Mate 20 Pro με Kirin 980 και 6GB RAM εμφανίστηκε με υψηλές επιδόσεις στο Geekbench

Η Huawei είχε δηλώσει πως ο επεξεργαστής Kirin 980 θα είναι πιο γρήγορος από τον A12 Bionic της Apple, κάτι το οποίο μάλλον δεν ισχύει μιας και το Mate 20 Pro εμφανίστηκε στο Geekbench με υψηλές επιδόσεις αλλά όχι σε σημείο που ξεπερνούν αυτές των νέων iPhone.

Τόσο ο A12 Bionic της Apple όσο και ο Kirin 980 της Huawei, είναι επεξεργαστές που έχουν βασιστεί στην τεχνολογία των 7nm, με την πρώτη εμφάνιση του επεξεργαστή της Apple στο Geekbench να δείχνει πως μπορεί να πετύχει πολύ υψηλές επιδόσεις. Τέτοιες επιδόσεις φαίνεται όμως πως μπορεί να πετύχει και ο Kirin 980 ο οποίος εμφανίστηκε στο Geekbench σε smartphone με κωδική ονομασία LYA-L29, το οποίο πιστεύεται πως είναι το Mate 20 Pro και είναι εφοδιασμένο με 6GB RAM και λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mate 20 Pro πέτυχε 3390 πόντους στο single-core και 10318 πόντους στο multi-core test, δείχνοντας πως όχι μόνο είναι καλύτερος από τους Exynos 9810 και Snapdragon 845, αλλά πλησιάζει τις επιδόσεις του A12 Bionic της Apple ο οποίος σύμφωνα με τους πίνακες του Geekbench έχει πετύχει 4795 πόντους στο single-core και 11170 στο multi-core test.

Η Huawei δείχνει να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τον Kirin 980 ο οποίος δείχνει να είναι καλύτερος από τους επεξεργαστές που βρίσκουμε στις τωρινές Android ναυαρχίδες αλλά να υπολείπεται του A12 Bionic αν και πλησιάζει τις επιδόσεις του, ειδικά στο multi-core test. Για να έχουμε όμως μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των επιδόσεων, θα πρέπει να δούμε τη συσκευή στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην αγορά για να διαπιστώσουμε την πραγματική δυναμική του νέου επεξεργαστή της Huawei.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Οκτωβρίου 2018 14:32

Σχόλια

  • Είναι κάτοχος apple αλλά και huawei αλλά σε γκάφες σίγουρα είναι 1η η Huawei .... χαχαχα

  • Μόλις έτρεξα Geekbench4 στο Note 9 και σε Single Core τον πατάει κάτω τον Kirin ο Exynos (για όσους δεν γνωρίζουν το Exynos προέρχεται από 2 Ελληνικές λέξεις : Έξυπνος & Πράσινος). Στο Multi Core μας πατάει ο Kirin.

    Τα αποτελέσματα είναι:
    3762 Single Core (10,9% καλύτερος ο Exynos)
    9107 Multi Core (11,8% καλύτερος o Kirin)

  • Επεξεργαστικά φέτος θεωρώ ότι οι bionic δε χτυπιούνται...
    Από εκεί και πέρα ο kirin θα είναι πιο ισχυρός από τον 855

  • Επεξεργαστικα πάντα η Apple είναι τουλάχιστον μια γενιά μπροστά. Τζάμπα εκτίθεται η Huawei με δηλώσεις και υποβαθμίζει τον εαυτό της, ενώ έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.