Kuo: Μεγάλο πρόβλημα για τις πωλήσεις του iPhone 14 Pro οι διαμαρτυρίες στο εργοστάσιο της Foxconn

iphone 14 pro, Kuo: Μεγάλο πρόβλημα για τις πωλήσεις του iPhone 14 Pro οι διαμαρτυρίες στο εργοστάσιο της Foxconn

Οι αποστολές iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα είναι «σημαντικά χαμηλότερες» από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω των εργατικών διαμαρτυριών στο κύριο εργοστάσιο iPhone της Foxconn στην Κίνα, σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η παραγωγή iPhone στο εργοστάσιο στο Zhengzhou έχει «επηρεαστεί σημαντικά» από τις διαμαρτυρίες για τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα να μειώσει τις προβλέψεις του για τις αποστολές iPhone για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 κατά 20% σε 70-75 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για 80-85 εκατομμύρια μονάδες.

Το μέσο ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο ήταν μόνο περίπου 20% τον Νοέμβριο και αναμένεται να φτάσει το 30-40% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Kuo. Είπε ότι η Pegatron και η Luxshare έχουν λάβει περίπου το 10% των παραγγελιών iPhone 14 Pro και 14 Pro Max από τη Foxconn, αλλά και ότι οι μαζικές αποστολές δεν θα γίνουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Kuo πιστεύει ότι τα προβλήματα παραγωγής θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τα έσοδα από το iPhone να είναι “σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις κατά 20-30% ή περισσότερο” αυτό το τρίμηνο.

Λόγω μεγάλων καθυστερήσεων, ο αναλυτής πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για μοντέλα iPhone 14 Pro αυτό το τρίμηνο απλώς θα «εξαφανιστεί» αντί να αναβληθεί. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πολλοί πελάτες που θα είχαν αγοράσει ένα iPhone 14 Pro αυτή τη στιγμή δεν θα το κάνουν τον Ιανουάριο ή αργότερα μόλις βελτιωθεί η παραγωγή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Βάστα καρδιά μου βάστα!! Ε μα είναι πράγματα σοβαρά ? Πήγαμε στην Κίνα για να μη κουνιέται κανένα τσογλάνι και τα χουν κάνει εξάρχεια εκεί μέσα! Μπαχαλάκηδες! Σε λίγο θα ζητήσουν και επίδομα έγκαιρης προσέλευσης
Και έχω κάτι λεχρίτες με xiaomi να με τρολάρουν πως τάχα όλα είναι στημένα για να μην φανει η πτωση πωλήσεων. Με ρωτούν ειρωνικά γιατί στα άλλα κινεζο factories δεν έχουν τέτοια θέματα. Μας λένε τομάρια και πως θέλουμε σκλαβάκια με σιδερένιες μπάλες.. Ουστ αλητήριοι!! Αγγίζετε αλουμίνιο cnc PROCCESING APROVED BY MR COOK ! Δε σας είναι αρκετό? Εγώ λέω πιστοί μου να πάμε και να τους πάρουμε με την μάνικα με το ζόρι να μοντάρουν τα υπερόπλα κ όποιος κουνηθεί, ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.