Ο Tim Cook υπερασπίζεται την τιμή του iPhone X

tim cook iphone x price, Ο Tim Cook υπερασπίζεται την τιμή του iPhone X

H Apple είναι μια εταιρεία με αξία σχεδόν 900 δισ. δολάρια και 268.9 δισ. σε μετρητά. H ανοδική της πορεία συνεχίζεται ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street. Παράλληλα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Tim Cook υπερασπίζεται την τιμή του iPhone X.

Από πολλούς αναλυτές η Apple με το iPhone X, για το οποίο χρεώνει τετραψήφιο αριθμό, μπήκε για τα καλά στην κατηγορία των luxury brands. Οι τιμές του στην Ελλάδα είναι 1199 ευρώ για την έκδοση με τα 64GB και 1399 ευρώ για την έκδοση με τα 256GB.

Στην επίσημη ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου ο Steven Milunovich, διευθύνων σύμβουλος της UBS Securities απευθυνόμενος στον Cook είπε: “Νομίζω ότι πριν από μερικά χρόνια, κανείς δεν θα φανταζόταν να πουλάει τηλέφωνο σε αυτή την τιμή και προφανώς, είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το κάνετε”.

Η απάντηση του Cook ήταν να συγκρίνει την αγορά του iPhone X με έναν ακριβό καφέ.

“Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πληρώνει για το τηλέφωνο κάθε μήνα. Επομένως…..πιστεύω ότι στις ΗΠΑ θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα iPhone X για 33 δολάρια το μήνα. Έτσι, αν το σκεφτείτε, είναι λίγοι καφέδες την εβδομάδα. Είναι ας πούμε λιγότερο από έναν καφέ την ημέρα σε μια από αυτές τις ωραίες καφετέριες”.

Ο Cook αναφέρει ότι η τιμή του iPhone X αντικατοπτρίζει την ποιότητα του προϊόντος.

“Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούμε, τιμολογούμε με το είδος της αξίας που παρέχουμε. Δεν προσπαθούμε να χρεώσουμε την υψηλότερη τιμή που μπορούμε να πάρουμε ή κάτι τέτοιο. Προσπαθούμε απλά να το τιμολογήσουμε για αυτό που παραδίδουμε. “Tο iPhone X διαθέτει πολλές σπουδαίες νέες τεχνολογίες κορυφαίες στη βιομηχανία και είναι ένα υπέροχο προϊόν, το οποίο ανυπομονούμε οι χρήστες να αρχίσουν να το παίρνουν στα χέρια τους”.

Τέλος ο Cook αναφέρθηκε στην δυνατότητα που έχουν οι χρήστες να ανταλλάξουν τα παλιά τους iPhones με το iPhone X κερδίζοντας 300 με 350 δολάρια.

Μπορεί η τιμή του iPhone X να θεωρείται αρκετά ακριβή, όμως ούτε φέτος έλειψαν οι ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple.

Διαβάστε επίσης: iPhone X vs Galaxy Note 8 vs Mate 10 Pro hands-on video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzonaros

Καλα τα λεει ο κουκ. Να κόψετε το φαγητο ρε να παρετε αι φον. Βέβαια εαν σου ερθει πείνα φαε το κουτι

Kostas

Cook καλά το δουλεύεις το παραμύθι σου…

bezilys

Ρε παιδιά και πλούσιος να είμουν κινητό με 1000+ ευρώ δεν θα έπαιρνα ποτέ γτ πολύ απλά δεν αξίζουν τόσο τα κινητά σας δουλεύουνε ψιλό γαζί οι εταιρείες και σεις λέτε και ευχαριστώ!

tolkien

Ε ενταξει ο ανθρωπος ειναι αλλου. Στο κοσμο της Barbie. HAHAHHAHA. Του παει γαντι.
Τωρα οπως και να ‘χει καλα κανει και το υπερασπιζεται. Ο ceo ειναι (τι να αναφερω για το Ceo. Ας μην πω καλυτερα) αρα δικαιολογει τα αδικαιολογητα.
Μακαρι να αρχισει να πατωνει αυτη η εταιρεια. ΟΚ ειπαμε εχει χαζεψει που νομιζει οτι εχει βγαλει οτι καλυτερο και επαναστατικο προιον.

