με το ποια συσκευή εξυπηρετεί τις ανάγκες του καλύτερα και θα ήταν πιο σωστό να “παίξει” και με τις δύο και να αποφασίσει ποιά του ταιριάζει καλύτερα προτού προβεί σε κάποια αγορά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Το iphone X είναι αναμβισβήτητα η πιο γρήγορη συσκευή στο loading παιχνιδιών αλλά η μικρή του ram οδηγεί σε reloading εφαρμογών ανοιχτών στο παρασκήνιο :
https://www.youtube.com/watch?v=KF84r4O45MI

Η ιδανική συσκευή για έναν χρήστη που παίζει βαριά παιχνίδια και τον ενδιαφέρει και το multitasking είναι αυτή τη στιγμή το OnePlus 5T 8GB. Αν μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα μπορεί να πάει στο Huawei Mate 10 Pro 6GB και να εξασφαλίσει καλύτερη κάμερα και μπαταρία αλλά να πέσει κατά 2G στη ram. Nομίζω πως αυτές είναι οι δύο καλύτερες επιλογές για συνδυασμό gaming+multitasking.

Σταύρος Χρι

Εν μέρη συμφωνώ φιλε Γιάννη. Παρόλα αυτα, ξεχνάς κατι πολυ σημαντικό. Καμια σχέση δεν έχουν οι Kirin με τους snapdragon. Αυτο ειναι το μεγάλο μείον στο mate

NikosAr

Για άλλη μια φορά εντυπωσιάζομαι με Apple … αλλά και αντίθετο να ήταν το αποτέλεσμα πάλι Apple θα γούσταρα !!!!

alxgiann

Μπράβο σου Νίκο να γουστάρεις όπως θέλεις, κανένα πρόβλημα. Εγώ πάλι γουστάρω να ανοίγουν οι εφαρμογές 2-3 δευτερόλεπτα αργότερα και να χαίρομαι ένα έξτρα πεντακοσάευρο στην τσέπη μου. Τα νούμερα είναι νούμερα, σε καθημερινή χρήση δεν υπάρχει πλέον χαοτική διαφορά από κινητά που κάνουν 800-1000 ευρώ με αυτά των 400-500 ευρώ. Αυτό ισχύει και για τα 2 κινητά του άρθρου, δεν παίρνω την μεριά κανενός από τους 2.

JohnWave

@Σταύρο γιατί το λες αυτό; Και εγώ είχε την ίδια άποψη με σένα εξαιτίας των υποδυέστερων καρτών γραφικών της Huawei αλλά κοίτα εδώ μετρήσεις στο Mate 10 Pro :
https://www.phonearena.com/reviews/Huawei-Mate-10-Pro-Review_id4443/page/2

Φωτης

Κ μιλαμε για περσινο κινητο το iphone x..Αυτο τα λεει ολα νομιζω για το τερας επιδοσεων x!!!

Μάκης

Το πόσο γελάω με αυτά τα ανούσια τεστ δεν φαντάζεστε λέμε!

Έβαλαν αντιμέτωπα ότι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω σε Smartphones, και ψάχνουν να βρουν διαφορές του τύπου: (ψάχνω να βρω βελόνα στα άχυρα)

Υ.Γ Μπράβο παίδες μου, “ΤΕΣΤ με ουσία” όχι παίζουμε τώρα………………….αχχχχχχχχχχχχχχχχ

Petroslappas

Μια από τα ίδια.
Και πέρυσι τα ίδια έδειχναν αλλά τα note8 στην πράξη ήταν ποιο γρήγορο κατά πολύ σε όλα τα τεστ βίντεο …

Mac

Το περσινό XZ Premium είπαμε ότι φορτώνει τα περισσότερα παιχνίδια και εφαρμογές πιο γρήγορα από το iPhone X, έτσι;

mech.al.

Τα νούμερα είναι νούμερα, δεν έχουν άμεση σχέση με εμπειρία χρήσης… Σε τελική απόδοση δεν πιστεύω ότι τα iPhone είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό (εχει πανίσχυρο hardware το οποίο χαντακωνεται από software που δεν εξελίσσεται τοσο γρήγορα όσο το αντροϊντ).
https://youtu.be/vmgqQuuiNUk

Φωτης

Εγω στα παιχνιδια δεν εχω δει πιο smooth συσκευη απο το iphone x κ iphone 8..Δεν εχω iphone εχει φιλος το x κ ειναι αντε γεια η συσκευη οπως κ τα χρηματα που ζηταει βεβαια..Σε θεμα ομαλότητας ειναι σε αλλο επιπεδο..Εχει κ φοβερη καμερα κ ηχο κ ποιοτητα κατασκευής που δεν υπαρχει αλλου..

Dimitris

Προσωπικά ποτέ δε με ενδιέφεραν τα benchmarks. Τα νουμερα αυτά για εμένα δε λένε τίποτα. Και τα δύο τηλέφωνα είναι κορυφαία. Άποψη μου είναι ότι ο καθένας διλέγει αυτό που τον διευκολύνει περισσότερο στη χρήση και αυτό που του αρέσει περισσότερο στο χέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.