Japan Display: Ενισχύει τις φήμες για iPhone με OLED οθόνη

Οι OLED οθόνες θεωρούνται καλύτερες από τις αντίπαλες LC χάρη στην μικρότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και την καλύτερη απόδοση της εικόνας. Ωστόσο, η Apple είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές που παραμένουν ακόμη σε LCD.

Το τελευταίο διάστημα έχει ακουστεί πολύ έντονα ότι η Apple ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση σε OLED οθόνες με το iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2018. Η ίδια όπως πάντα δεν κάνει κανένα σχόλιο, όμως υπάρχουν οι προμηθευτές της, που ηθελημένα ή άθελά τους μας δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Japan Display, ένας από τους προμηθευτές της Apple, μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή OLED panels από το 2018. Η υιοθέτηση OLED οθονών από την Apple το 2018 έχει λογική αν σκεφτούμε ότι τις σημαντικές αλλαγές στα iPhone της κάνει κάθε 2 χρόνια.

Μπορούμε να φανταστούμε την OLED οθόνη στο iPhone 8 ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα διαφημίσει η Apple. Προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι τι από τα παραπάνω ισχύει και κρατάμε επιφυλάξεις.

iphone oled display, Japan Display: Ενισχύει τις φήμες για iPhone με OLED οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

139 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Μπράβο στην Apple που θα βάλει μελλοντικά OLED , 8 πύρηνο επεξεργαστή ,3 GB RAM και 32 ROM , 16 mp camera κτλ. Εγώ ήδη τα έχω αυτά στο Galaxy S6 απο τώρα και δεν χρειάζεται να περιμένω κάτι χρόνια και χωρίς να πληρώνω τον κούκο (iphone 6S) για αηδόνι.

viel

μπραβο γιαννη που εχεις 8πυρηνο με χειροτερη αποδοση απο τον δυπηρηνο, 3gb μνημη με memory leak και χωρις να μενουν τα app στο background και lag! αλλα ναι οτι πληρωνεις περνεις

Panos

viel συγχαρητήρια ανοίγεις τον chrome 2 deut νωρίτερα και πληρωσες 800€

viel

δεν εχω τον chrome sorry

Sakis

@veil +1000

ΚώσταςD.

Καθιστε πρωτα να ερθει το 2018… Μπορει μεχρι τοτε να μην υπαρχει καν η apple… χαχαχα

Αλεξ

Όταν οι άλλοι θα είναι με 4k η apple θα ανακαλύπτει τις oLed οθόνες!

Makis

Μην το κουράζετε το θέμα, μακροβιότερα είναι τα Apple, βλέπεις πολύ συχνά έξω 4 και 4s, αντίστοιχα galaxy λιγότερα, και αφήστε τις δυνατότητες και τις εξυπνάδες, 5-6 πράγματα κάνουμε με τα smartphone όλοι μας, παραμετροποιήσεις κλπ είναι παραμυθάκια. Κάτοχος Nexus.

giannis

makis…..
συγνωμη αλλα δεν θα εδινα 800 ευρω για ενα κινητο για να κανω μονο 4-5 πράγματακια.
αληθεια ειναι οτι αυτα τα 4-5 το iphone τα κανει καλυτερα απο το note μου. η αληθεια επισης ειναι οτι με το note μου κανω αλλα 40-50 πράγματα που το iphone απλα τα ονειρεύεται.
800 ευρω για 4-5 πραγματα και πουλ μουρ για μενα ειναι θυματοποιηση

ChrisG

Αν είναι για 5,6 πραγματάκια τα κάνεις και με 250 ευρώ.προφανώς οι επιλογές των ανθρώπων είναι πιο σύνθετες.εγώ προσωπικά βλέπω περισσότερα παλιά android και περισσότερα καινούρια iphones.το 4s ψόφησε,το φρόντισε η apple.τα android αντέχουν περισσότερο απο τα iphones επειδή σταματάνε να ενημερώνονται όσο είναι οκ,καθώς και τα πολύ ισχυρά hardwares που έχουν.φίλος έχει s3 και το χαίρεται.πολύ σχετικά όλα αναλόγως του χρήστη.
Για την οθόνη έχω να πώ ότι η apple είναι πίσω απο τον ανταγωνισμό και αρκετά όταν πληρώνεις 800 ευρώ και έχεις 750p και 1100 με 1080p.βέβαια υπάρχει λόγος…τα έχουμε ξαναπεί.oled το 2018 σημαίνει άλλα 2 iphones.αργεί η apple ως συνήθως μέχρι να βγεί το μεδούλι που λέμε:)

Ανακιν

@viel συμφωνώ μαζί σου μόνο για τα apps που δεν μένουν στο background πραγματικά τραγικό αλλά πίστεψε όταν δεις την εικόνα της οθόνης και την αίσθηση του κινητού στο χέρι σου δεν θ ξαναπαρεις αηφονι

Don mitso mou

@chrisg
…..”όταν πληρώνεις 800 ευρώ και έχεις 750p και 1100 με 1080p.βέβαια υπάρχει λόγος…τα έχουμε ξαναπεί.oled το 2018….”
1ον το 6s 64g εχει κάτω απο 800 στην Ελλάδα.
2ον επειδή είστε θύματα στην Ελλάδα και με ΜΗΔΕΝ καταναλωτική παιδεία και φυσικά δύναμη δεν σου φταίει η Apple που σε ξεσκίζουν οι μεσάζοντες και οι φόροι. Εγώ το 6s 64g το πήρα 550€ Χωρίς σύνδεση.
3ον 720p , 750 δεν υπάρχει !!!!!!!!!!!!

Makis

@giannis

Και είπα να μην αρχίσω κουβέντα, τέσπα, φίλε Γιάννη από τα 40-50 φτιάξε μια λίστα σε παρακαλώ με 10 μόνο που κάνεις επιπλέον από τα γνωστά 5-6 που κάνουμε όλοι και μετά θα συμφωνήσω, σε βοηθάω έτσι, δεν σου ζητάω να αριθμήσεις τα 50!!!!

ChrisG

@Don mitso mou,
τιμή πλαισίου iphone 6s 64gb 899ευρώ.στα 800 ευρώ θα το βρείς παντού σε επίσημο αντιπρόσωπο.παραεισαγωγής…769.89 ευρω!και για να έχουμε καλό ερώτημα εσύ απο που το πήρες λοιπόν με 550 που είμαστε και θύματα και μας ξεσκίζουν οι μεσάζοντες…και δεν έχουμε και καταναλωτική παιδεία και δύναμη ενώ η δική σου προφανώς ξεχειλίζει;
τιμή amazon 804 ευρώ.τιμή ebay 750 ευρώ.μόλις το τσεκάρισα.σε ρωτάω διότι αν είναι όλοι εδώ κορόιδα να σου στέλνουμε χρήματα να μας στέλνεις κάμποσα κομμάτια…
η ανάλυση του Iphone 6s είναι 750p.(1334*750).ξέρεις απο κινητά ή απλά ήθελες να μας την πείς τώρα;

Δημητρης

Ξεκολλήστε ρε επιτέλους. Το android είναι ένα υπερβολικά βαρύ os που χρειάζεται οκταπυρηνους και βάλε και παρ όλα αυτά κολλάει και το ios ένα παναλαφρο σωστά δομημένο os με πολύ καλή διαχείριση και τοποθετημένο σε μια μόνο συσκευή που λειτουργεί άψογα ακόμα και με 2πυρήνο και με 1 gb ram. Τώρα όποιος γουστάρει να αγοράζει specs μαγκιά του. Όπως και μαγκιά οποιου θέλει καλύτερη εμπειρία χρήσης ακόμα και με φτωχά specs. Τώρα για τις τιμές αν εξαιρέσουμε τις κινεζιες όλα τα high end smartphone είναι πανάκριβα και στις ίδιες τιμές κύριε note 5 με 65 λειτουργίες και κύριε iPhone 6s με τις 5 λειτουργίες. Εγώ προσωπικά αφού έκανα την βλακεια και πούλησα το iPhone 5 για να δοκιμάσω και το android κατέληξα σε ένα xperia c4. Καλό κολλάει σχετικά συχνά αλλά ότι και να λέμε άλλη εμπειρία χρήσης με το iPhone. Πάντα προσωπικά μιλάω και δεν θέλω να θίξω κανένα. Ο καθένας ότι γουστάρει λοιπόν και για όποιον λόγο το γουστάρει. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Don mitso mou

@chrisg

Καταρχάς έκανα μια παράληψη. Το 6s plus έχω. Το plus σβήστηκε κατα λάθος. Το απο που το πήρα δεν εχει σημασία και ούτε σε αφορά. . Αυτο που εχει όμως σημασία είναι πως αμφιβάλλεις (!!!) για την έλλειψη καταναλωτικής παιδείας του έλληνα. Φοβερό και τραγικό παράλληλα.

Ps. Είναι όλοι κορόιδα και ναι έχω πολλούς φίλους που τους στέλνω κινητά.

ChrisG

το να μην απαντάς όταν ειρωνέυεσαι κάποιον και τον προκαλείς με αυτά που λές αφήνει πολλές αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς σου.(Το απο που το πήρα δεν εχει σημασία και ούτε σε αφορά. . Αυτο που εχει όμως σημασία είναι πως αμφιβάλλεις (!!!) για την έλλειψη καταναλωτικής παιδείας του έλληνα. Φοβερό και τραγικό παράλληλα.

Ps. Είναι όλοι κορόιδα και ναι έχω πολλούς φίλους που τους στέλνω κινητά.)

Οπότε έχοντας δώσει εγώ αναλυτικά στοιχεία απο εσω και έξω συνεχίζω να αμφιβάλλω για αυτά που λές που μόνο σοβαρά δεν τα θεωρώ.συγνώμη αλλά…έτσι είναι.Iphone 6s Plus 64GB 550 ευρώ…ακόμη γελάω.
Για την ανάλυση είπες πατάτα και το κατάλαβες φαντάζομαι.
αυτά και να διαβάζεις πρώτα τι λέει ο άλλος και όχι να βιάζεσαι να του την πείς.ήρεμα και με στοιχεία.κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μαθαίνουμε με τον διάλογο.

ChrisG

@Δημήτρη,συγνώμη φίλε αλλά το να συγκρίνεις iphone με τα διπλάσια χρήματα απο το c4 δεν είναι και τίμιο.έτσι;εκτός των άλλων απο kitkat το android είναι απροβλημάτιστο και όλα υτά που λές μου θυμίζουν το μάρκετινγκ των ios users προ 5ετίας.εντάξει…λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.πάρε sony της ίδιας αξίας και ξαναπές αυτό που θέλεις να πείς.
τα Notes είναι μία κατηγοριά απο μόνα τους.θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό.και κανείς δεν είπε ότι τα iphones είναι για πέταμα…απλά μέτρια σε ότι δίνουν.κάμερα,οθόνη τουλάχιστον είναι πίσω στην τιμή που πωλούνται όταν μάλιστα κοστίζουν στο 200άρι ως συσκευή.η ένσταση μου πάντα για την apple είναι η μνήμη ramμη κάμερα και η οθόνη.τα πληρώνουν που τα πληρώνουν οι άνθρωποι δώστα σωστά.

Don mitso mou

Chrisg

Ο λόγος που τσατίζομαι είναι πως όποτε κάποιος”απο εσάς” εχει να αναφερθεί αρνητικά για την Apple, στο θέμα τιμής πάντα θα αναφέρει την υψηλότερη ενω σε αντίθεση με την εταιρία που την συγκρίνει τη φθηνότερη. Αυτο που κάνουμε δεν λέγεται διάλογος αλλα debate. Και σε debate η παραπάνω τακτική σύγκρισης θεωρείται ανάρμοστη.

ChrisG

@Don mitso mou πρώτον γιατί να τσατιστείς;η apple σου είναι κάτι;μια εταιρεία που ψάχνει το μέγιστο κέρδος.της ταίζεις ΔΕΝ σε ταίζει.διάλογο κάνουμε εδω μέσα και όποιον δεν αρέσει δεν συμμετέχει.απλό είναι πιστευώ.
δε΄τερον,στο θέμα της τιμής δεν απάντησες οπότε δεν σε καταλαβαίνω με αυτά που λές.ανάρμοστη σε τί;έχεις ένα κινητό των 800 ευρώ με 750p ανάλυση.το συγκρίνεις με ένα άλλο των 800 ευρώ και βλέπεις έχει 4k ή 2k;που ακριβώς είναι το ανάρμοστο;

Don mitso mou

Έχω την εντύπωση πως δεν κατάλαβες καν τί σου έγραψα πριν.

Ps. Όταν λέω τσατίζομαι, εννοώ με το είδος και το επίπεδο του διαλόγου όχι πως με ενδιαφέρει η Apple.

Dim

Και εμένα μου την δίνει αφάνταστα να συγκρίνεται τo ios με το android της samsung. Υπάρχουν και τα nexus εκεί μιλάει ή google για το πως πρέπει να λειτουργεί το android. Και λειτουργεί θαυμάσια πιο καλά από ios με τις ελευθερίες του ανοικτού λογισμικού. Κάτοχος nexus 6p και πρώην κάτοχος iphone 5.

ChrisG

@Don mitso mou και για να είμαστε ακριβείς σε ότι λέμε μπήκα και στην apple.μου λέει απο 649$ τσεκάρω sim free και το χρωματάκι που θέλω και μου βγάζει τιμή 749$(και ως ευρώ θα τα πληρώσω αν δεν κάνω λάθος).και λέω…τί έχει το κινητάκι;
iphone 6s 64gb…750p ανάλυση(326ppi),2 ραμ,12mp(f2.2), ips lcd panel.
Sony z5 premium…4K ανάλυση(801ppi),3 ραμ,microsd,23mp(f/2.0),FM Radio RDS.

Ίδια τιμή σε skroutz και απο λέιτουργικό πετάνε και τα 2.
που είναι το ανάρμοστο;

Don mitso mou

Κοίτα καλή η κουβέντα μας αλλα σχεδόν ξημερώνει εδω ( μη μου πεις πως θα δεις τώρα την παγκόσμια ώρα να δεις σε ποια χώρα ξημερώνει σε λίγο :))

Chrisg

όχι βρέ φίλε…και καλά κάνεις.αλλά το να μου τα ρίχνεις έχοντας άδικο σε ότι έχω αναφέρει νομίζω με αδικείς.καλό ξημέρωμα σου έυχομαι και μην κολλάς με μάρκες.όλα τα smarts καλά είναι αρκεί να υπάρχει λογική στην τιμολόγηση και features που να ανταποκρίνονται μέσα στην τιμή.αυτά απο εμένα.τα ξαναλέμε…

Don mitso mou

Χαχαχαχα, τί κουφαλιτσα που είσαι πάντως. Πάω που λέω να κοιμηθώ μου πετάς πως έχω και άδικο. Άντε κάτι τελευταίο να σε ταραξω και εγώ. Ιούνιο πήρα Galaxy 6 edge, το ανοίγω να το παίξω, τραβώ μια φωτό την κόρη μου κι πατάω να με πάει στις φωτογραφίες, ” η εφαρμογή έκλεισε”. Πάω διαχείρηση μνήμης 80%!!!!!!! Στο πρώτο άνοιγμα της συσκευής !!!!!!λεω f*** that s**t. Δεν ξανά τραβώ τα ίδια που τράβηξα με Galaxy 3/4. Την άλλη μέρα το έκανα δώρο σε ενα φίλο. Σεπτέμβριο note 5 τα ίδια με μνήμη. Σε μια εβδομάδα δώρο στον αδερφό μου. Πήρα το iPhone 6s, ξαναγυρνώντας σε Apple μετά απο δυο χρόνια κι το θρυλικό 4s και δεν εχει παρουσιαστεί τοΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα. Και μετά μου λες υπερτιμημένα; Όχι ρε φίλε, αξίζει κάθε $^*£ που ξόδεψα (έτσι να σε έχω στην τσίτα να μη ξέρεις σε τί νόμισμα το αγόρασα :). Αν θέλω να παίξω με android μόνο nexus όπως είπε ένας φίλος

ChrisG

αλληλεγγύη βλέπεις μεταξύ των κουφαλιτσών…χαχα…έλα ρε φίλε.αυτά που λές δεν εχόυν καμία σχέση με ότι είπα και συζητάμε.και εγώ τόσα χρόνια samsung παίρνω,έχοντας περάσει και LG,SONY,NOKIA κ.α.ποτέ δεν μου έχει συμβεί αυτό που λές.μπορώ να σου πώ πόσα κολλήματα σε iphones με την ίδια λογική ένα σωρό φίλων σε σημείο να το σπάσουν.το να μην έχει καθίσει μία rom σωστά σε ένα κινητό είναι το πιο φυσιολογικό.όπως και να έχει ένα bug(αμέτρητα και με το ios…δές στο ιστορικό ενημερώσεων ετών)και μετά να διορθώνεται συμβαίνει σε όλους.αυτά δεν είναι επιχειρήματα και πολλές φορές κανείς δεν γνωρίζει πως χρησιμοποιεί ο καθένας μία συσκευή και τι εφαρμογές(έχει και γα@@@ες πολλές)και στοιχίζουν στην σταθερότητα του λειτουργικού.ο άλλος παίρνει android και βάζει κάτι cleaners,memory,battery και λοιπές χαζοεφαρμογές…κολλάει και του φταίει η συσκευή…πολλά είναι…σε όλους συμβαίνουν.εάν διαβάζεις σχόλια εδώ μέσα πολλοί με ios8,ios9 έχουν ένα σωρό προβλήματα.προσωπικά έχω Note 4 προσπαθώ να το γονατίσω και δεν μπορώ.ούτε ένα restart ούτε ένα κόλλημα.απο χαρακτηριστικά…ΠΛΗΡΕΣ.αξίζει κάθε ευρώ που πλήρωσα αλλά με καλύτερα specs ακόμη και μέχρι σήμερα.για Note 5 ο άλλος είχε iphone και μου είπε δεν ξαναγυρνά σε apple.τι να συγκρίνεις με το Note 5;τίποτε απλά.