Δημητρης13

Σπάω το κεφάλι μου, τόσο καιρό πως βγαίνει η τιμολογιακή πολιτική της Apple και να που μου το εξήγησε επιτέλους κάποιος με απλά μαθηματικά. 3,5 ευρώ επί 365 ημέρες ο χρόνος μας κάνει 1277 ευρώ που είναι μεταξύ ως τιμή στο 64gb και τα 256gb. Να λοιπόν η μαθηματική φόρμουλα για το πως βγάζει τις τιμές η Apple. Μάγκες αν ανέβει ο καφές από τα 3,5 στα 4 ή τα 4,5 φέτος του χρόνου την βάψαμε.

Nikopoup

Γιατι ολοι νομιζεται οτι ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο την Ελλαδα? Εδω ειναι το μηνιατικο 500 ευρω. Αλλου ειναι 1000, αλλου 2000. Δεν περιμενει να πουλησει στην Ελλαδα 2 εκ. συσκευες. Τωρα η καραμελα “και πλουσιος να ημουν δεν θα το αγοραζα..” ας σταματησει. Οταν βγαζεις πανω απο 20.000 τον μηνα δεν σε νοιαζουν τα 1000 ευρω. Το αν αξιζει ειναι τελειως υποκειμενικο. Για μενα οχι δεν αξιζει και δεν θα το αγορασω. Για αλλους αξιζει και καλα θα κανουν αν το αγορασουν, αρκει να μην στερουν στην οικογενεια τους τις αναγκες της.

dim

Αναλόγως της αγοραστικης δύναμης του κάθε καταναλωτή υπάρχουν και ανάλογα προϊόντα αγοράς . Όσοι διαθέτουν 1000+ για αγορά κινητού έτσι διαθέτουν και για αγορά αυτοκινήτου , σπιτιού , ρούχων υποδημάτων κτλ . Όσοι δεν μπορούν να το αγοράσουν αναμένουν ή να πέσει η τιμή του ή να πάρουν μια συσκευή παλαιότερη όσον αφορά το μήλο . Προσωπικά έχω μείνει στο 4s με το οποίο κάνω άνετα την δουλειά μου και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα έως τώρα . Εάν θα έπαιρνα καινούργιο κινητό θα διάλεγα το 6s και δεν θα πήγαινα στο καινούργιο μοντέλο.

azriel84

Ότι λέει ο Nikopoup. Ξυπνήστε και βγείτε από το καβούκι της Ελλάδας. Εδώ είμαστε μόνο για Xiaomi γι’αυτό και η Apple χέστηκε για την αγορά μας και την αγοραστική μας δύναμη. Σε άλλες χώρες ισχύει αυτό που λέει ο Cook, δεν είναι χαζός και εσείς οι έξυπνοι. Εκτός άν έχετε και εσείς εταιρία που αξίζει όσο τρεις φορές η Ελλάδα…

Fotis K

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε έναν από τους πλουσιότερους και γνωστούς Έλληνες, σας πληροφορώ ότι όχι μόνο αυτός αλλά και σχεδόν όλοι οι όμοιοι του, δεν περιμένουν κανένα iPhone και ένα note και κανένα Pixel2 για να πουλήσουν μούρη. Οι άνθρωποι που τα έχουν πραγματικά, δεν έχουν καμμία ανάγκη για επιβεβαίωση μέσω κινητού, ούτε καν από πανάκριβο αυτοκινητο Πολύ πιο πάνω.
Εινι κοινό μυστικό ότι αυτοί που αγοράζουν αυτές τις συσκευές, Ειναι μεσαιοι και μικρομεσαίοι στη συντριπτική πλειοψηφία, γιατί έτσι είναι διαμορφωμένος ο κόσμος. Όπως είναι κοινό μυστικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει και το τραγικό, οι άνεργοι, αυτοί που βάζουν δόσεις, η αυτοί που δεν έχουν καν χρόνο ομιλίας. Στην μικρή μας χώρα, ειδικά αυτοί που θέλουν να πουλήσουν μούρη η είναι του εφέ παίρνουν iPhone, αυτοί που δεν τα φτάνουν τα κατηγορούν, άσχετο αν έχουν δίκιο για την τιμή και ίσως οι μόνοι που κάνουν δουλειά, είναι όσοι έχουν κάτι σαν το note.
Οπότε χαλαρώνουμε και δε θεωρούμε το κινητό ούτε σαν δευτερεύον, αλλά σαν τρίτον πράγμα στη ζωή μας.

