MediaTek Dimensity 2000: Θα είναι κατασκευασμένος στα 4 nm

, MediaTek Dimensity 2000: Θα είναι κατασκευασμένος στα 4 nm

Βασισμένος στην αρχιτεκτονική 4 nm της TSMC θα είναι ο MediaTek Dimensity 2000, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι διαρροές θέλουν την MediaTek να χρησιμοποιεί πυρήνες Cortex-X2 και Mali G710 για τα γραφικά.

Η MediaTek αναμένεται να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα βασιστούν στην αρχιτεκτονική των 4 nm της TSMC, καθώς η ναυαρχίδα των επεξεργαστών της MediaTek θα έχει έναν πυρήνα Cortex X2, ο οποίος θα λειτουργεί σε συχνότητα 3.0 GHz. Θα υπάρχουν ακόμα τρεις πυρήνες Cortex A710 και άλλους τέσσερις Α510. Η αρχιτεκτονική αυτή θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που ακολουθείται στην περίπτωση του Samsung Exynos 2200 και του Qualcomm Snapdragon 898, επομένως έχουμε μία καλή εικόνα για το πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στη high end κατηγορία των επεξεργαστών.

Σε όλες τις περιπτώσεις κινούμαστε στα 4 nm, με τουλάχιστον 30% αύξηση της απόδοσης στην ισχύ των γραφικών, ενώ πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην κατανάλωση ενέργειας, ενώ το νέο chip είναι βελτιωμένο και σε εργασίες machine learning.

O νέος επεξεργαστής της MediaTek είναι προγραμματισμένος να παρουσιαστεί από τα τέλη του 2021 και έπειτα.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Πολύ καλοί επεξεργαστές από τη Mediatek. Εκεί που χάνουν το παιγνίδι για το μέσο χρήστη είναι τα αδύναμα γραφικά (συγκριτικά ακόμα και με μεσαίους snapdragon . Τον πολύ ψαγμένο χρήστη μπορεί να τον επηρεάζουν οι λιγότερες custom ROM λόγω της πολιτικής της Mediatek να μην δίνει οδηγούς/drivers στην κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.