LG V10: Δύσκολες ώρες για την LG με τους αριθμούς πωλήσεων

H LG φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα τυχερή τελευταία με τους αριθμούς των πωλήσεων. LG G Flex 2 και LG G4 δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους όσον αφορά στις πωλήσεις. Λάνσαρε το LG V10 με διπλή οθόνη, αλλά όπως φαίνεται ακολουθεί την ίδια πορεία με τα προηγούμενα.

Οι πρώτοι αριθμοί πωλήσεων έρχονται από την πατρίδα της την N. Κορέα όπου σύμφωνα με την ATLAS Research & Consulting, την περίοδο 8 με 14 Οκτωβρίου, το LG V10 ήταν στην 15η θέση με τα κινητά που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις.

Η θέση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα καλή για την LG η οποία αν και δεν έχει κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες ακόμη, το ότι δεν κατάφερε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας να φτάσει στο top 10, δεν είναι καλό σημάδι. Από την άλλη, η Samsung έχει εξέχουσα θέση στο top 10 της Κορέας, με το Samsung Galaxy Note 5 να ηγείται των πωλήσεων για αρκετές εβδομάδες. Επίσης, πολύ καλά τα πηγαίνουν Samsung Galaxy Grand Max και Samsung Galaxy A5.

Να πούμε ότι ο αρχικός στόχος του LG G4 ήταν να πουλήσει 12 εκατ. κομμάτια, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει. Οι retailer είχαν πρόβλημα στο να ξεφορτωθούν το stock, φτάνοντας στο σημείο να μην έχουν σχεδόν καθόλου κέρδη από κάθε συσκευή. Το ίδιο είχε γίνει περίπου και με το LG G Flex 2.

Tι θεωρείτε ότι φταίει ή κάνει λάθος η LG;

LG V10: Δύσκολες ώρες για την LG με τους αριθμούς πωλήσεων, LG V10: Δύσκολες ώρες για την LG με τους αριθμούς πωλήσεων

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

55 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Huawei, Xiaomi και Lenovo κοιτούν την LG και λένε είναι πραγματικά αξιολύπητη.. 😛

billias7815

Τίποτα δεν κάνει λάθος απλά φαίνεται πως αυτό που κάνει η Samsung, και προσωπικά εμένα με απωθεί,δηλαδή το πήξιμο στην διαφήμιση και στην προωθηση σε κάθε κατάστημα,αποδίδει.Ισως θα πρέπει να κάνει μια πιο επιθετική προωθηση των κινητών της σε παγκόσμιο επίπεδο.Πάντως με το G3 είμαι πολύ ικανοποιημένος

Γιάννης σε λέω

@billias7815

Φυσικά και κάνει λάθος! Αν δε ρίξει τις τιμές των ναυαρχίδων της 150 και 200 € πιο κάτω από τη Samsung μην περιμένει κανένας τίποτα από την LG. Καλώς ή κακώς η Samsung και η Apple είναι αυτές που κατάφεραν να μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό του μέσου καταναλωτή. Θες με πολύ διαφήμιση, θες επειδή έτσι έτυχε, δύσκολα αυτό ν αλλάξει πλέον. Αυτό το έχουν αντιληφθεί πολύ καλά οι Κινέζοι και γι αυτό πουλάνε 150 έως και 200 € φθηνότερα τις θαυμάσιες ναυαρχίδες τους σε σχέση με Apple και Samsung, με αποτέλεσμα η LG να βρίσκεται πίσω σε πωλήσεις συγκριτικά με Huawei και Lenovo για παράδειγμα, οι οποίες βρίσκονται στο top 5 των πωλήσεων παγκοσμίως.

george

κατα την γνωμη μου θα σας πω που κανει λαθος.εχει στο τιμονι του marketing ελληνες δημοσιους υπαλληλους.κ εξηγουμε το lg g4 στο λανσαρει σαν αντιπαλο του s6,οχι δεν ειναι,γιατι ειναι μεγαλο.το λανσαρεις λοιπον σαν αντιπαλο του note κ πουλας το value for money.τωρα εχεις μια συσκευη που δεν ξερει ο καταναλωτης σε πια κατηγορια καθετε.παει λοιπον ο αλλος να διαλεξει κιν κ βλεπει τελικα οτι προκειτε περι παντοφλας κ περνει με κλειστα ματια το s6 μη γνωριζοντας την υπαρξη του πολυ καλου g4s το οποιο δεν ειναι απεναντι στο s6 βεβαια αλλα ειναι σωστη εναλλακτικη στην πραγματικοτητα.αληθεια ποσοι ξερουν οτι g4c με το 1giga ram ουσιαστικα δεν ειναι το μικρο g4 κ γνωριζουν οτι υπαρχει το g4s;

Dimitris

προσωπικα μου αρεσει!!!ειναι πολυ μεγαλο ομως…μεχρι 5.2 το πολυ! το εχουν ξεφτιλισει δηλαδη…προσωπικα τα καλυτερα για μενα ειναι z5,p8,g4!!!

Dkstarlet

Ελλάδα ξέρουμε πότε έρχεται?? και πόσο?? εγώ το περιμένω πως και πως…η αν ξέρει κανείς πως να το πάρω από κορεα το ίδιο μου κάνει…αρκεί να υποστηρίζει τα δίκτυα!!

