Κορυφαία στην Ευρώπη η Samsung το Q2 σύμφωνα με την Canalys

Samsung, Κορυφαία στην Ευρώπη η Samsung το Q2 σύμφωνα με την Canalys

Κορυφαία εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αναδείχθηκε η Samsung στην Ευρώπη καθώς κατέχει το 40% της αγοράς και κατάφερε να στείλει τα διπλάσια κομμάτια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα το Q2 του 2018 η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατάφερε να στείλει 15.3 εκ. κομμάτια ενώ το ίδιο διάστημα το 2019 απέστειλε 18.3 εκ. Ένας πιθανός λόγος αυτής της αύξησης είναι η κυκλοφορία της A-σειράς η οποία διαθέτει τόσο budget smartphone όσο και πιο high end κομμάτια σε επιδόσεις και τιμή. Το Galaxy A50 αναδείχθηκε ως το καλύτερο σε πωλήσεις smartphone της Samsung με 3.2 εκ. αποστολές ενώ ακολουθεί το Galaxy A40 με 2.2 εκατομμύρια αποστολές.

Samsung, Κορυφαία στην Ευρώπη η Samsung το Q2 σύμφωνα με την Canalys

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Huawei παρά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ, έπεσε όμως κατά 2 περίπου εκατομμύρια κομμάτια σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Στην τρίτη θέση δεν αναμένεται άλλη εταιρεία από τον Αμερικανικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Apple η οποία έχει συνολικά 6.4 εκατομμύρια αποστολές εκ των οποίων οι 1.8 εκατομμύρια ανήκουν στο iPhone XR.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Xiaomi, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50% σε διάστημα ενός χρόνου. Το Redmi Note 7 είναι τρίτο στην κατηγορία των top-shipping smartphone το Q2 2019 στην Ευρώπη με 2.0 εκατομμύρια αποστολές.
Συνολικά στην Ευρώπη κατά το Q2 2019 στάλθηκαν περίπου 45 εκατομμύρια smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yperion

Η Samsung εκμετάλλευθηκε τα προβλήματα τόσο της Huawei με τις ΗΠΑ όσο και το ότι τα iPhone έχουν μείνει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό και είναι και υπερβολικά ακριβά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.