LG Optimus 4X HD, Πρώτη γεύση από το τετραπύρηνο τερατάκι [video]

Το LG Optimus 4X HD είναι το πρώτο τετραπύρηνο smartphone που ανακοινώθηκε στον κόσμο. Έρχεται με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 στο 1.5GHz και οθόνη 4.7 ίντσες τεχνολογίας True HD IPS LCD με ανάλυση 1280×720 pixels. Τρέχει Android 4.0 Ice Cream Sandwich, έχει μπαταρία 2150 mAh και κάμερα 8 Megapixel. Δείτε το πρώτο βίντεο που έκανε την εμφάνισή του με το Optimus 4X HD.

Αναλυτικά φωτογραφίες και hands-on video από το TechblogTV.
Την Κυριακή πετάμε για MWC 2012 Βαρκελώνη.

, LG Optimus 4X HD, Πρώτη γεύση από το τετραπύρηνο τερατάκι [video]

LG Optimus 4X HD
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 3 Quad-core 1.5GHz
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.7 ίντσες, True HD IPS LCD, 1280×720 pixels
Κάμερα: 8 Megapixel, LED flash
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (?)
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth, micro USB (MHL)
Μπαταρία: 2150 mAh
Διαστάσεις: ? χλστ.
Βάρος: ? γρ.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Και τι παραπάνω θα προσφέρει το GS3? Μάλλον η Samsung τα βρήκε σκούρα με αυτό το smartphone.Ακόμα και το UI είναι πιο ωραία από αυτό της Samsung .Μια ωραία γρήγορη και με καλή μπαταριά συσκευή.Άντε το πολύ πολύ το GS3 να είναι καλύτερο στην κάμερα

Iwolf

Νικο, περίμενε και δες….!!!!

Νίκος

Μακάρι,αλλά εκτός από νέο σχεδιασμό δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο.Θα είναι σχεδόν παρόμοια μοντέλα με διαφορά την οθόνη,την κάμερα και τον σχεδιασμό.

spiros s

Eγω περιμενω να δω το HTC One X και μετα το galaxy s3

dimpep

Όπως πάει η samsung βαδίζει στα χνάρια της apple μετά την επιτυχία του SGS2. Πάντως δύσκολα θα χτυπήσει τέτοια τηλέφωνα, όπως το HTC ONE X και το LG Optimus 4X HD (μα τι ονόματα είναι αυτά!)

radiodead

Νομίζω οτι το hardware των smartphones ακολουθεί πλέον τις επιταγές του μάρκετινγκ και όχι της λογικής. Σοβαρά, ενα κινητό με σωστό στήσιμο και software δέν χρειάζεται τίποτα περισσότερο απο ενα πυρήνα στο 1 GHz για να τρέξει απροβλημάτιστα οποιαδήποτε εφαρμογή, ακόμα και σε multitasking

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Οντως θα πρεπει να ειναι πραγματικα τουμπανο το gs3 για να ξεχωρισει απο το 4Χ..
Παντως μια 12αρα πισω καμερα , μεγαλυτερη του 1.3 εμπρος , πανω απο 1gb ram, NFC και μια ακόμα μεγαλυτερη μπαταρια θα ηταν καλη αρχη για το gs3..
Αν και απο το 4Χ το μονο που κανει μπαμ οτι λειπει ειναι το NFC.. Ολα ταλλα ειναι καλα..

Νικόλας

Πιστεύω πως θα τα χτυπήσει όπως ακριβώς και το GS2 χτύπησε τα Optimus 2 και Sensation..

Nickolas

Πολύ δυνατο κινητό. Ωραίο το ui και ο τρόπος που ξεκλειδώνει πρωτότυπος και όμορφος. Κατα τη γνώμη μου πάντως το πιο όμορφο ui στα android το έχει το Xperia S.

kostis

αν η samsung βαλει Α15 επανω – σκουρα τα πραγματα για το Α9 του tegra3….οποιος γνωριζει θα καταλαβει…..

Nikos

3 ωρες εκανε να φορτώσει την ιστοσελιδα … Το GS3 θα σκισει …!!!

manolis

εχει ακουστει οτι το GS3 θα ειναι τετραπυρινο στα 2Ghz με 12 mega pixel καμερα,hd οθωνη και οτι αλλο εχει το galaxy nexus…

Nik0s

Πολυ ωραια οθονη,σε αυτα τα 3 λεπτα επεσε 3% η μπαταρια…βεβαια ειχε wifi-nfc on,δεν νομιζω να ειναι μακρυα το sgs3 σε επιδοσεις,ωραιο το UI,σε λιγες ημερες θα τα δουμε στην εκθεση.Ηsamsung ποτε κανει την δικια της παρουσιαση?