Ιωάννης jb

Ολες οι εταιρίες (samsung,lg,sony) πέφτουν, πλυν της apple… Ειδικά σε θέματα πωλήσεων προχθες δεν είδαμε αρθρο που ελεγε για για απώλιες κερδών στην microsoft?? Μόνο οι κινέζοι ανεβαίνουν αλλά αυτοί εχουν και την ιδια τους την αναπτυσόμενη με γοργούς ρυθμούς αγορά τους που βοηθάει!!!!! Γιάννης σε λέω.. Οτι να ναι λες τα πράγματα είναι πιο απλά και οχι τόσο περιπλοκα.. 1,5 δις λαό έχουν οι Κινέζοι και να σου πω οτι το 1/3 βρίσκεται σε ηλικίες που αγοράζει τέτοια προιοντα… Δλδ μισό δις ενεργεί καταναλωτές καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για τεράστιο αριθμό.!!!!!!! Τα 200 εκατομμύρια απο αυτούς θα πάρουν κινητό σίγουρα μια φορά το χρόνο… Εντωμεταξι ξέρεις πολύ καλά οτι οι Κινέζοι δεν είναι λαος που θα προτιμήσει ευκολα εταιρία που δεν είναι Κινέζικη, το πολύ πολύ να πάει να πάρει apple που στην ουσία και αυτά κινέζικα είναι, αφου ολα εκει παράγονται…. Αν συγκεντρώσεις τα ποσοστά των 3 μεγάλων κινέζων σε παγκόσμιο επίπεδο δε ξεπερνάνε το 20%.. Σε αριθμούς είναι κάτι παραπάνω απο 300 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο καταλαβαίνεις οτι η δυναμική των Κινέζικων εταιριών υπάρχει γιατι απευθύνονται στην ιδια τους την τεράστια αγορα, τα περισσότερα στην ιδια τους την αγορά πηγαίνουν…. george.. το πρόβλημα τις lg δεν είναι αυτό…… Συνέχεια »

george

ο ιωαννης εχει δικιο κ εγω με τον παππου το galaxy s3 λεω μεσα μου μετα απο την απολυτη πλαστικουρα το επομενο να ειναι μεταλλο να γουσταρω παρολου που ειμαι της αποψης μπαταρια αποσπομενη sd card κ γενικα την δουλεια να κανει κ να την κανει σωστα.δυστυχως η ομορφια ειναι ομορφια απο γυναικα μεχρι μπρελοκ.

Γιάννης σε λέω

@Ιωάννης jb

Αυτή η καραμέλα ότι η Huawei και η Lenovo πουλάνε μόνο Κίνα, επειδή είναι από κει, πρέπει να σταματήσει πλέον, για σε παρακαλώ. Η Apple δηλαδή πού φτιάχνει τα προϊόντα της..?? Α ναι στην Κίνα και αυτή!! Το νέο Huawei Mate S κυκλοφόρησε στη δύση με επίσημη τιμή 600 € αν δεν κανω λάθος, δηλαδή 200 € πάνω κάτω φθηνότερα από ναυαρχίδα των Apple, Samsung, Sony και HTC. Τρομερά ποιοτικό τηλέφωνο με πανίσχυρα specs που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό. Για ποιο λόγο λοιπόν κάποιος να στραφεί στην LG και σε κάποια άλλη εταιρία για ναυαρχίδα όταν η Huawei του προσφέρει ένα υπερπλήρες πακέτο σε οικονομικότερη τιμή?

Οι εποχές έχουν αλλάξει, η Huawei και η Lenovo, πουλάνε πολύ καλά στη Ρωσία επίσης, στην ανατολική Ευρώπη γενικότερα, αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία έχουν αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις τους.

Βαγγέλης

Το συγκεκριμένο κινητό έκανε τη διαφορά αφού είναι ναυαρχίδα που αντέχει πραγματικά στις πτώσεις όπως δείχνουν και τα drop test του.Ο λόγος που δεν πουλάει είναι το design και το marketing της lg που νομίζω το έχουν όλες οι Ασιατικές εταιρίες που δεν αντιγράφουν δυτικές εταιρίες ακόμα και για πωλήσεις μέσα στην Ασία.

hatzipanos

Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει. Τα ποσοστά θα παίζουν από χροιά σε χρονιά. Ήδη αναλυτές λένε ότι το 6s δεν θα μπορέσει να πιάσει τα περσινά. Μπαίνουν συνεχώς και νέες εταιρίες όπως είναι η one+ η zuk κ.α. και μειώνονται τα ποσοστά. Επίσης μην ξεχνάτε ότι υπάρχει παγκόσμια κρίση. Δεν θα αλλάζει ο άλλος κινητό κάθε χρόνο αλλά κάθε 2 ή 3. Να μην πούμε και για τα μεταχειρισμένα ή τα κινητά της προηγούμενης χρονιάς που κάποιοι περιμένουν να έρθουν στην τιμή που ο άλλος μπορεί να δώσει. Εγώ προσωπικά έχω πάρει το nexus 4 απο το ’12 και θα περιμένω το nexus 6p όταν πέσει στα 450 να το πάρω… Ο καθένας τα συμπεράσματα του….

