LG G7: Το notch στην κορυφή της οθόνης θα είναι “προαιρετικό”

Το LG G7 θα είναι ο κύριος high-end εκπρόσωπος του Κορεάτη κατασκευαστή για το 2018, ενώ προς τα τέλη της χρονιάς θα ακολουθήσει και ο αντικαταστάτης του V30. Προς το παρόν, η LG δεν έχει γνωστοποιήσει την ημερομηνία ανακοίνωσης του G7.

Πριν από μερικές ημέρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που υποτίθεται πως παρουσίαζε το πολυαναμενόμενο νέο high-end smartphone της LG. Στο σύντομο κλιπ φαινόταν ξεκάθαρα η ύπαρξη εγκοπής (notch) στην κορυφή της οθόνης του G7, φανερώνοντας πως η εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει την πλειοψηφία των κατασκευαστών, ενσωματώνοντας “πιγούνι” στην συσκευή τυς. Όμως, η λεπτομέρεια που λίγοι παρατήρησαν είναι πως στην αρχή του βίντεο το κινητό δεν φαίνεται να έχει notch. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, η εγκοπή θα είναι “προαιρετική”, δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής προσθήκης ενός μαύρου πλαισίου στην κορυφή που θα “απαλείφει” το notch.

Εν ολίγοις, η LG θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ της πλήρους edge-to-edge επιφάνειας, με το notch όμως φαίνεται αισθητά, ή της ύπαρξης ενός μικρού πλαισίου στο πάνω μέρος της οθόνης που θα αναγκάζει την εγκοπή να… χάνεται μέσα του. Στο βίντεο δεν φαίνεται η σχετική ρύθμιση του μενού στην οθόνη, διότι ο υπεύθυνος της ανάρτησης έχει κόψει το συγκεκριμένο κομμάτι. Πάντως, πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα από πλευράς LG διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να απευθυνθεί και στους φίλους του notch design, αλλά και σε εκείνους που δεν το προτιμούν. Αναμένουμε με ανυπομονησία την επίσημη ανακοίνωση του G7.

LG G7 notch κορυφή οθόνης προαιρετικό, LG G7: Το notch στην κορυφή της οθόνης θα είναι “προαιρετικό”

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

δε παλευονται

κανεις τους ομως!!!!! παρε τον ενα χτυπα τον αλλο ειναι ολες οι εταιρείες!!!!

με s9 δικαρτο με βλεπω και ας μην θελω με τίποτα να υποστηριξω τη ουστια της Samsung με το πετσοκομμενο μικρό…. αλλα οσο και να θελω δεν υπάρχουν επιλογές άλλου!!

Dimitris

Παπαροκας Καλύτερα να παρεις το S9 Plus.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

dimitris δε το συζηταω εννοείται εχεις δικιο απλα δε μαρεσουν πια τοσο μεγαλα Κινητά!

Chris_BMW

Πραγματικά απίστευτη η δύναμη επιβολής της Apple ..
Τι να πω .. μεχρι και η LG..

Daiki

copy…..

JohnWave

1. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρίες που βάζουν notch δεν το βάζουν όπως στο essential. Λείπει κάποιος αισθητήρας στο essential και είναι τόσο μικρό εκεί;
2. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα να εφαρμόσουν το design του Xiaomi mi mix 2.
3. Αν δεν μπορούν να αντιγράψουν κανένα από τα δύο παραπάνω, γιατί δεν αντιγράφουν απλά εκείνο των S8/S9 που αρέσουν πολύ στην πλειοψηφία του κόσμου;

Σταύρος Χρι

Δεν μπορείτε να καταλάβετε βρε παιδια οτι η εγκοπη ειναι η φυσική εξέλιξη; Είναι αναγκαίο κακό αν θέλετε να μιλάμε για bazelless συσκευή. Το αστείο ειναι ομως οτι μερικές εταιρείες όπως η Huawei βάζουν την εγκοπη πάνω ενώ έχουν αφήσει τόσα μεγάλα περιθώρια στο κατω μέρος το οποίο ειναι ειναι τουλάχιστον γέλιο. Καλώς ή κακός υλοποιησεις σαν το iPhone x ή παρόμοιες ειναι το μέλλον αλλα να γίνεται σωστα και οχι απλα να αντιγράφουν την εγκοπη

