LG G4: “Παγώνει” το update σε Android Marshmallow

Την εβδομάδα που μας πέρασε η LG ανακοίνωσε ότι θα είναι η πρώτη που θα δώσει αναβάθμιση σε non-Nexus συσκευή. Αυτή την εβδομάδα ήταν να ξεκινήσει η αναβάθμιση του LG G4 από την Πολωνία, κάτι που είχε κάνει και πέρσι με το LG G3. Τελικά όμως η LG με νέα ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι παγώνει η αναβάθμιση της ναυαρχίδας.

Η αναβάθμιση πάει πίσω εξαιτίας “τεχνικών λόγων”, χωρίς να αναφέρονται ποιοι είναι αυτοί. Η LG δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά υποθέτουμε πως παρουσιάστηκαν διάφορα bugs ή και πιο σοβαρά προβλήματα. Η παύση του update επιβεβαιώθηκε μέσω Facebook σε σχόλιο χρήστη που ρώτησε για το update.

Πηγή

Σχόλια

  • Πραγματικα εχω τρομαξει απο τα updates που δινει η apple με την samsung. Να ευχεστε να περνετε ΚΑΛΑ updates και όχι γρηγορα, προχειρα.

    Νομιζω ειναι κινηση υπευθυνοτητας αυτη εδω

  • Σωστα τα λες @παπαροκάς αλλα απ'την αλλη και οι εταιριες να μην υποσχονται πραγματα που δεν μπορουν να τηρησουν μονο και μονο για να προλαβουν καποια αλλη εταιρεια.

  • και που αργεί? αρκεί να αργεί για λόγο (δλδ κάθετε και ασχολειτε να το κάνει καλυτερο.. και ας το δωσει μετα απο 4 μηνες...) ειδα τα γρήγορα updates της apple και της samsung πόσο καλα ειναι...

    ούτε prebeta να ηταν τοσα bugs...μετα βγάζουν καμια 50 bugfixes μεχρι να ερθει στα καλα του η συσκευή....

  • Ή μπορεί απλά να πρέπει να πουλήσει / αναβαθμιστεί πρώτα το V10, που μόλις βγήκε!!
    Όπως και νά'χει πάντως, θα προτιμούσα να περιμένω μια σωστή 6.0 και ας παραμείνω στην 5.1 όσο χρειαστεί, προκειμένου να μην αχρηστευτεί το G4 μου!!

  • @παπαροκάς: κίνηση υπευθυνότητας θα ήταν να έλεγε από την αρχή ότι θα αργήσει ώστε να το προσαρμόσει όπως πρέπει... όχι να πουλάει μούρη στον κόσμο και μετά να τα αλλάζει.

    Στο θέμα των αναβαθμίσεων όσο και να συζητάμε το ίδιο ανούσιο θα είναι. Ας αποδεχτούμε, όσοι επιλέγουμε android, το μάταιο του update σε αυτή την πλατφόρμα, ανεξαρτήτως μοντέλου (πλην Nexus) και κόστους. Μέχρι πριν ένα χρόνο και κάτι, ως χρήστης iPhone πίστευα ότι στον κόσμο του Android μόνο τα high end μοντέλα αναβαθμίζονται έγκαιρα. Όταν έκανα τη μετάβαση, πρώτα με το G3 και τώρα με το S5, διαπίστωσα με λύπη πόσο άθλια είναι η υποστήριξη σε κάθε κατηγορία. Ναι, οκ, ένα update θα το πάρει η εκάστοτε περσινή ναυαρχίδα (μια συσκευή που κάποιος μπορεί να αγόρασε αρχικά στα 700€) αλλά υπό όρους. 1) ποτέ την τελευταία έκδοση, και κρίνοντας από τη συσκευή (S5) που κρατάω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου, έχω το Android 5.0 τη στιγμή που κάποια νεώτερα μοντέλα των 200€ έχουν την 5.1. 2) ποτέ το update δεν περιλαμβάνει αναβάθμιση και στο interface. Είναι τραγικό να βάζεις δίπλα δίπλα το S5 με το S6 και να βλέπεις τη μοναδική ομοιότητα στο μενού των ρυθμίσεων! Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της LG (με G3/G4).

    Και που θέλω να καταλήξω? Όσο και να φαγωνόμαστε για τα updates... στο τέλος πάλι με την πικρία μένουμε. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, η Apple είναι χιλιόμετρα μπροστά σε αυτό το θέμα και όποιος θέλει να έχει ενημερωμένη συσκευή για 2-3 χρόνια καλά θα κάνει να μην πάρει Android.