Nikolakis

Γιάννης@@– δεν είναι έτσι όπως τα λες φίλε.. Οι κινεζικες εταιρίες είναι πολύ πίσω σε θέμα λογισμικού. Δεν υπάρχει πιο άσχημο λογισμικό από lenovo Huawei κλπ. Η LG είναι η μόνη ΣΟΒΑΡΗ εταιρεία στις Android συσκευές.
Η Samsung τελευταία σοβαρευτηκε κάπως, αλλά οι τιμές της είναι φρίκη.!!
Η LG, έχει…. και τιμή φοβερή και λογισμικό (το καλύτερο σε Android) και ποιότητα ανάλογη.
Συμφωνώ με έναν φίλο πιο πάνω, ότι το μάρκετινγκ, διαφήμιση κλπ είναι άθλιο. Δεν ακούγεται πουθενά με κανένα τρόπο!!
Και προπαντων, ευτυχώς η δυστυχώς θα έπρεπε να είχε βγάλει μια συσκευή premium, στυλ iPhone, s6, edge κλπ.
Είναι οι λεγόμενοι κραχτες!!!
Όσο για τη Samsung, δε ξέρω τι κάνει κλπ, αλλά έχει φοβερή διαφήμιση.
Τώρα, να σας πω, ότι όσες φορές πήγα στο πλαίσιο, που έχουν το iPhone δίπλα με το Samsung edge plus, οι πωλητριες ( διαφορετικές κάθε φορά), επέμεναν λες και *ΉΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ *, να διαλέξω το edge plus, τονίζοντας μου επίμονα.. **Το ποσό καλύτερο είναι από το iPhone 6 η 6s plus **σε αντίστοιχο δηλαδή μέγεθος!!!!
Με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά αυτό!!!

Nikolakis

Και για να πω και για το design, δεν έχει πραγματικά ωραίο σχεδιασμό στις ναυαρχιδες.
Είναι κινητά που περισσότερο οι άντρες θα διάλεγαν.
Ειδικά το v10, νομίζω πως και μόνο που θα το δει μια κοπέλα θα νομίζει ότι είναι όπλο!!
Μοιάζει λίγο…………στρατιωτικό!!

Γιάννης σε λέω

@Nikolakis

Όταν λες σε θέμα λογισμικού τι ακριβώς εννοείς? απ’ ότι ξέρω η Huawei δίνει αναβαθμίσεις στα σοβαρά κινητά της. Η Lenovo ναι θέλει λίγη βελτίωση σ αυτό το θέμα, αλλά μην ξεχνάς ότι πουλάει μια ναυαρχίδα το πολύ στα 450 €, δηλαδή 300+ ευρώ πιο κάτω σε σχέση με τους περισσότερους. Αυτή η διαφορά τιμής νομίζω καλύπτει το κενό της αναβάθμισης, αλλά και πάλι στις ναυαρχίδες της η Lenovo δίνει μία αναβάθμιση λογισμικού. Οπότε με 300 (και παραπάνω) ευρώ διαφορά πάλι παίρνεις μια αναβάθμιση. Επίσης το ui της Huawei έχει χαρακτηριστεί από τα πλέον επιτυχημένα της αγοράς.

Ας θυμηθούμε όμως και το γεγονός ότι αναβάθμιση λογισμικού δεν σημαίνει πάντα ομαλή λειτουργία του κινητού. Όταν η Samsung για παράδειγμα έδινε 3 αναβαθμίσεις στα κινητά της, τα κατέστρεφε πολλές φορές.

Θανασης

Παιδια το lg g4 και lg v10 ειναι τα καλυτερα τηλεφωνα της χρονιας. Το λαθος της lg ειναι οτι δεν τα διαφημιζει εαν τα διαφημηζε θα ειχε τις διπλασιες πωλησεις. Καποιοι ειπαν να κατεβασει τις τιμες…. το lg g4 εχει 390 ποσο να το παει 200?
Ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ

-Keep calm and love lg
-keep calm and hate apple

Gvirginia

@Nikolakis Μέχρι στιγμής μέσα από τα σχόλια στο techblog έχω μάθει:

– Η HTC έχει το καλύτερο λογισμικό
– Η Sony έχει το καλύτερο λογισμικό
– Η LG έχει το καλύτερο λογισμικό
– Τα NEXUS έχουν το καλύτερο λογισμικό

Κάτι δε μου κάθεται καλά…

@Θανασης Το G4 έχει 770€. Μη συγκρίνετε τιμές από μαγαζιά στο skroutz σε προϊόντα που έχουν 4+ μήνες κυκλοφορίας. Πάντα να χρησιμοποιείτε το ίδιο μαγαζί για συγκρίσεις.
Όταν πάει ο άλλος στην μεγάλη αλυσίδα και βλέπει LG G4 770€ και δίπλα το Samsung Galaxy S6 670€ (ή το Edge με 770€) ποιο λες να πάρει? Μέχρι και το Z5 που βγήκε τώρα, 770€ έχει,

kostas

@ Γιάννης τι κανει η huawei λεει? χαχαχα με εκανες και γελασα. ρωτα εναν πρωην κατοχο huawei mate 7.τωρα εδωσε την lollipop στην κινηταρα της το Mate 7 και ενας λογος που το αφησα στην ακρη ηταν αυτος.

Γιάννης σε λέω

@kostas

Μόνος σου το είπες, την έδωσε τελικά. Αν θες τη γνώμη μου, καλύτερα να μην δώσει και άλλη αναβάθμιση στο μέλλον. Νομίζετε ότι είναι καλό τα κινητά να αναβαθμίζονται συνέχεια σε νέες εκδόσεις λογισμικού? οι εταιρίες κάνουνε πάντα άραγε καλή δουλειά? Η αναβάθμιση από μόνη της δε λέει τίποτα, αν το κινητό σου γίνει τελικά πιο αργό από πριν.

