Το Jolla Phone και το άλλο του μισό

H Jolla προσπαθεί να νικήσει τον ανταγωνισμό στα λειτουργικά συστήματα στα κινητά με το να κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Βλέπουμε ότι όλο της το λειτουργικό, Sailfish OS, βασίζεται πάνω σε gestures αλλά αυτό που πραγματικά μας κίνησε την περιέργεια είναι “το άλλο μισό” (the other half όπως τους αρέσει να το αποκαλούν).

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε όλες τις πληροφορίες που μαζέψαμε σχετικά με το “other half” που στην πραγματικότητα είναι το καπάκι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού και μπορεί να προσαρμοστεί από τον χρήστη αλλά όχι όπως ακριβώς το πρωτογνωρίσαμε στα πρώτα κινητά της NOKIA.

Το διαφορετικό με το “άλλο μισό” είναι ότι συνδέεται με το λογισμικό του κινητού Jolla Phone – πολύ πιθανό χρησιμοποιώντας NFC χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη – και επιτρέπει στο περιεχόμενο να μεταφέρεται στο κινητό σας ή ακόμα και να ενσωματώνονται καινούργια φυσικά χαρακτηριστικά.

jolla the other part

O Marc Dillon επικεφαλής του Λογισμικού και μέχρι πρότινος CEO της Jolla, σε πολλές από τις συνεντεύξεις του εξηγεί ότι στο κινητό υπάρχει ο επεξεργαστής που δίνει την δύναμη στο κινητό, ενώ το άλλο μισό προσθέτει δυνατότητες. Ένα παράδειγμα που αναφέρει είναι η κυκλοφορία ενός καινούργιου δίσκου από ένα καλλιτέχνη που θα βρίσκεται πάνω στο άλλο μισό. Έτσι ο κάτοχος του κινητού, όχι μόνο θα δείχνει την αγάπη του για τον καλλιτέχνη αλλά μόλις τοποθετεί το άλλο μισό στο κινητό θα έχει πρόσβαση και στον δίσκο του καλλιτέχνη.

Μαζί με τα τραγούδια ο χρήστης θα μπορούσε να παίρνει κάποιο έξτρα περιεχόμενο όπως video clip, εισητήρια και ειδικές προσφορές. Επίσης με το που προσθέτεις το άλλο μισό στο κινητό, θα μπορούσε να αλλάζει το theme του κινητού (το λεγόμενο ambiance feature του Sailfish OS).

Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτό το τρόπο μπορουμε να έχουμε μια συσκευή στην οποία δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάζουν και να συν-δημιουργούν νέους τρόπους χρήσης της. Η ίδια η Jolla θα κυκλοφορήσει το κινητό με διάφορες επιλογές από άλλα μισά (χωρίς να αναφέρεται τι θα είναι αυτά) αλλά επιθυμεί να ασχοληθούν και άλλοι με αυτό όπως designers, engineers, techies, hackers κτλ. Επίσης οι σκέψεις είναι να δημοσιεύσουν κάτω από μία open source άδεια το 3D design έτσι ώστε να ευκολύνουν όσους θέλουν να ασχοληθούν περαιτέρω.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ένα πληκτρολόγιο θα μπορούσε να είναι ένα άλλο μίσο η απάντηση του
ήταν:

“I have a big smile on my face! The sky is the limit, and the imagination is the limit for what can be done with the other-half.”

που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: “Έχω ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου! Ο ουρανός είναι το όριο! και η φαντασία είναι το όριο με το τι μπορεί να κάνει κάποιος με το άλλο μισό”

Με λίγα λόγια, το άλλο μισό μπορεί να είναι οτιδήποτε: έξτρα αποθηκευτικός χώρος για το κινητό, φυσικό πληκτρολόγιο, wireless charging, καλύτερη φωτογραφική, άλλο μισό για την δουλεία σου με ειδικά applications που μπορείς να αντικαταστήσεις με το προσωπικό σου άλλο μισό όταν φεύγεις από την δουλεία.

Εσείς τι θα θέλατε για το άλλο μισό;

Γιώργος Κολοκοτρώνης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αρκετά ενδιαφέρον, αρκεί να δούμε πως θα το υλοποιήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

Nokia 2.4: Με μεγάλη οθόνη και αυτονομία που ξεχωρίζει

Το Nokia 2.4 έρχεται να αποδείξει πως ένα smartphone της μεσαίας κατηγορίας τιμής, μπορεί να ξεχωρίζει για την οθόνη και την αυτονομία του.

Smartphones Samsung

Μήπως η Samsung εγκατέλειψε την προσδοκία των 600 Megapixels;

Παλαιότερα η Samsung είχε θέσει φιλοδοξίες για παρουσίαση ενός smartphone με κάμερα στα 600 Megapixels.

Smartphones Apple iPhone 13

Νέα renders του επερχόμενου iPhone 13 αποκαλύπτουν πολλά

Τα νέα renders του iPhone 13 δίνουν μία καλύτερη εικόνα του σχεδιασμού της πίσω κάμερας και του μπροστινού notch.

Smartphones Sony Sony Xperia

Θα κάνει η Sony το μεγάλο comeback με το Xperia 1 III;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει να μιλούν για τη μεγάλη επιστροφή της Sony στον κόσμο των smartphones.