Γιάννης

Παιδιά η ιδέα του notch ούτε εμένα μου αρέσει πόσο μάλλον να το βλέπω και σε συσκευές android μέσω αντιγραφής όμως η lg έκανε μια έξυπνη κίνηση και για αυτούς που δεν το θέλουν άρα όλα μια χαρά όσο για τα bezel του είτε με το notch είτε όχι είναι μια χαρά μην τρελαθουμε κιόλας . Το iphone x μπορεί να έχει μικρότερα bezel συνολικά αλλά τα έχει μοιράσει άσχημα σε όλη τη περίμετρο. Αν έχει δυνατή κάμερα όπως και ο ανταγωνισμός θα είναι άριστο

JohnWave

@Σταύρος Χρι, η εγκοπή μπορεί να είναι η φυσική εξέλιξη αλλά το θέμα είναι το εξής:
Πρώτο το essential λανσάρει μια πολύ μικρή εγκοπή->Η Apple αντιγράφει την εγκοπή του Essential και την κάνει πολύ μεγαλύτερη->Πολλές εταιρίες αντί να αντιγράψουν την πρώτη και καλή εγκοπή (αυτή του essential) κάνουν copy της εγκοπής που με άσχημο τρόπο αντέγραψε η Apple.

wave

Γιατί δεν αντιγράφουν την μικρή εγκοπή του εσσεντιαλ που δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο από άποψη τεχνολογίας αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούν να εισάγουν την τεχνολογία που έχει το x στην δική του εγκοπή βλέπε Infrared camera, flood illuminator, proximity sensor, ambient light sensor, dot projector…..
Και ακόμα γιατί δεν αντιγράφουν το bezel στο κάτω μέρος του essential και το κάνουν χωρίς bezel όπως του x ….. Ποιος ξέρει!!!!

Chris_BMW

@JohnWave

Φίλε πες μου ειλικρινά .. το essential παρουσιάστηκε κάπου το Μάιο αν θυμάμαι καλα ..
Θες να πεις δηλαδή οτι ολόκληρη Apple με το που το είδε είπε «Ααα ναι έτσι θα το κάνουμε και λέγαμε που να βάλουμε τους αισθητήρες» και καλοκαιράκι ξανά σχεδιάσανε το Χ, παραγγείλανε και καμία 50 αρια μυρια οθόνες απο τη Samsung με αυτό το καινουργιο σχέδιο εμπνευσμένο απο το.. essential και το Σεπτέμβρη μας το παρουσιάσανε..
Δηλαδή θέλετε και τα γράφετε μερικοί πραγματικά με κάνει κ αναρωτιέμαι ..

@παπαροκα σε παραδέχομαι ρε φίλε γιατι εισαι ο μόνος που δεν φοράς παρωπίδες ..

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κρις θενκς φιλε! μ αρεσει να δοκιμαζω φαγητα και κινητα! s9 λεω αν αλλα αν βρεθει καμια προσφορα απο nokia πχ δε θα πω οχι! παιχνιδι το βλεπω ολο αυτο

ειναι αστειο δηλαδη να θεωρει καποιος οτι μεσα σε λιγες ημερες που μεσολαβησαν απο το essential και το iphone x, η apple που ξερουμε ποσο αργος δεινοσαυρος ειναι, αλλαξε τα σχεδια της παρηγγειλε εκατομμυρια εξαρτηματα για το notch ,την καμερα και την oled, τη ζητησε απο samsung με τις προδιαγραφες που ηθελε και η samsung προλαβε και παρεδωσε μεσα σε 100 μερες

JohnWave

Chris_BMW και εγώ αναρωτιέμαι που αναρωτιέσαι. Μάλλον έχεις μείνει πίσω στο παρελθόν όταν η Apple καινοτομούσε. Η Apple δεδομένα βάσει γεγονότων : ->Ακολούθησε τη Samsung στις amoled οθόνες. ->Ακολούθησε τις άλλες εταιρίες στο bezeless σχεδιασμό. ->Ακολούθησε τις άλλες εταιρίες στο μεγάλο διάφραγμα που έκανε τη διαφορά στις κάμερες. ->Ακολούθησε τις άλλες εταιρίες στο wireless charging. ->Aκολούθησε τις άλλες εταιρίες στο fast charging. Οθόνη-Σχεδιασμός-Κάμερα-Μπαταρία. Και στους 4 αυτούς βασικούς τομείς όλα αυτά τα χρόνια η Apple ακολούθησε τον ανταγωνισμό με μόνη πρωτιά της την ταχύτητα του chipset της. Κάνω λάθος; Σε ιστορικά γεγονότα αναφέρομαι και τα ιστορικά γεγονότα δεν αμφισβητούνται. Και έρχεσαι μετά να αναρωτηθείς πως γίνεται να λέω πως ακολούθησε το Essential στην ιδέα της εγκοπής;;; Η Apple που σχεδόν παντού ακολουθεί;;; Θα τρελαθούμε τελείως τώρα; Επίσης αναρωτιέσαι πως γίνεται σχεδιαστικά να έκανε την εγκοπή χειρότερη; Μα τόσα χρόνια η Apple σχεδιαστικά ήταν πίσω από όλους με τα τεράστια τραγικά της bezels. Το ότι αναρωτιέσαι δείχνει ακριβώς ότι σου λείπει η αντικειμενικότητα ως προς αυτήν την εταιρία και έχεις μείνει στην εικόνα της καινοτόμου Apple επί Steve Jobs. Αυτή η ιδέα του παρελθόντος σε συνδυασμό με την άγνοια του ανταγωνισμού είναι άλλωστε οι λόγοι που η Apple πουλούσε τρελά τόσα… Συνέχεια »