JohnWave

Πως γίνεται να πέφτουμε μέσα για το αν ένα κινητό θα πάει καλά ή όχι στις πωλήσεις και αυτό να μην το προβλέπουν τα στελέχη marketing των τεράστιων αυτών εταιριών , ποτέ δεν το κατάλαβα. Όταν υπάρχουν δύο εταιρίες με πολύ ισχυρό brand name στην αγορά ( Samsung και Apple ) και μια κινέζικη (Huawei) που φτιάχνει ντιζαϊνάτα κινητά με πολύ καλά specs σε χαμηλότερες τιμές, πρέπει να κάνεις κάτι ώστε να αποκτήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό μπορεί να αφορά είτε το design/κατασκευή , είτε την τιμή, είτε κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό. Θα μου πείτε ότι προσέφερε την καινοτομία του ξεχωριστού παραθύρου πάνω πάνω στην οθόνη ( μην το λέμε και διπλή οθόνη). Πίστεψε κανείς όταν το είδε στην πράξη ότι αυτό θα κάνει το μπαμ ; Επίσης με εξαίρεση τους φανατικούς LGάκιες, πίστεψε κανείς ότι το μπανανέ στυλ του flex θα κάνει το μπαμ ; Για μένα η LG χρειάζεται να φτιάξει μια μεταλική ναυαρχίδα με τρομερό screen/body ratio ( να δώσει μεγάλη έμφαση στο premium μοντέρνο design δλδ), τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια με το ανταγωνιστικό μοντέλο της Samsung και τιμή 150-200€ κάτω από αυτό. Έχετε ένα δίκιο όσοι αναφέρεστε στην πτώση της παγκόσμιας οικονομίας και στο marketing, σαφώς παίζουν ρόλο, αλλά… Συνέχεια »

LeoG4

Μια χαρά κινητά είναι τα LG , ειδικά το G4 έχει πέσει κάτω απο τα 400 ευρώ πολύ καλό value for money (εκτός και κάποιος είναι θύμα και θέλει να το αγοράσει στα 700 απο τον Κωτσόβολο) όχι σαν την ξοφλημένη Sony που ζητάει 770 για την μπαγκατέλα το Z5 με κάμερα που λειτουργεί στα 8 mp χωρίς OIS , αρχαία οθόνη FullHD και τον snapdragon 810 που κάνει μόνο για αερόθερμο.

Θανασης

@Gvirginia
Ειναι δυνατων αφου οτι κινητο παιρνω το παιρνω απο skroutz εγω θα κοιταω τις τιμες απο μεγαλα μαγαζια ελεως….

bobo1704

Καλά να πάθουν οι “μεγάλοι”… Οι “μικροί” του χτυπούν αλύπητα… Δίνουν ποιότητα και απόδοση με τα μισά λεφτά…

Gvirginia

@Θανασης Ναι είναι δυνατόν, γιατί από το δημοτικό μας μάθανε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα – πορτοκάλια με πορτοκάλια, μήλα με μήλα. Όταν οι περισσότεροι λένε “Η τάδε συσκευή έχει 300€ ενώ η αντίπαλη έχει 700€” και δε μιλάνε για το ίδιο μαγαζί, αυτό είναι “ελεως”.

Εσύ το παίρνεις από skroutz, η πλειοψηφία όμως αγοράζει μέσω συμβολαίων ή πιστωτικών μέσω μεγάλων αλυσίδων. Όταν ακούει εσένα να λες ότι το G4 κοστίζει 400€, χωρίς να διευκρινίζεις ότι μιλάς για συσκευή παραεισαγωγής, και μετά βλέπει τη συσκευή 770€ μέσω ελληνικής αντιπροσωπείας, δεν είναι λάθος?

Επειδή μίλησες για τον άλλο που είπε “να κατεβάσει τις τιμές η LG” δε μίλαγε για skroutz, αλλά για την επίσημη τιμή πώλησής του η οποία είναι 770€.

bama

Εγώ έχω ακόμα το G2 και είναι καταπληκτικό κινητό. Και σκέπτομαι τώρα για LG πάλι. Στην εμφάνιση του G4 δεν μου αρέσει η καμπύλη. Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα. Τα specs σε επίπεδα ναυαρχίδας είναι απλώς για να λέμε. Όλα τα κινητά δουλεύουν μια χαρά. Πρέπει να κάνεις κάτι εξειδικευμένο για ψάχνεις τις διαφορές. Αυτά που κοιτάει ο περισσότερος κόσμος είναι η εμφάνιση, η τιμή και η φήμη του μοντέλου (βλέπε apple). Αυτό που λέει η Gvirginia δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά μου φαίνεται πολύ λογικό.

Nikolakis

Παιδιά η τιμή του g4 769€εχει μόνο στην Ελλάδα. Δεν εξαρτάται η LG από την αγορά της Ελλάδας… Μη τρελαθούμε κιόλας.
Όσο για τον φίλο που ανέφερε κάτι για λογισμικό σε δική μου ανάρτηση, θελω να του πω ότι έχει από τα πιο ωραία λογισμικά, πιο ευχρηστα και όμορφα η LG. Και όχι τώρα αλλά έχω και 4 χρόνια περίπου. Όταν η ηλιθια η Samsung μέχρι πρότινος ειχε το πιο απαίσιο και κολληματια λογισμικό. Και της Sony μου αρέσει πολύ. Είναι αλήθεια ότι κ αυτή έχει πολύ ωραίο.