symmetryboy

radiodead ο ενας πυρηνας ειναι ικανοποιητικος σε αρκετα πραγματα αλλα δε μπορει να σηκωσει 720p αναλυση, ποσο μαλλον να κανει mirroring σε μια hdtv μεσω hdmi. Επισης σε μπορει να τραβηξει και να παιξει 1080p βιντεο. Επισης μην ξεχνας οτι παντα οι πιο βαριες εφαρμογες ειναι τα 3d παιχνιδια. Δε μπορεις να μου πεις οτι το n9 (που φανταζομαι πως εχεις) μπορει να τρεξει τα παιχνιδια που τρεχει το sgs2. Προσωπικα εν μερει μου αρεσει που τα android ειναι λιγο πιο βαρια γιατι οι επεξεργαστες που χρησιμοποιουνται για να τα σηκωσουν ενεργοποιουν τις παραπανω λειτουργιες και δινουν χωρο και για αλλες οπως αυτη https://techblog.gr/mobile/ubuntu-for-android-63224. Το ποσο χρειαζεσαι αυτες τις λειτουργιες ειναι καθαρα προσωπικο θεμα αλλα εγω χαιρομαι που αυτη τη στιγμη εχω στην τσεπη μου εναν υπολογιστη, ενα media player και ενα ικανοποιητικο gaming console οπου και αν παω…

Nikos νομιζω αργει να φορτωσει τη σελιδα επειδη το σημα του wifi ειναι χαμηλο.

Παναγιώτης

Στο 0:59 στο βίντεο μου φαίνεται ότι λέει πως έχει nfc. Μπορεί να κάνω και λάθος…

Teo

Αφου ειναι ενεργο το NFC βρε..δεν το βλεπετε διπλα στο WiFi..?..
Οντος το σημα ειναι πολυ χαμιλα γι αυτο και αργει..αλλα και παλι δουλευει απροβληματιστα και πριν τελειωσει το κατεβασμα της σελιδας.
Σε γενικες γραμμες μου αρεσε αρκετα το 4Χ HD

paisos

πολύ ωραίο αλλά φοβάμαι ότι με την κάμερα δεν θα έχουν κάνει τίποτα όπως στο optimus 2x

Σταυρος

Ολα καλα κι ολα ωραια, αλλα…. ειχε στα χερια του ενα τερας και καθοταν και επαιζε με τα menus και τον browser? Φορτωσε το τό “ρημαδι”, να το δουμε!!! (ΟΚ, μπορει να μην ειχε χρονο ο ανθρωπος, αλλα ολα αυτα που μας εδειξε γινονται ετσι κι αλλιως και με “λιγοτερων δυνατοτητων” κινητα…)

kostas gavalas

Ανοιξα το ιδιο σαιτ (tilefonino net ) με το S2 μου και το ανοιξε στο μισο χρονο πλακα μας κανουν . τη εχουν να προσφερουν παραπανο τοτε τα 4πιρινα ?????

R_BachmaN

@Σταυρος..Λέει στο video πως δεν μπορεί να δείξει τίποτε άλλο πέρα από τα menu και display,
γιατί το software δεν είναι τελικό.

Όσο για την αργή φόρτωση της σελίδας, είπε πως είχε πρόβλημα το wifi. Θα δείξει…..

Stavros

Οπως και να’χουν τα πραγματα, το τηλεφωνο ειναι “τουμπανο”, μην κολλαμε σε λεπτομερειες… Μακαρι να μπορουσαμε να τα αποκτησουμε ολα!!!

Kostas K.

@ Νικος…οτι προσφερε το gs2 παραπανω απο το optimus 2x..Το χουμε ξαναδει το εργο! Οταν η nvidia αποφασισει να ξεκλειδωσει καποια πραγματα που τα χει ολα κλειδωμενα και υπαρξει εστω και η μιση υποστηριξη απο developers σε σχεση με τα galaxy τοτε μπορει να χει τυχη.
Θεωρω δυσκολο το S3 να ειναι αρχιτεκτονικης A15 παντως γιατι θα αργησει πολυ..Αν τα καταφερουν ομως θα μιλαμε για ακομη μια χρονια για ενα κινητο το οποιο θα ειναι πολυ μπροστα απο ταν ανταγωνισμο

Tony Cool

Παιδια τι συζηταμε τι αρχιτεκτονικης θα ειναι η cpu του ενος και του αλλου, απο τη στιγμη που και 8πυρηνο με 16 gb ram να ητανε θα εκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με ενα καλο μονοπυρηνο (πχ arc,nexus);Αλλου βλεπω να πηγαινει το παιχνιδι,στην οθονη,το design η καποια καινοτομια.Και θελω να πιστευω (θα το πω δεν αντεχω!) στη μπαταριααααααααααααα!!!!! 🙂

thomas22888

μας δουλεβεις προφανος.ενα καλο μονοπυρινο για κανενα λογο δεν μπορει να κανει οτι ενα τετραπυρινο.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.