LG G2 mini εναντίον Sony Xperia Z1 Compact hands-on [MWC 2014]

TechblogTV. Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη και παρακολουθούμε την έκθεση MWC 2014. Στα χέρια μας πιάσαμε το νέο LG G2 mini με οθόνη 4.7 ίντσες 960×540 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 8 Megapixel. Στην τσέπη μας είχαμε το Sony Xperia Z1 Compact με οθόνη 4.3 ίντσες HD, Snapdragon 800, 2GB RAM και κάμερα 20.7 Megapixel και αποφασίσαμε να τα βάλουμε πλάι-πλάι. Δείτε το βίντεο.

, LG G2 mini εναντίον Sony Xperia Z1 Compact hands-on [MWC 2014]

, LG G2 mini εναντίον Sony Xperia Z1 Compact hands-on [MWC 2014]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Παπαβασιλείου

Το ένα είναι mini το άλλο είναι compact. Οι διαφορές τεράστιες.

Κώστας

Mini με 4,7 ίντσες οθόνη, δεν είναι mini πολύ απλά!

johnny 13

Δεν υπαρχει συγκριση τι να λεμε τωρα,επεξεργαστης,οθονη,καμερα,ποιοτητα κατασκευης κλασεις ανωτερο το z1 compact.Το z1 ειναι να συγκρινεται με το iphone 5s που ειναι και στην ιδια κατηγορια απο αποψη μεγεθους οθονης.Το πρωτο πραγματικο mini κινητο.Μακαρι και οι αλλοι κατασκευαστες να ακολουθησουν το παραδειγμα της sony.

keysmith

Καλά και τα δύο. Ο νικήτής δεν είναι “δεδομένος” όχι για όλους. Όταν πήγαμε να πάρουμε με ένα φίλο ένα Xperia SP και είδαμε δίπλα του το LG L9 II αν και το δευτερο υστερούσε στα χαρτιά επί της ουσίας (οθόνη κυρίως, χρώμα, μαύρο, γωνία, μέγεθος) ήταν ΚΛΑΣΗΣ ανώτερο (το LG ανώτερο) που είχε και τα κουμπιά off screen (ξεχωριστά). Για πολλούς (και εγώ) δεν μετράνε λίγα ghz στο CPU σε μία επιλογή ως κριτήριο αγοράς. Πολύ πιο χρήσιμη είναι η συνολική εμπειρία (οθόνη, αυτονομία, κάμερα). Και εκεί ο νικητής δεν είναι σίγουρος. Σε οθόνη και από το βίντεο το lg φαίνεται ανώτερο σε μέγεθος, χρώμα και μάλλον γωνία θέασης (και άς έχει λιγότερα pixel τι έγινε είναι τόσο μικρά που δεν φαίνονται, ίσα ίσα η μικρότερη ανάλυση κάνει το lg να έχει μικρότερες απαιτήσεις σε gpu/cpu και άρα θα κερδίζει και σε μπαταρία αν και θα χάνει πάλι λόγο μεγέθους). Στο ίσιο μέγεθος χώρεσε 0,5” (1.26cm) διαγώνιο παραπάνω η LG. Μπράβο! Με αυτά και με αυτά το LG παιζει δυνατά χωρίς να σημαίνει ότι κερδίζει το z1. Απλά ο νικητής δεν είναι δεδομένος. Τα χρήματα που θα στοιχίζουν συνυπολογίζονται στα κριτήρια επιλογής και ασφαλώς ανταγωνιστής του G2 mini παραμένει… Συνέχεια »

Χρήστος Παπαβασιλείου

@Κωστας
Όταν μια συσκευή λέγεται mini σημαίνει ότι είναι η μικρή έκδοση της πρώτης συσκευής, και σε μέγεθος και σε χαρακτηριστικά. Το z1 compact από την άλλη δεν είναι mini έκδοση, είναι compact έκδοση. Η ίδια δύναμη σε πιο “λογικο” μέγεθος.

nikos

το g2 μινι αν ειχε την οθονη του l9 2 δηλαδη ” 720 x 1280 pixels, 4.7 inches (~312 ppi pixel density)” θα ηταν πολυ καλητερα

sosimple

Με οθονες 4.3 και μεγεθος συσκευης ισα με τους ανταγωνιστες που ομως εχουν οθονη πολυ μεγαλυτερη 4.7 δεν πας πολυ παραπερα απο 3% πωλησεις στα android που εχει η sony μονιμα..
Και ας ειναι οντως ανωτερο.
Κατω και απο τους κινεζους ειναι σε πωλησεις.

grhgorhs

https://www.mediamarkt.de/mcs/product/LG-G2-mini-schwarz,48353,464086,1176159.html?langId=-3 g2 mini 400 ευρο στο καταστημα media της γερμανιας ελεος απατο εντελως θα παει καλητερα nexus 5

Alexis

Για μενα αυτο με τα bezels ειναι θεμα! Πισω απο Lenovo και Huawei θα μεινει και φετος! Ειδικα φετος! Παντοφλα στην παντοφλα!

jacob5396

Νομιζω ουτε απο ποιοτητα, ουτε απο εμφανιση, ουτε απο δυνατοτητες δεν μπορουν να συγκριθουν.
Η μερα με τη νυχτα το Ζ1 compact με το G2 mini

JohnWave

-> H LG έπρεπε να βάλει τα χαρακτηριστικά του G2 στο mini ή τουλάχιστον να βάλει 1280Χ720 ανάλυση.
-> Η Sony από την άλλη θα πρέπει να κάνει κάτι με τις διαστάσεις των κινητών της. Aπαράδεκτη σε αυτόν τον τομέα.