ChrisG

πάντως το σχόλιο σου 25 ένα πράγμα κατάλαβα.όσοι σε έχουν συγγενή ελιναι τυχεροί:)
s6 edge δωρο…Νote 5 δώρο…δώσε όνομα και διεύθυνση και στο Note 6,S7 Edge που θα σου κολλήσει κάντο μου δώρο.κολλήματα εγώ δεν θάχω…πίστεψέ με.

Aργυρης

@ChrisG <> ρε φιλε chris αυτα που λες γελανε οι πετρες.Δεν εχουν καμια λογικη.Δηλαδη επειδη το ενα εχει καλυτερη οθονη και πιο πολλα σε αριθμο πυρηνες και ραμ σημαινει οτι το iphone δεν αξιζει;Και εκτος αυτου συγκρινεις τη Sony με την Αpple?Ειδικα η sony φετος με την οθονη που εβαλε ηταν οτι πιο αστειο εχω δει.Καμια χρησιμοτητα εκτος απο βιντεο και φωτο.Ολα τα υπολοιπα παιζουν σε FHD αναλυση πραγμα που κανει την αναλυση προς το παρον αχρηστη.Και δεν το λεω μονο εγω οι περισσοτεροι σοβαροι youtubers που κανουν hands on λενε οτι η συσκεκριμενη οθονη πιξελιαζει χειροτερα και απο του S6.Εκτος αυτου το να εισαι απολυτος σε μια αποψη και να λες τα παραπανω δειχνεις οτι δεν εχεις πιασει ποτε iphone στα χερια σου!Επειδη το τηλεφωνο λειτουργει μια χαρα με 2 πυρηνες και 2 gb ραμ δεν σημαινει οτι δεν αξιζει τα λεφτα του.Τωρα για την αναλυση σιγουρα θα μπορουσε να βαλει 2K και FHD στο μικρο iphone αλλα δεν το εκανε.Αλλα και παλι σιγα την τοση σημασια που χει πια η αναλυση οθονης!Οι διαφορες μεταξυ FHD και UHD δεν ειναι μεγαλες.Και πρεπει να χεις και στο νου σου οτι δε θελουμε ολοι μεγαλα κινητα.Ο καθενας κανει διαφορετικη χρηση στο… Συνέχεια »

AntonisK

Θέλω να δω πότε θα σταματήσετε να τσακώνεστε για ποιο κινητό και ποια εταιρία είναι καλύτερη. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αρέσει και του κάνει!!

Θα συμφωνήσω με έναν φίλο εδώ που είπε ότι δεν έχουμε καταναλωτική παιδεία.
Και εγώ έχω το Note 4 και το Galaxy S5 ένα κατά την γνώμη μου καλό κινητό αλλά πιστεύω ότι με την αναβάθμιση που θα βγάλει η Samsung (Android 6.0) θα τα σκοτώσει όπως έκανε και με το S4 και σερνώταν.

Το ίδιο κάνει και η Apple και γιατί?? Μα για να πάμε σαν πρόβατα να δώσουμε 700, 800, 1000 ευρώπουλα για να πάρουμε το αμέσως επόμενο που είναι σούπερ ντούπερ.
Πάντως άμα τύχει να πάρω άλλο κινητό είναι σίγουρο πως δεν θα πάρω κάτι από Samsung & Apple !!!

Όχι μόνο εγώ άλλα και άλλοι θα δοκιμάσουμε να πάρουμε κάτι άλλο.
Ακόμα και τα κινέζικα τι να πω τα βλέπω με άλλο μάτι πλέον.
Γιατί να δώσω 800€ όταν με τα ίδια χαρακτηριστικά υπάρχει και με 400€.
Και καλά θα μου πείτε “ότι πληρώσεις παίρνεις” και έχετε δίκιο αλλά εσείς πόσο ευτυχισμένοι είστε άμα κάθε χρόνο αλλάζετε κινητό?

Αργυρης

https://youtu.be/Mx6XaV2K8Go

https://youtu.be/qtBHW5Nn2zI

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Γιώργος

Για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια πέφτουν οι πωλήσεις Iphone διάβασα χθες , αυτό το άρθρο πρέπει να το ανεβάσετε.

ChrisG

@Αργύρης δεν έχεις ιδέα απο οθόνες.αυτό φτάνει διότι τα έχω πεί ένα σωρό φορές.τα βίντεο που έδειξες υπάρχει memory leak(στην παρούσα έκδοση λειτουργικού που αλλάζει με κάθε αναβάθμιση,άχρηστο το βλιντεο) που αν σύγκρινες sony με iphone το δεύτερο θα πήγαινε περίπατο.εκτός των άλλων αυτό που δείχνεις δεν είναι multitasking πραγματικό καθώς απλά παγώνει τις εφαρμογές στο παρασκήνιο.πραγματικό υπάρχει μόνο στο android οπου ο φιλάρας μιλαράκιας γνωρίζοντας το bug δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο απο αυτό που υπάρχει.η samsung βγάζει fixes και με την 6 πιστέυω θα φτιαχτεί.τι να κάνουμε όλα τέλεια δεν μπορεί να είναι.το Note 5 είναι το καλύτερο smart διότι απο μόνο του είναι μία κατηγορία.προσωπικά το να συγκρίνεις iphone με Note είναι ιεροσυλία.αν τα 10 δεύτερα έχουν αξία για κάποιον στο tasking σε σύγκριση με το leak και ότι προσφέρει το Note 5…εντάξει…σοβαρότης μηδέν.και το iphone 6 με το 6s να συγκρίνεις λόγω μνήμης η ίδια η apple ακυρώνει τον εαυτό της στο tasking.τα ξερουμε αυτά τίποτε καινούριο.

Cabalerro

Τι κουτορνιθια ειστε ρε μαγκες που τσακωνεστε για τα κινητα λετε και οι εταιριες σας ανηκουν!!!αντε παρτε οτι γουσταρει ο καθενας,αφηστε το ασχολιαστο και βρειτε και καμμια γκομενα..
Αντε ξεκινηστε τωρα να με κραζετε!!!
Εδω μπαινουμε για να ενημερωθουμε και για να διαβαζουμε για την τρελα μας με τα κινητα και αλλα..ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Dim

Αργυρη κυκλοφορουν πολλα βιντεο απο youtubers που ενισχυουν οποια εταιρια θελουν.
Στα βιντεο που παρεθεσες ο τυπος ξεκιναει με ανοιγμα παιχνιδιων που σε αυτο υπερτερει το iphone 6s λογω χαμηλης αναλυσης του iphone
δεν μπορεις να συγκρινεις 2 συσκευες σε παιχνιδια με διαφορετικη αναλυση 720 vs1440p.
υπαρχουν και αυτα τα βιντεο
https://www.youtube.com/watch?v=q2Hx3dOP9xI

ChrisG

Εάν ο διάλογος ήταν ίσος με τον τσακωμό τότε σε κάθε διαφωνία θα είχαμε και έναν τσακωμό με όλες τις συνέπειες.ξεκολλήστε μερικοί επιτέλους απο τις μάρκες και μάθετε να συζητάτε.πώς ακριβώς εσείς ενημερώνεστε και μαθαίνετε άνευ συζητήσεως;το πρόβλημα δεν είναι η διαφωνία που όπως καταλαβαίνω πειράζει αρκετούς λόγω επιλογών,το πρόβλημα είναι η μη κατανόηση απλών πραγμάτων που αναγκάζει τον διάλογο να επαναλαμβανεται διαρκώς.όταν συγκρίνουμε συγκρίνουμε με βάση σωστών μεγεθών και κλίμακας.για να καταλάβω δηλαδή…φαντάζομαι ότι οι iphoneάκηδες,samsungάκηδες,sonyάκηδεςLgάκηδες κ.ο.κ…πώς θέλουν να γίνεται μια συζήτηση εδώ μέσα;wow…τέλειο…rose gold και τα μυαλά στα κάγκελα,3d touch τι να λέμε τώρα…750p είναι αρκετά επειδή το λέει η apple και η τεχνολογία θα μείνει στάσιμη μέχρι να δώσει το οκ στις οθόνες η apple για να αλλάξει;πώς;τραγικά πράγματα…τι να πώ…

Agnostos13

Η apple θα παει σε oled το 2018 γιατι προφανως μεχρι τοτε θα εχουν βελτιωθει απο τις διαφορες παιδικες ασθενειες και θα εχει λογικευτει η τιμη των προμηθευτων (LG/Samsung)… Απο εκει και περα το flame καλα κρατει… Το Android ειναι καλυτερο γιατι κανει ενα σωρο πραγματα που δεν κανει iOS, οπως να στελνει τα δεδομενα του χρηστη στη google για να κανει marketing και να κολαει ιους απο το ιδιο του το store! Τα Galaxy S6/Note 5 ειναι καλυτερα γιατι εχουν 8πυρινους επεξεργαστες-βεβαια εχει χειροτερες επειδοσεις απο τους δυπυρινους της Apple αλλα για αυτο ευθυνεται η καλυτερη οθονη που ειναι και qhd και oled-βεβαια η διαφορα σε σχεση με την fullhd του iPhone 6 Plus ειναι απειροελαχιστη στην καθημερινη χρηση αλλα οι αριθμοι μετρανε παντα! (εκτος αν μιλαμε για το benchmark του Antutu). Επισης τα Galaxy ειναι καλυτερα γιατι εχουν παραπανω μνημη ram απο τα iPhone-αχετως αν κολανε περισσοτερο λογω κακης διαχειρισης, γιατι εχουν “πραγματικο” multitasking που δεν παγωνει τις εφαρμογες στο παρασκηνιο-βεβαια αυτο δεν γινεται πλεον στις συσκευες της Apple αλλα στης Samsung, γιατι δεν χρειαζονται force touch καθως εχουν το παρατεταμενο αγγιγμα εδω και χρονια-αν και απο του χρονου θα το χρειαζονται πλεον. Επιπροσθετως τα Galaxy ειναι καλυτερα… Συνέχεια »

dim

Eισθε ολοι για γελια, εκτος αυτων που υποστηριζουν τα iphone.
Η apple μονο αξιζει και ολα της τα προιοντα, ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστες
σερνονται πισω της και την κοιτουν με δεος……

Γιάννης

@Αργυρης

https://www.youtube.com/watch?v=aybrBYKmqZg

https://www.youtube.com/watch?v=5Wx7zDnXOTQ

Άντε γεια iphone και σε κάμερα και σε οθόνη.

John N

Η αλήθεια ειναι πως το Ζ5 Premium δεν υποστηριζει στο μενου αναλυση 4Κ αλλα για ποιο λογο ξερετε? Επειδη δεν υπάρχει native αναλυση 4Κ στο lollipop. Ομως για το λογο του αληθες το marshmallow θα υποστηριζει native 4K αναλυση και λογικα η Sony θα προσφερει τη δυνατοτητα επιλογης για το ποια αναλυση θα τρεχει το μενου. Πολλοι απο σας απλως κραζετε πράγματα που οχι απλα δε γνωριζετε αλλα και δε θελετε να μαθετε. Απλα για ενημερωση. Οποιος κραζει πράγματα που δεν ξερει ή απλως αναπαραγει πιστα πραγματα που διαβασε και ακουσε ή υπερασπιζεται με τοσο μοχθο μια εταιρεία τοτε δειχνει ελλιπη προσωπικοτητα. Πολλοι απο σας επιζηταται την πραγματωση μεσα εταιρειες. Οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω Παντε βρειτε καμια γκομενα. Ορισμενοι ειστε απλα αξιολυπητοι! Αυτα δεν τα αφηνουμε ετσι να περασουν γιατι θα χει συνεπειες. Τρεξτε τωρα στη μαμα Apple και δεν είμαι hater καμιας εταιρειας.

Γιάννης

@Agnostos13
Ναι όντως η Google κλέβει τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι σαν την Apple που στέλνει μόνο τα δακτυλικά σου αποτυπώματα στην NSA και έχει τόσο καλή ασφάλεια που όλες οι φωτογραφίες του icloud βγαίνουν στην δημοσιότητα.
Όντως η Apple έχει δυνατό επεξεργαστή στο iphone , σε οθόνη και κάμερα όμως δεν είναι ούτε καν στα 10 πρώτα , υπάρχουν δεκάδες συγκριτικά για να ενημερωθείς.
Για τα άλλα που γράφεις ας φτάσει το IOS την πολυπλοκότητα και τις δυνατότητες του Android και μετά θα μου πείς πόση μνήμη χρειάζεται.
ΥΓ. Με το iphone 4s είσαι ακόμη? Αυτό είναι για το μουσείο.

Aργυρης

@Dim Ρε φιλε εισαι σοβαρος; Τα ειδες τα βιντεο; τι 720p?Με το 6s plus εκανε συγκριση οχι με το απλο.Δευτερον η αναλυση παιζει καποιο ρολο και το ειπε και ο ιδιος στο τελος του βιντεο αλλα η διαφορα ηταν συντριπτικη.Και να πουμε οτι δεν υπαρχει τεραστια διαφορα του FHD με UHD.Oποτε σταματηστε αυτη την καραμελιτσα με την αναλυση.2ον το συγκεκριμενο καναλι ειναι τερμα αντικειμενικο γιατι αν παρακολουθησεις και αλλα βιντεο εχει βγαλει πρωτα και αλλες συσκευες οπως nexus s6 edge htc one m8 που εχουν κανει συγκριση με το iphone 6.Οποτε αυτο που ειπες ηταν ανοησια και εντελως αστοχο διχως καμια αποδειξη!Eνημερωσου καλυτερα… @ChrisG Μετα εχουμε και τον ChrisG ο οποιος με γονατισε με το συντριπτικο επιχειρημα του οτι δε ξερω απο οθονες επειδη αυτος τα έχει πεί ένα σωρό φορές!Γελαω…επισης μου πετας κατι λογια του αερα διχως επιχειρηματα για το sony του στυλ οτι θα το εκανε περιπατο κλπ.Εγω οσα βιντεακια εχω δει τρωει σκονη το z5 premium.Aλλα και να στα εδειχνα θα μου ελεγες παλι για update και αναλυση οθονης λες και φταιει το iphone που τα android κολλανε ή επειδη βαζουν αναλυσεις που δεν μπορουν να σηκωσουν.Αστο φιλε μου φαινεσαι κολλημενος με την εταιρια σου και δεν… Συνέχεια »

giannis

εχω ενα κινητο τεχνολογιας του 13. οταν βγηκε ειχε 800 ευρω. τοτε ηταν η ναυαρχιδα της Samsung και η apple ειχε απεναντι του το 5S.το 5s δεν καταφερνε να κανει ουτε τα μισα σε σχεση με το δικο μου και φυσικα ας μη μιλησουμε για τα specs.Αυτα το 2013. το 2014 βγηκε καινουρια ναυαρχιδα την οποια δεν αγορασα και βρηκε μπροστα της το 6 plus. το 6 plus ηταν μεγαλο βημα μπροστα για την apple .αλλα ακομα τα εβρισκε σκουρα σε δυνατοτητες απο το δικο μου που ηταν ηδη ενος έτους και πλεον μπορουσες μα το βρεις στη μιση τιμη. πλεον το 2016 το κινητο μου εχει τεχνολογια 3 ετων και μου κοστισε 440 ευρω το 2014. με 220 ευρω το χρονο δηλαδη εχω ενα κινητο που εχει ακομα χαρακτηριστικα και επιδοσεις ναυαρχιδας (4κ video, 13mp ,32gb,nfc fhd 3gb μνημη, quad-core 2.3ghz, 5,7″, gorilla glass, 3200mah ), εχει lollipop και δεν θα παει πιο πανω για να μην γινει αργο. Αν ειχα αγορασει 5s 32gb (δηλαδη ενα μοντελο πισω σε σχεση με το 6αρι που βγηκε το 14) το 2014 θα χα δωσει 600+ και φετος, 2 χρονια μετα, θα χα ενα updated λογισμικό σε ενα outdated (ηδη απο το… Συνέχεια »

ChrisG

-είτε λογικευτεί η τιμή των oled είτε όχι το κέρδος θα πάει στην τσέπη της apple καθώς θα αγοράζει φθηνά και θα πουλάει πανάκριβα.μην παραμυθιάζεστε απο μόνοι σας μερικοί.αυτό συμβαίνει με την apple εδώ και χρόνια. -στις ρυθμίσεις google μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει τα δεδομένα χρήστη άν όχι πλήρως αρκετά.αυτό δεν σημαίνει ότι η apple δεν κάνει το ίδιο επειδή δεν σου το λέει.κλειστό λειτουργικό είναι όχι linux.άλλωστε υπάρχει αρκετό παρελθόν. -οι οκταπύρηνοι δουλέυουν άψογα και υπάρχουν λόγω του real mutlitasking κάτι που δεν έχει το ios.και τους Octa δεν τους έχουν μόνο τα galaxy και Note αλλά πληθώρα κινητών και επεξεργαστών.(ξεκολλάτε). -οι οθόνες της apple είναι αρκετά πίσω και σε ανάλυση και σε χρώματα απο τις super amoled.ξεθωριασμένα χρώματα που ούτε το μαύρο δεν μπορούνε να αποδόσουν. -η μνήμη είναι αναγκαία σε όλα τα κινητά και όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο.ακόμη και στα iphones αποδείχτηκε αλλά μερικοί ακόμη βρίσκονται σε εποχές που δεν ήξερε ο κόσμος τι έχει μέσα ένα κινητό.bugs υπάρχουν παντού και πάντα διορθώνονται.τι προτότυπο ε; -Επιπροσθέτως με την sd βάζεις όλα τα δεδομένα σου μέσα χωρίς περιορισμό(και πρακτικά απεριόριστα) και Online Υπηρεσίες που σου ρουφάνε το αίμα.αλλά ξέχασα…αν έχεις apple έχεις και χρήμα…οπότε cool… -τα samsung… Συνέχεια »

Son mitso mou

@ Γιαννης

Αναφέρεις δυο πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, NSA privilege access και iCloud hacking. Αυτή τη στιγμή και ειδικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι γίνεται μεγάλος ντόρος στην Αμερική σχετικά με το δικαίωμα της NSA για πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα τοπικά στις συσκευές και τις εταιρίες που δεν της το επιτρέπουν και εχει να κάνει με το encryption. Θα σου πρότεινα να ακούσεις κάποια απο τα podcasts του Mashable σε αυτο το θέμα. Μη πετάμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι. Το hacking του iCloud service είναι αντίστοιχο του μεγαλύτερου όλων των εποχών που εγινε στη Sony και εγινε χαμός με ότι βγήκε.

