LG: Ετοιμάζει smartphone με τεχνολογία μαγνητικού συντονισμού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Business Korea, η LG έχει αναπτύξει ένα smartphone με τεχνολογία magnetic resonance (μαγνητικού συντονισμού) έτσι ώστε να φορτίζει η μπαταρία του από απόσταση 6.9 εκατοστών και κάτω.

Ενώ η μαγνητική επαγωγή απαιτεί η συσκευή να είναι τοποθετημένη επάνω σε ένα pad για να φορτίσει η μπαταρία, η τεχνολογία magnetic resonance επιτρέπει στην μπαταρία του κινητού να φορτίσει από κάποια απόσταση από τον φορτιστή. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επιτρέψει στην απόσταση να ανέβει από τα 1.9 εκατοστά, στα 6.9 εκατοστά.

Επιπλέον, η φόρτιση μαγνητικού συντονισμού μπορεί να φτάσει τα 7 watts, κάτι που σημαίνει ότι η φόρτιση είναι αρκετά γρήγορη και θεωρητικά μια συσκευή θα πρέπει να φορτίζει σε περίπου μια ώρα.

Διάφοροι κατασκευαστές smartphones αναφέρεται ότι εργάζονται εντατικά στην ανάπτυξη συσκευών που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Αναμένουμε αν δούμε smartphones από εταιρείες όπως Meizu, Oppo και Huawei ακόμη και τον επόμενο χρόνο.

Για την LG, το ρεπορτάζ της Business Korea λέει ότι έχει ήδη ολοκληρώσει την ανάπτυξη του smartphone με τέτοιου είδους τεχνολογία και θα αποφασίσει πότε είναι η καλύτερη στιγμή να το κυκλοφορήσει.

lg magnetic resonance charging, LG: Ετοιμάζει smartphone με τεχνολογία μαγνητικού συντονισμού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
navoyxodonosoras

Καλη πατεντα αλλα λιγο ανετοιμη ακομα…Ναι μεν γλιτωνεις το βαλε βγαλε του καλωδιου αλλα η αποσταση ειναι απαγορευτικη για ταυτοχρονη φορτιση και χειρισμο της συσκευης…Δεν ξερω βεβαια αν εχει καποιες επιπτωσεις μακροπροθεσμα στην μπαταρια αλλα μενει να το δουμε εν καιρω…

c4170053

@navoyxodonosoras Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γίνετε έρευνα πάνω στο τομέα και η τεχνολογία της ασύρματης μεταφοράς ενέργειας όλο και εξελίσσετε. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει ευρεία πρακτική εφαρμογή αλλά σε μερικά χρόνια καθώς η μέγιστη απόσταση από τον transmitter όλο και θα αυξάνετε, θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια πραγματικές πρακτικές εφαρμογές για αυτή τη τεχνολογία. Ένα παράδειγμα τέτοια εφαρμογής είναι τα RFID και οι ανέπαφες πληρωμές με χρεωστική / πιστωτική, όσο αυξάνει η μέγιστη απόσταση όλο και περισσότερες εφαρμογές θα εφευρίσκονται.

VasiliS7edge

Καλό σαν ιδέα. Φαντάζομαι έναν φορτιστή σε σχήμα μπάλας και γύρω 2 3 κινητά να φορτίζουν.

Petran

Η LG ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ G4 (ΠΡΩΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΦΟΡΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΗΣ…

Κώστας Γ.

Έχω το g4 5 μήνες και τα σπάει επεσες σε προβληματική συσκευή.

Darth

@navoyxodonosoras επιπτώσεις στην μπαταρια έχει αυτό που θελεις να κάνεις…… δλδ να φορτίζεις και να την χρησιμοποιείς την συσκευη (βασικά της μεγαλύτερες επιπτώσεις έχει αυτό)

Tomas

@petran τι προβλημα εχει το λειτουργικο στο g4 ,θες να μας εξηγησεις?Γιατι και εγω σαν κατοχος δεν εχω βρει καποιο προβλημα…

vladimiros

@Tomas που ζεις ρε φιλε στον πλανητη Αρη?? επειδη το δικο σου το G4 δεν εβγαλε προβλημα,σημαινει τα αλλα δεν εχουν θεματα… 20 με 30% απο οτι καταλαβα ειναι να σου τυχει το Boot toop γνωριζεις τι ειναι αυτο η οχι??? εσυ εισαι τυχερος αλλοι οχι ομως οπως και ενας κοντινος μου φιλος που εμεινε χωρις κινητο τωρα..οσοι θελουν Lg κινητο προς το παρον μονο το ν10 ουτε καν το G5.. οσο για μενα Lg μονο κανα μονιτορ,τιποτα αλλο

Tomas

Τι ειναι το boot toop?Δεν ξερω…

Gvirginia

@vladimiros Ηρέμησε ρε άνθρωπε, δεν είναι όλοι “γνώστες”.. Μια ερώτηση έκανε επειδή το δικό του είναι χωρίς προβλήματα. Μάλιστα ρώτησε για το λειτουργικό (αυτό αναφέρθηκε πιο πάνω), το boot loop είναι πρόβλημα hardware.