JohnWave

Όσο για τα περί χρόνου, ο Andy Rubin, δημιουργός του Essential, στις 27 Μαρτίου του 2017 πόσταρε ο ίδιος εικόνα με το να κρατά το δημιούργημά του = ο Rubin υλοποίησε το σχέδιο τον Μάρτιο του 2017, πρώτος από όλους και πριν τα πρώτα renders/concepts του iphone X.

James

Αν μου εβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο να πάρω καποια συσκευή με notch, μαλλον θα διάλεγα αυτό. Οσο όμως υπάρχουν συσκευές χωρίς notch θα τις προτιμώ. Καλύτερα bezels παρά notch.

Και οχι, δεν ειναι το μέλλον, ειναι απλά κακογουστιά και λύση άρπα κόλλα

Chris_BMW

@JohnWave

Ποιος φανατισμός μου ρε φίλε ..
Το δικό σας μίσος δεν σας αφήνει να παραδεχτείτε οτι την Apple αντιγράφουν όσον αφορά το σχεδιασμό φέτος . Πως να το κάνουμε δηλαδή . Ποιο essential?!! Ρωτα τον περίγυρο σου αν το ξέρει κάποιος .
Το Χ το ξέρουν όλοι . Άπαντες . Οπως κ την τιμή του . Το 70% του κόσμου που δεν ασχολείται με τεχνολογία νομίζει πως μονο το Χ ειναι όλο οθόνη και γενικά πως ειναι το «απόλυτο» κινητό .
Δείτε λίγο παραέξω και αντιληφθείτε πως λειτουργεί η αγορά .

Υ.Γ θύμισε μου σε ποιο ακριβώς ποστ μου εγώ κατηγορούσα το σχεδιασμό χωρίς περιθώρια ;;
Αυτό που έλεγα πάντα ειναι οτι δεν με ενδιαφέρει ο σχεδιασμός αυτός κάθε αυτός αλλα τα χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου ..

JohnWave

@Chris_BMW μάλλον δεν συνεννοούμαστε.:p Είπα εγώ ότι οι εταιρίες αντιγράφουν το Essential;;; Ξαναδιάβασε αν θες το post 9 για να μην τσακωνόμαστε/διαφωνούμε άδικα.

Εκεί που διαφωνούμε δεν είναι στα περί notch αλλά για την Apple γενικότερα όπως φαίνεται από τα γραφόμενά μας. Αν έχω καταλάβει σωστά εσύ θεωρείς τρελό “ολόκληρη” Apple (όπως την χαρακτηρίζεις) να αντιγράψει μια ιδέα από μια μικρή εταιρία. Ε σε αυτό διαφωνώ πλήρως και έφερα παραδείγματα για το πως στη μετά Jobs εποχή η Apple έχει εφαρμόσει τις ιδέες/υλοποιήσεις άλλων εταιριών και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις με μεγάλη καθυστέρηση.

ΥΓ: Για τα bezels ήταν σε ένα θέμα πριν 1 χρόνο περίπου για τη Sony και είχες μιλήσει πιο επιθετικά εναντίον όσων επευφημούσαμε τον bezeless σχεδιασμό. Είχα πει τότε αν θύμασαι ότι θα κάνω print screen τα σχόλιά σας εναντίον τoυ bezeless design. Όσο πιο ειλικρινά μπορείς θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής αν θες : Σήμερα όπου οι επεξεργαστές και οι οθόνες έχουν πάει στο Θεό, όπου οι κάμερες 4-5 συσκευών συναγωνίζονται στις λεπτομέρειες, ο bezeless σχεδιασμός δεν έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα για σένα σε σχέση με πέρυσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.