LG: Πότε θα αναβαθμιστούν σε νέο Android λογισμικό οι ναυαρχίδες;

Αναβάθμιση Android LG smartphones, LG: Πότε θα αναβαθμιστούν σε νέο Android λογισμικό οι ναυαρχίδες;

Μπορεί ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής LG να μην ξεχνάει εντελώς τα μοντέλα του, αλλά καθυστερεί αισθητά να διαθέσει νέες εκδόσεις του Android ή σημαντικές αναβαθμίσεις ασφάλειας, σε σχέση πάντα με τους ανταγωνιστές.

Η LG αναμένεται να τηρήσει την πολιτική που προτείνει η Google και θα προμηθεύσει στις ναυαρχίδες της την νεότερη έκδοση του Android μέχρι και δύο χρόνια από την κυκλοφορία τους. Αναφορικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας, η εταιρεία συνήθως “συμμαζεύει” αρκετές και τις διαθέτει ως μια μεγάλη αναβάθμιση, καθυστερώντας την συχνότητα με την οποία βλέπουν νέα updates οι χρήστες της.

Εν κατακλείδι, με το Android 7.0 Nougat να κλείνει αρκετούς μήνες ύπαρξης και την νέα έκδοση με ονομασία “O” να έχει μόλις ανακοινωθεί, η LG αποφάσισε να γνωστοποιήσει τα πλάνα αναβαθμίσεων για (κάποιες από) τις ναυαρχίδες των τελευταίων ετών.

LG G4
Ξεκινώντας με το παλαιότερο smartphone της λίστας, LG G4, ο Κορεάτης κολοσσός υποσχέθηκε πως οι κάτοχοι του κινητού θα λάβουν το Android Nougat μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Εδώ και αρκετό καιρό το G4 λειτουργεί με την έκδοση 6.0 Marshmallow, οπότε η νέα αναβάθμιση είναι ευπρόσδεκτη από τους χρήστες. Θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το Nougat θα είναι η τελευταία Android ενημέρωση του G4. Από εκεί και πέρα, η LG καλείται να συνεχίσει την υποστήριξη μέσω security patches.

LG V10
Το LG V10 που ανακοινώθηκε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο (Οκτώβριος 2015) είναι άλλη μια ναυαρχίδα που έχει ξεχαστεί, παρά τα εξαιρετικά τεχνικά της χαρακτηριστικά και την καινοτόμα δεύτερη οθόνη στο εμπρόσθιο πάνω μέρος. Όπως και το G4, η συσκευή λειτουργεί με την έκτη κύρια έκδοση του Android (Marshmallow) εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με την μητέρα LG, το V10 θα λάβει την έβδομη έκδοση (Nougat) μέσα στο δεύτερο μισό του έτους και μάλλον θα είναι και η τελευταία.

LG G5
Προχωράμε στο LG G5, την περσινή πρόταση των Κορεατών με την οποία προσπάθησαν να φέρουν στο προσκήνιο το semi-modular design αλλά η ιστορία έδειξε πως απέτυχαν… παταγωδώς. Παρ’ όλ’ αυτά, το G5 είναι ένα πανίσχυρο smartphone με εκπληκτική διπλή κάμερα. Οι κάτοχοι του κινητού, που αυτή την στιγμή αλληλεπιδρούν με εκείνη μέσω του Android 7.0 Nougat, θα δουν την ειδοποίηση του διαθέσιμου προς εγκατάσταση Android O μάλλον στο τέλος της χρονιάς. Για το G5 η LG δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, αλλά αναμένουμε σύντομα να ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα.

LG V20
Η συσκευή με την οποία η LG ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή των πωλήσεων του 2016 ήταν το V20 που διατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Παρόμοια με το G5, έτσι και για το V20 οι Κορεάτες δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα τα πλάνα αναβάθμισης τους, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η ενημέρωση σε Android O, καθώς η συσκευή λειτουργεί με το 7.0 Nougat, θα γίνει στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με εκείνη του G5 ή λίγο αργότερα, δηλαδή τους πρώτους μήνες του 2018. Να σημειωθεί πως το κινητό αναμένεται να αναβαθμιστεί και στην ένατη κύρια έκδοση του Android για την οποία θα μάθουμε μέσα στο 2018.

LG G6
Ο φετινός εκπρόσωπος της εταιρείας, το LG G6 θα είναι και η πρώτη LG συσκευή που θα δεχθεί το νέο Android O. Η LG θέλει η φετινή ναυαρχίδα της να πετύχει υψηλές πωλήσεις και με την πρώτη ευκαιρία θα προχωρήσει στην διάθεση της νέας Android έκδοσης. Αναγκαστικά αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι, οπότε ακόμα και για το G6 που έχει προτεραιότητα, οι ενημερώσεις θα αργήσουν…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.