LEAGOO S8: Αποσύρεται και από την ελληνική αγορά λόγω υψηλού SAR

, LEAGOO S8: Αποσύρεται και από την ελληνική αγορά λόγω υψηλού SAR

Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων) ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα μέτρα απαγόρευσης διαθεσιμότητας στην αγορά, απόσυρσης και ανάκλησης του προϊόντος LEAGOO S8 (έξυπνο κινητό τηλέφωνο), με βάση τον έλεγχο που διενήργησε ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς ραδιοεξοπλισμού (βλ. Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/53/ΕΕ, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 98/2017).

Σημειώνεται ότι η επιβολή των ως άνω μέτρων θεωρείται δικαιολογημένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζεται αμελλητί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της ενωσιακής διαδικασίας προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο LEAGOO S8, το οποίο διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία LEAGOO Intelligence Co., Ltd., μετά από μετρήσεις διαπιστευμένου εργαστηρίου για λογαριασμό της γαλλικής Αρχής, βρέθηκε ότι δεν συμμορφώνεται με την απαίτηση του άρθρου 3.1.α της ως άνω Οδηγίας.

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις της ANFR αποκάλυψαν τιμές που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο ρυθμιστικό όριο του Ρυθμού Ειδικής Απορρόφησης (SAR) κορμού των 2W/kg, καθώς το SAR του τηλεφώνου LEAGOO S8 έχει μετρηθεί στα 2,39 W/Kg.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zzz

Μετα από 3 χρόνια ξύπνησαν οι αργόσχολοι της ΕΕΤΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Θα χρησιμοποιεί το MediaTek Dimensity 7350 Pro SoC

Η Nothing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και τώρα έχουμε ένα στοιχείο του τι σημαίνει πραγματικά ο χαρακτηρισμός “Plus”.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.