Μέχρι και Chrisg θα συμφωνούσε μαζί μου!!!!!!

Dim

Αργυρή δεν με ενδιαφέρει αν το κανάλι του είναι αντικειμενικό ή όχι βλέπω πως κάνει real time bench. Ωραία το 6s plus εχει, δλδ θες να μου πεις ότι με τόσο διαφορετικές αναλύσεις δεν πέφτει ή απόδοση. Επίσης δεν ανέφεραν τα ppi της οθονης 518 vs 401. Ούτε αυτό παίζει ρόλο??και μετά μου λες αν είμαι σοβαρός. Δεν ένα benchmark από υπολογιστές με διαφορετικές αναλύσεις. Στους υπολογιστές μέχρι και τα hz παίζουν ρόλο στην απόδοση. Επαναλαμβάνω δεν με ενδιαφέρει τι έχει γράψει ο τύπος. Βλέπω να συγκρίνει μη όμοια πράγματα. Στο βίντεο που σου ανερτησα δεν βλέπεις τι γινεται???? Κάτοχος iphone 5 ειμουν. Σταμάτησε να υποστηρίζεται μια εταιρία μανιωδώς. Την παρούσα στιγμή ή google είναι μπροστά και ξέρεις γτ;; Γτ ή apple δεν την νοιάζει να καινοτομησει να αναβαθμιστεί πραγματικά αφού παίρνει τα χρήματα και έτσι χάρις στο εξαιρετικό marketing. Με αλλά λόγια το χρήμα το παλαβό την έχει κοιμησει.

Gp

@Don mitso mou Εγώ έχω αγοράσει το iphone 6s 128 g μόνο 150 ευρώ. Δε σου λέω από που τό πήρα να σκασεις απ τη ζήλια! Τι κορόιδο είσαι που έδωσες 550! Επίσης έχω δωρίσει σε συγγενείς κ φίλους γύρω στα 35 κινητά ως τώρα όλα high end.

inblx

” Ωστόσο, η Apple είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές που παραμένουν ακόμη σε LCD. ”

ΕΕΕ!?!?!?!?!?

Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί είναι μεγάλη είδηση το ότι η Apple θα επιλέξει να βαλει OLED οθόνη σε iPhone; Γιατί όλα αυτά τα σχόλια; Γιατί;
Οι OLED οθόνες είναι φωτεινότερες, έχουν εντονότερα χρώματα και είναι λιγότερο ενεργοβόρες από τις LCD, με λίγα λόγια καταλληλότερες για κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να είναι ακριβότερες αλλά μιλάμε για συσκευές κόστους 800+€. Λογικό είναι.

Όσο για την απόδοση του διπύρηνου επεξεργαστή:

1) η Apple δουλεύει με την ARMv8 αρχιτεκτονική 3 γενιές τώρα, ενω οι άλλες εταιρίες λιγότερο.

2) το ότι ειναι διπύρηνος δεν σημαίνει πως είναι αδύναμος

3) το ότι δεν έχει παραπάνω πυρήνες δεν σημαίνει ότι είναι πίσω τεχνολογικά, δεν χρειάζεται παραπάνω πυρήνες το τρισαθλιο λειτουργικό της και απλά δεν πρόσθεσαν πυρήνες. Αν έβαζαν η μπαταρία θα ήταν ακόμα χειρότερη κιόλας

ChrisG

η ανάλυση μίας οθόνης παίζει μεγάλο ρόλο και ακόμη περισσότερο τα ppi καθώς ένας επεξεργαστής καλείται να κάνει Push(που λέμε)περισσότερα pixels τα οποία μετραφράζονται ενέργεια και δύναμη.εάν η ανάλυση και τα ppi δεν έπαιζαν ρόλο τότε είτε 750p,είτε 1080p,είτε 2k,είτε 4κ όλα τα κινητά θα είχαν την ίδια κατανάλωση.η apple το γνωρίζει γιάυτό και τόσα χρόνια δεν ανέβασε αναλύσεις και ppi όσο του ανταγωνισμού.όταν το ios γίνει android και τα Iphones αποκτήσουν hardware android κορυφαίο τα ξαναλέμε…και σε θέμα μπαταρίας,επεξεργαστή ΚΑΙ μνήμης.ΗΔΗ το ios έγινε βαρύ και ακόμη δεν είδαμε τίποτε.
αλλά το να παραθέτει κάποιος βίντεο 750p έναντι 750p είναι αστείο όταν ακόμη και τότε η διαφορά είναι πάλι αμελητέα σε ότι προσφέρει το ένα έναντι του άλλου.άλλωστε υπάρχουν και βίντεο που τα Iphones είναι πίσω με την ίδια λογική.προσωπικά δεν κολλαω στα δευτερόλεπτα καμίας συσκευής ΑΛΛΑ με ενδιαφέρει και τονίζω την εμπειρία.(οθόνη,κάμερα,δυνατότητες λειτουργικού).το Z5 όντως θα αποκτήσει με marshmallow λογικά native 4k και ελπίζω με επιλογή σε όλες τις αναλύσεις για όλες τις android συσκευές.ΓΙΑ ΤΑ 550 ΚΑΙ Iphone 6s plus 64gb εντάξει…το σχολίασε σωστά ο Gp.αυτά και απλά.

ChrisG

750p έναντι 2k(διόρθωση).
@inblx +1.

Ιωάννης jb

giannis.. Πλάκα μας κάνεις ρε μεγάλε?? Τι είναι αυτά που γράφεις??
Είναι δυνατόν το note 3 να μη μπορεί να πάρει android 6.0????
Τι μας βάζεις ανα χρόνο?? Τα λεφτά??? Τι προσπαθείς να αποδείξεις στον εαυτό σου οτι εκανες τη καλύτερη επιλογή ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!
Τι είναι αυτά που γρτάφετε μερικοί!!!!! Απορώ πραγματικά λες εχετε καταλάβει οτι σχολιάζεται σε tech site??

giannis

αυτο το…. ” περίμενε να ξεπεραστούν οι παιδικές ασθένειες των oled” ποτε θα σταματησει; ειχα amoled το 2009….

@Ιωαννης_Jb δεν θα παρει 6.0 γιατι ο κατασκευαστής δεν θελει να ασχοληθει με συσκευη του 2013 και αν το κανει θα το κανει προχειρα και θα εχει θεματα. Δες παλιες ios συσκευες και ios 9.0. αν ΕΓΩ θελω 6.0 υπαρχει και η dev κοινοτητα.. δεν εχω δοκιμασει marshmallow αλλα αν ειναι να παθω οτι επαθα αρχικα με το lollipop της Samsung άστο. τωρα μετα απο 3 αναβαθμισεις πεταει.

για τα υπολοιπα κανενα επιχειρημα να χεις δεν βλεπω (και ναι Γιαννη εγω εκανα την καλυτερη επιλογη ΓΙΑ ΜΕΝΑ με βαση της αναγκες μου).

giannis

@Ιωαννης_Jb αναφερω τα λεφτα γιατί με το ετησιο κοστος ενος midranger καποιος που πήρε s5 (εμενα δεν μαρεσει καθολου) ή g2/g3 το 2014 εχει ακομα ενα κορφαιο κινητο. ενω οποιος πηρε ενα 5s το 2014 εχει κατι που ως hardware ειναι τελειως outdated για ναυαρχιδα

ChrisG

@Aργύρη…λέγοντας αυτό(Το iphone εχει real multitaksing και δε κανει freeze καμια εφαρμογη ολα τρεχουν κανονικοτατα.Αυτο ειναι μεγας μυθος!)
σου λέω να το ξαναδείς.αυτή την στιγμή να τρέχεις 5 εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς να γίνεται freeze το έχει μόνο το android.(Multi-window-Multitasking).μην εκτίθεσαι στον εγωισμό και ψάξτο όπως το έγραψα.το Iphone παγώνει και ξανακαλεί την εφαρμογή απο εκέι που σταμάτησε.
υπάρχει στο καινούριο ipad το splitview όπου μπορείς μόνο 2 εφαρμογές παράλληλα και δεν είναι καθόλου τυχαίο που είναι 2.(dual core cpu).για τα υπόλοιπα εξήγησα και πίστευε ότι θέλεις.

John Knight

Son mitso mou
Τι σχέσει έχει το hack στη Sony Pictures με τα τηλέφωνα της ?

Τα συγχαρητήρια μου στην Apple που σας έχει κάνει να την υποστηρίζετε προσφέροντας σας ελλιπέστατα χαρακτηριστικά σε αδιανόητες τιμές !

Aργυρης

@Γιάννης δεν θυμαμαι να ειπα οτι δεν εχει καλυτερη οθονη ή καμερα το samsung galaxy s6 ή το sony xperia Z5.Bασικα για το Ζ5 παιζεται δεν ειμαι σιγουρος αλλα για το σ6 ποτε δεν ειπα οτι ειναι καλυτερο το iphone.Εγω μιλησα για την αποδοση και οτι δεν μετρανε εν τελει οι πυρηνες και η ραμ οπως και το γεγονος οτι εχει θεματα τρελα το λογισμικο της.Διαβασε σε παρακαλω καλυτερα τι γραφω απο πανω.Επισης ξανα λεω οτι ο καθε χρηστης επιλεγει κινητο με βαση τις αναγκες του.Εγω αγορασα το 6s και ειμαι υπερκαλυμμενος και απο την καμερα του και απο την οθονη του.Δεν ηθελα 5.0 ουτε 5.5 ιντσες κινητο ουτε με απασχολει τοσο να βγαζω φωτογραφιες δεν ειμαι φαν.Αλλα εκτος αυτου στα βιντεο που μου ανεφερες και οι 2 youtuber λενε οτι και οι 2 καμερες ειναι εξαιρετικα καλες λεει πια προτιμαει και το αφηνει στον χρηστη να επιλεξει.2ον στο αλλο με τις οθονες ο ιδιος ο youtuber ειπε οτι οι διαφορες ειναι μικρες και οτι με ολες τις οθονες θα ειναι ενας χρηστης ικανοποιημενος.Εμενα προσωπικα μου αρεσουν τα φυσικα χρωματα και οχι τα κορεσμενα των Amoled.Καποιου αλλου μπορει να του φαινονται ξεπλυμενα” οπως ανεφερε ενας χρηστης πιο πανω.Αποψεις ειναι αυτες… Συνέχεια »

Don mitso mou

@john knight
“Τι σχέσει έχει το hack στη Sony Pictures με τα τηλέφωνα της ?”

Καμία σχέση δεν εχει. Ανέφερα εγώ πουθενά πως εχει σχέση; Είπα απλά πως το hacking του iCloud είναι αντιςτοιχο Παρόμοιων και ανέφερα αυτο της Sony pictures σαν παράδειγμα. Όπως δεν εχει σχέση και το δακτυλικό αποτύπωμα της Apple με το σκάνδαλο hacking του iCloud. Απλά σχολίασα πως στην Αμερική αυτή την εποχή γίνεται χαμός με την NSA να πιέζει κυρίως Apple και Google να της δώσουν πρόσβαση σε δεδομένα που αποθηκεύονται τοπικά στις συσκευές. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το αρχικό μου σχόλιο.

Agnostis13

@Γιάννης: εχεις χασει τα αυγα και τα καλαθια… λες: “Ναι όντως η Google κλέβει τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι σαν την Apple που στέλνει μόνο τα δακτυλικά σου αποτυπώματα στην NSA και έχει τόσο καλή ασφάλεια που όλες οι φωτογραφίες του icloud βγαίνουν στην δημοσιότητα.” Μαλλον εχεις εσωτερικη πληροφορηση απο την NSA γιατι δεν εχει αναφερθει ποτε κατι τετοιο (επισημα το αποτυπωμα κρυπτογραφειται και μενει μεσα στη συσκευη)… Επισης το hacking του iCloud ηταν θεμα τρωτοτητας των κωδικων και οχι παρακαμψης τους (μετα ανεβηκε το επιπεδο ασφαλειας στους αποδεκτους κωδικους) μετα λες: “Όντως η Apple έχει δυνατό επεξεργαστή στο iphone , σε οθόνη και κάμερα όμως δεν είναι ούτε καν στα 10 πρώτα , υπάρχουν δεκάδες συγκριτικά για να ενημερωθείς.” Μαλλον ενημερωνεσαι μονο απο το android community. Κοιτα και αλλου! υστερα λες:”Για τα άλλα που γράφεις ας φτάσει το IOS την πολυπλοκότητα και τις δυνατότητες του Android και μετά θα μου πείς πόση μνήμη χρειάζεται.” Οταν φτασει το σκουπιδιασμα της java εννοεις…και θελω να πιστευω οτι θα αργησει! τελος λες:”ΥΓ. Με το iphone 4s είσαι ακόμη? Αυτό είναι για το μουσείο.” Δεν ειπα οτι το εχω εγω…το ειχα παλια και το εχω πλασαρει τωρα σε αλλο μελος της οικογενειας και… Συνέχεια »

socratis

Λοιπόν πούλησα το 6S που είχα τρεις μήνες περίπου και πήρα το note5 μπορώ να πω με σιγουριά έχοντας δοκιμάσει και τις δύο ότι οι amoled είναι πάρα πολύ υπερεκτιμημένες το μόνο καλό που έχουν είναι το μαύρο κατά τα άλλα το άσπρο φέρνει ελαφρώς προς το ροζ ενώ στο iPhone ήταν λευκό κανονικό κι αν δεν κοιτάς ακριβώς ευθεία την οθόνη και την κοιτάς με ελαφριά κλίση γίνεται προς το μπλε.. Και η γωνία θέασης γενικά του iPhone ήταν πάρα πολύ καλύτερη δεν έβλεπες καμιά απώλεια χρώματος.. Ήξερα ότι οι amoled δεν είχανε τόση καλή γωνία θέασης όσο του iPhone αλλά δεν περίμενα να έχουν τόση μεγάλη διαφορά.. Τώρα για την 4Κ ανάλυση αν δεν το διάβαζα δεν θα το καταλάβαινα το βάζω δίπλα δίπλα με το iPhone 6 plus του αδελφου μου που είναι 1080 και δεν βλέπω καμία διαφορά σε θέματα pixel είναι μια κοροϊδία και μισή για να λένε και καλά ότι είναι καλύτερες.. Τελικό συμπέρασμα σε γενική χρηση δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ την amoled μίας και όταν αφήνω το κινητό στο τραπέζι και βλέπω την οθόνη υπό ελαφριά γωνία να αλλοιώνει τα χρώματα με ξενερώνει απίστευτα… οι lcd υστερούν στο μαύρο αλλά αυτό… Συνέχεια »

giannis

1. το note 5 εχει 2κ οχι 4κ
2. το να λες οτι η 2 φορες hd (2κ) δεν εχει διαφορα απο την hd κι οτι ουσιαστικα ειναι απλα μαρκετιγκ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΛΟΓΙΚΑ (για οποιαδηποτε οθονη (amoled ή Lcd) και οποιαδηποτε μαρκα). και θα σου εξηγησω γιατι με απλα λογια:
η 2Κ εχει ΔΥΟ φορες καλυτερη ευκρινεια απο την οθονη του 6s. ο λογος που δεν εντυπωσιαστηκες ΤΟΣΟ ειναι οτι το 6s σου ειναι 1 ολοκληρη ίντσα μικροτερο. και παλι ομως η διαφορα ειναι τεραστια. ειναι 100% περισσοτερη ευκρινεια.
3. αν δεν εντυπωσιαστηκες με το spen σημαινει οτι δεν το ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (Κακη επιλογη το note 5 τότε)
4. ειναι εντυπωσιακο οτι περιγραφεις οτι στην καθημερινη χρηση δεν σε ικανοποιει η amoled και φερνεις παράδειγμα με το κινητο στο τραπεζι.
5. ας αφησουμε επιτελους το παραμυθι “τα χρωματα οπως ειναι” . αυτο ισχυε για τις amoled του 2011 και 2012.

