Smartphones

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό από την Apple και τη Samsung και τους Κινέζους κατασκευαστές τηλεφώνων, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Ωστόσο, δεν έχει σταματήσει εντελώς να έχει έσοδα από τα τηλέφωνα καθώς συνεχίζει να ρευστοποιεί την επιχείρησή της για κινητά μέσω της δημιουργίας εσόδων από πατέντες. Το 2022, η LG υπέγραψε συμφωνία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Apple και μια νέα άδεια χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τώρα ακολουθεί μία με την Oppo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πουλήσει 48 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Oppo, την κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων, η οποία μόλις πρόσφατα έλυσε τις διαφωνίες σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τη Nokia που την εμπόδισαν να πουλήσει τηλέφωνα παγκοσμίως για αρκετά χρόνια.

Τα 48 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που πούλησε η LG στην Oppo τον Νοέμβριο σχετίζονται, σύμφωνα με το USPTO και το The Elec, με κωδικοποιητές που απαιτούνται για τη συμπίεση σήματος ροής βίντεο και ήχου.

Η Oppo φέρεται να ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ένα ασφάλιστρο για τις πατέντες καθώς προσπαθεί να αποκρούσει οποιαδήποτε πιθανή αντιδικία για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ειδικά τώρα που ετοιμάζεται να διαθέσει παγκοσμίως τα smartphone της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.