iPhone X: Αναφορές για θόρυβο από το εμπρόσθιο ηχείο

iPhone X θόρυβος εμπρόσθιο ηχείο, iPhone X: Αναφορές για θόρυβο από το εμπρόσθιο ηχείο

Το iPhone X της Apple έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου. Ο ανανεωμένος bezel-less σχεδιασμός, το πανίσχυρο A11 Bionic chipset, η προσθήκη του Face ID και η αφαίρεση του Touch ID συνοψίζουν εν συντομία το νέο smartphone.

Όπως συμβαίνει σε κάθε κυκλοφορία high-end κινητού τα τελευταία χρόνια, οι πρώτες ημέρες διαθεσιμότητας αποτελούν την δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία εμφανίζονται συνήθως διαφόρων ειδών προβλήματα και δυσλειτουργίες. Το ίδιο ισχύει και με το iPhone X. Λίγο μετά τα παράπονα μιας μερίδας χρηστών για εμφάνιση πράσινης γραμμής στην οθόνη, πλέον υπάρχουν αναφορές και για θόρυβο από το εμπρόσθιο ηχείο.

Συγκεκριμένα, κάποιοι παραπονεμένοι κάτοχοι του νέου X παρατήρησαν ένα είδος τρίξιμου από το ηχείο που βρίσκεται μέσα στο “notch” (και παίζει και τον κύριο ρόλο του ακουστικού). Να σημειωθεί πως το iPhone X ενσωματώνει ένα ηχείο στην κάτω πλευρά και το προαναφερθέν στην μαύρη εγκοπή, δημιουργώντας stereo κάλυψη. Ο θόρυβος εμφανίζεται περισσότερο όταν η συσκευή παράγει ήχο σε υψηλή ένταση, ενώ παρατηρήθηκε τόσο κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων, όσο και κατά την συνομιλία με άλλους σε ανοιχτή ακρόαση.

Ένα παρόμοιο ζήτημα είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας των iPhone 8 / 8 Plus. Τότε το πρόβλημα εμφανίζονταν κυρίως κατά την διάρκεια της υπηρεσίας FaceTime, με την Apple να διορθώνει την δυσλειτουργία μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Είναι πιθανό το ζήτημα θορύβου στο iPhone X να λύνεται με παρόμοιο τρόπο. Μέχρι στιγμής βέβαια οι αναφορές είναι λίγες, αλλά αν το Cupertino λάβει γνώση για το ζήτημα, θα προχωρήσει και στις αντίστοιχες ενέργειες.

Όπως και να έχει, φαίνεται πως πλέον τα μικρό-προβλήματα και οι μεμονωμένες ελαττωματικές παρτίδες στα μοντέλα πρώτης κυκλοφορίας των high-end smartphones είναι μια συνήθεια που έγινε… λατρεία από τους κατασκευαστές. Οι τιμές των συσκευών έχουν αυξηθεί, το ίδιο όμως δεν ισχύει και για την αξιοπιστία τους. Ας ελπίσουμε αυτό να αλλάξει στο μέλλον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Don Mitso Mou

“Οι τιμές των συσκευών έχουν αυξηθεί, το ίδιο όμως δεν ισχύει και για την αξιοπιστία τους. Ας ελπίσουμε αυτό να αλλάξει στο μέλλον.”

Πέρα του ότι το techblog προσπαθεί, και καλά κάνει σαν επιχείρηση, να δημιουργήσει ντόρο για να αυξηθουν τα κλίκς και η αντιπαράθεση, ποια ακριβώς είναι αυτή η τρομερή ελειψη αντίστοιχης ποιότητας; Στα 25 κομμάτια του IPhone που είχαν θέμα στην οθόνη ή στα αλλά τόσα pixels που είχαν θέμα. Και μιλάμε τώρα για 25 IPhone σε 8 εκατομυρια. Είμαστε πια σοβαροί; Αναφέρεστε σε 3 κομμάτια στο εκατομμύριο και το χαρακτηρίζεται ως αναντιστοιχία αυξανόμενης τιμής με ποιότητα.

Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει

veros

ολα καλα με το Χ τρεχατε να προλαβετε το κελεπουρι

Don Mitso Mou

«Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση »

Μάλιστα. Αν αναφέρεσαι προσβλητικά για τη σεξουαλικότητα κάποιου το σχόλιο περνάει σφαίρα, αλλά αν τολμήσεις και κανείς κριτική στο σάιτ πρέπει να περιμένεις έγκριση

Don Mitso Mou

@veros

Δεν με νοιάζει καν, 4 κινητά έχω το ένα είναι IPhone. Απλά έχει πολύ πλάκα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάθε χρόνο για πλάκα ανακαλούν εκατομυρια μονάδες για σοβαρά θέματα κι εσείς χτυπιέστε για μερικές δεκάδες τηλεφώνων. Αλλά φυσικό είναι, οι πιο πολλοί δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν κινητό, στα αυτοκίνητα θα έβγαζαν τη χολή τους ;

Αρης

Είναι ντροπή να αγοράζεις συσκευή και να έχει πρόβλημα. Οποιαδήποτε και να ναι, οποία μαρκα. Ρε μάγκες, εσείς τα σκατε και δεν είναι πλαστά και καλπικα , γιατί αυτά που αγοράζετε δεν τα θέλετε άψογα και τους δικαιολογειτε; Τόσο θύματα πια;

Don Mitso Mou

@veros

Έφυγα από Ελλάδα, έχω την ησυχία μου και 30.000€ το μήνα και εσυ πιστεύεις πως κόπτομαι ιδιαίτερα αν σε πειθώ ή όχι;

@αρης

Φίλε μου κανείς δεν αρέσκεται μα αγοράζει κάτι και να είναι σκάρτο. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να γίνεται η τρίχα τριχιά. Έχει γεμίσει το YouTube με «επαγγελματίες δοκιμαστές» που τραβάνε κάποια θέματα σε ένα απειροελάχιστο δείγμα όλων των κινητών γιατί βγάζουν λεφτά από αυτό. Και το έγραψα πιο πάνω. Για μένα οι αστοχίες σε όλα τα κινητά είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Απλά κάποιοι ζορίζονται να τα πάρουν, είναι η μικρή τους χαρά και χαλιουνται αν πάθουν κάτι. Θέλεις ζόρι, να σου πω εγώ που σε αναμονή για αυτοκίνητο αξίας 200.000€ την πρώτη εβδομάδα χάλασε και περίμενα άλλους τρεις μήνες μέχρι να φτιάξει. Και μου λέει ο από πάνω ο veros αν με νοιάζει για το κινητό. Είμαστε σοβαροί;

Agnostos13

Εγώ θέλω το τέλειο! Θα το βρω; Όχι!
Όποτε συμβιβάζομαι με απλά το καλύτερο…

Κωνσταντίνος

‘Οποιο άρθρο δεν είναι γραμμένο από τον κύριο Βλαχάκη , κάνει μπαμ.

Petros

Σίγουρα η πιο προβληματική συσκευή της Apple

Ανδρέας Τ.

ετσι φαινεται οντως αρκετα θεματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.