Nikolakis

Πρώτον να σας πω, ότι τα μαγαζιά στο skroutz πάνε κ@λος πλέον. Είναι πολύς κόσμος που ψωνίζει και τα έχει μάθει. Και δεν καταλαβαίνω όμως, αφου ξέρουν οι μεγάλες εταιρίες ότι χάνουν πάρα πολλά από αυτά, γιατί επιμένουν σε τέτοιες τιμές (;;;)!!!

Ιωάννης jb

Ρε γιαννη είπα πουθενά ότι πουλάνε μόνο Κίνα;; Πας καλά;; Τη τρολαρεις έτσι;;
Το μόνο που λέω είναι ότι τα ποσοστά είναι τόσο μεγάλα διότι απευθύνονται σε μια τεράστια αγορά, (2 φορές μεγαλύτερη από Ευρώπη και μεγαλύτερη πλέον από USA…) η οποία είναι δεδομένο ότι τους προτιμάει…
Δες τι ποσοστό έχει η Sony και η Microsoft στη Κίνα να γελάσεις!!!!
Και μετά δες τη ποσοστά έχουν σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβικές χώρες… Αυτές οι 2 εταιρίες…

panos

ποιοτητα κατασκευης , παχος των συσκευων της ,επιτακτικη η αναγκη να βγαλει συσκευη ν κανει το μπαμ και τη διαφορα που εκανε το G2

Arispan

Η LG κακά τα ψέμματα έκανε όνομα με το g2.Το οποίο είχε φοβερή ποιότητα κατασκευής, φοβερά specs και είχε πραγματικά ανταγωνιστή τιμή (499 αν δεν κάνω λάθος).Οπότε βγάζει μια νέα τέτοια συσκευή προσαρμοσμενη στην νέα εποχή (hardware οθόνη,κάμερα,αποσπομενη μπαταρία,επεκτάσιμη μνήμη,type c θύρα)
σε παρόμοια τιμή και ίσως λίγο χαμηλότερη.Αυτά χρειάζεται για να ξαναγίνει ακμαια εταιρεία.

Ιωάννης jb

Ανάποδα τα έγραψα, από USA είναι διπλάσια η αγορά τις Κίνας και έχει ξεπεράσει πλέον την αγορά τις Ευρώπης

Giorgos

Σίγουρα θα πρεπει να αναπτύσσει την διαφήμιση της… Σιγουρα θα πρέπει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό στον επεξεργαστή και να μη συμβιβάζεται στον 6-core 808 (ενα λογος που δεν πηγε καλα το g4 ειναι αυτο…ο ανταγωνιστης εχει παει σε 8-core και 10-core). Θα πρεπει να φτιαξει κάποια λαγκαρισματα που καποιες φορες εχει. Νομιζω καλυτερα να παει σε 5.2 ιντσες κινητα (σχεδον σαν το s6) και μεταλλικό υλικο και οχι δερμα… Και κατι τελευταίο, που θα ηθελα να δω ειναι η super amoled οθονη (εχει πολυ ωραιο μαυρο και γενικά ομορφα χρωματα)

Alex

Ρε παιδια για ολεσ τις εταιριες τα ιδια λενε οτι δν πουλησαν οσο περιμεναν..λογικο ειναι υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος..αλλα τωρα τι συγκρινεται lenovo με lg η huawei δηλαδη το huawei p8 ειναι τ κινητο που χτυπησε το g4 μην τρελαθουμε…υποδιεστερο σε ολα και εδω κ καιρο εχουν την ιδια τιμη

η LG εχει κινηταρες απλως θελει περισσοτερο διαφημηση και ειδηκα με ολη τη σειρα G πηρε να πανω της αμα βγει και το G5 I TO G4 PRO με τον 820 4gb ram ddr4 οcta core

Gvirginia

@Nikolakis Καταρχάς κανείς δεν είπε ότι η LG (και οποιαδήποτε εταιρεία smartphone) εξαρτάται από την αγορά της Ελλάδας. Μιλάμε για την οικονομική πολιτική της LG, η οποία θέλει να κερδίσει μερίδιο. Δε μιλάμε για την τιμή του, αλλά για την τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πάμε στο Best Buy (Αμερική) : Galaxy S6 ξεκλείδωτο $680 / LG G4 $640
Πάμε στο Media Markt (Γερμανία): Galaxy S6 550€ / LG G4 470€
Ίδιες τιμές και στο Expansys (Γερμανία / Ιταλία)

Άρα εσύ που θες να κλέψεις μερίδιο από τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλο, και δε διαφημίζεις το ίδιο καλά το προϊόν σου, πας και το βάζεις 40-80 €/$ φθηνότερα. Ε, δε γίνεται να κλέψεις έτσι μερίδιο.

Mary

Το θεμα ειναι οτι lg δεν ειχε ποτε μεγάλο κοινό, ομως μετα το g2 ανέβηκε αρκετά γιατι ηταν πολυ καλή συσκευή απ όλες τις απόψεις! Και για εμένα τουλάχιστον παραμένει ένα απο τα καλυτερα κινητά! Το προβλημα ειναι οτι μετα το g2 κυκλοφόρησε κινητά τα οποία ηταν τρομερά αδιάφορα απέναντι στον ανταγωνισμό και αντί να συνεχίσει με την πορεία που ειχε ξεκινήσει το g2 ξανα έπεσε εκει που ηταν και πριν!