για να μην εχεις αποριες ειχα iphones απο τον 2008 εως το 2013,amoled απο το πρωτο amoled samsung (i8910) και σου γραφω εχοντας ανοικτες στην ιδια οθόνη 3 εφαρμογές ( browser -youtube-facebook) στο note 3 μου (αυτο ειναι multitasking στην πραξη)

ChrisG

@socratis Πρώτον το Note 5 έχει 2k ανάλυση.(και επειδή το έχεις θα έπρεπε να το γνωρίζεις).αυτό προσωπικά κατι λέει:)ο νοών νοείτω… Δεύτερον oι amoled έχουν τα καλύτερα χρώματα αποδεδειγμένα.υπάρχουν site με μετρήσεις και βαθμολογία.αυτά που αναφέρεις εγώ πουθενά δεν τα βλέπω στο Note 4.εκτός κι αν η samsung υποβίβασε την οθόνη και όχι το αντίθετο.η οθόνη του Iphone έχει μαυρο σε γκρί απόχρωση και το άσπρο μόνο άσπρο που δεν είναι.άν είχες λίγη παρατηρητικότητα στα βίντεο που ανεβαίνουν θα το έβλεπες δίπλα δίπλα ακόμη και στην κάμερα,αλλά και έτσι να μην ήταν προσπάθησε να βάλεις άσπρο φόντο Iphone δίπλα σε λευκή σελίδα.μόνο αυτό σου λέω…και ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοώ.τέλειο άσπρο-μαύρο δεν υπάρχει.υπάρχει λιγο-πολυ καλύτερο. εγώ με 3ραμ έχω τα πάντα ανοιχτά και το smart δουλέυει λές και έχει μισή μνήμη ελέυθερη παράλληλα με multi-window εργασίες. συμπέρασμα απο τα λεγόμενα σου…άσε μη σου πώ γιατί θα σε πικράνω.απο τα λεγόμενά σου κατάλαβα πολλά.ανακρίβειες και πράγματα που δεν στέκουν.αυτό κάτι λέει…ιδιαίτερα στις αναφορές σου για το s-pen…ακόμη γελάω.ούτε κάν το έχεις ακουμπήσει γιατί όποιος το έχει ξέρει τι κάνει. όποιος έχει πάει σε ένα store βλέποντας μόνο,για λίγη ώρα τα 2 smarts καταλαβαίνει τι παίζει. αυτό πάντως που πολλοί είχαν 6s-6s… Συνέχεια »

John Knight

socratis Δηλαδή εσύ τώρα ισχυρίζεσαι πως η οθόνη στο iphone 6s( ή iphone 6 plus) είναι καλύτερη από αυτη του note 5 ? Σε τι ? Οι amoled οθόνες της samsung έχουν αναδειχθεί η καλύτερες σε όλους τους τομείς (φωτεινότητα ,χρώματα ,ανάλυση).Οι παλιές εποχές τον ”απροετοιμαστων” amoled έχουν περάσει και κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν απλώς επειδή θέλουν να υποστηρίξουν όσο καλύτερα μπορούν την δική τους επιλογή…Οι οθόνες super amoled της samsung είναι καλύτερες από του iphone και σε φωτεινότητα και σε ανάλυση και σε χρώματα ,συνεπώς είναι αδιανόητο η amoled οθόνη στο note 5 να έχει άτονο λευκό έναντι του iphone …Για την γωνία θέασης δεν χρειάζεται να σχολιάσω … Εαν δεν χρειαζόσουν το s pen δεν ήταν ανάγκη να πάρεις το note 5 …Υπάρχει και ένα δεύτερο μοντέλο samsung galaxy s6 edge plus το οποίο είναι ίδιο(και πιο όμορφο εμφανισιακά) με το note 5 εκτός του s pen … Δεν έχεις μπει σε θέσει να συγκρίνεις άλλα βασικά χαρακτηριστικα ενός τηλεφώνου σύμφωνα με τα σημερινά καθεστώτα (κάμερα,ήχο,συνδεσιμοτητα,μνήμη) .Εκεί θα καταλάβεις πόσο γελοία είναι η apple με τα 16gb εσωτερικού αποθηκευτικου χώρου, την απλά καλή κάμερα του και τον πλήρη μπλοκαρισμο της ”πραγματικής΄’ συνδεσιμοτητας (τουλάχιστον με την πλειοψηφία… Συνέχεια »

Αργύρης

@socratis άστο φίλε μου μη προσπαθείς να πεις τίποτα εδώ μέσα.Περιεγραψες την εμπειρία σου και οι απο πάνω σε έβγαλαν τρελό.Μονο τυφλό που δε σε είπαν επειδή δε μπορείς να δεις τα “καταπληκτικά” χρώματα της amoled.Εγω πάντως να ξέρεις σε καταλαβαίνω είχα και εγώ Samsung και πήγα σε iphone και κατάλαβα τη διαφορά όταν το πιάσα στα χέρια μου και το δούλεψα για λίγα λεπτά.Είσαι σε σάιτ που είναι όλοι κολλημένοι με τα κινητά τους!Αυτο που είπες για τις amoled ισχύει ότι αλλοιώνεται η χρωματική απόδοση υπό γωνία!Επισης η διαφορά στο ανθρώπινο μάτι του FHd με του 2K όντως είναι πολύ μικρή έως και απαρατήρητη θα έλεγα!Τωρα τα αλλά που σου λένε αφού τα δαν από βίντεο σε κάμερα τι να τους πεις; Μπορείς να τους αμφισβητήσεις; Χαχαχαχα Ο άλλος υπολογίζει τα πάντα με αριθμούς βλέπει κόκκινο ας πούμε 257 στο iPhone και 340 στο σαμσουνγκ και λέει αυτό είναι!Καλυτερη η οθόνη του Samsung.Ξανα γελάω!Ηδη εξηγήσαμε ότι οι amoled έχουν πιο έντονα χρώματα χωρίς όμως να σημαίνει κάτι αυτό.Ολα είναι θέμα τι του αρέσει του καθενός!Και ξανά λέμε για τελευταία φορά τα νούμερα μόνο δεν λένε τίποτα στα τηλέφωνα!Στην πράξη πρέπει να τα δείτε…

John Knight

Αργύρης
Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε κανέναν τρελό …Έχω και εγώ εμπειρία και λέω αυτό που πιστεύω και αυτά που αισθάνομαι …Δεν συγκρίνουμε ποτέ με βάσει αριθμών αλλά με βάσει απόδοσής-τιμής…Δεν θα κάτσω να αναφέρω ξανά τα ελλειπή σημεία των iphone .Τα έχω σχολιάσει προηγουμένως …Εαν έχεις ένστασή σε αυτά που είπα απέδειξε το με πράξεις ,όχι με λόγια …Μια φίλη μου έχει το galaxy s6 edge plus και δεν υπάρχει καμία χρωματική αλλοίωση υπό γωνία και επίσης δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που αναγνωρίζει διαφορά στην ανάλυσή του iphone 6s plus με το galaxy… Τι πάει να πει αυτό ?Ότι έχω προβλήματα όρασής?Ή μήπως είμαι τρελός ?Από πότε δεν έχουμε δικαίωμα να υποστηριζουμε την άποψη μας σε υποκειμενικά θέματα( προσωπικά εγώ ασπουμε προτιμώ τα θερμά χρώματα των galaxy …Απαγορεύεται?)

Επισης να ξερεις δεν εχω την τασει να κρινω διαφορα πραγματα μονο απο τα βιντεο οπως ισχυριζεσαι …Οτι λεω το λεω απο πρωσοπικη εμπειρια …

Ιωάννης jb

Λέτε μερικοί οτι είναι καλύτερες κάποιες οθόνες απο κάποιες άλλες, εντάξει δεκτό!!!!
Αλλα όταν ακούω οτι είναι καλύτερες επειδή εχουν υψηλότερη ανάλυση (2k εναντι fhd) εκει θέλω να αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο!!!!!!
Σχολιαζετε και σε τεχνολογικό site.. Ακόμη και σε smartphones με ppi 320 (z5 compact) είναι σχεδόν αδυνατο το μάτι να διακρίνει pixel εσεις τα διακρίνετε στα 400 και στα 500 ppi????
Δλδ τι άλλο θα ακούσουμε εδω μέσα??

giannis.. Ευκρίνεια 2 φορές πιο μεγάλη καλά το λες συμφωνώ!
Επίσης και η 8k ανάλυση είναι άλλο τόσο καλύτερη απο την 4k, το μάτι σου είμαι σίγουρος οτι στις 5,5 ιντσες θα καταλάβει την διαφορά.. Δε παίζεσαι μιλάμε!!
Αλλά αφου εχεις κάνει τη καλύτερη επιλογή τι να λέμε τώρα!! Δε παίζεσαι καλά το λέω

ChrisG.. Η samsung εχουν τα καλύτερα χρώματα είναι αποδεδειγμένο καλά ακόμα γελάω!!!
Απο ποιούς είναι?? μήπως απο αυτούς που παίρνουν κάτι εκατομμύρια για να την προωθούν??

giannis

@Ιωαννης_Jb εχεις προβλημα με τα ελληνικά ε;
ο φιλος ειπε πιο πάνω οτι δεν ειναι καλύτερη ως ευκρινεια η 2κ του note απο την hd του iphone. ασχετα με το αν το ματι διακρίνει τη διαφορα (τη διακρίνει – η μαλλον την καταλαβαινει αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία ) η ουσια ειναι οτι η 2κ ειναι σιγουρα 100% πιο ευκρινης. αυτο απαντησα

John Knight

@Ιωάννης jb
Δεν είπα ότι αναγνωρίζω τα pixel στις 2 οθόνες που συνέκρινα …Είπα πως όταν αυτές οι οθόνες τοποθετηθούν διπλά διπλά η μια στην άλλη, καταλαβαίνεις ότι η 2κ οθόνη είναι πιο ευκρινείς σε σύγκριση με την fhd (σε φωτογραφίες ,στα παιχνίδια και σε άλλα…)

Εαν ισχύει αυτό που λες τότε γιατί οι εταιρίες βάζουν 2κ οθόνες στα τηλέφωνα ? Και μην μου πεις για marketing γιατί φαντάζομαι καμία από αυτές τις εταιρίες δεν θα θυσίαζε την καλύτερη μπαταρία ,καλύτερη απόδοση της cpu και το κόστος κατασκευής μόνο και μόνο για το marketing …

Ιωάννης jb

John Knight.. Το 2k του galaxy s6 είναι μαρκετινγκ!!!!
Σε 5 ιντσες οθόνη, εδώ το ανθρώπινο μάτι θα δυσκολευτεί να καταλάβει διαφορά απο hd σε fhd και εσυ μου λές για fhd με 2k?? Σοβαρέψου!!!!
Αν γινοταν να είχαμε δυο ακριβώς ιδιες οθόνες και η μοναδική διαφορά να ήταν η ανάλυση, δε θα μπορούσες στις 5 ιντσες να καταλάβεις ευκολα ποια είναι αυτήν με την hd και ποιά με την fhd!!!!
Για μεγαλύτερες αναλύσεις δεν υπάρχει πιθανότητα να καταλάβεις διαφορά!!!! 100%…
Ουτε σε φωτογραφίες, ούτε σε βίντεο, ούτε πουθενά αλλού!!!!

Βεβαια για να πω και εγώ την αμαρτία μου η sony με το 4k στο z5 premium μου έκανε μεγάλη εντύπωση αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα διότι εκεί εγινε το επόμενο βήμα… Οπου δε θα τίθεται θέμα να φανεί κάποιο pixel (κάτι τέτοιο εχει σταματήσει άλλωστε απο τότε που βγήκαν οι fhd οθόνες) εκει και με μικροσκόπιο δε θα τα ξεχωρίζεις!!! χαχαχα

Aργυρης

@John Knight Παρακαλω προς ολους τους χρηστες διαβαστε λιγο τα επιχηρηματα που εδωσε για να προβαλλει κατι ως καλυτερο(οθονη,ακουστικα,συνδεσιμοτητα,μνημη,ηχο)εσκασα στα γελια.Zητησες αποδειξεις οποτε δε μπορω να μιλησω με λογια αλλα βαση αριθμων.Πρωτα να αναφερω οτι δε διαφωνησα ποτε στο γεγονος οτι το note 5 εχει καλυτερη οθονη γενικα σε αναλυση.Τα χρωματα εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας,ειναι υποκειμενικο,αλλα για τη φωτεινοτητα εισαι λαθος.Λοιπον iphone 6s plus:Brightness: 566 cd/m2 , Note 5:402 cd/m2 και τα δυο στο 100%.Τωρα μη σου δειξω και αλλα που χει μεσα για reflection και για γωνια θεασης γιατι παντου ειναι μπροστα το 6s plus εκτος απο το aspect ratio και για τα χρωματα που ανεφερα προηγουμενως.Τα υπολοιπα που ανεφερες, ηχος,πολυ πιο δυνατο και καθαροτερο ηχο εχει και το ακουστικο του iphone και τα ακουστικα απο τα μουτα των galaxy.Mνημη συμφωνω ειναι λιγα τα 16gb,μπαταρια σε οποιο τεχνολογικο σαιτ και να μπεις θα δεις οτι το iphone 6s plus εχει πολυ καλυτερη μπαταρια απο το note 5,κατι που ειπες οτι ειναι για κλαμματα.Εγω εχω το 6s και μου βγαζει μερα ανετα κατι που σε αλλες μου συσκευες δεν εβγαζε ουτε 10 ωρο.Η συνδεσιμοτητα πλεον με αλλες android συσκευες ειναι επισης καθαρα υποκειμενικη.Οσοι εχουν mb τα στελνουν μεσω… Συνέχεια »

ChrisG

Βασικά πραγματάκια.η οθόνη του iphone απο τις καινούριες super amoled είναι μέρα με τη νύχτα.για δέ την ανάλυση και όσοι λένε ότι τα 2k 4k δεν μετράνε και δεν τα βλέπουν υπάρχει λύση.οφθαλμίατρος.η υψηλή ανάλυση σημαίνει υψηλή ευκρίνεια και σε συνδυασμό με τις amoled το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.ανοίξτε δίπλα δίπλα δύο ρημαδοσελίδες και φωτογραφίες στα 2 κινητά και συγκρίνεται.όλοι θάβετε τα 2k τα 4k αλλά όταν τα βάλει η μηλοεταιρεία θα είναι και innovation:)τα πράγματα είναι απλά.όσο δέ για τις οθόνες τα labs με τα μηχανήματα μετρήσεων τα λένε ΑΝ σας ενδιαφέρει η τεχνολογική πλευρά.αν όχι πιστέψτε ότι κατεβάζει το μυαλό του καθενός.αφού μάλιστα κολλάει το Note 5 με viber…από εδώ να καταλάβει κανείς τη σοβαρότητα ορισμένων.όποιος δεν χρειάζεται s-pen δεν παίρνει Note.όποιος παίρνει και δεν ξέρει που χρησιμέυει να κοιτάξει να μαθαίνει.έλεος με τον καθένα που μας φλομώνει και στο ψέμα.υπάρχουν δεκάδες βίντεο και reviews.καθίστε να μάθετε πράγματα και όχι να λέτε όπως σας συμφέρουν προς υπεράσπιση πανάρχαιου apple hardware.750p κινητό των 800 ευρώ και θέλουν να τους παίρνουμε στα σοβαρά.ούτε τα 1080p σε κινητό των 900 και 1100 ευρώ δεν δικαιολογείται.

John Knight

@Ιωάννης jb @Αργύρης Δεν είσαι σε θέση εσύ ούτε κανένας Αργύρης και Ιωάννης jb από εδώ μέσα να αμφισβητείτε αυτά που βλέπω…Πληροφοριακά σου λέω ότι είμαι άτυχος χρήστης iphone 6s plus και μια φίλη μου είχε την καλοσύνη να μου δώσει το galaxy s6 edge plys για λίγο καιρό έτσι ώστε να τα συγκρίνω και να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη…Όταν πληρώνω 800 ευρό για ένα τηλεφωνο θα με ενδιαφέρουν τα ΠΆΝΤΑ …Εγώ στις συγκρίσεις μου όταν ήμουν στο φως του ήλιου δεν μπορούσα να δω τόσο καλά από το iphone μου ,ενώ με το s6 edge plus έβλεπα κανονικά χωρίς προβλήματα …Και επίσης το λευκό στον browser ήταν πιο φωτεινό και τονισμένο στο galaxy…Αυτό για εμένα λέει ότι η οθόνη του galaxy είναι πιο φωτεινή από αυτήν του iphone και δεν θα κάτσω να ασχολούμαι με αριθμούς από πληρωμένες επιτυχημένες εταιρίες …Όσον αφορά την ανάλυση σε κάποιες φωτογραφίες (σε πρόσωπα ιδιαίτερα) παρατηρούσα πως η οθόνη του galaxy είναι λίγο πιο ευκρινείς (ακόμα και στον browser σε κάποια γράμματα μερικές φόρες ) …Η μπαταρία του iphone όταν τραβούσα φωτογραφίες έπεσε 6% ενώ του galaxy 4%…Στον safari το iphone μου έχασε 3% ενώ το galaxy 2%(Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) …Η κάμερα… Συνέχεια »

giannis

-Γεια σας -Καλησπερα σας, τι θα θελατε; -θελω ενα απο αυτα τα fartphones -χαχα smartphone θελετε να πειτε… -ναι ναι αυτο. -μαλιστα. εχετε συγκεκριμενη προτιμηση σε λειτουργικο ή μαρκα; -δεν εχω ιδεα. μεχρι τωρα ειχα ενα νοκια 3210 – χμμμ μαλιστα. -μου εχουν πει οτι ειναι καλο να εχει μεγαλη οθονη (δεν βλεπω και καλα) και να ναι τουλαχιστον φαουλ χαλι κομπετιτιον. κατι μου ειπαν και για μνημη αλλα το ξεχασα. -χαχα τελεια τελεια. ποσα χρηματα θελετε να δωσετε. -δεν υπαρχει θεμα θέλω κάτι πολυ καλο. -ωραια να σας ξεκαθαρισω κατι σχετικα με τα στοιχεια που θα σας δινω: επεξεργαστης: ολοι εχουν απο 2 πυρηνες και πανω. οσο πιο πολλοι και πιο γρηγοροι τοσες περισσότερες ταυτόχρονες και δυσκολες εργασιες μπορει να κανει το κινητο. Μνήμη Ram: οσο περισσοτερη τοσο πιο γρηγορο Οθονη: Μεγαλη αναλυση, καλυτερη εικονα, μεγαλυτερη καταναλωση μπαταριας Μπαταρια: οσο πιο μεγαλη τοσο καλυτερα. -Λοιπον δειτε αυτα Lumia 950 xl, 810 okta επεξεργαστης, windows 10 σαν τα κανονικά κομπιουτερ, 5.7 2k οθονη, 3gb μνημη, αποθηκευτικος χωρος 32gb, 20mp καμερα, 3300 μπαταρία 739€ sony Xperia Z5 premium πανεμορφο, με οκταπυρηνο επεξεργαστη, 5.5″ 4κ οθονη, 3430,αποθηκευτικος χωρος 32gb, μπαταρια, 3gb μνημη, 23mp καμερα, 899€ samsung s6 edge+ με edge 5.7 2k… Συνέχεια »

socratis84

Μερικοί φοράτε παρωπιδες και βλέπετε μόνο αυτά που θέλετε..
Δεν λέω ότι σαν ανάλυση το 1080p είναι καλύτερο από το 2κ
Λέω ότι στις 5.5 ίντσες που είναι το iPhone plus του αδερφού μου και στις 5.7 που είναι το νότε το δικό μου απλά δεν υπάρχει καμία διαφορά
Και πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που την έβαλαν είναι για μάρκετινγκ γιατί πως αλλιώς θα είναι καλύτερο το καινούριο νότε και πως αλλιώς θα κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι είναι καλύτερο από το iPhone..

