iPhone X vs OnePlus 5T: Ποιος κερδίζει το κλασικό τεστ ταχύτητας του Phonebuff;

Πρόκειται για ένα εκ των δημοφιλέστερων τεστ ταχύτητας του Youtube. Είναι ο “πατέρας” της σύγκρισης ταχύτητας με τις ίδιες εφαρμογές ταυτόχρονα σε δύο γύρους. Ο λόγος για το speed test του Phonebuff που εδώ και μερικά χρόνια συγκρίνει τις κορυφαίες ναυαρχίδες της εκάστοτε γενιάς, ώστε να καταλήξει στο ταχύτερο smartphone.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνιμοι πρωταθλητές του Phonebuff speed test ήταν τα iPhones της Apple. Οι προτάσεις του Cupertino συνέτριβαν τον ανταγωνισμό, αφήνοντας πολύ πίσω την πλειοψηφία των Android ναυαρχίδων. Τα iPhones έχαναν μόνο από τους νέους αντικαταστάτες τους και, συνήθως, από τα Android μοντέλα της επόμενης χρονιάς. Όλα όμως άλλαξαν το περασμένο καλοκαίρι με την κυκλοφορία του OnePlus 5. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Phonebuff, το iPhone (και συγκεκριμένα το iPhone 7 Plus) έχασε από την συσκευή της OnePlus, έστω και αν χρειάστηκαν 8GB μνήμης RAM για να επιτευχθεί αυτό.

iPhone X OnePlus 5T τεστ ταχύτητας, iPhone X vs OnePlus 5T: Ποιος κερδίζει το κλασικό τεστ ταχύτητας του Phonebuff;

Έκτοτε, η υπεροχή των iPhones μοιάζει να κλυδωνίζεται. Με την παρουσίαση του Galaxy Note 8, η Samsung κατάφερε για πρώτη φορά να νικήσει Apple smartphone ίδιας γενιάς, το iPhone 8 Plus. Πολλοί θεώρησαν πως οι μελλοντικές εκδόσεις του iOS 11 θα βελτιώσουν το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν έγινε. Ακόμα και το iPhone X (που ενσωματώνει ίδιο επεξεργαστή και μνήμη συστήματος με το 8 Plus) δεν κατάφερε να υπερισχύσει του νέου Note. Επιπλέον, πριν από λίγες εβδομάδες η OnePlus ανακοίνωσε το 5T, μια ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του 5 με ανανεωμένο design και καλύτερη κάμερα / οθόνη. Αυτομάτως το νέο smartphone πήρε τα ηνία από τον προκάτοχο του ως ταχύτερο κινητό όλων και συγκρίθηκε με το ακριβότερο κινητό της ιστορίας (μέχρι σήμερα)…

Στο πρώτο speed test που διεξήγαγε ο EverythingApplePro, το OnePlus 5T επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του εκ της σειράς 8 / 8 Plus / X, σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο. Μπορεί ο A11 Bionic των νέων iPhones να επιτελεί πιο γρήγορα απαιτητικές διεργασίες από τον Snapdragon 835 του 5T, όμως τα 8GB μνήμης συστήματος του δεύτερου (έναντι των 3GB του X) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την ταχύτερη διεκπεραίωση του τεστ. Βέβαια, στην… έδρα του David (του προσώπου πίσω από το Phonebuff κανάλι) το iPhone X είχε χάσει μόνο από το Note 8. Θα άλλαζε αυτό;

iPhone X OnePlus 5T τεστ ταχύτητας, iPhone X vs OnePlus 5T: Ποιος κερδίζει το κλασικό τεστ ταχύτητας του Phonebuff;

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, το δημοφιλές Youtube κανάλι δημοσίευσε το δικό του τεστ ταχύτητας μεταξύ του iPhone X και του OnePlus 5T. Θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα ή το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με του EverythingApplePro; Είναι τελικά αρκετά τα 3GB RAM στο iOS ή φαίνεται πως πλέον οι εφαρμογές είναι πιο απαιτητικές; Είναι αυτή η πρώτη χρονιά που τα iPhones θα μείνουν εκτός κορυφής σε συγκρίσεις ταχύτητας; Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στην αρχή του άρθρου και να δώσετε εσείς απάντηση στα προαναφερθέντα ερωτήματα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Δεν θα καθίσω να δω το βίντεο γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα αλλά έχω να πω το εξής
Χρόνια apple χρήστης και λάτρης αλλά δοκιμάζω συνέχεια Android συσκευές κάθε χρόνο
Έχω να πω μόνο ότι το oneplus 5 που κατέχω αυτή την στιγμή είναι ότι ταχύτερο έχω δουλέψει σε τηλέφωνο
Και ποιοτικό αλλά και το πιο γρήγορο τηλέφωνο όλων των εποχών. Και σε ram είναι τέλειο δεν κλείνει τίποτα από μόνο του

