MediaTek: Στοχεύει στην αποστολή 60 εκ. 5G modem μέσα στο 2020

MediaTek 5G modem, MediaTek: Στοχεύει στην αποστολή 60 εκ. 5G modem μέσα στο 2020

Το 5G είναι το διασημότερο πρωτόκολλο στο 2019 και το οποίο αναμένεται να αλλάξει αρκετά τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την ασύρματη σύνδεση με την χρήση δεδομένων. Το δίκτυο βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια καθώς υποστηρίζεται από μερικές χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική καθώς και την Κίνα.

Η MediaTek τώρα υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να πουλήσει στους Κινέζους κατασκευαστές 60 εκατομμύρια 5G modem μέσα στο 2020. Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι το MediaTek 5G MT6885 SoC που βασίζεται στην διαδικασία των 7nm άλλαξε από την “general mass producation” κατάσταση στην “ultra-quick order production”.

Την MediaTek αναμένεται να προτιμήσουν εταιρείες όπως OPPO, Vivo και Huawei. Το κόστος ανά μονάδα προϊόντος του 5G chip ίσως φτάνει τα $50 Αμερικής την ώρα που το 4G single-chip κοστίζει μεταξύ 10 και 12 δολάρια.

Μία αναλυτική εταιρεία θεωρεί ότι τα 5G capable smartphone στην Κίνα θα φτάσουν τις 80 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2020 ενώ παγκοσμίως αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.