Θα πω κάτι μιας και είχα το 6s και τώρα το νότε5 και θα μιλήσω ειλικρινά χωρίς να είμαι φανατικός προς καμία κατεύθυνση..

Αν δεν ήξερα τα specs που έχουν τα κινητά και μου έδιναν τις 2 αυτές συσκευές θα έλεγα με απόλυτη σιγουριά ότι το iPhone είναι 8πυρινο και με 4 ράμ και θα έπεφτα από τα σύννεφα όταν θα μου έλεγαν ότι είναι 2πυρινο με 2ραμ

Οπότε σημασία τι έχει? Αυτό που λένε τα χαρτιά η αυτό που σου προσφέρει πραγματικά το κινητό?

socratis84

Κάτι ακόμη..
Είπα ότι εγώ προτιμάω την lcd από την amoled όχι ότι είναι καλύτερη
Η κάθε μία έχει τα καλά και τα κακά το μαύρο τις amoled απλά δεν υπάρχει αλλά υστερεί ακόμη σε άλλους τομείς που εγώ δίνω περισσότερη βάση.. ότι προτιμάει ο καθένας..

Αυτήν την στιγμή γράφω από το νότε και στο δωμάτιο έχει χαμηλό φωτισμό και την φωτεινότητα στο auto το φόντο πίσω από τα γράμματα το βλέπω ροζ αντί για λευκό και αν δώσω λίγο κλήση γίνετε μπλε με το iPhone δεν συνέβαινε ποτέ αυτό..

Και στην τελική πιο συχνά βλέπω λευκό περιεχόμενο οθόνη πάρα μαύρο
Γιατί είπαμε η οθόνη του iPhone δεν έχει το τέλειο

socratis84

Το προηγούμενο μήνυμα κόπηκε στην μέση γιατί το νότε έφαγε σκαλωμα
Αλλά δεν θα μιλήσω για αυτά τα θέματα που έχει τώρα μιας κι μιλάμε για την οθονη..

Λοιπών τι έλεγα.. αυτήν ναι
Είπαμε το iPhone δεν έχει το τέλειο μαύρο που έχει η αμολεντ αλλά δεν είναι και κάτι το οποίο το καταλαβαίνεις συχνά.. για να το καταλάβεις πρέπει να δείχνει σε μια σελίδα το αντίστροφο δηλαδή μαύρο φόντο με λευκά γράμματα για να το καταλάβεις κάτι που συναντάς πιο σπάνια..

Λοιπάμε που χαλάω την ζαχαρενια σε μερικούς αλλά επειδή πήρα το νότε δεν θα το υποστηρίξω κιόλας…

John Knight

@socratis84
Αυτό με το μάρκετινγκ δεν στέκει…Πολλές εταιρίες προχωράνε σε 2κ(microsoft,google,samsung,lg,blackberry) και άλλες τόσες θα προχωρήσουν ,χωρίς να υπερηφανεύονται και να αναδεικνύουν τις οθόνες …Εαν δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε 2κ και fhd τώρα δεν θα υπήρχαν η 2κ οθόνες στα κινητά τηλέφωνα…Ολόκληροι τεχνολογικοί κολοσσοί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς …Δεν πιστεύω πως ολόκληρες εταιρίες θυσιάζουν βασικά χαρακτηριστικα (εκείνα που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο) για τις 2κ αναλύσεις σε κινητά τηλεφωνά οι οποίες όπως λέτε δεν έχουν λόγο ύπαρξης …Το μάρκετινγκ σαν δικαιολογία μόνο του δεν στέκει γιατί εάν αποτελούσε κάτι ανούσιο οι εταιρίες αυτές θα προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να της προωθήσουν ,κάτι που δεν κάνουν …(Αυτές είναι τακτικές της Αpple ,διαφημίζει κάτι άχρηστο ,η κάτι που έχει είδη βρεθεί σε άλλα τηλέφωνα σαν δικό της και σαν εξωγήινο επίτευγμα …έλεος)

Ασπουμε ότι τα χαρτιά δεν μετράνε …ΟΚ δεκτό…Γιατί να πληρώσω τότε αυτά που δεν διαθέτει(όπως είπε και ο giannis)?Στο κάτω κάτω δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με 1-2 δευτερόλεπτα που το iphone ανοίγει πιο γρήγορα το facebook ,ειδικά αν αναλογιστουμε πως ο ανταγωνισμός προσφέρει τα πάντα καλύτερα από τα iphone (εκτός της υποστήριξης του software )σε χαμηλότερες ή αντίστοιχες τιμές !

socratis84

Φίλε μου συμφωνείς η διαφωνείς στο ότι αν κοιτάς αυτές τις οθόνες με γυμνό μάτι και όχι με μεγεθυντικό φακό δεν βλέπεις καμία διαφορά σε θέμα πίξελ? Αυτό είναι που μετράει όχι το τι λένε οι κολοσοι αυτοι φίλε μου κοιτάνε πως θα σου πουλήσουν και σου πάρουν τα λεφτά.. Και η Samsung και Η Apple και όλες οι άλλες εταιρείες που ανέφερες..

Μια χαρά στέκει το θέμα μάρκετινγκ Η κάθε εταιρία θέλει να δείξει ότι υποστηρίζει την καλύτερη τεχνολογία από την άλλη για να την προτιμήσουν οι καταναλωτές..!

John Knight

@socratis84
Διαφωνώ διότι εγώ διακρίνω διαφορά(όχι μεγάλη ,αλλά υπάρχει)
Αναφέρω το μάρκετινγκ στο συγκεκριμένο θέμα(οθόνη)και όχι γενικά…Δεν μπορεί να ισχύει το μάρκετινγκ(στο συγκεκριμένο θέμα) σε κάτι που άπλα έβαλαν οι εταιρίες και δεν το προωθούν .Υπάρχουν και άλλοι τρόποι (καλύτεροι μάλιστα) για να προωθήσουν άλλα πράγματα με τις χαμηλότερες αναλύσεις (πχ .ταχύτητα,μπαταριά),και πάνω από όλα σε χαμηλότερο κόστος .Γιατί να διαφημίσουν ένα πράγμα μόνο την στιγμή που μπορούν να διαφημίσουν περισσότερα σε χαμηλότερο κόστος ?

Aργυρης

@John Knight και ποιος εισαι εσυ για να μη σε αμφισβητουμε;Αν θελεις να πεις κατι να το αποδεικνυεις αλλιως ολα αυτα που λες ειναι ανουσια και κουραζουν.Ειλικρινα θελεις να πιστεψουμε οτι φιλη σου ειχε το galaxy s6 edge plus και στο εδωσε για να το λειτουργησεις;εγω το τηλεφωνο μου οταν το πρωτο παρω δε θελω να το αγγιξει κανεις ποσο μαλλον να το δωσω για λιγες μερες.Αλλα και ασχετα με αυτο ολα οσα ειπες ειναι υποκειμενικα και ειναι δικια σου αποψη.Επειδη εσυ πιστευεις οτι ειναι ετσι δεν σημαινει κιολας οτι πρεπει να το δω και εγω ετσι.Και η κουβεντα μας κλεινει εδω γιατι δε μπορω να βγαλω ακρη με τους κολλημενους.

Τωρα για τον @giannis δε θα σχολιασω καν τη μ@@@ που εγραψε αυτα δε θα τα εγραφα ουτε αν ημουν 10 χρονων.Αλλα αυτα που κραζει τα κανουν κυριως τυποι σαν αυτον που κοιτανε τα παντα αριθμιτικα και ποσοτικα οποτε μονος του εξεθεσε τον εαυτο του!

socratis84

@John Knight

Συγγνώμη αλλά τώρα διάβασα ότι είχες γράψει νωρίτερα σε κάποιον άλλον το παρακάτω μήνυμα:

Δεν είπα ότι αναγνωρίζω τα pixel στις 2 οθόνες που συνέκρινα …Είπα πως όταν αυτές οι οθόνες τοποθετηθούν διπλά διπλά η μια στην άλλη, καταλαβαίνεις ότι η 2κ οθόνη είναι πιο ευκρινείς σε σύγκριση με την fhd (σε φωτογραφίες ,στα παιχνίδια και σε άλλα…)

Έλα πες την αλήθεια μας τρολαρεις τώρα έτσι?

Μας λες ότι αντί να βλέπεις τα πιξελ στα μενού η στα κείμενα που είναι προσαρμοσμενα στην ανάλυση τις οθόνης που και εκεί με μεγεθυντικό φακό φαίνεται μόνο εσύ την βλέπεις σε φωτογραφίες και ακόμη χειρότερα σε παιχνίδια που εκτός ότι είναι κινούμενα δεν είναι καν γραμμένα σε 2κ γραφικά…

Ειδικά στα παιχνίδια φίλε μου η κάρτες γραφικών που έχουν τα iPhone είναι το δυνατό τους χαρτί.. τα πιξελ τις οθόνης ξέχασε τα αυτά δεν τα βλέπεις ότι και να λες.. και σαν γραφικά το iPhone είναι πολύ μπροστά ακόμη.. σορρυ…

socratis84

Βλέπω ότι έχω κάνει ένα-δύο ορθογραφικά λάθη παραπανω δυστυχώς δεν μπορώ να τα διορθώσω… εγραφα με voice dictation

John Knight

@Αργυρης
Πρώτον Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς αυτά που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και αυτό ισχύει για όλους οχι μόνο για εμένα …Δεύτερων η φίλη ήταν μαζί μου και τρίτων δεν μου το έδωσε για μέρες αλλά για ώρες .Ψάξε στο youtube συγκριτικά και θα καταλάβεις …Δεν αποτελούν όλα την άποψη μου …Για παράδειγμα η κάμερα και ο ήχος δεν έχουν απόψεις ….Το ένα είναι καλύτερο το άλλο όχι …Φυσικά δεν απαγορεύεται να θεωρείς καλύτερο το χειροτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτσι κιολας.Δεν έχω να εξηγήσω τίποτα άλλο,πιστεύω ότι αυτά που είπα(+αυτά που είπε ο ChrisG) καλύπτουν αυτούς που θέλουν να καταλάβουν….
Συμβουλή…Πριν χαρακτηρίσεις κάποιον κολλημένο κοιτά να κοιτάξεις πρώτα τον εαυτό σου …Καλή συνέχεια !

John Knight

@socratis84
Δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που λέω ,άρα δεν έχω να συζητήσω τίποτα παραπάνω μαζί σου …Μονό τρελό που δεν με είπες ,αλλά ξέρεις κάτι?Δεν με νοιάζει τη πιστεύεις εσύ ,εύχομαι να είσαι χαρούμενος με το τηλεφωνο σου(ή το επόμενο μιας και δεν σου άρεσε αυτό που έχεις ) και να μην το μετανιώσεις …Και εις ανώτερα !

John Knight

@Aργυρης
(Είχα στείλει ένα μήνυμα πιο πριν αλλά δεν βλέπω να στέλνεται οπότε το ξαναγράφω)
Το τηλεφωνο δεν το πήρα για μέρες ,άλλα για ώρες και η φίλη μου ήταν μαζί μου .ΟΚ το ξεκαθάρισα?

Δεν μπορεί κάνεις να αμφισβητεί αυτά που βλέπω με τα ίδια μου μάτια και αυτό ισχύει για όλους όχι μόνο για έμενα(Εγώ δεν αμφισβήτησα αυτά που είπες ,είπα απλός πως βλέπω τα πράγματα απο την δική μου όψη) (Δεν έχω λόγο να πω ψέματα γιατί γενικά δεν υποστηρίζω καμιά από της δυο εταιρίες και δεν σκοπεύω να πάρω καινούργιο τηλεφωνο από καμία από αυτές …Λέω απλός τα πράγματα όπως τα είδα εγώ και είπα την εμπειρία μου όπως είπαν και οι άλλοι που μετάνιωσαν για την αγορά τους)

Συμβουλή…Πριν με χαρακτηρισεις κολλημένο καλό θα ήταν να κοιτάξεις πρώτα τον εαυτό σου !Καλή συνέχεια!

Agnostos13

Ορισμενοι εχετε φτασει τη γραφικοτητα σε αλλο επιπεδο!

Τωρα μερικες ερωτησεις για δυνατους λυτες:

-Ποιες εταιριες εισηγαγαν το qhd στα smartphones; Επισης ποιες εταιριες παραγουν (πουλανε) αυτη τη στιγμη panels qhd για smartphones;

-Ποια ειναι τα παιχνιδια που υποστηριζουν native αναλυση qhd;

-Εκτος απο την αναπαραγωγη βιντεο 4k που αλλου εκμεταλευομαστε την καλυτερη εμπειρια στο Z5 premium;

-Ποια εταιρια μας ελεγε επισημα οτι ειναι κοροϊδια η αναλυση πανω απο 1080p σε smartphone και τωρα εβγαλε συσκευη μεγαλυτερης αναλυσης;

-Ποιο ειναι το οριο της πυκνοτητας εικονοστοιχειων εως το οποιο μπορει να διακρινει διαφορα το μεσο ανθρωπινο ματι συμφωνα με επιστημονικες ερευνες;

ΥΓ. Το προβλημα δεν ειναι στο ματι αλλα στο μυαλο…

ChrisG

το ότι πολλοί έχουν προβλημα στο μυαλό…εντάξει μην το αναπτύξουμε.να κρατήσουμε ένα επίπεδο.την οθόνη ε΄γω πάντως την βλέπω με τα μάτια και όχι με το μυαλό.εκτός κι αν φτάσαμε σε επίπεδο τζεντάι και είναι αχρείαστα ώστε να μας φτάνουν μόνο τα 1080p.για κάμερες,μνήμες και άλλους πολλούς μύθους και άλλοι άλλα λέγανε αλλά εν μιά,ενός μοντέλου όλα άλλαξαν όπως θα αλλάξουν και στην οθόνη.είπαμε εάν κάτι δεν το βάλει η apple δεν είναι innovation.
επειδή όμως εγώ όταν πληρώνω 800 θέλω 2k και 4k(πέρα του ότι βλέπω κάθε διαφορά στο μάτι και ως τζεντάι)θέλω να έχω και ανάλογο hardware.αν είναι στα 750p ας το πουλάνε στα 350,που ούτε αυτά πλέον δεν έχουν τέτοια ανάλυση.πώς γίνεται βέβαια κάποιος να είναι απαιτητικός δίνοντας 800 και 1000 ευρώ και να συμβιβάζεται με ούτε Midrange hardware(ενώ το πληρώνει χρυσό)είναι άξιο απορίας.προσωπικά βλέπω τρίχα στο πάτωμα στα 10 μέτρα.και κυριολεκτώ.άλλοι να μην βλέπουν διαφορά 750p με 2k και 4k στα 30-40 εκατοστά…εντάξει.η γραφικότητα και ο φανατισμός πάει σε άλλο επίπεδο.
τραβάμε 4k βίντεο στο κινητό αλλά έχουμε 750p οθόνες να τα βλέπουμε.innovation όχι αστεία:)
στο marshmallow έρχεται και η native ανάλυση για τους ανησυχούντες.στο ios…θα περιμένετε καμιά δεκαριά χρόνια όπως το battery save mode…χαχα…

ChrisG

και για να τελειώνουμε με τα λογοπαίγνια ορισμένων εδώ μέσα κάνω μία ερώτηση απλή και κατανοητή.έχετε 2 συσκευές Iphone.π.χ Iphone 7.
Τωρα μερικες ερωτησεις για δυνατους λυτες:
Το πρώτο έχει ανάλυση 2k-4k oled(5,5inches 576ppi),4 ραμ,radio,sd,16mp τελευταίας τεχνολογίας όπως π.χ του G4-S6 EDGE κλπ,notification led,quad core,3600 battery.Gorilla Glass 4.νομίζω αυτά φτάνουν.
Το δεύτερο έχει 1080p lcd(5.5 inches 401ppi),2 ραμ,no radio,no sd,12mp αυτή που έχει τώρα,no notification,dual core,2750 battery.
Το πρώτο το πληρώνετε άνετα και μπορείτε να το έχετε άνετα.
Το δεύτερο έιναι αυτό που σας δίνει η apple γιατί θέλει να αρμέγει.
Ποιό απο τα 2 θα διαλέγατε οι διαφωνούντες των specs;και αν παίρνατε το πρώτο,αναλογίζονται μερικοί πόσα χρόνια θα το έιχαν σε όλα τα επίπεδα;
να δώ τώρα τι θα διαβάσω.