Panoua

Η μια σφαλιάρα μετά την άλλη έρχεται για το iPhone X στα speed test…

Χρήστος

Φαπες απο παντου 👋👋

Rizo

Ένα έχω καταλάβει πάντως. Γενικά η διαφορά είναι πως ότι στα iPhone φορτώνουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια και κάνει πιο γρήγορο docode.
Στα υπόλοιπα & το ίδιο είναι ή χάνει ελαφρώς.
Γιατί αν βγουν τα παιχνίδια κερδίζει και στον πρώτο γύρο το 5Τ.
Πάντως και πάλι δεν αλλάζει η άποψη μου ότι μιλάμε για αμελητέες διάφορες μια και πλέον οι επεξεργαστές είναι πολύ δυνατοί.
Μόνο για τα benchmark είναι τα υπόλοιπα..

Ahmet

Αυτές οι συγκρίσεις είναι αποκλειστικά για να χαμε να λέγαμε
Και τα δυο είναι τρομερά γρήγορα
Στην αρχή λίγο πιο γρήγορο το Χ και μετά πιο γρήγορο στο δεύτερο γύρο το 5Τ λόγω RAM προφανώς. Ωστόσο ούτε θα καταλάβω τα λίγα δευτερόλεπτα διαφοράς στον πρώτο γύρο που ήταν μπροστά το Χ ούτε στην δεύτερη περίπτωση θα έχω ποτέ ανοιχτά 50 προγράμματα μαζί αν και για τα λεφτά του Χ ακόμα και αν ήθελα θα έπρεπε να μπορώ να τα έχω στο background.
Από εκεί και πέρα iOS ή Android lovers είναι το θέμα

Chris

Παίρνεις το OnePlus 5t με τα μισά λεφτά και τα άλλα μισά τα έχεις για κάρτα για τον υπόλοιπο χρόνο 😉

Georgerapp

Έλα τώρα έχουν ταβανιασει τα τηλέφωνα πλέον.πανε κοπιδι ολα με κάμερες καταπληκτικές.
Για μένα ολα θα πρέπει να έχουν το δικό τους dock η ακόμα καλύτερα dock που τοποθετείς πολλα μοντέλα με έτοιμες θύρες για mini hdmi και usb για να κοτσαρεις ταχύτατα οθόνη πληκτρολόγιο και ποντικι και σε συνδιασμό με αυτόματο deaktop launcher να έχεις ενα mini pc σε κάθε χώρο οπου υπάρχει οθόνη.

Giorgosgek

Iphone απο τα lidl

Κωνσταντίνος

Ηλιθια test που δεν απαιτουν την υπαρξη γνωσεων και τεχνογνωσιας , παραμονο βλακειας.

Ioannis

Ταχυτατο το OnePlus5T βεβαια περιμενουμε καποιο update που θα βελτιωσει και αλλο την αποδοση του Iphone X. Τωρα οσον αφορα την τιμη ολα ειναι σχετικα μπορει κανεις για παραδειγμα να παρει ενα Megane RS και αλλος Bmw 430 GT. το οτι κατι ειναι γρηγοροτερο δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερο σαφως! τωρα στο θεμα μας τι δινει παραπανω το Iphone ? καλυτερη οθονη με μεγαλυτερη φωτεινοτητα καλυτερη θεαση σε συνθηκες εντονης ηλειοφανειας και φυσικα καλυτερη αναλογια screen-to-body ratio. Αυτα οσον αφορα την οθονη. Ειναι αδιαβροχο ναι μεν IP67 αλλα απο τον να μην ειναι σιγουρα καλυτερο να εχει IP67! Σε θεμα καμερας απ οτι διαβαζω το iphone υπερτερει. Δεν εχω δοκιμασει δεν εχω δει το One Plus 5T δεν μπορω να εχω ξεκαθαρη εικονα σε αυτο το κομματι! Face ID ναι μεν και το 5T αναγνωριζει προσωπο λενε και δουλευει μια χαρα, σαν κονσεπτ παντως αλλο να αναγνωριζει 300 σημεια και αλλο 10.000 οπως το X (τωρα θα πει κανεις τι με νοιαζει αν δουλευει μια χαρα? μαζι τους ειμαι) απλα προφανως αλλο κοστος εχει ο ενας αισθητηρας αλλο ο αλλος. Το X εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και η αισθηση στο χερι ειναι αψογη. Το ηχειο του x ειναι ποιο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.