wave

Πλέον το iphone αν παγιωθεί στην τιμή αυτή θα αφορά μόνο τους οικονομικά ευκατάστατους και την elite.
Άλλωστε την apple αυτό το target group την ενδιαφέρει. Μόνο ένας οικονομικά ευκατάστατος μπορεί να ανανεώνει κάθε χρόνο μια συσκευή που ξεκινά από 1200 και φτάνει τα 1500 ευρώ.
Εντάξει υπάρχουν όμως και τα προηγούμενα μοντέλα της apple σε χαμηλότερες τιμές για όποιων του αρέσει το ios ή έχει αγοράσει υλικό στο appstore.
Πάντως από ότι φαίνεται η apple θα αλλάξει όλη τη σειρά με face id και στα ipad.

Konstantinos

Η apple κατάφερε να κάνει ένα βασικό είδος της καθημερινότητας συνδρομητικό. Σαφώς με τα προγράμματα ξεγελιέσαι και όλο και κάπου τα βρίσκεις τα λεφτά για να το πάρεις.

To φοβερό είναι πως το τηλέφωνο το πληρώνεις ίδια τιμή, οι εταιρείες σε δεσμεύουν για 24 μήνες και όλοι είναι χαρούμενοι

giannisanag

Ο Cook δεν σκέφτεται ποιος δεν μπορεί να αγοράσει αυτό που πουλάει ώστε να του το κανει πρόσιτο. Τον Cook τον ενδιαφέρει να πείσει αυτούς που έχουν αγοραστική δύναμη ότι αξιζει να το πάρουν. Και φυσικά δεν δίνει δεκάρα για χρεωκοπημενες άχρηστες χώρες με πολίτες που χρωστάνε το ρεύμα αλλά βάζουν δόσεις για το iPhone. Ο Cook απευθύνεται πρωτίστως στους Αμερικανούς όπου σε πολλούς παροχής η τιμή του iPhone ενσωματωνεται σε μηνιαίες δόσεις στο λογαριασμό και ο λογαριασμός πληρώνεται άυτοματα μέσω πιστωτικής η τράπεζικου λογαριασμού. Πράγματα οποία ο “επαναστάτης” φραπελληνας απεχθάνεται (λογαριασμούς κάρτες αυτόματα συστήματα) γιατι έχουν το 666…
Ο Cook σκέφτεται σωστά. Τι θα πει σωστά; σκέφτομαι οπως απαιτεί η θέση μου και οι στόχοι της. Τι θέση έχει? CEO στην APPLE όχι σχολιαστής στο techblog. Τι στόχους; την κερδοφορία και την αύξηση του εισοδήματος των μετοχών. Άρα ο Cook κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά. Όποιος διαφωνεί μαζί του μπορεί η απλά να μην αγοράσει iPhone ή να διεκδικήσει τη θέση του CEO (και μην ειρωνεύτειτε τη θέση… Στο αμερικα οι θέσεις δεν χαρίζονται. Η Apple είχε απολύσει από ceo τον ίδιο τον Jobs)

Agnostos13

“Από πολλούς αναλυτές η Apple με το iPhone X, για το οποίο χρεώνει τετραψήφιο αριθμό, μπήκε για τα καλά στην κατηγορία των luxury brands”…

