Kuo: Μικρότερη η ζήτηση του iPhone 14 Plus από του mini, το 14 Pro Max ξεπερνά τον προκάτοχό του

iphone 14, Kuo: Μικρότερη η ζήτηση του iPhone 14 Plus από του mini, το 14 Pro Max ξεπερνά τον προκάτοχό του

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της TF Securities δημοσίευσε μια πρώιμη αναφορά σχετικά με τις προπαραγγελίες της σειράς iPhone 14 της Apple. Η ζήτηση για το iPhone 14 Pro Max έχει ξεπεράσει εκείνη για το 13 Pro Max πέρυσι, έτσι βαθμολογήθηκε με “good”, το iPhone 14 Pro έλαβε ουδέτερη βαθμολογία (δηλαδή έχει ίδια ζήτηση με το 13 Pro) και τα άλλα δύο μοντέλα πήραν “bad”.

Η κατάσταση αυτή ίσως συμφωνεί με τους υπολογισμούς που έχει κάνει η Apple, ωστόσο αυτή η στροφή προς τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας θα οδηγήσει σε υψηλότερη μέση τιμή πώλησης (ASP). Συνολικά, τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus αντιπροσωπεύουν το 45% των αποστολών της σειράς iPhone 14.

Με βάση τα δεδομένα που εξετάζει ο Kuo, είναι ενδιαφέρον ότι η ζήτηση για το νέο μοντέλο Plus είναι χαμηλότερη από αυτή που είχε το iPhone 13 mini πέρυσι. Καθώς το mini εξαφανίστηκε από την επόμενη σειρά, ίσως αυτή η μοίρα περιμένει το Plus, το οποίο έχει χαμηλότερη ζήτηση και από το φετινό  iPhone SE.

iphone 14, Kuo: Μικρότερη η ζήτηση του iPhone 14 Plus από του mini, το 14 Pro Max ξεπερνά τον προκάτοχό του

Εάν τα vanilla μοντέλα εξακολουθήσουν να έχουν χαμηλή ζήτηση, η Apple αναμένεται να μειώσει τους στόχους αποστολής για αυτά τις επόμενες εβδομάδες. Αν αντίστοιχα αυξήσει τους στόχους για τα Pro, θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό οι προπαραγγελίες.

Αυτά τα δεδομένα υπολογίζονται με βάση τους χρόνους αναμονής για τα νέα μοντέλα iPhone 14 σε πολλές μεγάλες αγορές – έξι εβδομάδες για το Pro Max, πέντε για το Pro, ενώ οι άλλες δύο θα είναι σε απόθεμα την ημέρα κυκλοφορίας. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Kuo δημοσίευσε μια παρόμοια αναφορά βασισμένη σε προπαραγγελίες στην Κίνα. Εκεί τα δύο μοντέλα Pro αποτελούσαν το 85% των προπαραγγελιών και το Plus λιγότερο από 5%.

Οι πρώτες πωλήσεις για τη σειρά έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίο). Το Plus θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αλλά μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για αυτό.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία, το αποτέλεσμα προπαραγγελίας για τα μοντέλα Pro αποδεικνύει και πάλι ότι η Apple εξακολουθεί να έχει πολλούς πιστούς και κολλημένους πελάτες εν μέσω της επιδείνωσης της οικονομίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple θα αυξήσει τις παραγγελίες μοντέλων Pro με τη μία”, ήταν το συμπέρασμα του Kuo.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Θα το ξανά γράψω για να γίνει κατανοητό .
Αυτό θα υφίσταται μέχρι που θα υπάρχουν στοκ 13 pro max στην αγορά .
Από τη στιγμή που αυτό το μοντέλο καταργείται κάποτε θα τελειώσουν και έτσι οποίος θέλει μεγάλη οθόνη σε σχετικά προσιτή τιμή θα πρέπει να πάρει το 14 plus

Όσο υπάρχουν 13 pro max στην αγορά το 14 plus ΔΕΝ θα πουλάει καθότι πρέπει να είσαι χαζός ώστε να μην το επιλέξεις έναντι του 14plus

*ανώτερα υλικά κατασκευής (ατσάλι)
Ιδές ακριβώς κάμερες αλλά το 13 pro max έχει επιπλέον τηλέφωνο με 3Χ
*ίδιος ακριβώς επεξεργαστής +5core gpu με 6 ram αμφότερα
*Ανώτερη οθόνη 120hz που πέφτει μέχρι τα 10hz (βοηθάει στην κατανάλωση )
*ιδια και ίσως και καλύτερη αυτονομία καθότι η οθόνη είναι μεταβαλλόμενη όσον αφορά τον ρυθμό ανανέωσης .
* αυτήν την στιγμή ίδια τιμή

Το 14 plus όσο υπάρχουν 13 pro max δεν έχει λόγο ύπαρξης

Δημητρης

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.
Θα πας σε 14 pro max?

Chris_BMW

Δημήτρη αυτό κάνω κάθε χρόνο .

Δεν σου κρύβω πάντως πως η αυξημένη σημαντικά τιμή φέτος ποναει .
Ακόμα και με τιμολόγιο που το παίρνω εγώ θέλεις 1400€ περίπου για την έκδοση των 256GB.

Δεν ξέρω πως θα πράξω .Θα δω πως θα είναι τα οικονομικά μου τότε , θα δω τα reviews για κάμερα και μπαταρία και βλέπουμε .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.