LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

Δεν είναι μυστικό πως κορυφαίοι κατασκευαστές σαν τις Samsung και LG πειραματίζονται με την τεχνολογία εύκαμπτων οθονών, με απώτερο σκοπό την κυκλοφορία μιας αναδιπλούμενης φορητής συσκευής.

Το Φθινόπωρο του 2013 οι δύο εταιρείες είχαν παρουσιάσει τα πρώτα smartphones με κυρτές οθόνες, η Samsung το Galaxy Round και η LG το G Flex, με το τελευταίο να σημειώνει σημαντική επιτυχία και να ανοίγει το δρόμο στο G Flex 2. Η Samsung με την σειρά της συνέχισε με τις εκδόσεις “Edge” σε Galaxy S και Note.

Μπορεί οι προαναφερθείσες συσκευές να ενσωματώνουν κυρτή οθόνη, απέχουν πολύ όμως από τα φουτουριστικά αναδιπλούμενα smartphones για τα οποία ακούμε εδώ και μερικά χρόνια. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Samsung κατοχύρωσε μια πατέντα ενός τέτοιου κινητού τηλεφώνου, με διάφορες φήμες να υποστηρίζουν οτι θα μετατρέπονταν από smartphone της τάξης των 5 ιντσών σε 7’ tablet. Μάλιστα, αρκετές πληροφορίες θέλουν την παρουσίαση του εν λόγω μοντέλου να λαβαίνει χώρα στο δεύτερο μισό του έτους.

Παίρνοντας λοιπόν σειρά, η LG κατοχύρωσε μια πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone στις 10 Ιανουαρίου, ενώ η κατάθεση της ιδέας είχε γίνει από τις 7 Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή δύο χρόνια πριν. Όπως και το μοντέλο της Samsung, η πρόταση της LG θα αφορά ένα κινητό-tablet 2 σε 1 ανάλογα με το αν η οθόνη είναι διπλωμένη ή σε προέκταση. Βέβαια, πολλοί αμφιβάλλουν για την λειτουργικότητα μιας αναδιπλούμενης συσκευής και το μέγεθος της οθόνης, αφού μπορεί μεν να κυμαίνεται στις 7 ίντσες, αλλά κατά πάσα πιθανότατα θα είναι αρκετά μακρόστενη.

Αναφορικά με την επίσημη παρουσίαση και την κυκλοφορία της αναδιπλούμενης πρότασης από την LG, είχε ακουστεί πως ο Κορεάτης κολοσσός θα περιμένει τον συμπατριώτη αντίπαλο του (Samsung) να διαθέσει στο κοινό πρώτος το δικό του μοντέλο. Ίσως ανακοινώσει μια συσκευή κοντά στο τέλος του 2017 ή μπορεί να διαψεύσει τις φήμες και να μην καθυστερήσει, παρουσιάζοντας το μοντέλο σε δικό της χρόνο, μαζί ή ακόμα και νωρίτερα από την Samsung.

Φαίνεται πως πλέον είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία αναδιπλούμενων smartphones. Το αν τα συγκεκριμένα concepts καταφέρουν να κερδίσουν το κοινό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που για να απαντηθεί θα πρέπει πρώτα οι κατασκευαστές να πάρουν το ρίσκο και να “ρίξουν” στην αγορά μια φουρνιά πρώτων εκδόσεων. Αν οι φήμες και οι πληροφορίες είναι αληθείς, τότε το 2017 θα είναι η χρονιά της αναδιπλούμενης φορητής τεχνολογίας.

, LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

, LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

, LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

, LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

, LG: Κατοχύρωσε πατέντα για αναδιπλούμενο smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.