  • Το νοημα μιας ενημερωσης ειναι να κανει ενα λειτουργικο καλυτερο και αποδοτικοτερο και οχι απλα να την παρει για να την παρει.Στο ios και πιο συγκεκριμενα στα παλαια μοντελα αυτο δεν συνεβη ποσο μαλλον στην ανανεωση στο interface οπως λες που εδω και αιωνες ειναι το ιδιο και απαραλλαχτο...η πικρια οντως μενει στο τελος σε ολους αλλα οταν εισαι ψαγμενος και τι ισχυει στο καθε λειτουργικο ειναι πολυ μικρη.
    Σημασια εχει να εισαι ευχαριστημενος οπως δουλευει η συσκευη οταν την πηρες και οχι με το πως ΘΑ περιμενες να ειναι.Διοτι αν βαλουμε ολοι απο κατω τις επιθυμιες μας στο τι θελουμε σε αυτο που παιρνουμε δεν προκειται ποτε να πεσουμε μεσα στις προβλεψεις.
    Το θεωρω πιο τιμιο ενα κινητο να μεινει με μια εκδοση λειτουργικη και αποδοτικη απο το να παιρνει μια ενημερωση καθε φορα και να γινεται χειροτερο.
    Γιατι αν αρχικα δινεις 700 να το παρεις οπως σε ολες τις εταιρειες μετα μενεις με ενα τουβλο στο χερι.

  • @themazerunner
    Το νόημα μιας ενημέρωσης δεν είναι να κάνει κάτι λειτουργικότερο και καλύτερο μόνο. Είναι το να δώσει νέες δυνατότητες, επιλογές, ή interface.
    Σαφώς δεν πρέπει να καταστρέφει το κινητό αλλά δεν μπορείς να περιμένεις και από το 4s ξέρω γω να αντιμετωπίσει το ios 9 όπως θα το αντιμετωπίσει το 6 και το 6s.
    Όσο για τα android απλά τραγικοί στις αναβαθμίσεις.
    Όσα s4 και s5 έχω δει τα κατέστρεψε η samsung χωρίς να την νοιάζει να το διορθώσει αυτό.
    Και η apple δίνει bugs κλπ αλλά τουλάχιστον τα διορθώνει αστεία γρήγορα.
    Nexus και πάλι nexus!

  • @@manos.
    Δε θέλουμε να ρουταρουμε τη συσκευή ρε φίλε και να χάσουμε την εγγύηση... Αυτές είναι μ@@@@κιες

  • Forevernarrow ναι σας δινει updates και σας καταστρεφει τα κινητα αναγκαζοντας σας να παρετε το πιο καινούριο μοντελο

  • Παντα ετσι γινεται με τις αναβαθμισεις η αρχικη εκδοση (οπως βγαινει το κινητο απο το εργοστασιο) ειναι παντα καλυτερη και γρηγοροτερη απο καθε update το διαπιστωσα στο s4 (9506) οταν το ειχα παρει με 4.3 φυσουσε με την 4.4.2 δουλευε καλα ναι μεν αλλα οχι οπως με την 4.3 και τελος με την 5.0.1 εχασε καποια (air gesture στον browser και το air view) Και η συσκευη αρχισε να παρουσιαζει χαζολαγκαρισμα σε καθημερινη χρηση ενω στα benchmark χτυπουσε κορυφη (για την εποχη του). 800αρις βλεπεις δεν ειναι και αργος σε καμια περιπτωση. Τωρα περα του οτι εχω στην κατοχη μου iphone 6s plus και σωθηκα το s4+ το εχω σαν 2η συσκευη. Ε λοιπον το ρουταρα περασα μια ρομ απο xda ιδια με την εργοστασιακη απλα 5.0.2 χωρις ομως να χασω τιποτα απο το μενου που ειχα και κερδισα πραγματα οπως (download booster, Ultra power saving mode εργαλειοθηκη κλπ) και το κινητο πηρε τα πανω του δουλευει καλυτερα απο την μαμα 5.0.1 απορω πως η σαμσουνγ δεν καταφερε να το κανει αυτο πραγματικα ομως. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης του περασα και ενα o/c kernel και απο 2.3Ghz δουλευει μαξ στα 2.61Ghz και περα απο την ταχυτητα που απεκτησε αναβαθμιστηκε και στα σκορ πχ antutu 49924 με 1080p αναλυση παντα

  • @fomeverarrow
    Δεν εχεις καταλαβει ακομα απ οτι φαινεται τι παιζουν την σημερων ημερα..Αν καποιος, πχ εσυ η οποιοσδηποτε αλλος με το σ5, συγκρινες το ιντερφεις με το σ6, λογικο ειναι να πας σε μια πιο καινουρια εκδοση (σ6) και να αφησεις την παλια..γιατι αν τα android επαιρναν ολες την αναβαθμησεις δεν θα υπηρχε λογος ο αλλος να παει σε κατι πιο καινουριο αλλα θα εμενε στην παλια του συσκευη με καθε μηνα να εχει το καινουριο update που εχουν ολα τα κινητα τα οποια βγαινουν τωρα τελευταια...αν κανω λαθος διορθωστε με, αλλα κατα την γνωμη μου αυτα παιζοντε..μετα παει το design..γουστα του καθενος..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.