Ιωάννης_Χ

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Δεν είμαι χρήστης LG, λόγω πολύ χαμηλής αγοραστικής δύναμης, αλλά αν είχα τα λεφτά ούτε iphone (και δεν είμαι hater, μια χαρά είναι), ούτε samsung (samsung έχω και δε θέλω να ξαναπάρω κάτι εκτός από Note series), αλλά θα ήμουν ανάμεσα σε LG και Huawei. (Κάποιος παραπάνω που είπε ότι άφησε το Mate 7 στην άκρη, αν το πουλάει να απαντήσει, γιατί skroutz ακόμα 400 το χουν -το 16άρι!!!- οι αθεόφοβοι) Αυτό που έχει κάνει η LG με τις διαφημίσεις της, πραγματικά με έχει αφήσει άφωνο…και η διαφήμιση του V10, η οποία ακολουθεί το μοτίβο του “Τέλεια εναρμόνιση οπτικοακουστικού υπερθεάματος”, πχ δείτε τη διαφήμιση της OLED…θα πάθετε πλάκα με τις κορυφώσεις που έχει και το πώς σε “κολλάει”, είναι οι μόνες πραγματικά artistic διαφημίσεις σε τόσο μεγάλο βαθμό που έχω δει, και οι μόνες που βλέπω και ξαναβλέπω χωρίς να βαριέμαι ποτέ. Τα κινητά της είναι κινητάρες. Δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Το κακό είναι ότι όπως προειπώθηκε βλέπουμε διαφήμιση στα καταστήματα και τα media της ελληνικής αγοράς πολύ λιγότερου βαθμού συγκριτικά με samsung και apple… Κρίμα, και πάλι κρίμα. Πανέμορφες συσκευές, ο άλλος πιο πάνω λέει άσχημο το G4…εγώ το βρίσκω πανέμορφο. Γούστα είναι, καθαρά… Συνέχεια »

rev118588

πολυ ομορφο το V10 και κριμα που δε πηγαινει καλα , απο κει και περα οντως καποιες εταιριες εχουν καθιερωθει στην αγοραστικη συνειδηση (βλ samsung/apple κλπ) . Ισως ειναι αυτο που γραφουν και οι παραπανω , οτι το marketing της lg δεν ειναι αρκετα επιθετικο ; για μενα ειναι προτιμητεο παντως συγκριτικα με τις διαφημιστικες καγκουριες αλλων εταιριων , μακαρι να τα πει καλυτερα

OLES

πήρα το G4 μετά από πολύ σκέψη. Από σκρουτζ 410ευρώ ενώ στα καταστήματα έχει 769.
Για την τιμή που το πήρα, ασυναγώνιστο.
Αποσπώμενη πλάτη καφέ δέρμα (και δεύτερη plastic gold συμπεριλαμβάνεται), επέκταση μνήμης απεριόριστα, δυνατή μπαταρία, ραδιόφωνο (μην γελάτε, βολεύει), οθονάρα, η καλύτερη κάμερα σε κινητό yet, λεπτό σώμα, κουκλί…
Απλώς ο κόσμος είναι κολλημένος και ψωνισμένος και αγοράζει ακόμα το ξεπερασμένο iphone για μούρη και μόνο κτλ Γι’αυτό και τα περισσότερα κορεάτικα-κινέζικα κινητά αντιγράφουν τη γραμμή του.
Το G4 έχει δική του γραμμή. Ξεκολλήστε!

παπαροκάς tiamat

Δε ξερω αν εχει προσπαθησει να επικοινωνησει καν προς τα εξω το πόσο καλο κινητό είναι. Θα επρεπε να αρχίσει προπαγανδα οπως εκανε προσφατα η htc λεγοντας μας με λιγα λογια ότι η κλοπη που εριξε στο iphone 6 ειναι η καλυτερη συσκευη της εδω και χρόνια !(χαχαχαχ) ,στη περιπτωση ομως της lg και το v10 ο ισχυρισμος αυτος θα ειχε αντίκρισμα. Αν επρεπε να απευθυνθω στα προβατα (εμμ στη μαζα ηθελα να πω…) θα τους εκανα λιανα με απλα λογια τα σημεια που υπερεχω. Ας πουμε 1) φοβαστε η σας σπασει το κινητο? Σας εχω βαλει διπλο στρωμα ανθεκτικου gorilla4 2) θελετε premium, ειμαι και απο αυτο 3) θελετε τελεια καμερα τη νυχτα? Εχω και με διαφορά απο τους αλλους. Τη μερα ολες οι καμερες καλες ειναι… 4) θελετε και τις selfie? Εχω βαλει οτι πιο εξελιγμενο αυτη τη στιγμη με διπλη front ευρυγωνια καμερα για να βαλετε τα μπαστουνια στον κ…. σας!ωστε να μη γελαει πια ο κοσμος μαζί σας που τα κουβαλατε. 5) θελετε να ξεχωριζετε? Εχω διπλη οθονη ! Ασε που η βασικη μου οθονη τα σπαει! (βλεπε g4…) 6) θελετε ελευθερια ? Σας δινω αποσπωμενο καπακι, μπαταρια, sd slot, ir blaster, radio οταν ολοι οι… Συνέχεια »

Nikolakis

Gvirginia..
Κάπου έχεις δίκιο σε αυτά που λες.
Άλλο όμως 769€ και πουθενά λιγότερα εκτός σκρουτζ και άλλο 640$ και 470€.. Όσο για την διαφήμιση της έχεις δίκιο κόβει από κει…. Ίσως
Τεσπα, εμάς μας συμφέρει να τα έχουν φθηνά και να περνάνε δύσκολα οι εταιρείες αυτές… Κάπου,,, .. Γιατί η αλήθεια είναι ότι βγάζουν πάρα πολλά δις.. Δε θα τις λυπηθουμε κιόλας.

shadgr

Με το G4 είμαι υπερευχαριστημένος.. Και πραγματικά έκανα τον κύκλο σε iPhone, Samsung (note και μη).
Πάει ομαλά, καμία σχέση με την samsung. Έχει ραδιόφωνο, sd και αποσπώμενη μπαταρία..
Δουλεύεται και στο ένα χέρι σχετικά εύκολα αν το συνηθίσεις..
Είναι για μένα ότι πιο πλήρες σε ναυ@@α αυτή τη στιγμή..
Μπορεί και για του χρόνου!

