Smartphones

LG G6: Η LG επιβεβαιώνει ότι εγκαταλείπει το modular design

Με το LG G5 πέρσι η LG θέλησε να καινοτομήσει και να διαφοροποιηθεί με το modular design, το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τις πωλήσεις που ήθελαν οι Κορεάτες.

Φτάνουμε φέτος στο LG G6, για το οποίο πολλές φήμες έλεγαν πως δεν θα κρατήσει το modular design. Οι πληροφορίες που κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν πολλές, όμως η ίδια η LG είχε δηλώσει πως παραμένει πιστή στον αρθρωτό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, η LG φέρεται να έχει αλλάξει γνώμη και πλάνα. Ο Skott Ahn, Chief Technologist της LG αναφέρεται ότι επιβεβαίωσε την είδηση πως το LG G6 εγκαταλείπει το modular design. Ο ίδιος φέρεται να άφησε να εννοηθεί πως θα δούμε πολύ σύντομα το κινητό λέγοντας “in the very near future”.

Δεδομένου ότι δεν έγινε κάποια ανακοίνωση στην CES, που είναι σε εξέλιξη στο Las Vegas, το πιο πιθανό είναι να εννοεί την MWC 2017, τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Αφού κόμη και η Google έβαλε στον πάγο το Project Ara για αρθρωτό κινητό, δεν προκαλεί έκπληξη που και η LG αλλάζει πλώρη, τουλάχιστον όσον αφορά στη ναυαρχίδα. Αυτή που έχει μείνει είναι η Lenovo με τα Moto Mods (αν και είναι μια διαφορετική προσέγγιση).

Πηγή

Σχόλια

  • Απ' ότι καταλαβαίνω εννοούν ότι αφήνουν τα "friends" και όχι απαραίτητα την αποσπώμενη μπαταρία, πχ V20.

  • Αν το modular design θα καθοταν πιο ομορφα στο ματι τοτε ναι...πηγε με alpha concept built και το πασαρε αμεσως στην αγορα λογικο ν φαει τ μουτρα της. Το αρθρωτο τηλεφωνο θελει δουλεια κακα τα ψεμματα γτ σαν ιδεα μαμαει!!!!!!modular ξεmodular αντι να βγαζανε πχ μπααταρια με περισσοτερα mah σαν εξαρτημα πχ προτιμησαν απλα να παιξουν τ χαρτιντης σποσπωμενης με ιδια mah... Αν το παρατησει τοτε μιλαμε για αλλη μια γενια καποια στιγμη στο μελλον σειρας lg που θα ειναι παλι ο test-runner ....

  • Το έχω ξαναγράψει αλλά πραγματικά απορώ πως γίνεται χρήστες ενός blog σε μια μικρή χώρα να προβλέπουμε πότε θα πετύχει κάτι και πότε θα αποτύχει και αυτό να μην το προβλέπουν τα αρμόδια στελέχη αυτών των τεράστιων εταιριών. Τι σόι έρευνες αγοράς κάνουν; Τι σόι αντιπροσωπευτικά δείγματα καταναλωτών χρησιμοποιούν στη λήψη αποφάσεων; Είναι μυστικό πχ ότι ο χρήστης σήμερα θέλει premium ντιζαϊνιά, όσο το δυνατό μεγαλύτερη μπαταρία και όσο το δυνατό καλύτερη κάμερα ; Είναι άγνωστο ότι αντίθετα ο χρήστης δεν θέλει φυσικά πληκτρολόγια ( βλέπε αποτυχημένα blackberry) και "friends" ( βλέπε G5) ; Είναι επίσης άγνωστο ότι λογισμικό χωρίς καλές εφαρμογές είναι καταδικασμένο να αποτύχει όσο καλό και να είναι το hardware ( βλέπε Microsoft ) ; Tι στο καλό συμβαίνει σε ορισμένες εταιρίες δεν καταλαβαίνω.

  • Αυτήν η εταιρία είναι άξια λύπησης!!!
    Όλο χαζομαρες κάνει...
    Κουμπιά πίσω..
    Δεύτερη οθόνη..
    Modular smartphone..
    Κερασάκι στη τούρτα φυσικά κ είναι η αναξιοπιστία τις!!!

  • Το πίσω κουμπί, έτσι όπως το λάνσαρε στο G3 είχε επιτυχία και έγινε σήμα κατατεθέν. Καλό θα ήταν να το επαναφέρουν έτσι όπως ήταν ακριβώς.
    Το μέγιστο πρόβλημα της εταιρείας είναι και ήταν εψές πρόσφατα, το φαινόμενο boot loop. Είναι ο κύριος παράγων που με κάνει να μην αγγίζω τα LG smartphones. Δε γίνεται να αγοράσεις με τόσα χρήματα μία συσκευή ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την αντίστροφη μέτρηση που θα το δεις να παγώνει η οθόνη του! Έχει υποστεί τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά η εταιρεία με αυτό το πολύ τρανταχτό πρόβλημα...Δυστυχώς γιατί η προσπάθεια που έκανε, κέρδισε πολύ κόσμο κάποτε.....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.