ChrisG

ήθελα να βάλω και s-pen και ταχυφόρτιση ασύρματη αλλά να μην το ζορίσω άλλο δεν ήθελα.αυτά.
ΥΓ:Συγνώμη για την σειρά των μηνυμάτων.

giannis

αυτο που καποιοι δεν καταλαβαινουν ειναι οτι Κ α ν ε ι ς δ ε ν κ ρ ι τ ι κ α ρ ε ι τ η ν ε π ι λ ο γ η κ α π ο ι ο υ ά λ λ ο υ ουτε λεμε οτι ενα iphone 6s η ακομα περισσοτερο 6s plusδεν ειναι καλο τηλεφωνο. Ισα ισα: αυτα που είναι φτιαγμενο να κανει τα κανει τελεια. και μαλιστα με υλικα υποδεεστερα ή λιγοτερα σε κοστος απο αλλα ανταγωνιστικα τηλέφωνα. και σε αυτο παιζει μεγαλο ρολο το παντρεμα software-hardware O M Ω Σ πριν πατησεις το on/off εχεις ενα κινητο το οποιο με βαση το hardware που εχει δεν θα επρεπε να κοστιζει πανω απο 400 ευρω. καποιοι θελουν να πιστευουν οτι η απολυτη εμπειρια χρησης κοστιζει αλλα 400 ευρω. Γουστο τους. ειναι οι ίδιοι που μας εκραζαν οταν ειχαμε μεγαλες οθονες γιατι το χερι δεν εφτανε πανω απο 4″ Τωρα οι ιδιοι επιδεικνυουν πως μικραινει για χρηση με ενα χερι η 5.5 οθόνη του 6s plus. τεχνολογία που υπαρχει τουλάχιστον απο το 12. ειναι οι ιδιοι που ελεγαν οτι η ram δεν ειναι απαραιτητη και κοροιδευαν το multiwindow των note. Tώρα Οι ίδιοι… Συνέχεια »

ChrisG

+1000 στον @gianni.
Περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου να δώ με τι άτομα συναναστρέφομαι εδώ μέσα που μας κατηγορούνε ότι έχουμε πρόβλημα στο μυαλό.να δώ σε τι κατάσταση(άσε που το βλέπω χρόνια)είναι το δικό τους αφού θέλουν να είναι και σκεπτόμενα.

John Knight

+giannis και ChrisG
Επιτέλους κάποιοι που με καταλαβαίνουν… Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω και να ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια! (Φαντάζομαι πώς οταν το μηλαράκι βάλει 2κ ανάλυση στην οθόνη του, τότε ξαφνικά διά μαγιάς θα ξεκινάνε όλοι οι “κολλημένοι” με τα μήλα τούς να βλέπουνε διαφορά στην ευκρίνεια…Τέτοια θαύματα μόνο η apple τα κάνει)

socratis84

@ChrisG

Έχω δει πολλούς haters αλλά σαν εσένα πραγματικά δεν έχω ξανα δει
Είσαι άλλο επίπεδο από μόνος σου!!!

Σε όποιο άρθρο διαβάσω με θέμα το iPhone βλέπω παντού εσένα από κάτω να γράφεις εκθέσεις ολόκληρες να θαβεις την Apple και να λες ακριβός τα ίδια πράγματα άσχετα με το θέμα του topic επίσης κράζεις και λες θύματα αυτούς που τα αγοράζουν λες και τα παίρνουν με δικά σου λεφτά

Δεν θα κάτσω να μιλήσω μαζί για το πια συσκευή είναι καλύτερη γιατί διαβάζω σχόλια σου εδώ και καιρό και ξέρω ότι θα είναι σαν να μιλάω σε τοίχο είναι τόσο κολλημένος που δεν βλέπεις τίποτα παραπέρα από αυτά που σου λέει η σαμσουγκ..

Το μόνο που θα σε παρακαλεσω είναι να μην κράζεις τους άλλους για τις επιλογές τους.. επειδή έχεις εσύ μια άποψη δεν σημαίνει ότι τα εκατομμύρια άτομα που αγοράζουν iPhone είναι χαζοί και εσύ ο έξυπνος.. ο καθένας παίρνει αυτό που προτιμάει.. αυτό πρέπει να το σεβαστεις..

Φιλικά πάντα

ChrisG

δώσε καμιά λογική απάντηση σε όλα αυτά που λέγονται και άσε εμένα να είμαι haters(αν έτσι σε βολέυει).και δεν κράζω συζητώ.και συζητώ έτσι διότι όταν ο άλλος μας κατηγορεί ότι έχουμε πρόβλημα στο μυαλό δεν έχεις τις ίδιες “ευαισθησίες”.τώρα δώστε καμιά απάντηση και αν δεν έχετε απάντηση τεχνολογική,επιστημονική κλπ…παραδεχτείτε τα αυτονόητα και σταματήστε τις δικαιολογίες τα έτσι και τα αλλιώς.ε μα…δεν καταλαβαίνετε μερικοί αλλιώς.
την apple και κάθε εταιρεία θα την θάβω όσο θέλω.εταιρεία είναι και θα δέχεται την κριτική μου όπως θέλω και ας μην αρέσει σε μερικούς.όταν μιλήσω ανάρμοστα για το προσωπό σου έλα να μου πείς ότι θέλεις.
Φιλικά Πάντα.

Aργυρης

@giannis @ChrisG Aκομα εδω ειστε εσεις; ακομα το ιδιο συζητατε; @socratis84 Ρε φιλε τι καθεσαι και ασχολεισαι ακομα μαζι τους; Το να εξηγησεις οτι ενα και ενα κανει δυο στον ChrisG του ειναι τοσο δυσκολο οσο το να τετραγωνιστει ο κυκλος!Απλα δε μπορει να καταλαβει.Το ειπε και μονος του οτι γουσταρει να κραζει για να νιωθει καλα.Ε αυτο απο μονο του τον κανει hater.Αστον να τα λεει μονος του και να τ ακουει. @giannis Επειδη μπορει να τα ελεγαν αυτα καποιοι κομπλεξικοι φαν της apple δε σημαινει οτι τα κραζαμε και εμεις.Οποτε εσυ τωρα κριτικαρεις και τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι.Και εκτος αυτου εγω ξερω το εξης.Οτι μολις βγηκε το 6αρι και μεγαλωσε η οθονη παρα πολλοι android users εφυγαν και αγορασαν το 6αρι.Οποτε αυτο σημαινει οτι δεν ηταν ικανοποιημενοι πολυ απλα ή ηθελαν να δουν και κατι διαφορετικο.Και σου ξανα λεω μη γραφεις καλυτερα γιατι εκτιθεσαι,το χεις χασει!Ειναι δυνατον να λες οτι επρεπε να αξιζει 400 ευρω το iphone? Και αυτο γιατι επειδη δεν εχει 8 πυρηνες αλλα 2; εισαι στα καλα σου;Τοτε και εσυ μη παρεις το σαμσουνγκ που χει 8 πυρηνες στα 700 ευρω παρε την κινεζια που χει 8 και κανει 200.Εισαι πραγματικα οτι να… Συνέχεια »

giannis

τιποτα δεν καταλαβες…..
και ναι με βαση το hardware το brand name και την ποιοτητ κατασκευής 400 ευρω επρεπε να κανει το iphone. αν ηταν καμμια φθηνοκινεζια θα κανε 120. ειναι στοιχειωδη οικονομικα. το οτι το marketing της apple σας κανει και σταζετε 800 άρια ειναι εκπληκτικο και της βγαζω το καπελο.

ChrisG

@Αργύρης…αυτό.
οι αλήθειες πονάνε το ξέρω.μην το δείχνεις τόσο έντονα.

Agnostos13

Αρχικα να διευκρινισω (επειδη παραφραστηκαν-παρεξηγθηκαν τα γραφομενα μου) οτι ανεφερα οτι το προβλημα (της διακρισης-ή μη-της διαφορας αναλυσης) δεν ειναι στο ματι αλλα στο μυαλο (ψυχολογικο). Δεν εγραψα ποτε οτι καποιος εχει προβλημα στο μυαλο οπως καποιοι ισχυριζονται μαινομενοι!
Απο εκει και περα στο ερωτημα που τεθηκε παραπανω μεταξυ των δυο συσκευων προσωπικα μαλλον θα επελεγα την πρωτη με τα καλυτερα specs με την προυποθεση οτι μιλαμε για optimised συσκευη με το αξιοπιστο ios. Αν ειχα να διαλεξω μεταξυ της πρωτης με android και της δευτερης με ios θα πηγαινα στην δευτερη διχως δευτερη σκεψη.

ΥΓ. Αλλοι πληρωνουν για να αγορασουν εμπορευμα και αλλοι για να γινουν εμπορευμα…

ChrisG

είπα Πρώτη και Δεύτερη Iphone.δεν είπα κάτι άλλο.αλλά και android να ήταν η πρώτη εκείνο είναι άλλο ερώτημα.συνεπώς βάσει της απάντησής σου επιβεβαιώνομαι σε ότι λέω σε ότι λένε οι άλλοι. ακόμη και το πρώτο να ήταν android με τελευταία έκδοση λειτουργικού εγώ θα πήγαινα στην πρώτη.διότι το λειτουργικό πάντα δεν είναι το πάν όταν δίνεις ένα κάρο χρήματα.πόσο μαλλον δέ όταν αυτό πληρώνεται διαρκώς χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο εδώ και δεκαετίες να δείξει.(και μη μου πεί κανείς ότι δίνεται δισεκατομμύρια για να σας βάζει η apple battery save mode κάθε δέκα χρόνια και κοστίζει…)… το λειτουργικό δεν μεγαλώνει την ram,δεν βγάζει σωστές φωτογραφίες,δεν μεγαλώνει την ανάλυση της οθόνης,και ούτε τον αποθηκευτικό χώρο και άλλα πολλά.συνεπώς αφήστε τις δικαιολογίες ότι τα 2k,4k τα mp,η μνήμη κλπ δεν χρειάζονται προς υπεράσπιση μίας εταιρείας που το μόνο που έχει να δείξει είναι ένα ios που φτιάχτηκε πρίν χρόνια,παραμένει το ίδιο και απαράλαχτο και το χρυσοπληρώνουν κάποιοι λές και κοστίζει τόσο.ως συσκευή και λειτουργικό πάνω απο 450 ευρώ δεν θα έπρεπε να έχει.όποιος τα δίνει δικαίωμά του αλλά δεν θα χάσουμε και την λογική επειδή μερικοί δεν μπορούνε να βγάλουν τις “παρωπίδες” τους.αν δεν μετρούσε το hardware σήμερα ακόμη θα βρισκόταν κάποιοι σε… Συνέχεια »

Agnostos13

Για αρχη μου αρκει οτι το iOS μου προσφερει ασφαλεια, αξιοπιστια, ταχυτητα και δεν πουλαει τα δεδομενα μου. Η βελτιωση στο hardware ειναι ευπροσδεκτη αλλα επεται των προηγουμενων. Μεχρι στιγμης δεν βλεπω καποιον ανταγωνιστη που να εξασφαλιζει τα παραπανω για να φτασω και στα 2k που δεν θα τα βλεπω…αλλα για να λεω οτι τα εχω!

John Knight

@giannis και @ChrisG Μην δίνεται βάσει στα λεγόμενα τους …Την τύφλα τους δεν ξέρουν ! @Αργύρης @socratis84 Αυτοί που δεν εννοούν να καταλάβουν δυο απλά πράγματα είστε εσείς ,και επειδή λοιπόν δεν καταλαβαίνετε με λόγια έχω βρει ένα άρθρο που ξεκαθαρίζει την υποθέσει με τα πιξελ … Αυτό είναι το άρθρο που βρήκα (ως παράδειγμα είναι το iphone 4 ) Η Apple βασιζόμενη στη φυσιολογία του ματιού πως η μέγιστη ανάλυση κατά την οποία το μάτι δεν μπορεί να διακρίνει τα όρια των εικονοστοιχείων που απαρτίζουν την οθόνη είναι τα 300 ppi σε συνάρτηση με την φυσιολογική απόσταση θέασης από τη συσκευή, στήριξε τον ισχυρισμό της. Αυτός ο φαινομενικά ακραίος ισχυρισμός όπως είναι λογικό γέννησε αρκετές αμφισβητήσεις. Μία από αυτές αναρτήθηκε από τον Matt Buchanan στο gizmodo.com και αναφέρεται στην επιστολή του Raymond Soneira, πρόεδρου του DisplayMate, γνωστού για τις αναλύσεις περί οθονών, ο οποίος θεωρεί τον ισχυρισμό της Apple ένα marketing τρυκ και μόνο, διότι δε στηρίζεται σε υπαρκτά χαρακτηριστικά. Τεκμηριώνει λέγοντας πως η ανάλυση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ανθρώπινου ματιού μετράται με γωνιακή μονάδα μέτρησης η οποία είναι 50 κύκλοι ανά μοίρα. Ένας κύκλος είναι ένα ζεύγος γραμμών, το οποίο αντιστοιχίζεται με δύο εικονοστοιχεία, οπότε η γωνιακή ανάλυση… Συνέχεια »

ChrisG

ασφαλεια, αξιοπιστια, ταχυτητα(τα έχει και το android στον βαθμό που και το ios παθαίνει τα ίδια) και δεν πουλαει τα δεδομενα μου(αφού σου είπαν έτσι κοιμήσου ήσυχος).εγώ πάντως απο android χρήστες δεν είδα thefapp…διαρροές…αν εσύ τις ξέχασες τότε θα έχεις κοντή μνήμη.μπορώ να σου παραθέσω ιστορικό της “ασφάλειας” του ios.το μήνυμα sms που μπρίκαρε τα iphones το ξέχασες;και πολλά άλλα του παρελθόντος.ψάξε σε ξένα άρθρα να διαβάσεις την “ασφάλεια” του ios και την εκτίμηση ειδικών σε θέματα πραγματικής ασφάλειας,κατά την οποία η apple μη δεχόμενη να βάλει σύστημα antivirus(για λόγους λόξας κυρίως όπως και κάποιων άλλων)πώς εκθέτει τους χρήστες ανά πάσα στιγμή σε σοβαρές επιθέσεις.ταχύτητα έχει και παραπάνω και το android μου.κάτι καινούριο;στα υπόλοιπα…μόνοι σας αυτοαναιρείστε.το θέλετε,θα το παίρνατε…αλλά δεν το είπε η apple innovation…πάρτε ότι θέλετε αλλά η λογική θα συνεχίσει να υπάρχει.τα μάρκετινγκς της εταιρεία σας να τα κρατάτε όταν θα βγάζετε πορτοφολι.σε τεχνολογικό blog περισσότερη ram σημαίνει καλύτερες επιδόσεις,μεγαλύτερη ανάλυση και ppi καλύτερη ευκρίνεια,sd απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος δεδομένων κ.ο.κ.το άν έχουν κάποιοι χρήμα για τα clouds και την apple να τα κρατάνε για τον εαυτό τους όταν θα τα χρειαστούνε.

John Knight

@ChrisG
+1000

Agnostos13

Ασφαλεια αξιοπιστια και ταχυτητα εχει το android?
Ασφαλεια εννοεις που μπορει ο καθενας να κατεβασει ιους απο το επισημο store ή που καθε τρεις και λιγο βλεπουμε φαινομενα hacking σε εφαρμογες internet banking;
Αξιοποστια εννοεις που με τη βοηθεια των τροποποιησεων απο του κατασκευαστας τα κρασαρισματα ειναι τακτικα;
Ταχυτητα εννοεις που εχει καταφερει να κανει συσκευες με 8πυρινες και 4gb ram να τρεχουν πιο αργα απο συσκευες των 2 πυρινων με 2gb;

Το οτι δεν πουλαει τα δεδομενα σου πες το καμια 10αρια ακομα φορες στον εαυτο σου μπας και το πιστεψεις. Παραεξω μην το λες ομως!
Το thefappening εχει να κανει με το επιπεδο ασφαλειας των κωδικων που ισχυε μεχρι τοτε. Δεν εχει σχεση ουτε με το ios ουτε με τους server της apple! Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα γιατι το επαναλαμβανεις συνεχως…
Η apple δεν βαζει antivirus γιατι δινει συνεχως updates που μπλοκαρουν τους οποιους ιους εμφανιζονται. Συνηθως αυτοι που διαδιδουν το ποσο προβλημα ειναι οτι τα ios/osx δεν βαζουν antivirus ειναι οι ιδιες οι εταιριες που πουλανε antivirus (και μαντεψε γιατι). Η sony μαλιστα μετα απο την επιθεση που εφαγε απο τους βορειοκορεατες γυρισε ολους τους υπολογιστες σε Mac!

