MediaTek Helio P65: Επίσημος με 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές

MediaTek Helio P65, MediaTek Helio P65: Επίσημος με 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές

Η MediaTek αποκάλυψε τον νέο της επεξεργαστή για mid-range κινητά, που ακούει στο όνομα Helio P65. Πρόκειται για τον διάδοχο του MediaTek Helio P60 και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει καλύτερη εμπειρία gaming και 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές αντίπαλων εταιρειών.

Σε σύγκριση με τον πρόγονο του, ο οκταπύρηνος MediaTek Helio P65 έχει 100% βελτιωμένες AI επιδόσεις και 30% βελτίωση σε διάφορες λειτουργίες της κάμερας, όπως η αναγνώριση σκηνής, η εφαρμογή bokeh και άλλα.

Ο νέος MediaTek Helio P65 υποστηρίζει έναν 48MP αισθητήρα ή δύο 16MP αισθητήρες κάμερας. Στον τομέα των καμερών θα βρούμε βελτιωμένο bokeh, Electronic Image Stabilization (EIS) και Rolling Shutter Compensation (RSC). Η εγγραφή βίντεο είναι μέχρι τα 1080p/60fps σε H.265 format.

Ο επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος με δύο υψηλών επιδόσεων Cortex-A75 πυρήνες οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2.0GHz και έξι Cortex-A55 πυρήνες οι οποίοι προορίζονται για τις βασικές εργασίες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χάρη στο σύστημα ελέγχου πόρων CorePilot, η εμπειρία gaming είναι ομαλή, με την Mali-G52 GPU να χειρίζεται τα γραφικά.

Επίσης, ο MediaTek Helio P65 υποστηρίζει 2520×1080 ανάλυση οθόνης, 8GB μνήμη RAM, face unlock, και γρήγορη φόρτιση. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα ο επεξεργαστής υποστηρίζει dual 4G VoLTE, Wi-Fi 5, FM ραδιόφωνο και Bluetooth 5.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσουν συσκευές εξοπλισμένες με τον MediaTek Helio P65.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.