Στα χαρακτηριστικά στα χαρτιά σίγουρα νικά το compact αλλά προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο την LG στους τομείς : α) υλοποίηση rom και β) οθόνη.

darko

Τι συγκρινετε ρε ειστε σοβαροι??Συγκρινετε το Compact με αυτην την προπερσινη μην πω και εγω τωρα τι.Ναι ρε οκ ειναι ιδιο μεγεθος και το sony εχει μικροτερη οθονη..οκ.Μπεεεεεεεε αδιαβροχο μπεεε αναλυση oθονης-οθονη μπεεε καμερα μπεεε επεξεργαστης μπεεεε RAM …Με λιγα λογια σχεδον σε ολα καλυτερο και.Συγκρινετε Λουτσα με βουρτσα!!!!

μιχαλης

μια γνωμη παιδια s4 mini η να περιμενo το g2 mini ποιο πιστευετε ειναι καλυτερο

dimitris

Εγω g2 mini δαγκωτο θα αγοραζα παντως…κι ας ειναι κατωτερο σε τεχνικα…ειναι ανωτερο σε οθονη..η Lg πολυ ανωτερη της Sony…μετα το g2 ειδικα κοντραρει στα ισια τη Samsung…

dimitris

Τα ατιμα τα Lg και τα Samsung εχουν τοσο ομορφα χρωματα στην οθονη….αλλη μια μουντη και ελειπη σε φωτεινοτητα οθονη απο τη Sony…κλασικη μουντη οθονη Sony…

tiamat

αμαν αυτη η sony με τα bezel της!!!!!!!!!!

εδω βλεπουμε το lg g2 mini των 4,7′ να εχει το ιδιο μεγεθος με το sony z1 compact των 4,3 ‘ που και αυτο με τη σειρα του εχει το ιδιο μεγεθος με το iphone 5s των μολις 4′ ιντσων!!!!!! (ο βασιλιας του bezel)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

αν μια εταιρεια εχει το background και τη τεχνογνωσια να σου προσφερει υψηλου επιπεδου engineering εχεις και χαιρεσαι 4,7′ ιντσες στο ιδιο ακριβως μεγεθος που καποιος αλλος χαιρεται μονο 4,3′ η’ 4′ ιντσες

johnny13

Αναλυση lg g2 mini 960×540 στις 4.7 ιντσες ppi 234 ενω το sony με 720×1280 στις 4.3 βγαζει ppi 343.Τι να λεμε τωρα.Οσο ωραια χρώματα και να έχει το lg θα πιξελιαζει πολυ…

Αποστόλης Ρόδος

Δεν υπάρχει σύγκριση του Z1 compact, ακόμα και με ναυαρχίδες εταιρείων… πόσο περισσότερο με τα μινι τους.
Διαφωνώ με το φίλο πιο πάνω που λέει άλλο compact άλλο mini… από τη στιγμή που πριν το mini υπάρχει η ονομασία της ναυαρχιδας της εταιρείας ειναι το ίδιο και το αυτό… αλλιώς μιλαμε για κάτι άλλο.

sosimple

Και 5000×7000 αναλυση να εχει το sony, στις 4.3 ιντσες τρεχαγυρευε… Βασικα και τα 2 παραπανω εχουν κουσουρια σημαντικα. Ολοκληρωμενο δεν λες κανενα.. Αν το σονυ στο ιδιο μεγεθος και design σου εβαζε μια 4.7 οθονη και ειχε τα υπολοιπα καλα χαρακτηριστικα που οντως εχει, δε νομιζω να το συζηταγαμε καν. Το μεγεθος της οθονης για τον ποιο πολυ κοσμο παιζει παρα μα παρα πολυ σημαντικο ρολο.

jacob5396

Καταλαβαινω ως ενα σημειο τα κομπλεξ σας.. αλλα ειστε ρε παιδι μου 3-4 που νομιζω εχετε προβληματα!
Ρε το ενα κουβαλαει προικα ναυαρχιδας. Το Sony Xperia Z1 compact ειναι ανωτερο και απο Zamzung Galaxy S5… και το συγκρινετε με πλαστικα παιχνιδια? Τεχνογνωσια λεει ο αλλος… (palmface)
Ηθελα να δω ενα Lg με τα χαρακτ. του compact… περιπου 3ή 4 φορες μεγαλυτερο??
Εδω η αγαπη σας η Sammy το εκανε απλα ανθκτικο στις πιτσιλιες.. και εγινε πλαστικη σαγιοναρα.. ποσο μαλλον με την καμερα και την αδιαβροχια… Αιντε ηρεμηστε.. δεν πειραζει. Οταν το s3 ηταν το καλυτερο της αγορας εγω το παραδεχομουν..

