Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Lenovo, Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Lenovo υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να δουλεύει σε ένα σχέδιο clamshell(κοχυλιού), για τη δημιουργία ενός foldable smartphone. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο, ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός κάνει τη συσκευή να μοιάζει με βιβλίο, όπως το Samsung Galaxy Fold, αν και μάλλον θα λέγαμε ότι μοιάζει με πορτοφόλι.

Lenovo, Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όταν η συσκευή είναι διπλωμένη στο πάνω μέρος της εξέχει ένα μικρό τμήμα της οθόνης, επιτρέποντας έτσι τη εκτέλεση απλών ενεργειών, όπως απάντηση σε κλήση ή διαχείριση του media player.

Lenovo, Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Επιπλέον, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει μία εκτεταμένη άρθρωση στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει την αναδίπλωση της συσκευής σε πολλαπλά σημεία. Αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να εξαλείψει φαινόμενα όπως η έντονη πτυχή που φαίνεται να έχει η οθόνη του Samsung Galaxy Fold.

Lenovo, Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Σε αντίθεση με τα smartphones που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες, το foldable τηλέφωνο της Lenovo έχει αρκετά έντονα bezels. Ενδεχομένως η Lenovo θα τοποθετήσει στη μπροστά πλευρά του smartphone κάποια selfie κάμερα, το ακουστικό και διάφορους αισθητήρες.

Lenovo, Η Lenovo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κάθετα αναδιπλούμενο smartphone

Η Lenovo κατέθεσε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Σεπτέμβριο στην Παγκόσμια Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Ολλανδικό τεχνολογικό blog “LetsGoDigital”. Το tech site έφτιαξε render του foldable τηλεφώνου της Lenovo με βάση τα σκίτσα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τα οποία είναι αυτά που βλέπετε σε όλη την έκταση του άρθρου.

Όπως είναι λογικό, δεν γίνεται να γνωρίζουν εάν ένας τέτοιος σχεδιασμός θα μπει ποτέ σε παραγωγή, ούτε καν αν η Lenovo εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο foldable τηλέφωνο. Άλλωστε, οι εταιρείες τεχνολογίας είναι γνωστό ότι υποβάλλουν τακτικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για νέες τεχνολογίες αλλά δεν δουλεύουν ενεργά πάνω σε αυτές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mourgos1234

μπουρδα concept

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.