Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

, Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

Η Ericsson στην τελευταία της αναφορά αποκάλυψε ότι μέχρι το 2025 θα υπάρξουν περίπου 2.6 δισεκατομμύρια συνδρομητές. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, η Ericsson ανακοίνωσε ότι συνολικά υπάρχουν 8 δισεκατομμύρια συνδρομητές ενώ από το διάστημα Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός ανέβηκε κατά 61 εκατομμύρια.

4G LTE, 3G 2G

Οι συνδρομές 4G LTE αυξήθηκαν κατά 190 εκατομμύρια και πλέον περισσότερη από την μισή αγορά έχει μεταβεί σε ένα από τα πιο διαδεδομένα δίκτυα έως τώρα. Όσον αφορά το 3G και 2G οι συνδρομές μειώθηκαν κατά 50 και 70 εκατομμύρια αντίστοιχα. Η Ericsson επιπλέον, αναφέρει ότι αν εξαιρέσουμε τους χρήστες που έχουν διπλούς αριθμούς και τους ανενεργούς χρήστες, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 5.9 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την αναφορά, Κίνα και Ινδία έχουν τους περισσότερους συνδρομητές (1.6 δις και 1.2 δις αντίστοιχα), ενώ η Αμερική βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των εννέα περιοχών που αναφέρονται τα στοιχεία της Ericsson.

5G

Το 5G έχει μεγάλη απήχηση στις μέρες μας και ήδη δίνεται η δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες να απολαύσουν τις ταχύτητες του νέου ταχύτατου πρωτοκόλλου. Η Ericsson θεωρεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν τουλάχιστον 13 εκατομμύρια 5G συνδρομητές, ενώ μέχρι το 2025 αυτό ο αριθμός θα εκτοξευτεί στους 2.6 δισεκατομμύρια συνδρομητές.

, Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

Όσον αφορά την Ευρώπη, το 2025 το 74% των συνδρομών στην κινητή τηλεφωνία θα είναι 5G ενώ το υπόλοιπο 26% θα είναι 4G. Το ίδιο δεν συμβαίνει όμως και σε άλλες ηπείρους όπως η Ινδία όπου φέτος αναμένεται το 4G LTE να ξεπεράσει για πρώτη φορά τους 3G χρήστες. Τέλος, σημαντικός παράγοντας για την χαμηλό ρυθμό μείωσης του 2G είναι οι υψηλές τιμές των smartphone με την Ericsson να υποστηρίζει ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα αποσταλούν επιπλέον 13 εκατομμύρια 5G smartphone με τον αριθμό αυτό να εκτοξεύεται στα 160 εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο.

, Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xarisgru

Εγω παντως ακομα χρησιμοποιω 3G (H+) βρισκοντας ανούσιο το να θυσιαζω τα δεδομενα για την ταχυτητα ακομα και του LTE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.