Αυτό τα λέει όλα!
Τώρα αν κάποιοι επιλέγουν να πουλήσουν το μηχανάκι τους ή να βάλουν 148 άτοκες δόσεις στην πιστωτική για να το πάρουν είναι δικό τους πρόβλημα…

giannisanag

Και γι αυτούς που θα πουν ότι δεν αγοράζουν μονο οι πλούσιοι iPhone να ξεκαθαρίσω. Ο Cook το πουλάει στους ευκαταστατους, ο cook το πουλαει στους trendsetters, όλο το Hollywood έχει iPhone….εκει πουλάει ο cook. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος αντιγράφει αυτό το κοινό.

wave

@konstantinos +1 Αλλά εντωμεταξύ στα δυο χρόνια που κάπου έχεις βρεις λεφτά και το πληρώνεις κάθε μήνα είτε ως δόση είτε ως συμβόλαιο έχουν βγεί και κυκλοφορούν άλλα δύο μοντέλα iphones στην αγορά. Οπότε ξανά (με τη λογική αυτή) 1200 έως 1500 σε δόσεις.
Γιαυτό μιλάμε ξεκάθαρα για κινητά ευκατάστατων ανθρώπων που μπορούν και να το υποστηρίξουν.
Η λογική του ευκατάστατου είναι ”τί είναι τα 1200 ευρώ? σιγά” η λογική του μεσαίου είναι ”1200 ευρώ για κινητό πάτε καλά αγοράζω π.χ μηχανάκι με λίγα ακόμα” Και οι δύο έχουν δίκιο! Αλλά δεν μιλάμε για ψωμί, κινητό είναι και όποιος θέλει το αγοράζει.

giannisanag

Και όχι δεν έχω iPhone (εδώ και 3-4 χρόνια) από xiaomi γράφω και σε note 8 θα πάω…

Konstantinos

Συμφωνώ πως έχουν βγει αλλά δεν έχει καμία σημασία. Στο κλειστό οικοσύστημα της apple οι αναβαθμίσεις δίνονται χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια. Οι εφαρμογές παίζουν και η συσκευή θεωρητικά δουλεύει με εμπειρία χρήσης πρώτης ημέρας.

Φίλοι και γνωστοί που έχουν iphone το κρατάνε 2.5 χρόνια και παίρνουν συνήθως ένα μοντέλο πριν.

Μιλάμε για καμία σχέση με android ή ναυαρχίδες όπως η samsung.
To iphone δε θα το πάρω ποτέ εγώ… ίσως μετοχές της apple πάρω

KnightRider

Όλο δικαιολογίες και καλά νομίζει ότι έτσι θα πιστέψουμε όλα όσα λέει !!!
Δεν γίνεται γενικώς να πουλιέται κινητό στα ~1000€ όταν κατασκευαστικά κοστίζει ~400€ + που εξακολουθεί ο χρήστης να έχει τους γνωστούς περιορισμούς και ενδέχεται πάλι στην καταγραφή ήχου να είναι Mono αντί για Stereo !!!

Doc77

Καλησπέρα σε όλους χρήστης iPhone 8 ,ικανοποιημένος με το τηλέφωνο τουλάχιστον για τη χρήση που του κάνω …. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος για ένα προϊόν το οποίο το αγοράζει οποιος το θέλει και τα έχει , οποίος θέλει αγοράζει κάτι άλλο ανάλογα με τα γούστα του και τα θέλω του. Δεν αξίζει τον κόπο να δίνουμε αξία σε πράγματα που δεν το αξίζουν …. είναι απλά για χρήση και όχι για φιλοσοφικές συζητήσεις . Με εκτίμηση προς όλους …. η άποψη μου !!!

wave

@Doc κουβέντα να γίνεται αν δεν πεις και τίποτα δεν έχει ενδιαφέρον that’s life. Φαντάσου να διαβαζες ένα άρθρο χωρίς κανένα σχόλιο μπαααα!!!! Το 8αρι είναι τρελιαρικο σε δυνατοτητες και αυτό! Καλή επιλογή! 👍

