Πέμπτη
21/11/2013

LG Odin, Quad-core και Octa-core εκδόσεις για το chipset της LG

Σύμφωνα με μία αναφορά που προέρχεται από την Κορέα, η LG θα ανακοινώσει το δικό της in-house chipset που βασίζεται σε αρχιτεκτονική ARM και έχει την ονομασία LG Odin σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία τετραπύρηνη και μία οκταπύρηνη έκδοση. Η τετραπύρηνη έκδοση λέγεται ότι θα ενσωματώνει την GPU της ARM, Mali-T604 ενώ η οκταπύρηνη έκδοση του Odin θα έχει την πλέον σύγχρονη Mali-T760 GPU.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τετραπύρηνη έκδοση του Odin προορίζεται μεταξύ άλλων και για τις Smart TVs της εταιρείας και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A15, με τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2.2GHz και την GPU χρονισμένη στα 700MHz.

Η οκταπύρηνη έκδοση του θα βρει τον δρόμο της προς τις φορητές συσκευές και λέγεται ότι βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM big.LITTLE με δύο τετραπύρηνα αρθρώματα, που το πρώτο βασίζεται σε Cortex-A7 πυρήνες με συχνότητα λειτουργίας 1.4GHz και το δεύτερο σε Cortex-A15 με χρονισμό 2.0GHz.

Η λειτουργία ταυτόχρονα και των οκτώ πυρήνων είναι πιθανή, αφού λέγεται ότι η εταιρεία ακολούθησε “λογική” heterogeneous multi-processing (HMP). Την παραγωγή των chipsets, θα αναλάβει ο Ταϊβανός κατασκευαστής TSMC. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα δούμε τις πρώτeς συσκευές που θα βασίζονται σε Odin SoC.

ARM big.LITTLE

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η Αλέξανδρος Σ. λέει:

  Καλό που μπαίνει και η LG στο παιχνίδι.

 2. Ο/Η Dimos λέει:

  Ο γνωστός Όντιν, ο μπαμπάς του Thor?

 3. Ο/Η Darth λέει:

  και που είναι οπ thor βρε παιδιά μόνο ο μπαμπάς του θα είναι στο παιχνίδι? :p

 4. Ο/Η Νίκος21 λέει:

  Καλη κινηση αν δεν εξελιχθει σε σουπα σαν τον exyno….

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.