LG Optimus 2X Quadrant benchmark results

LG Optimus 2X το πρώτο smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 χρονισμένο στο 1GHz που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας (αναμένεται τέλη Φεβρουαρίου). Μπήκαμε στoν πειρασμό να το “μετρήσουμε” με το λογισμικό Quadrant το οποίο πραγματοποιεί κάποια test και βγάζει ένα αποτέλεσμα συγκρίνοντας με τα αποτελέσματα και άλλων χρηστών.

Σημείωση: Το μοντέλο που έχω στα χέρια μου είναι προ-παραγωγής (pre-release). Το λογισμικό Quadrant δεν είναι ακόμα έτοιμο να “μετράει” διπύρηνους επεξεργαστές. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια τάξη μεγέθους (ίσως όμως και λανθασμένη) γιαυτό ας μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Quadrant
Quadrant is a benchmark for mobile devices, capable of measuring CPU, memory, I/O and 3D graphics performance.
12 CPU tests
1 memory test
4 I/O tests
1 2D graphics test
3 3D graphics tests

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να γνωρίζω τι είδους test είναι αυτά και πόσο αξιόπιστα είναι. Απλά έχουμε μια ένδειξη και μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα πλάι-πλάι με αυτά των XPERIA Arc (score 1580), Desire HD (score 2015) και Archos 70 (score 1460).

, LG Optimus 2X Quadrant benchmark results
, LG Optimus 2X Quadrant benchmark results
, LG Optimus 2X Quadrant benchmark results

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tsamo

Τα κατάφερε αρκετά καλά αν σκεφτεί κάποιος ότι το τεστ δεν έχει παραμετροπειοιθεί για διπύρηνα smartphones . Αλλά μου φαίνεται λίγη η ram , ειδικά για διπύρηνο … Μόνο 384 MB Ram ?Να είχε τουλάχιστον 512 MB …

λευτερης

τιποτα το ιδιαιτερο θα ελεγα..το desire hd με μονοπυρηνο και βγαζει μολις 300 πιο κατω…αν δε γινει overclock στα 1,5 ghz πιανει ανετα τα 2800 😛

tsamo

Λες ; Δεν είμαι σίγουρος κι εγώ γιατί η LG για κάποιο λόγο δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την Ram του ακόμα … Τώρα που το ξανασέφτομαι πάντως είναι κάπως υπερβολικά μικρή για διπύρηνο οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να είναι 512 MB …

Nightmare

πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι το quadrant??
για μένα δεν είναι καθόλου, αλλά έχει πλάκα να τα μετράς 😛
δλδ…. στο Galaxy S, στο στοκ έπιανε 900 και σερνόταν λίγο πολύ
όταν του έβαλα το Lagfix του RyanZA έπιανε 2500.. και πήγαινε ΠΟΛΥ καλά
τώρα που του έχω βάλει την ROM του Darky… παρόλο που πηγαίνουν ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από το lagfix… πιάνει 1750…
πολύ περίεργο..

σάκης

Ελπίζω στο τελικό να είναι ανεβασμένη η μνήμη (αν και δεν το νομίζω). Δε νοείται κατά τη γνώμη μου στο πιο καινούργιο κινητό σου να βάζεις διπύρηνο terga με ram 512mb… ειδικά όταν το android αναβαθμίζεται κάθε λίγο και ίσως σε κάποια πολύ κοντινή έκδοση τα 512 να φαντάζουν τα minimum.

Για παράδειγμα ανοίγω το βίντεο του άρθρου στο youtube μέσω του broswer από το Samsung Galaxy S και παίζει στα 360p (γιατί πιο πάνω κάνει σπασίματα) και χωρίς να ανοίξω τίποτα άλλο αυτομάτως ο broswer καταναλώνει περί τα 80-85mb. Φανταστείτε τώρα κάποιο site με περισσότερα στοιχεία flash από το 1 του youtube, να περιορίζεται, όχι λόγω του επεξεργαστή, άλλα λόγω της μνήμης και να είσαι με έναν task killer, για να σκοτώνεις προγράμματα που έχεις και τρέχουν στο παρασκήνιο!

REDODIN7

Καλύτερα να περιμένουμε το Atrix που ξέρουμε σίγουρα οτι έχει 1GB RAM

Michalis13

Σωστος REDODIN7 !!!!! τα νουμερα αυτα στο quadrant λογικα ειναι μονο με τον ενα πυρηνα! δειτε αυτο : https://blog.gsmarena.com/here-is-what-nvidia-tegra-2-can-do-for-you/

fred

cVlachakis στο δικο μου το desire (το απλο) εγραψε 576MB.αλλα δεν καταλαβαινεις κ πολλα ετσι οπως τα γραφει.!!!

soc

καλησπερα παιδες!κατι ασχετο,ξερει κανεις ποιο live wallpaper ειναι?

Marios Basileiou

Ωραιο το LG αλλα θα ηθελα και αλλα κινητα με διπυρηνους να κανουν τα τεστ!!Αντε να δουμε και κανενα HTC συντομα!!Οσο για την RAM απλα ειναι πολυ δυσκολο στα linux και γενικα σε τετοια συστηματα να δεις την συνολικη μνημη επειδη δεν λειτουργουν καθολου οπως τα windows!!Γιαυτο και καθε προγραμμα(του ειδους system info) δεν εχει ακριβως την ιδια τιμη επειδη εξαρταται απο τον προγραμματιστη πως θα χρησιμοποιησει τις συναρτησεις και τι μετατροπες θα κανει!Αλλα αποσο ασχοληθηκα(λογω ενος προγραμματος που εκανα) οταν εισαι rooted ειναι λιγο πιο ακριβης οι τιμες!!

Πάνος

Πολύ καλή δουλειά Βλαχάκης….μεχρι και στο gsmarena το βιντεάκι σου έχουνε 🙂 μπραβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.