ChrisG

@John Knight ελπίζω να μην περιμένεις να καταλάβουν το σχόλιο σου για την ανάλυση και τα ppi…περίμενε καμιά ατάκα περισσότερο του τύπου…τόσα εκατομμύρια πουλάει…άρα ότι λέει η apple είναι σωστο.κατάλαβες;σκίζεις πτυχία με την apple.όπου μάζα και “σωστό”.τι να λέμε τώρα…αν επεκταθώ κάποιοι θα προβληματιστούνε σοβαρά και δεν θέλω να τους στενοχωρήσω.όσα είπαμε έιναι αρκετά.μυαλό υπάρχει…θέλω να πιστέυω.χάρηκα για τα σχόλια σου πολύ έμαθα και κάτι που δεν ήξερα με λεπτομέρειες.καλό ξημέρωμα απο μένα.

socratis84

@John Knight Τα Έχω μπροστά μου note5 και iPhone έξι plus.. Είμαστε πέντε άτομα και τα βάζουμε δίπλα δίπλα και δεν βλέπουμε την παραμικρή διαφορά (στο θέμα της ανάλυσης πάντα) έχω βγάλει τα ματιά μας να κοιτάμε ακόμη κι από κοντά και πάλι κανένας από μας δεν μπορεί να δει τη διαφορά… Αλλά αφού το λες εσυ εμείς κι οι πέντε είμαστε στραβοί… Θα πω στον αδερφό μου να το πουλήσει να πάρει κι αυτός note για να μπορεί να απολαύσει τα 2Κ!!!!!! Αν μιλούσαμε για το iPhone 6s το μικρό που έχει οθόνη 4,7 ίντσες κι ούτε καν full HD θα έλεγα ναι εκεί καταλαβαίνεις τι διαφορά γιατί αυτό είχα μέχρι πριν μια βδομάδα πριν πάρω το note και ξέρω.. Καταλάβετε ένα πράγμα δεν έχω iPhone έχω το νοτε5 και δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα Ένα πράγμα που μαρέσει πολυ στο νοτε είναι η αναλογία μέγεθος συσκευής – οθόνης.. Τίποτα άλλο.. Σαν εμπειρία είναι σαν να έιχα 8core με 4 ram οταν ειχα το iphone και τώρα να πήρα 2core με 2ραμ με note.. Είναι αστείο ότι ισχύει το αντίστροφο… Αυτή τη στιγμή στο note έχω ανοικτό τον browser και το viber και μου λέει ότι χρησιμοποιείτε… Συνέχεια »

giannis

john knight

σε απλα ελληνικα το αρθρο που παρεθεσες λεει 2 πραγματα:
1. τα 300 pixels που ισχυριζεται η apple οτι ειναι η μεγιστη αναλυση που μπορει να διακρινει το ματι ισχυει για αποσταση θέασης 18 ιντσες δηλαδη σχεδον μισο μετρο
2. το ματι σε αποσταση 12 ιντσων εχει 718ppi αναλυση…

εξαιρετικα χρησιμες πληροφοριες

John Knight

@socratis84
Έχω την ακριβώς αντίθετη εμπειρία απο εσένα και εγώ δεν κάθομαι να πιστεύω λόγια μονο, και συγκεκριμένα απο κάποιον που δεν γνωρίζω. Πιστεύω με βάσει τα δικα μου μάτια και τις δικές μου εμπειρίες, και δεν ξεκινάω να λεω τα ίδια και τα ίδια ξανά, αν σε ενδιαφέρει διαβασε τα πιο προηγούμενα μου σχόλια…

@ChrisG
Σε ευχαριστώ φίλε που με καταλαβαίνεις…Πήγα να τρελαθώ με αυτα που άκουγα εδώ… Καλό ξημέρωμα!!! Να είσαι καλά!!!

socratis84

Και ένα τελευταίο που ξέχασα να αναφέρω έχει να κάνει με αυτό που λέτε ότι η apple δινει τεχνολόγια με σταγονόμετρο.. Να θυμηθείτε ότι η Apple είναι αυτή που έφερε πρώτη το multi touch επίσης retina οθόνη όταν Samsung και άλλες εταιρείες είχαν 400 χ ,800 Ή κάτι τέτοιο 😛 αυτή είναι είναι εταιρεία που έβαλε πρώτη 64 bit επεξεργαστή και τώρα το force touch γενικά τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που έγιναν μέινστριμ και τώρα τα χαίρονται και οι υπόλοιπες εταιρείες… Και το ότι ένας 2core επεξεργαστής γλεντάει τους οκτώ πύρινους αυτό σημαίνει τεχνογνωσία..

Αν νομίζετε ότι η Samsung και κάθε άλλη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones που χρησιμοποιεί android θα σας έδινε τέσσερα γίγα Ραμ αν δεν ήταν απόλυτα απαραίτητο είστε γελασμένοι… Το Android είναι το πιο κακογραμμένο λογισμικό που έχει υπάρξει και οι κατασκευαστές για να μπαλώσουν τα σπασμένα βάζουν τεράστιες RAM και επεξεργαστές…

Αργυρης

@John Knigh Μηπως να παει να σε κοιταξει κανενας γιατρος;βλεπεις καλα;ειπα εγω ποτε οτι δεν ειναι καλυτερη η οθονη 2κ απο την fhd ή την Hd?εγω απλα ειπα οτι δεν ειναι ευκολο να τη διακρινεις.Καμια αληθεια δεν ποναει γιατι ο κομπλεξισμος φαινεται καθαρα σ αυτα που γραφετε.Δεν καθομαι εγω να ψαχνω επιστημονικα αρθρα για να σου αποδειξω κατι γιατι οντως το γνωριζω οτι ειναι ετσι.Εσυ καθεσαι και ασχολεισαι και τρωγεσαι που σημαινει οτι για να ψαχνεις δεν εισαι καλα ενημερωμενος και σε τρωει.Λοιπον μαθε τα καλα γιατι αυριο πρωι θα χει εξεταση. @giannis συνεχισε το παραληρημα να νιωσεις καλα,γιατι μ αυτα που γραφεις εκτιθεσαι ξανα λεω! @ChrisG αν μιλας και εσυ με το lagsung για λογισμικο τοτε τι να πω…το χεις χασει!Ενημερωθειτε λιγο παιδακια μη γραφετε οτι να ναι.Το ios ειναι μακραν πιο σταθερο και ελαφρυ λογισμικο και δεν υπαρχει καμια αμφισβητηση σ αυτο.Το δειχνουν ολα.Τα benchmarks,η αποδοση.Απο κει και περα εγω βλεπω οτι η εταιρια σου ειναι αυτη που καθε φορα αντιγραφει την Apple σε ολα.Απο σχεδιασμο μεχρι και στα notebooks.Ακομα και το 3d touch που ισχυριζονται οτι θα βαλουν στο s7 απο ποιον το αντεγραψε;Απο την huawei?γελαω…οταν το ειχε ανακοινωσει η Apple το χατε βαφτισει παρατεταμμενο αγγιγμα,οταν ομως… Συνέχεια »

ChrisG

πούλα το και πάρε Iphone.διότι απο ότι κατάλαβα μαιμού σου πουλήσανε και νόμιζες οτι εχεις και 4k οθόνη:)εγώ με Note 4 και έχω 3 εφαρμογές ανοιχτές(Multi-window),browser με 5 καρτέλες ανοιχτές,και youtube να παίζει τραγούδια.συνεχίζω να ανοίγω εφαρμογές και τις ανοίγει στην στιγμή.αυτά με 3 ram.ε ρε σαμμυ downgrade στο Note 5;απαράδεκτη….ούτε viber;έλεος…πώς κατέληξες με Note 5 ενώ ξέρεις τα “πάντα” για την apple άξιο απορίας.άνθρωπος να αφήνει mercedes και να πηγαίνει σε fiat έτσι που τα λέει…για την ιστορία να ξέρεις αυτά που είπες περί Retina κλπ…η apple εδώ και χρόνια έμεινε εκεί.η δέ ανάλυση του 4s είναι 640 x 960.τι να λέμε τώρα…ενώ μέχρι σήμερα του 6s 750 x 1334.μιλάμε για innovation.retina;αφήνει έτη φωτός την super amoled…μνήμη;innovation;όταν οι άλλοι είχαν ddr4 αυτοί βάζανε ddr3.απο πού τις παίρνει όμως να δείς…θα ψάξω αύριο και θα σου πώ…λες;α μπαααα…ipad air…κάτσε να δείς γιατί δεν πήρε spliview…μήπως λόγω 1 ραμ;μα είναι δυνατόν;αφού η apple έχει ios που τρέχει δίχως ραμ.δίνει specs με το τσουβάλι και υποστηρίζει τις συσκευές…
@Αργύρης μπλά και μπλά του μάρκετινγκ της apple αλλού.όχι εδώ.χορτάσαμε…

John Knight

@Αργύρης
Εγώ το ξέρω αυτό απο τότε που βγήκε το iPhone 4…Το βρήκα συγκεκριμένα για εσένα και τους όμιους σου, που δεν εννοούν να καταλάβουν απλά πράγματα… Ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσε στους άλλους δείχνει κατι.. Δεν μπορείς να δεχτείς της διαφορετικές αποψης…Ελευθερία της έκφρασης και της άποψης λέγεται, ειναι στα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη που υπογραφτηκαν στην Γαλλία στις 26 Αυγούστου το 1789…Η κομπλεξικοτητα σου δεν περιγράφεται…Εσυ χρειάζεσαι επανάληψη για την εξέταση αυριο διότι βλέπω πως σου ξεφεύγουν απλές πληροφορίες, και χάνεις μονάδες ξέρεις. Πραγματικά ξοδεύω τον χρόνο μου μαζι σού…

Android & Windows User

@Ο/Η socratis84 : Συμφωνώ απόλυτα στην δεύτερη παράγραφο τα είπες όλα !!!!!!!!!!!!

inblx

@socratis84, ειναι απολυτα απαραιτητο να εχεις 4GB RAM σε android κινητο θες να πεις τωρα?
Η ιδια η Google εβγαλε Nexus συσκευη με 2γιγα και τρεχει νερακι. Οσο για το “κακογραμμενο” δεν θα το σχολιασω…

Android & Windows User

Όσοι αγοράζετε τις τελευταίες ναυαρχίδες smartphones είσαστε κορόιδ@ γιατί με 800 Ευρώ φτιάχνεις Gaming υπολογιστή με 9999999999999999999999999999999999 φορές ανώτερη επεξεργαστική ισχύ από το iPhone και το Galaxy S/Note και με εκατομμύρια δυνατότητες !!!
Αλλά η φιγούρα του Έλληνα στην καφετέρια δεν σταματάει ποτέ δεν τον αφήνει να σκεφτεί έξυπνα.
////////////// Ισχύει ότι το Samsung/LG/Sony/HTC Android είναι κακογραμμένο και θέλει δύναμη 4 και 8 πυρήνων με 3 GB RAM για να τρέξει αντιθέτως ένα stock Android είναι πολύ πιο αξιόπιστο και σταθερό, το iOS κάνει τα πάντα με 2 πυρήνες και 1GB RAM που άμα είχε Android 6.0 smartphone με 2 πυρήνες με 1GB RAM θα έκανε 5 λεπτά να αν ανοίξει και 5 λεπτά να κλείσει !!!!!!!!!1 Όλα εξαρτώνται από το Λογισμικό και μετά από το hardware !!!!!!!!

socratis84

@inbilx απο την στιγμη που στο νοτε5 εχω 4gb ram και με ολα κλειστα χρησιμοποιείτε το 75% και με ανοιγοντας το viber και τον browser πηγαινει στα 83% δεν μιλαω για παιχιδια και facebook γιατι τοτε κλαψτα.. τοτε ναι μια ναυαρχιδα για να προσφερει την καλυτερη πρεπει να εχει πανω απο 4.. αφου με 5-6 εφαρμοφες τα 4 γεμιζουν.. 2ραμ που λες βαζουν στα midrade γιατι αν εβαζαν 4 στα midrate και δουλεβαν τελεια ποιος θα επαιρνε ναυαρχιδα με 2πλασια χρηματα..

Dim

Ωρε τι διαβαζουμε εδω μεσα. @android user Ξερεις τι σημαινει ανοικτο λειτουργικο και η διαφορα με κλειστο λειτουργικο??? εσυ που κοπτεσε για τους πυρηνες και λες τα 800 ευρω gaming υπολογιστη απαντησε μου λιγο, φανταζομαι εχεις υπολογιστη με windows. Γτ δεν παιρνεις τοτε ενα imac που εχει λιγοτερα hardware specs αφου σε ταχυτητα ειναι το ιδιο? μηπως γτ ειναι πιο ακριβο?? μηπως στα mac ειναι κλειστο λειτουργικο??? μηπως δεν μπορεις να παιξεις τα παιχνιδια που θες και στις απαιτησεις που θες???μηπως δεν ειναι παραμετροποιησημα??? Ενα απλο παραδειγμα για να περασεις τραγουδια και να ψαξεις μεσα στο συστημα θες itunes με το android ισχυει μπορεις να τα αντιγραψεις να τα στειλεις και να κανεις οτι θες… Απο τοτε που η google επιασε το android που ηταν κακογραμμενο και το εξελιξε δεν εχει καμια σχεση. Εχεις πιασει ποτε στα χερια σου nexus συσκευη?? Η δυναμη των πυρηνων ξερεις δεν και η επεξεργαστικη ισχυ δεν αυξανεται με τους πυρηνες εκτος αν το απαιτει η εφαρμογή ή το παχνιδι. To multitasking αυξανετε με τους πυρηνες, γιαυτο βλεπεις και στα single core τα bench της apple να ειναι ιδιαιτερα υψηλα, και στα multi να χανει. Επισης το moto g δευτερης γενιας με android 5.0 που… Συνέχεια »

socratis84

Εχω την αισθηση οτι μιλαω με παιδια του δημοτικου.. δεν θα ασχοληθω παιρεταιρο…

inblx

@socratis84, είναι γνωστό πως το Galaxy S6 – Note 5 – Edge – Plus
Όλα αυτά τα νέα galaxy έχουν πρόβλημα που λέγετε “memory leak”. Παίξε με συσκευές Nexus, Sony, Motorola, HTC κτλ, πέρα από Samsung – LG και δες πως ρολαρουν.
Εγώ πριν καιρό παράτησα το Xperia Z3 που ειχα και πήρα το Nexus 6 (όχι το P) από το Amazon που είχε πέσει η τιμή του στα 250€ περίπου. Το κινητό έχει παλιότερο επεξεργαστή και 3GB RAM. Δεν έχει κολλήσει μέχρι τώρα. Και 2κ οθόνη….

socratis84

@inblx Το έχω ακουστά το memory leak και μπορεί να έχεις δίκιο η αλήθεια είναι ότι δεν είχα nexus συσκευή ποτέ οπότε δεν μπορώ να κρίνω αλλά ακόμη και αν τα nexus όμως να έχουν καλύτερη διαχείριση μνήμης υστερούν σε άλλους τομείς.. όπως κάμερα – ποιότητα κατασκευής – αισθητική.. αυτό βέβαια είναι και θέμα γούστου απλά εμένα προσωπικά ποτέ δεν άρεσαν.. Και για να μην παρεξηγηθώ να πω άλλη μια φορά ότι μ αρέσει αρκετά η οθόνη που έχει το note5 απλά μου άρεσε και αυτή που έχει το iPhone plus Και στους περισσότερους τομείς εκτός του μαύρου την προτιμώ κιόλας Αλλά με λίγο βελτίωση ακόμη η amoled στις γωνίες θέασης και στο λευκό που κλείνει προς ροζ.. αν βελτιωθούν αυτά τότε ναι θα μιλάμε για την απόλυτη οθόνη και από καταναλώνει και από τα πάντα Όσο για την ανάλυση δεν λέω ότι είναι κακό το 2κ η χειρότερο καμία σχέση αντίθετος καλύτερα να έχει παραπάνω από αυτό που μπορείς να δεις πάρα λιγότερο.. απλά πιστεύω σε κινητό ή τέλεια αναλογία είναι τα 1080p ούτε να πέφτει βαριά για το κινητό ούτε να καταλαβαίνει το μάτι την διαφορά.. αλλά θα προτιμούσα να έχει 2κ και ας μην τα βλέπω πάρα… Συνέχεια »

John Knight

@socratis84 Το memory leak έχει λόγο που υπάρχει και δεν είναι επειδή δεν μπορεί να το λύσει η samsung …Δεν μπορώ να πιστέψω πως μια εταιρία σαν την samsung έχει ένα χρόνο που παιδεύετε και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα …Το memory leak εξοικονομεί μπαταρία και επεξεργαστικους πόρους (μην παρεξηγήσεις πάλι, δεν λέω πως δικαιολογειται ,απλά λέω γιατί υπάρχει) ,Η samsung έχει δώσει άλλες λειτουργίες οι οποίες είναι για multitasking και λειτουργούν σωστά και καλά …Τώρα να μην ξεκινάω να απαριθμώ τα προβλήματα και τα αμέτρητα κολλήματα του ios γιατί δεν έχω τον χρόνο να γράφω ολόκληρο διήγημα.

Android & Windows User

@Ο/Η Dim :Έχω υπολογιστή με Windows 8.1 και Intel Core i5 4690K με καλύτερο single score από έναν AMD FX 8350. Η επεξεργααστική ισχύς μετράται και από το πλήθος και την ποιότητα των πυρήνων ειδάλλως δεν θα υπήρχαν supercomputers που έχουν χιλιάδες ή εκατομμύρια πυρήνες επεξεργαστών και φτάνουν Petaflops και θα είχαμε μονοπύρηνα Pentium 3. Όσο αφορά τα Nexus και τα Motorola (τα ίδια λέμε πιο πάνω και άλλα καταλαβαίνεις) έχουν stock καθαρό android γι αυτό έχουν καλύτερη απόδοση, για βάλε στο iPhone 6 (iOS 9) όλη τη σαβούρα που έχουν άλλα android smartphones πχ Samsung με το Touchwiz και θα σου ‘λεγα μετά… θα κόλλαγε απίστευτα ή θα είχε πολύ λιγότερες επιδόσεις. Θα φέρω και άλλο παράδειγμα π.χ Όταν αγοράζεις ένα Laptop έχει βάλει μέσα ή εταιρία, του κόσμου την σαβούρα με άχρηστα λογισμικά που πιάνει σχεδόν όλη την RAM και χρησιμοποιεί πολύ τον επεξεργαστή, ενώ αν είχε το laptop stock αυθεντικά και γνήσια Windows θα πέταγε !!!!!
@Ο/Η socratis84: Στο σχολιό σου 117 καλά τα λες

socratis84

@john knight
Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου το memory leak μπορεί να μην είναι πρόβλημα μπορεί να έχει βάλει αυτόν το περιορισμό η σαμσουγκ για μην αφήνει την μνήμη να γεμίζει τελείως και να κλείνει κάποιες εφαρμογές. .
Προσωπικά εμένα αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα..
Ίσως να είναι και για εξοικονόμηση μπαταρίας

Πάντως αν είναι για το δεύτερο κάτι δεν κάνουν σωστά
Γιατί άφησα το νοτε5 να φορτίζει το βράδυ και το έβγαλα το πρωί στις 9
Και τώρα χωρίς να το έχω πειράξει καθόλου έχω 54% με όλα κλειστά και 5-6 εφαρμογές κατεβασμενες όλες και όλες από το μάρκετ και το iPhone plus του αδερφού μου έχει 88% αυτήν την στιγμή δουλεύουμε μαζί στο γραφείο και έχουμε υπολογιστές μπροστά μας γιαυτό δεν τα χρησιμοποίησαμε.. ακόμη και όταν είχα το 6s το μικρό ποτέ δεν μ είχε πέσει η μπαταρία έτσι στην δουλειά.. τι να πω.. μακάρι με κάποια ενημέρωση να το φτιάξουν γιατί δεν παλεύεται. ..

