iPhone Xs/Xs Max: Αισθητή βελτίωση στις LTE ταχύτητες σε σύγκριση με το iPhone X

iphone xs xsmax γρήγορα lte modem σύγκριση iphone x, iPhone Xs/Xs Max: Αισθητή βελτίωση στις LTE ταχύτητες σε σύγκριση με το iPhone X

Τα νέα iPhone Xs και Xs Max δε διαθέτουν μόνο νέο επεξεργαστή και μεγαλύτερη οθόνη (Xs Max) αλλά και πιο γρήγορα LTE modem τα οποία παρέχουν αρκετά υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με αυτές του iPhone X.

Τα πρώτα benchmark των νέων iPhone Xs και Xs Max, αναφορικά με τις ταχύτητες στα 4G LTE δίκτυα, δείχνουν πως είναι πιο γρήγορες σε σύγκριση με αυτές του iPhone X μιας και πλέον υποστηρίζουν τη μέθοδο 4×4 MIMO, κάτι το οποίο υποστηρίζεται από τα android smartphone εδώ και καιρό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου τα Galaxy S9 έχουν πιο γρήγορες LTE ταχύτητες από το iPhone X κατά 37%, με την Apple να δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, και να βελτιώνει τις ταχύτητες στη σύνδεση με τα LTE δίκτυα. Το SpeedSmart benchmark που κάνει τις μετρήσεις σε LTE ταχύτητες, δείχνει τα iPhone Xs και Xs Max να πετυχαίνουν υψηλότερες ταχύτητες στα δίκτυα της AT&T, T-Mobile και Verizon, δείχνοντας ταυτόχρονα τις αντίστοιχες επιδόσεις του iPhone X.

Στις περισσότερες μετρήσεις, οι ταχύτητες download ήταν ίδια αλλά και περισσότερο από διπλάσια σε σύγκριση με αυτές του iPhone X, την ώρα που οι ταχύτητες upload να μην είναι πολύ υψηλές αλλά δείχνουν βελτιωμένες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Όσον αφορά το “οικονομικό” iPhone XR τα νέα δεν είναι ευχάριστα μιας και διαθέτει το ίδιο modem με το iPhone X, με τις LTE ταχύτητες να είναι μικρότερες από τα iPhone Xs και Xs Max.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris966

Το Xs από πού κι ως πού έχει μεγαλύτερη οθόνη και από ποιό;
Από το Χ ή από το Xr;

Chris966

Καλημέρα και σε εσάς. Δεν υπάρχει θέμα, δεν το συζητώ να είστε καλά.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση αν γνωρίζετε..
Τα νέα iphone Xs και Xs Max, πόσα μεγαφωνάκια έχουν στο κάτω μέρος τους, εκατέρωθεν της θύρας lighting; Το ρωτώ αυτό, γιατί σε κάποιο sight, παρατήρησα ότι, έχει τρία μεγαφωνάκια από την μία πλευρά και έξι από την άλλη, την στιγμή που το περσινό Χ είχε έξι από κάθε πλευρά!!!

Chris966

OK, ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.

Tasos Spanos

Εμάς εδώ δεν μας αφορά τόσο αυτό γιατί δεν πιάνουμε τέτοιες ταχύτητες
Ακόμα και παλαιότερα chip δίνουν μια χαρά ταχύτητες αλλά το θέμα είναι ότι τα δίκτυα μας δεν έχουν ούτε στην μισή Ελλάδα καλό 4g

JohnWave

Απαράδεκτο για την Apple που τόσα χρόνια στερούσε από τους κατόχους iphone τη δυνατότητα να έχουν τις ίδιες ταχύτητες internet με τους αγοραστές android ναυαρχίδων. Βέβαια θα μου πείτε γιατί να την κατακρίνω όταν οι ίδιοι οι κάτοχοι iphone δεν είχαν πρόβλημα να έχουν πολύ πιο αργές ταχύτητες. Σωστό, απλά δυσκολεύομαι να μπω σε μια τέτοια μαζοχιστική λογική.

Δείτε από το 4ο λεπτό και μετά τα αποτελέσματα των μετρήσεων:
https://www.youtube.com/watch?v=6TfZz6bM0u4

Agnostos13

@JohnWave
Κάτι πρέπει να πουλήσει και φέτος…
Στα της Ελλάδας βέβαια τέτοιες ταχύτητες δεν θα δούμε ούτε όταν έρθει το iPhone XX

JohnWave

@Agnostos13, αν αναφέρεσαι στο internet μέσω wifi στο σπίτι (μέσω wifi έκανε τα συγκριτικά το unbox therapy), προσωπικά έχω fiber στα 100mbps πραγματική ταχύτητα οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος. To πιθανότερο είναι να αναφέρεσαι στο 4G και στην κάλυψη που έχουμε στην Ελλάδα. Ναι σε αυτό είμαστε πίσω όντως αλλά τουλάχιστον στις περιοχές όπου η κάλυψη είναι πολύ καλή, είναι θετικό το να μπορεί η συσκευή σου να την εκμεταλλευτεί όσο το δυνατό περισσότερο.

KostasB

Καλημέρα στην παρέα. Όσον αφορά τις 3 τρύπες στο κάτω μέρος δεν θα τις έλεγα διακοσμητικές αλλά είναι οι τρύπες του κάτω μικροφώνου.

Makis

Μέσω cellular είναι τα τεστ που έκανε, όχι wifi. Δείτε στις οθόνες των κινητών το type, αριστερά.

johny

οι τρυπες οι μισες στο κατω μερος του κινητου ειναι οντως διακοσμητικες,η αν δεν θελεις να τις πεις διακοσμητικες τοτε μπορεις να πεις οτι τις εχουν για να διαχωριζεται/μοιραζεται ο ηχος.εχει μονο ενα ηχειο στο κατω μερος.δεν εχει πχ ενα απο τα δεξια και ενα απο τα αριστερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.