@Tomas Αν αναζητήσεις ” lg g4 boot loop ” θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα (και κάποιες ελληνικές σελίδες). Ουσιαστικά το κινητό κολλάει (στο logo της LG) και στην προσπάθειά του να ανοίξει, κάνει επανεκκινήσεις. Εν τέλη η συσκευή αχρηστεύεται.

Η LG αναγνώρισε το πρόβλημα και αν το πας στο service σου αλλάζουν πλακέτα.

vladimiros

Σορυ Τομας απλα ειχα νευρα και για τον φιλο μου,στα ειπε ο φιλος το τι γινεται στο κινητο..σαν ειρωνικο μου φανηκε το σχολιο σου για αυτο..νομιζα ξερεις τι σημβαινει στο G4 γιαυτο και μπαινεις σε τετειο σιτε..( αλλα εσυ μπορει να μπαινεις τον χρονο 1 φορα οποτε δεν ειναι δικο σου λαθος)

Αλέξανδρος

@Gvirginia το boot loop δεν είναι απαραίτητα από το hardware, απεναντίας κιόλας, συνήθως από το software. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από ότι έχω δει και ακούσει όμως ευθύνεται η μητρική του g4. Το έχει φίλος και είναι υπερευχαριστημένος αλλά του έτυχε αυτό και έφαγε μια κρυάδα.
@vladimiros χαλάρωσε φίλε συμβαίνει και στους καλύτερους ( μη θυμηθώ την ……… που είχε πρόβλημα με την κεραία και όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα αντί να πει αλλάζουμε όλες τις συσκευές γιατί ΟΝΤΩΣ ήταν τεχνική σχεδιαστική αστοχία, βγήκε και είπε ότι ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ iΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ), επειδή είμαι κάτοχος του Lg g pro και κοντεύει 3 χρονών συσκευή όπως επίσης και του Lg g pad 8.3 θα σου έλεγα ότι πρόκειται για σοβαρή εταιρεία. Επίσης συσκευές όπως Lg optimus g, Lg g2, g3, flex, flex 2 και φυσικά το V10 τι έχεις να πεις; Ήταν και είναι λάθος και νομίζω ( δεν θυμάμαι τον αριθμό ) στις παλιές παρτίδες συμβαίνει αυτό και όχι στις καινούργιες.
Βασικά έχεις δίκιο να εκνευρίζεσαι αλλά όταν από την στιγμή που θα σου αλλάξουν την πλακέτα θα είσαι οκ. Απλά να μη το παρακάνουμε, θα ήταν θέμα αν δε αναγνώριζε το πρόβλημα.
Φιλικά πάντα και καλό βράδυ!

Κωνσταντίνος

Παιδια καταλαβαινω 100% τον εκνευρισμο του φιλου απο πανω,ειναι απαραδεκτη η lg σ αυτο το κομματι.και γω g4 εχω αλλα φοβαμαι να το παω σε 6 μην τη πατησω mμε bootloop και εχω διαβασει για περιπτωσεις που ενω το πηραν απο service τους ξαναεβγαλε προβληματα.Επισης,ακομα και στα μονιτορ εχω κακη εμπειρια(με lg monitor εχω το pc),4 φορες το εστειλα για καμμενο pixel αλλα ενταξει μετα δεν εβγαλε θεμα.

Petran

Την συσκευή την είχα 10 μήνες 2 μήνες πηγαινοερχοτανε στο σέρβις γιατί κολλάει στην αναβάθμιση λογισμικού και βγάζει μόνο το λογότυπο lg μου αλλάξανε μητρική… Και πάλι τα ίδια! Το πούλησα όπως ήταν με ανταλλαγή πήρα το s7 edge και βρήκα την υγειά μου εδώ και δύο εβδομάδες! Μπαταρία φουλ χρήση με 4g Bluetooth όλα ανοιχτά γεμάτη μία μέρα!!! Το lg ήθελε φόρτιση από το μεσημέρι άσε που ανεβαζε θερμοκρασία με mirroring ή 4g… Προσωπική μου άποψη ποτέ lg. Οι απόψεις μου είναι πάντα με την εμπειρία που έχω έως τώρα

Ιωαννης

Παίδες μολις πηρα το lg zero πειτε γνωμεις να κανω ρην αναβαθμιση ή ειναι σκατα?
Λ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.