Drake

+1 jacob5396
Σωστός φίλε…Άστους να λένε, το Compact μοιράζει πόνο που λέει και ο λαός κι επειδή δεν μπορούν να του βρουν μειονεκτήματα,μιλάνε όλοι για τα bezels και την οθόνη! Για μένα ο ιδανικός συνδυασμός μεγέθους/χαρακτηριστικών/ποιότητα κατασκευής και τιμής (για λανσάρισμα εννοείται!)…Και για να μη παρεξηγούμαστε, είμαι οπαδός HTC και Nokia και όχι Sony!

Takis

Το g2 mini μπροστά στο z1 compact είναι πλαστικό παιχνιδάκι για να παίζει το παιδάκι
Έχει καλη οθόνη αλλά το z1 compact είναι ανώτερο σε όλα και θα συμφώνησω με τον Jacob.
Όσο για εσάς που λέτε για μουντά χρώματα ,έχουν γίνει μετρήσεις που το βάζουν στις πρώτες θέσεις.
Το έχω δει σε κατάστημα ,με το x-reality και την φωτεινότητα τέρμα η οθόνη του τα σπάει!!!!!

Υ.Γ. Οσοι πιο πάνω λέτε οτι το g2 mini έχει μεγαλύτερη οθόνη ,συμφωνώ αλλά να ξέρετε ότι έχει μικροτερο PPI και η οθόνη θα πιξελιάζει ,όποτε καλύτερη εμπειρία χρήσης έχει το z1 compact.

sosimple

Στα spec το sony ειναι καλυτερο φανερα. Βλεπεις κανεναν να γραφει το αντιθετο?
Τα περι κομπλεξ, τι να σου πω.. Αμα δε δουλευεις στη σονυ και τα γραφεις αυτα, τοτε φαινεται ποιος εχει το κομπλεξ. Σχεδον οσα γραφεις, περι καλυτερο απο s5 κλπ ειναι στην κυριολεξια παπαριες. Αλλο πραγμα οτι το s5 ηταν απογοητευση, και αλλο οτι ειναι μακραν καλυτερο του sony compact. Οποιος δε μπορει να δει ουτε αυτο, ή στη σονυ δουλευει, ή οντως εχει σοβαρο κομπλεξ. Δε μου κανει εντυπωση που εισαι τοσο τυφλος ωστε δεν καταλαβαινεις οτι 4.3 ιτσες με τοσο μεγαλο σασι δεν ταιριαζει. Ουτε χρειαζονται τετοια σπεκ στις 4.3 ιντσες. Και τα μισα σπεκ να ειχε ουτε που θα επαιρνε χαμπαρι ο χρηστης. Αλλα αμα δεν ξερεις απο κινητα, αυτα γραφεις. Και η μπαταρια του ειναι πολυ μικρη για 800αρι.
Ουτε το g3 mini μου αρεσει παντως..

dimitris

Η 4,3 ιντσες σε τοσο μεγαλο σασι με την κλασικη καραμελα οτι ειναι αδιαβροχο….η κλασικη ξεπλυμενη sony οθονη χωρις επαρκη φωτεινοτητα…η μικρη μπαταρια…και το γεγονος οτι σκας και 550 ευρω για να ειναι το τελειο μικρο κινητο…..που στην πραξη δεν ειναι απο τα προηγουμενα…..:Ρ :Ρ :Ρ και τα specs κορυφαια ρε παιδια…δεν λεω….αλλα τα specs δεν τα βλεπεις…..ενω την οθονη τη βλεπεις…. :Ρ και η καμερα ειναι παρα πολυ καλη….αλλα τις φωτογραφιες στην οθονη θα τις δεις επισης…. :Ρ και η ποιοτητα πολυ καλη….αλλα ενα κινητο το θελεις πιο πολυ για την οθονη του….ειναι απο τα βασικα…πως να το κανουμε…αυτην βλεπεις…ουτε το snap 800 βλεπεις…ουτε τα 20.7mpx…

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Δυστυχως απογοητευμενος και απο τα δυο. Το ενα τα σπεκ του ειναι κομμενα το αλλο ειναι μεγαλο για 4.3 ιντσες…τωρα εχω κινητο 4.7″ οptimus g και θελω κατι μικροτερο και με καλα χαρακτηριστικα οπως εχω συνηθισει

Γιωργος1983

Καλά και τα δύο,το lg ισως καλυτερο!

Takis

@Dimitri πήγαινε να δεις το compact από κοντά και μετά ξανασυζηταμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.