Nick

Στο θέμα της τιμολογιακης πολιτικής υπάρχει και κάτι που κανένας δεν έχει πει μέχρι στιγμής. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω να αφήσω να εννοηθεί ότι θέλω υψηλές τιμές από τις εταιρείες, αλλά πρέπει να αναλογιστουμε ότι υπάρχει παγκοσμίως ένα σεβαστό ποσοστό τελείως ασχετων με το αντικείμενο – το οποίο όμως έχει χοντρες τσέπες και δεν το νοιάζει, το αντίθετο κιόλας – που θέλει prestige και πάντα “το καλύτερο” και μπαίνει στο μαγαζί ρωτώντας ποιο είναι το ακριβότερο που υπάρχει ( άρα και το καλύτερο για εκείνους) και καταλήγει να το αγοράσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Πείτε πραγματικά πόσοι πιστεύετε φερ’ειπειν ότι αν από την αρχή η Apple δεν ήταν στην κορυφή της τιμολογιακης πυραμιδας θα είχε το ίδιο prestige status που έχει (βλεπε ηθοποιούς, μοντέλα, κλπ). Κάτι μου λέει μάλιστα ότι παραδόξως θα είχε και μικρότερο μερίδιο στην αγορά μιας και δεν θα ήταν το – τάχα μου – αντικείμενο πόθου.

Νίκος

Αυτό που κάνει η lg είναι ότι κατά την γνώμη μου,δεν χρησιμοποιεί μέταλλο στην κατασκευή των smartphone της ενώ ακόμα και η samsung άρχισε να το κάνει επίσης και ο σχεδιασμός των smartphone της lg δεν είναι και ιδιαίτερα καλός.

Nick

Και από την άλλη υπάρχει και η γενική εντύπωση για τα πάντα του “ο,τι πληρώνεις παίρνεις” με το οποίο σε πολλά υλικά αγαθά συμφωνώ εγώ προσωπικά, πάντα ως ένα βαθμό όμως. Φυσικά και το τζιν των 180€ είναι πολύ ποιοτικοτερο με πολύ καλύτερες ραφές κλπ από εκείνο των 50€ και θα σου κρατήσει χρόνια όταν το άλλο θα σκιστει σύντομα, αλλά μέσα σε αυτή την τιμή πληρώνεις και το label με αποτέλεσμα την υπερτιμηση και υπερτιμολογηση του. Τώρα στο mobile κομμάτι που μας ενδιαφέρει και ασχολούμαστε, δεν μπορεί για παράδειγμα εύκολα η HTC ή η Sony να πουν ότι βγάζουν τις ναυαρχιδες τους €150 κάτω του ανταγωνισμού διότι ξέρουν ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου θα σκεφτεί “Α, για να το πουλάνε τόσο σημαίνει δεν είναι και τόσο καλό, τόσο premium, κλπ” ενώ παράλληλα μπορεί να είναι και το πιο ποιοτικό της αγοράς με πανάκριβα υλικά κατασκευής και το υψηλότερο κόστος κατασκευής ανά συσκευή σε σχέση με τα υπόλοιπα ας πούμε.

Nick

Οσα και να γραφεται εγω LG μουφεισον κινητο δεν περνω εκει στον πατω πιο κατω και από την HTC!

Gp

Ή lg δεν βγάζει μια ναυαρχίδα στις 5 ίντσες. Σωνει και καλά πρέπει να πάρεις με 5,5. Υπαρχουν πολλοί που θα προτιμούσαν κάτι πολύ δυνατό στις 4,7 με 5 ίντσες. Γιατί δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι εταιρείες σαν την lg?

ghad21

Nick@ μη σωσεις και παρεις σκασιλα μας, εμεις χαιρομαστε την κινηταρα που λεγεται G4 και κατσε εσυ με το μουφα κινητο που εχεις(ακυροσονυ).

Darth

πρόσφατα δούλεψα το G4 εκτυπωσεις…

camera…. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΔΙΑΜΆΝΤΙ
ήχος… πολύ καλός όπως και στα ακουστικά ετσι και στα ηχεία
οθόνη… σχεδόν άψογη
ταχύτητα… δεν κολλάει ΠΟΥΘΕΝΑ
κατασκευή… αρκετά καλή
soft… αρκετά καλό
γενικός δεν απογοητεύτηκα σε κάτι το αντίθετο ενθουσιάστηκα…..

μεχρι που κατάλαβα οτι η μπαταρια είναι χειρότερη και από το iphone 5s που έχω για δεύτερη συσκευή… είναι πραγματικά χάλια η αυτονομία… ειδικά αν ζορίσεις λίγοωτο cpu… φιλάκια η μπαταρια….