ChrisG

ρε παιδιά…κάθεστε και συζητάτε ακόμη με άτομο που δεν ξέρει οτι το κινητό του έχει 2k ενώ έλεγε 4k,κολλάει το Note 5 με viber,και φόρτισε το Note 5 και ότι στις 9 το έβγαλε απο την μπρίζα και χωρίς να κάνει κάτι τώρα έχει 54%???????έλεος…εγώ το φορτίζω στις 11 το βράδυ και το επόμενο βράδυ χωρίς να κάνω τίποτε έχει 94%!!!!!σε power save mode…ξεχνάς οτι δουλέυει.

socratis84

@ChrisG
Σε παρακαλώ μιλά πιο όμορφα.. και ναι αν δεν μιλήσουν με έναν χρήστη note 5 με ποιον θα μιλήσουν??? Επειδή δεν είμαι κολλημένος και λέω τα πράγματα όπως έχουν σε χαλάει?? Εγώ σου λέω ένα πράγμα.. αν θες να βρεθούμε και αν λέω ψέματα και δεν πέφτει η μπαταρία όπως λέω θα σου το δώσω με 200 ευρό αν όχι όμως θα μου δώσεις 700 που το πήρα?? Δεν το λέω για πλάκα το εννοώ..

Και είσαι τόσο παιδάκι που πιάστηκες σε ένα λάθος που έκανα λόγο ταχύτητας γιατί έγραφα από κινητό και το χτυπάς σε κάθε ποστ.. τι να σου πω…

socratis84

και τωρα που εστειλα 2 μηνυματα εχω 47% και οχι δεν θελω να εχω power save mode κατα την διαρκεια της ημερας..

giannis

Ρε φιλε μου Sokratis84, κατι συμβαίνει με το κινητο σου. κατι οχι αντιπροσωπευτικο. εχω note 3 με μπαταρια 2.5 ετων.το εβγαλα απο την Πριζα στις 6:30 το εχω χρησιμοποίησει αρκετά (2ωρες screen time) γυρισα σπιτι απο την δουλεια και ειμαι στο 56%. Βεβαια εχω power save on, σχετικα χαμηλά ρύθμισμενη την φωτεινοτητα, και κλειστό wifi. τωρα στο σπιτι ανοιξα wifi κι έκλεισα δεδομενα (θελω αν σου πω οτι προσεχω και λίγο ) . εμένα ομως ειναι 2.5 ετων κι οχι και καινουριο.

Dim

@android user. Αυτά που γραφείς τι σχέση έχουν με αυτά που σε ρωταω. Μου συγκρίνεις τι;; 8 πηρυνο με 4core 4 thread; Υπόψιν συμπεριφέρεται ως 8 πηρυνος. Φυσικά και intel είναι καλυτερος,άσχετο με την συζητηση. Άλλο σε Ρώτησα άλλο απαντας. Το mac os είναι ανοικτό ή κλειστό λειτουργικο.;;;;αν είναι κλειστό γτ δεν χρησιμοποιεί η apple μεγαλύτερους επεξεργαστές;;δες λίγο τιμές τι παίρνεις με τα αντίστοιχα χρήματα με windows pc. Ωραία τα λες με τα terraflop μπράβο συμφωνω. Το ότι ή δομή των windows και android θέλουν διαφορετική επεξεργαστική ισχύ σου λέει κάτι; Όσο Ραμ θέλει θα βάλει για να παίζει απροβληματιστα. Εδώ το iphone 6 είχε 1 gb ram και λέγαμε θέλει και άλλο, και λέγαν οι φαν όχι δεν θέλει μια χαρά παίζει. Στο multitasking με 1 gb ram στο iphone 6 γτ κάνει reload σελίδα ή εφαρμογή και στο 6s δεν κανει.????καλά όσο το επιχείρημα σου για το στοck android έλεος….απλά…ή google το δίνει στα nexus για να δείξει πως πρέπει να λειτουργεί. Αν ή κάθε εταιρία το παίρνει και το αλλάζει τα φώτα ή το κακό γράφει είναι δικό της θεμα. Σε αυτό τι φταίει ή google και το android που οι άλλες εταιρίες δεν έχουν καλούς προγραμματιστές;;;… Συνέχεια »

socratis84

δεν επέμεινα οτι το κινητο μου εχει 4κ απλα σε ενα μεγαλο κειμενο που εγραψα καπου αντι για 2κ εγραψα 4κ..

οπως και καπου αλλου εγραψα την λεξη κλιση με ηττα το πρωτο αντι με γιωτα.. αλλα δεν μπορω να κανω επεξεργασια να το διορθωσω..

ωρες ωρες δεν εχεις τι να πεις και κανεις σαν μικρο παιδι.. που μπορει και να εισαι δεν σε ξερω..

John Knight

@socratis84 Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ίδια την μπαταρία ,πάντως όσον αφορά το καινούργιο update που ερχεται με το marshamallow κάνει δουλειά το doze στην αυτονομια

socratis84

@giannis

Ισως να ειναι η συσκευη μου δεν ξερω.. παντως ειναι 1 εβδομαδας με στοκ λειτουργικο και προχθες το εκανα κ επαναφορα μπας και στρωσει..

ChrisG

όταν δεν ξέρεις να λειτουργέις μία συσκευή να μην δίνεις ένα κάρο χρήματα και μετά να παραπονιέσαι.ιδιαίτερα όταν παίρνεις Note και δεν ξέρεις τι κάνει ένα s-pen.δές το toggle panel μήπως(που λογικά θα είναι όλα ΟΝ)έχεις ανοιχτά gps,wifi,δεδομένα κλπ…αυτό που λές ΧΩΡΙΣ να κάνεις τίποτε δεν γίνεται ποτέ των ποτών.πάψε λοιπόν να κλαίγεσαι διαρκώς για ένα smart που είναι μοναδικό στην κατηγορία του και δές τι δεν κάνεις καλά.και εγώ Note 4 έχω και αυτά που λές είναι εξωπραγματικά.άν δεν τρέχουν διαρκώς στο background εφαρμογές και στο toggle είναι όλα κλειστά πήγαινε το κινητό για έλεγχο.εμείς έχουμε μπαταρίες 2 ετών σχεδόν και αυτά που λές ούτε για δείγμα.με το marshmallow περιμένουμε πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και πολύ περισσότερα features όπως πάντα απο το android.και το android δουλέυει σωστά ακόμη και στα Notes με 800MB ελέυθερα(και κάνεις ότι θέλεις).όσο και να κλέισεις διεργασίες τις ξανανοίγει.το ίδιο κάνει και το ios.όλα έχουν την ίδια φιλοσοφία.βάλε ένα memory manager στο iphone 6s και δές πόση μνήμη κρατά ΜΟΝΟ το σύστημα.θα εκπλαγείς.κοιτάξτε να μαθαίνετε και να μην πιστέυετε ότι σας λέει ο καθένας.σε 4s απο τα 512(που δεν είναι 512 αλλά κάτι μικρότερο)με 3 εφαρμογές εγκατεστημένες το σύστημα δεσμέυει τα 275ΜΒ.πάνω απο το μισό με… Συνέχεια »

socratis84

@ChrisG Κόψε τις βλακιες του τύπου αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς την συσκευή μην παίρνεις νότε και μιλα σαν άνθρωπος.. μια χαρά ξέρω να το δουλεύω και μια χαρά ξέρω τι κάνει το spen και ξέρω ακριβός τι κάνει το κάθε τι που έχω ανοιχτό… Αλλά όταν σου κάνω σύγκριση με το iPhone σου κάνω σύγκριση με την ίδια χρήση.. γιατί έτσι και αλλιώς τώρα που γύρισα σπίτι και αυτήν την στιγμή είναι 40% θα το ξαναφορτισω δεν έχω πρόβλημα .. αν ήμουν κάπου διακοπές πχ θα έβαζα power save mode σε περίπτωση που δεν είχα εύκολη πρόσβαση σε μπριζα… Αυτήν την στιγμή μιας και το έχω μια βδομάδα και κάνω σύγκριση με το iPhone του κάνω την ίδια ακριβός χρήση. Όλα ανοιχτά GPS WiFi data σε περίπτωση που χάσω την συσκευή να μπορέσω να την εντοπίσω και χωρίς battery save mode.. και το αποτέλεσμα είναι να κρατάει το ίδιο μπορεί και λιγότερο από το 6s με 1715mAh A και στο iPhone δεν έκλεινα ποτέ καμία εφαρμογή ολες ηταν ετοιμες να τις πιασω απο εκει που τις αφησα ενώ στο νότε τις κλείνω.. Και μην αρχίσεις πάλι τα ίδια ότι έχει χαμηλή ανάλυση και τέτοια γιαυτό γιατί αυτό είναι αλλού… Συνέχεια »

Android & Windows User

@Ο/Η Dim : Το MacOS X και το iOS ανήκουν στα Unix. Η Apple πήρε τον κώδικα από τα Unix και τα έκανε κλειστά και μάλιστα πολύ κλειδωμένα. To Android από την άλλη ανήκει στο Linux (ελεύθερο ανοιχτό λειτουργικό ) το Linux Kernel είναι εξέλιξη του Unix ή παραλλαγή του Unix. Το Unix αρκετό μέρος του είναι γραμμένο στην C την πιο σταθερή και αξιόπιστη γλώσσα γι ‘αυτό ήταν το λειτουργικό των Supercomputers……. Την δεκαετία του 1990 περίπου ο Linus Torvalds πήρε μέρος του κώδικα από το Unix και έφτιαξε τον Linux πυρήνα με δημόσια χρήση δηλαδή το έκανε ανοιχτό ελεύθερο για όλους ώστε να το εξελλίξουν από τότε μέχρι σήμερα το Linux εξελλίσεται συνεχώς όλοι οι προγραμματιστές από όλο τον κόσμο συνεισφέρουν εθελοντικά στην ανάπτυξή του ……….υπόψιν΄υπάρχουν πάνω από 200 παραλλαγές -διανομές που έχει το Linux π.χ το Ubuntu, Kali Linux κ.τ.λ. Ο πυρήνας του Linux τρέχει σε όλες τις αρχιτεκτονικές και πλατφόρμες υπολογιστών και μικροελεκτών με σταθερότητα και αξιοπιστία.. Δεν είναι τυχαίο που από Supercomputers, Servers, NASA, Μόντεμ, Ρούτερ, SmartTVs, SmartCars, Smartphones, Tablets, SmartWatches μέχρι και το λογισμικό ενός DVD Player τρέχει Linux. Το Linux είναι το πιο σταθερό, αξιόπιστο, ευέλικτο, προσαρμοσμένο, αποδοτικό, εξελιγμένο και πιο το δυνατό… Συνέχεια »

ChrisG

@socratis84 α καλά…μετά σου φταίει το κινητό.ΟΛΑ ανοιχτά και πέφτει η μπαταρία χωρίς να κάνω τίποτε κατά άλλα…κοίτα αν το βάλεις και κανά κοριό κάπου κρυφά για να μην στο κλέψουν έχοντας πρόσθετη ασφάλεια πιστέυω η αυτονομία της μπαταρίας θα αυξηθεί.και με Iphone 6s τα είχες όλα ανοικτά και μάλιστα ΚΑΙ τις εφαρμογές και έχανε μόνο 10% ε;ξέρεις κάτι;μυρίζομαι ότι η apple πρίν μερικά χρόνια στην περιοχή της Νεβάδας είχε μία συνάντηση με κορυφαίο στέλεχος της διαγαλαξιακής περιπόλου του τομέα apple project και εικάζεται ότι εκείνη την ημέρα η εταιρεία απέκτησε μυστικά της εξωγήινης τεχνολογίας τους είς αντάλλαγμα οι γήινοι να τους δώσουν μερικούς σπόρους απο μήλα.εξού φυσικά όλα και όλα αυτά που περιγράφεις.νομίζω ότι τώρα άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει…έχεις δίκαιο.άς είναι καλά το wikileaks.
το Note 5 πούλησε το όσο είναι νωρίς.φιλική συμβουλή.και σου το λέω με πολύ καλή διάθεση.(όχι φανατικά όπως εννοείτε ο καθένας που δεν συμφωνεί με κάποιον).

Agnostos13

Μπορει iOS και Android να βασιζονται δομικα ιδιο λειτουργικο (unix) αλλα το ενα λειτουργικο εχει “χτιστει” σε objective-c (πλεον swift-μετεξελιξη της objective-c) ενω το αλλο σε java…

socratis84

Πραγματικά έχεις τερματίσει τι όριο της βλακειας ο φατατισμος σου έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

Απλά ελληνικά τα ίδια ακριβός έχω ανοιχτά στο νότε με αυτά που είχα ανοιχτά και στο iPhone

Ξέρεις εγώ που έχω μάθει χρόνια τώρα με iPhone έμαθα όταν παίρνω κινητό με 4g και WiFi να τα χρησιμοποιώ και όχι να τα έχω κλειστά πάντα έτσι τα δούλευα.. δεν ήξερα ότι άμα πάρω αντροιτ πρέπει να τα έχω κλειστά και ας έχει 2πλασια μπαταρία για να μ κρατήσει μια μέρα…

Και τα γελοία πράγματα που λες για τους εξωγήινους σε εκθετουν και μάλλον κράζεις ένα προϊόν που δεν το είχες ποτέ και υποστηρίζει ένα άλλο που ούτε πάλι είχες ποτέ..

Και εγώ που είχα και τα 2 με βγάζεις τρελό και ότι εσύ ξέρεις καλύτερα!!!

Και επειδή αφήνεις υπονοούμενα ότι δεν έχω το νότε υπάρχουν διάφοροι τρόποι να στο αποδείξω… αν και κανονικά δεν θα σου άξιζε να ασχοληθώ μαζί σου.. αν νομίζεις ότι λέω βλακιες πες μου και θα σου βρω εγώ την λύση

ChrisG

βάλε το Note 5 μέσα σε παγάκια.θα διατηρηθεί καλύτερα η μπαταρία και θα αποκτήσει αυτονομία…σε μέτρηση μπαταρίας και επίσημο Lab μεταξύ του iphone 6s plus και του Note 5 σε 4G δοκιμή μέχρι εξαντλήσεως της μπαταρίας τα αποτελέσματα δείξαν το εξής.
Iphone 6s plus 8:16.
Note 5 7:58.
Τώρα…αν η διαφορά των 18 λεπτών μεταφράζεται σε 50% διαφορά μέσα σε μερικές ώρες…πραγματικά.όπως σου είπα πούλησε το.τώρα που θα πιάνει και τα χρήματα του.εκτός κι άν δεν έχεις θέμα οικονομικό.τι θα γίνει με το marshmallow κανείς δεν γνωρίζει αλλά εκτιμώ τα καλύτερα.τα περί βλακείας κλπ…δείχνει ότι οι apple fans δεν έχουν χιούμορ καθόλου.βάλε λίγο γιατί θα γεράσεις γρήγορα.έχω Note θα τα ανοίξω όλα απο τις 9 το πρωί φορτισμένο πλήρως και μέχρι της 3,5;το απόγευμα θα σου πώ πόσο θα έχω.αν χάσω 56% της μπαταρίας μέσα σε έξι ώρες τα ξαναλέμε…διαφορετικά…κάνε ότι νομίζεις.όσο δε για το iphone 6s έχω φίλο θα το τεστάρουμε και το δικό του.είπαμε…τεχνολογία άλλου επιπέδου.

socratis84

Τελευταίο μήνυμα εδώ πέρα γιατί το κουρασαμε και είναι τόσο κολλημένος που δεν θες να καταλάβεις

Το είπα ξεκάθαρα και στο iPhone όταν το δούλευα έπεφτε γρήγορα η μπαταρία αλλά εγώ σου μιλάω για την αναμονή

Μπορεί όταν το δούλευα από έπεφτε γρήγορα αλλά όταν το άφηνα στην άκρη με όλα ανοιχτά δεν έπεφτε με τίποτα στο νότε εξακολουθεί να πέφτει λες και το χρησιμοποιώ.. κατάλαβες τώρα για τι πράγμα μιλάμε τόση ώρα??

To test που ανεβάσεις μιλάει για την διάρκεια κατά την συνεχόμενη χρήση/ λήψη 4g όχι απλά να το έχεις ανοιχτό και να το αφήσεις σε αναμονή. . Το

iPhone plus κρατάει 2 μέρες με Ελαφριά χρήση και με όλα ανοιχτά όχι 8 ώρες

Ούτε τι ανεβάζεις δεν ξέρεις..

ChrisG

Ούτε κατάλαβες τι είπα για το τέστ αλλά δεν πειράζει.κάνε οτι καταλαβαίνεις επειδή δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε…και πίστευε ότι θέλεις.αφού εσύ είσαι τέλειος εμείς περρισεύουμε…αφού τα ξέρεις όλα μην ρωτάς…προχώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.