Panais

Νομίζω ο konstantinos έκανε το καλύτερο σχόλιο για το ότι το κινητό έγινε συνδρομητικό. Αυτή είναι και η τάση στο software άλλωστε (π.χ Autodesk, Coud εφαρμογές κ.α)

χρηστος

Υπαρχουν καποια δεδομενα:
1) Αυτο που ειπε ο Cook ηταν απαραδεκτο.
2) Πραγματι κανενας δεν νοιαζεται για την ”αγορα” της Ελλαδας, η οποια δεν υφισταται στον χαρτη. Η αγοραστικη δυναμη αλλων χωρων ειναι τετοια ωστε να ψαρευει καλυτερα η Apple.
3) Ειπαμε αντικειμενικα, ΔΕΝ αξιζει τα λεφτα του: γρηγορη φορτιση μετα απο 3 χρονια στα Android και με εξτρα εξοπλισμο που πρεπει να αγορασεις, ασυρματη φορτιση μετα απο 3 χρονια στα Android και ουτε καν γρηγορη, ενας bezeless σχεδιασμος που ηδη εχουν υιοθετησει αλλες ναυαρχιδες, μια πολυ καλη καμερα αλλα οχι ανωτερη του ανταγωνισμου με λιγοτερα λεφτα και ενα ξεκλειδωμα προσωπου που υπηρχε χρονια (με αλλη τεχνολογια βεβαια) και βασικες ελλειψεις οπως δακτυλικο αποτυπωμα & θυρα ακουστικων. Οποτε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν αξιζει τα λεφτα του. Σε τιμη 800-900 τι συζηταμε, ναι, διοτι αποτελει ποιοτικη προταση φυσικα.
Απλα ολο το hype εγινε επδ επιτελους η Apple αποφασισε να αλλαξει σχεδιασμο.Οκ..

NtinosMD

Δε γαμιεται… 10 φορες λιγοτερες το μηνα για καφε στη καφετερεια για τα επομενα 4 χρονια για εμας τους μπατηρηδες που βαλθηκαμε να το βαλουμε σε δοσεις.

wave

@ntinosmd hahaha

vkrd

άρχισε ανοιχτά πλέον να καταπιέζει εγκεφάλους. Ο τύπος κινείται βάσει σχεδίου. Δεν το αφήνει απλά στην επιλογή σου. Στο επιβάλλει.

John

Αν δεν πας στην καφετέρια ποιος ο λόγος να έχεις iphone X; Αφού μόνο για εφέ στους άσχετους περί τεχνολογίας χρησιμεύει.

Anonymous

Το φράγμα των 1000 ευρώ είχε ήδη σπάσει και θα συνεχίσει. Η Apple λάνσαρε το 8 σε τιμή από 800+ οπότε είναι απολύτως λογικό να προσφέρει το καλύτερο προϊόν που ανακοίνωσε την ίδια μέρα σε υψηλότερη τιμή. Το Note 8 επίσης ξεπερνάει το φράγμα των 1000 ευρώ και θεωρώ θα ακολουθήσουν και άλλα. H Apple θα ήταν αφελής να μην κάνει το ίδιο.

ΝΙΚΟΣ

Κανείς δεν επιβάλει τίποτα σε κανέναν παιδιά. Ο Κούκ κάνει αυτό που πρέπει για την θέση που έχει. Από την άλλη, αντίστοιχα πρέπει να σκεφτεί και να πράξει ο κάθε ένας με την λογική του και τις ανάγκες του. Δεν είναι θέμα τιμής πάντως. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν οικονομική άνεση και βρίσκουν τρόπο να αγοράσουν ακριβό τηλέφωνο. Και υπάρχουν άλλοι με οικονομική άνεση που δεν αγοράζουν. Πάνε σε entry level ή mid range

bezilys

@John ναι γιαυτό έχει καλύτερη οθόνη από το note 8!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.