MediaTek Dimensity 820: Κυκλοφορεί επίσημα για να υποστηρίξουν τα φθηνά smartphone 5G

, MediaTek Dimensity 820: Κυκλοφορεί επίσημα για να υποστηρίξουν τα φθηνά smartphone 5G

Νωρίτερα σήμερα η MediaTek παρουσίασε το νέο της SoC το οποίο ακούει στο όνομα Dimensity 820 το οποίο έρχεται για να φέρει το 5G στα φθηνά Android smartphone. Το SoC ανήκει στην σειρά Dimensity 800 της MediaTek και ανακοινώθηκε στην CES 2020.

Η τεχνολογία 5G έχει ξεκινήσει να μπαίνει σιγά-σιγά στην ζωή μας ωστόσο τα 5G enabled smartphone που υπάρχουν στην αγορά είναι λίγα και τα περισσότερα από αυτά έχουν και ένα υψηλό κόστος. Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένα smartphone της mid-range κατηγορίας ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι οποίοι δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε ένα τέτοιο smartphone. Η MediaTek θέλει λοιπόν με τον Dimensity 820 να φέρει το 5G στα φθηνά entry-level smartphone.

Το Dimensity 820 είναι ένα οχταπύρηνο SoC το οποίο ενσωματώνει τέσσερις ARM Cortex-A76 πυρήνες χρονισμένους στα 2.6GHz και υποστηρίζει το MediaTek APU 3.0 το οποίο προσφέρει καλύτερες λειτουργίες στην κάμερα. Μιας και αναφερθήκαμε στην κάμερα, αξίζει να σημειωθεί ότι το SoC μπορεί να υποστηρίξει έως τέσσερις κάμερες των 80MP. Επιπλέον, υποστηρίζει Multiframe 4K HDR video και είναι optimized για gaming. Τέλος, το Dimensity 820 υποστηρίζει τα sub-6GHz 5G δίκτυα σε Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MediaTek

Mediatek Dimensity 9400: Διέρρευσαν βασικά specs του επερχόμενου κορυφαίου chipset

Το επόμενο κορυφαίο chipset της MediaTek, το Dimensity 9400 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.