και είναι ο μοναδικός λόγος να μην την πάρω την συσκευή….. αν είναι την αυτονομία του g2 δεν θα ειχε αντίπαλο αλλα με την αυτονομία που εχει θα πρέπει να εισαι παρέα με πρίζα

Άκαρδος

Γιατί ρε LG το κέρατο μου μέσα…?
Κρίμα και πάλι κρίμα. Η μακράν πιο πλήρης ναυαρχίδα του Android για φέτος είναι κρίμα να μην πουλάει και να πουλάνε άλλες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Μπορεί να είναι ανεπαρκές το μάρκετινγκ, μπορεί να είναι η διαφήμιση ή απλά είναι η ώρα να πέσει λίγο η τιμή που ανέβαινε παραδοσιακά κάθε χρόνο. Την μόνη χρονιά που τα πήγε καλά η LG ήταν με το G2, που αν θυμάμαι καλά, ο παράγοντας που ξεχώριζε ήταν η τιμή. Έδινε κορυφαία χαρακτηριστικά σε καλύτερη τιμή από όλους τους άλλους, με μικρά μπέζελ και λίγο καλύτερη μπαταρία από τους άλλους επίσης. Ούτε premium ήταν, ούτε fashion phone, ούτε καμία σπουδαία κάμερα.
Μήπως ήρθε η ώρα LG να δοκιμάσεις απλά να ρίξεις την τιμή μπας και δεις χαΐρι? Άντε γιατί είναι κρίμα…

steliosGR

Δυστυχως η ευτυχως ο περισσοτερος κοσμος, ακομα κι οσοι ενδιαφερονται για specs και hardware/software μιας συσκευης, νοιαζονται (κακα τα ψεμματα) ΚΑΙ για την μοστρα. Συνεπως το κλειδι ειναι το μαρκετινγκ. Ο ψυχολογικος παραγοντας του “εχω_το_καλο_και_σουπερ_επιθυμητο_γκατζετακι” ειναι, κατα την γνωμη μου, καθοριστικης σημασιας.
Αν η LG, μαζι με ολα τα καλα που ηδη προσφερουν οι συσκευες της, προσεχε λιγο παραπανω μικρες λεπτομερειες οπως μπαταρια, design κτλ, και με ενα πιο εξυπνο μαρκετινγκ, θα ηταν σε αλλο επιπεδο.(Κι επιτελους ας αλλαξει αυτο το μιζερο λογοτυπο με το προσωπακι. Υποσυνειδητα ολα μετρανε στην ψυχολογια του αγοραστη. Γι αυτο σκανε οι εταιριες εκατομμυρια για να σχεδιασουν “απλα” λογοτυπα)

Bloodmaster

Κανα 200€ τουλάχιστον οι τιμες κατω ή να βαλει κανα τσιπ της προκοπής. Τον 808 μου εβαλε και το ζηταει και 800€

George

@Gvirginia
Πραγματικα ο ορισμος του οτι να ναι.
Απο τους Apllehaters και τους Samsunghaters πηγαμε στους LGhaters μια χαρα τα παμε σε αυτη τη χωρα.

Gvirginia

@George Σε ευχαριστώ πολύ. Μ’αρέσει που δικαιολογείς και τον χαρακτηρισμό “ότι να’ναι” με…ένα τίποτα.
Αν διαφωνείς με αυτά που έγραψα, τότε κάνε αντίλογο. Χαρακτηρισμοί και “είμαι πιο έξυπνος και δεν ασχολούμαι” δεν θα πάνε τη χώρα στο καλύτερο.

Να ξέρεις πάντως, ότι δεν είμαι ούτε hater ούτε fanboy οποιασδήποτε εταιρείας. Μάλιστα το G3 το είχα προτείνει στον γαμπρό μου αλλά ήθελε μικρότερο μέγεθος συσκευή και του πρότεινα το Z3 compact. Τρελός hater είμαι….

Κωστας

LG απαράδεκτο service ανύπαρκτη εξυπηρέτηση πελατών. Ας πρόσεχαν.

Αγγελος

Ειμαι κατοχος g2 και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι ηταν το καλυτερο smartphone τη χρονια που κυκλοφορησε..
Υποστηριζω φανατικα LG γιατι τουλαχιστον μεχρι προτινος προσφερε τα καλυτερα χαρακτηριστικα και σε καλυτερη τιμη..η samsung ομως οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι με το s6 εκανε γερο μπασιμο ξανα στην αγορα αν και κατα τη γνωμη μου το v10 δε συγκρινεται με κανενα..
το μονο λαθος για μενα της lg ειναι οι τεραστιες οθονες που βαζει(5.2-5.5 πιστευω ειναι ιδανικο) και το μαρκετινγκ..οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω εχεις το καλυτερο κινητο και δεν μπορεις να το διαφημισεις..οι περισσοτεροι που ξερουν απο κινητα καταλαβαινουν οτι η LG βγαζει πολυ αξιολογες συσκευες αλλα οι περισσοτεροι καταναλωτες κοιτανε κυριως και εμφανιση..
για μενα το g2 ειναι το πιο ομορφο απ τη g σειρα κυριως γιατι δεν εχει αποσπωμενη μπαταρια..
αμα θες να κερδισεις σε εμφανιση καντο unibody..ας μην εχει αποσπωμενη μπαταρια..ποιο το προβλημα?
samsung το κανε μια χρονια και χαιρεταει απο ψηλα τις υπολοιπες εταιριες που κατασκευαζουν android κινητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.