Δευτέρα
19/03/2018

MediaTek: Τα high-end smartphones είναι ακριβά

mediatek helip p60

Ακριβά θεωρεί τα high-end smartphones η MediaTek, ακόμη κι αν πρόκειται για πιο οικονομικά μοντέλα, τα οποία εντάσσονται σε συσκευές ναυαρχίδες. Η γνωστή εταιρεία ημιαγωγών από την Ταϊβάν, ετοιμάζει προς αυτήν την κατεύθυνση το chipset Helio P60, το οποίο θα στοχεύει μια value for money αγορά.

Η MediaTek ορίζει τα νέα «premium» σαν smartphone με αρκετά οικονομικότερες τιμές, τα οποία όμως θα εστιάζουν σε λειτουργίες για τις οποίες πραγματικά ενδιαφέρεται ο χρήστης. Για παράδειγμα, θεωρεί ότι οι χρήστες στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται οθόνες QHD ή εφαρμογές virtual reality ή ακόμη και ταχύτητες 5G που στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζονται. Το Helio P60 με λίγα λόγια δίνει έμφαση στα στοιχεία εκείνα που ενδιαφέρουν στην πραγματικότητα περισσότερο τον χρήστη. Για παράδειγμα, έναν χρήστη τον ενδιαφέρει στην πράξη η αυτονομία της μπαταρίας κι όχι οι VR εφαρμογές που σπάνια χρησιμοποεί.

To Helio P60 υποστηρίζει μόνο οθόνες FHD+, αλλά μπορεί να τροφοδοτήσει διπλές κάμερες υψηλής ανάλυσης, για παράδειγμα ένα setup με αισθητήρες στα 20MP και 16MP ή έναν φακό στα 32MP. Η MediaTek θεωρεί όμως ότι οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης όπως η υπολογιστική όραση και η αναγνώριση προσώπου είναι χρήσιμες για τον χρήστη και για τον λόγο αυτό το Helio P60 μπορεί να τρέξει άνετα τέτοιες δυνατότητες.

Η εταιρεία θεωρεί ότι με δεδομένο ότι κάθε δεύτερο νέο smartphone παράγεται σε ασιατικές χώρες, δεν θα έχει πρόβλημα να πείσει τους κατασκευαστές. Βέβαια, η MediaTek ξεκαθαρίζει ότι οι ναυαρχίδες πάντα θα έχουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά πλέον οι χρήστες αρχίζουν να εξετάζουν ολοένα και περισσότερο τη σχέση ποιότητας / τιμής. Οι ισχυρισμοί της MediaTek φαίνεται ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, καθώς και το iPhone X δεν είχε την απήχηση που αναμενόταν, ενώ και το Samsung Galaxy S9 πασχίζει να ανταγωνιστεί το Galaxy S8 και A8 στην πατρίδα του.

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Theo λέει:

    Παίρνει πόρους από πράγματα που δεν χρειάζονται για να βελτιώσει αυτά που οι χρήστες ζητούν. Ένα μεγάλο respect.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.