Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε

Jony Ive σχεδιασμός δεν αρέσει iPhone 7, Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε

Η Apple και τα στελέχη της μας έχουν συνηθίσει σε… ασυνήθιστες δηλώσεις κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, ο Tim Cook δικαιολογεί την τιμή του iPhone X τονίζοντας πως όλοι (στις Η.Π.Α.) μπορούν να το αγοράσουν αν κάνουν οικονομία στον καφέ. Φυσικά, ο επικεφαλής σχεδιαστής του Cupertino, Jony Ive, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.

Κατά καιρούς ο διάσημος designer και ένα από τα πιο παλιά στελέχη της Apple, έχει προχωρήσει σε διάφορες δηλώσεις που συζητήθηκαν αρκετά. Βέβαια, τα λεγόμενα του δεν παύουν να είναι προσωπικές απόψεις ή ιδέες που συμμερίζεται εκείνος και η εταιρεία. Απλά μερικές εξ’αυτών διεγείρουν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου, ειδικά όταν ο ίδιος αναφέρεται σε Apple συσκευές που έχουν στα χέρια τους εκατομμύρια καταναλωτές. Στην τελευταία του συνέντευξη μάλιστα, ο Ive γνωστοποίησε την προσωπική του άποψη για το design του iPhone 7 που κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο.

Jony Ive σχεδιασμός δεν αρέσει iPhone 7, Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο περιοδικό Smithsonian, ο Jony Ive παραδέχθηκε πως το design του iPhone 7, που ο ίδιος σχεδίασε, δεν του αρέσει. Συγκεκριμένα, ο χρισμένος ιππότης από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε πως τώρα πια, μετά την κυκλοφορία του iPhone X, το 7 μοιάζει σαν ένα “αποσυνδεμένο εξάρτημα, κλεισμένο μέσα σε ένα περίβλημα”. Υποστηρίζει πως η ιδέα του X αποτελούσε μια φιλοδοξία της Apple για χρόνια, ενώ ακόμα και ο επεξεργαστής του επετειακού iPhone, A11 Bionic, χρειάστηκε τρία χρόνια για να ετοιμαστεί. Επιπλέον, ο Ive επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το Cupertino να μην πειραματίστηκε ποτέ με την τοποθέτηση του Touch ID κάτω από την οθόνη. Εξ’αρχής η αφαίρεση του ήταν το μόνο πλάνο.

Ο διάσημος σχεδιαστής κατέληξε σημειώνοντας πως η υλοποίηση του iPhone X με την edge-to-edge οθόνη αποτελεί την επιτομή του design σε smartphone. Αν συλλογιστεί κανείς πως η σχεδίαση του iPhone 7 είναι σχεδόν ίδια με εκείνη των iPhone 6, 6S και 8, ο Jony Ive μάλλον δεν ήταν ευχαριστημένος από κανένα μοντέλο των τελευταίων τριών χρόνων που ο ίδιος μορφοποίησε. Αντικειμενικά, το X είναι μια πανέμορφη, φουτουριστική συσκευή που δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα iPhones, αλλά μάλλον φαίνεται πως ξαφνικά ο Ive ξέχασε τα εκτενή βίντεο της Apple στα οποία ο ίδιος εκθείαζε τον σχεδιασμό του εκάστοτε μοντέλου. Όπως και να έχει, ο Άγγλος σχεδιαστής ήταν τουλάχιστον ειλικρινής.

Jony Ive σχεδιασμός δεν αρέσει iPhone 7, Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

θα συμφωνήσω, άλλωστε το 7 είναι η μέρα με τη νύκτα με το 6, 6s και το 8… χαχαχα!!!!

NtinosMD

….μαλιστα….

Tasos Spanos

Τις βλακείες αυτές τις λέει ο συγκεκριμένος αλλά παίρνει εκατομμύρια μισθούς
Ότι συσκευή βγαίνει καινούργια είναι η τέλεια και οι παλιές είναι από χρονοντούλαπο με το μυαλό του αλλά κι εγώ άμα έπαιρνα τα χοντρά λεφτά τις ίδιες π……..ς θα έλεγα

τζοναρος

ε το ιδιο θα λενε και για το 10 σε ενα χρονο.

John

Τώρα που βγήκε το iphone X όλοι στην Apple θυμήθηκαν ότι τα προηγούμενα iphone ήταν ξεπερασμένα και παλιομοδίτικα , όταν γράφαμε εμείς εδώ και χρόνια ότι είναι bezel-οφωνα όμως το κάναμε επειδή είμαστε haters.
Άραγε πως αισθάνονται οι φίλοι της Apple όταν η αγαπημένη τους εταιρεία τους κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα τους; Εγώ πάντως θα αισθανόμουν πολύ άσχημα να μου υποτιμούν την νοημοσύνη τόσο άσχημα.

xristos

To 7αρι ηταν το ωραιοτερο προσφατο iphone και αποδειξη οτι πουλαει ακομα και τωρα πολύ και ήταν το κινητό με τις πιο προσφατες πωλήσεις τελευταια. Προφανώς κοβει από το 8αρι και ειναι εμπόδιο στο ”μον’οδρομο” Χ που θελουν να πλασσαρουν. Αλλά τέτοιο απροκάλυπτο θάψιμο από μια εταιρεία για συσκευή της ειναι για γέλια.

Tasos Spanos

Φίλε john
Μια χαρά αισθανόμαστε. Παίρνω κάτι γιατί μ αρέσει το γουστάρω με βολεύει κάνω την δουλειά μου
Αν εσυ το θεωρείς μεγάλα bezel και ο Ive το θεωρεί παλιό νομίζεις μας ενδιαφέρει η γνώμη σας;
Ο καθένας αγοράζει με δικές του προσωπικές εκτιμήσεις.
Σίγουρα κανένα xiaomi θα έχεις αυτά τα flagship killer τα γνωστά

@Dinos

Λογικά θα μπορούσαν να κάνουν αλλαγές ως προς το σχέδιο για το Iphone 9 και μετά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί άλλο το Iphone X που θα πρέπει να παραμείνει ένα ξεχωριστό προϊόν και άλλο το I phone το κανονικό που ξέρουν όλοι.

Christos

Εκεί στην Μήλο εταιρεία κάτι καπνίζουνε…..

Antonis Marinos

Ακόμα μια βαρυσήμαντη μ@λ@κί@ από κάποιον μέσα στην Apple….

Τακης

Δεν πειραζει , καλα κανεις και βγαζει ιδια σχεδια καθε χρονο και δεν καταλαβαινουμε την διαφορα. Κανενας ετσι και αλλιως δεν αναφερεται πλεον στο μοντελο , τι 6 , τι 7 τι 8 ολοι λενε απλα οτι εχουν αιφον . ( ειδικα τωρα που βρισκουν το 6 πλας παρα πολυ φτηνα και λενε σιγα τι διαφορα εχει με τα αλλα που ειναι ακριβα , το παιρνουν σαν ζεστο ψωμι )

ΝΙΚΟΣ

Πούρα Monte Christo καπνίζουν και τα ανάβουν με 50 ευρα των πιστών της

James

Προφανώς ο άνθρωπος λέει κάτι άλλο πλαγίως…

vtag

Δεν πάει καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.