Μεγάλη πτώση στην αγορά των smartphones τον Φεβρουάριο

, Μεγάλη πτώση στην αγορά των smartphones τον Φεβρουάριο

Εξαιρετικά μεγάλη πτώση σημείωσε η αγορά των smartphone τον Φεβρουάριο που μας πέρασε χάρη στον εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες αποστολές τον προηγούμενο μήνα μειώθηκαν κατά 38%. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Τον Φεβρουάριο του 2019, παραδόθηκαν παγκοσμίως 99.2 εκατομμύρια smartphone ενώ το 2020 αυτός ο αριθμός έπεσε στα 61.8 εκατομμύρια κομμάτια. Αυτό φυσικά συνέβη, γιατί τα καταστήματα σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη υπολειτουργούν ή είναι κλειστά.

Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα, στην κορυφή βρέθηκε η Samsung στις διεθνείς πωλήσεις smartphone. Την Samsung ακολουθούν, Apple, Xiaomi, Huawei, OPPO και Vivo. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι πληροφορίες δείχνουν χαμηλές πωλήσεις της σειράς Galaxy S20.

Επιπλέον, οι ερευνητές της Strategy Analytics υποστηρίζουν ότι ακόμη και τον Μάρτιο, η αγορά των smartphone θα σημειώσει πτώση στις πωλήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η Κίνα, έχει ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού ωστόσο ο υπόλοιπος πλανήτης ξεκίνησε αυτό το διάστημα να “χορεύει” στους ρυθμούς της πανδημίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Πρωτόγνωρες κατάστασης! Φυσιολογικό ας βάλουν τρελές εκπτώσεις αργότερα να ισοφάρισουν την χασούρα! Οι τιμές τα τελευταία 5 χρόνια κινούνται ανοδικά χωρίς ουσιαστικές βελτιώσεις.

Vendetta

Ρε συ jonjon. Για να καταλάβω. Τα τελευταία 5 χρόνια είδαμε εκπληκτικές βελτιώσεις στις κάμερες, ένα φοβερο face id απο apple, fingerprint scanner πισω απο την οθόνη, βελτίωση στις οθόνες και δεκάδες άλλες καινοτομίες. Δεν τα βλέπετε ή τα αγνοείτε σκοπίμως?
Επίσης, έχεις δει πόσο έχει αυξηθεί το μέσο κόστος παραγωγής ενός κινητού τα τελευταία χρόνια?
Δηλαδή αν πάρεις το κινητό που είχες πριν 5 χρόνια με ένα φετινό δεν βλέπεις τεράστιες διαφορές?

Pk94

Φυσικά και έχει διαφορά. Αλλά μην τον ψάχνεις με τους περισσότερους ελληναρες. Αγοράζουν xiaomi με 200 ευρω και νομίζουν ότι έχουν το καλύτερο κινητό. Επίσης κάποτε αγόραζες κινητό με 700 ευρώ και το επόμενο που έβγαινε είχε μεγάλες διαφορές και το άλλαζες. Τώρα αγοράζεις κινητό με 1000 ευρώ και το κρατας άνετα 3+ χρόνια. Όποιος τα έχει τα δίνει. Όποιος δεν έχει υπάρχουν και πιο φθηνά μοντέλα που βγήκαν γι αυτό τον λόγο.

Stratos

Θέλω να δω όταν σου χαλάσει στο κλέψουνε την αντίδρασή σου μη βγάζεις κόμπλεξ προς άλλες εταιρείες και ως προς τις μεσαίες όπου μερικές εταιρίες δεν έχουν καν μεσαία κατηγορία!

SUPS

Μακαρι να σημειωσουν οσο μεγαλυτερη πτωση γινεται στις πωλησεις γινεται μπας και μειωσουν τις τιμες..Ελπιω να μην πεταχτει κανενας shareholder και μου πει τι ειναι αυτα που λες ειναι κακο για τις εταιρειες.

Vendetta

Το ίδιο λέμε πολλοί και στην εταιρία (οργανισμό) που έχεις ή δουλεύεις. Άντε να απολυθείς ή να πέσουν οι πωλήσεις μήπως και μειωθούν οι τιμές…

SUPS

Ε φυσικά το ίδιο είναι μια ελληνική επιχείρηση με την Apple η την Samsung 🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

KnightRider

Συμφωνώ !!! Το κυριότερο είναι οι εταιρίες να σταματήσουν να βγάζουν 200 μοντέλα κάθε χρόνο γιατί κι αυτό είναι ένα μέρος που φταίει που πουλάνε τόσο ακριβά τα κινητά.

panagiotis

Μην περιμένετε πτώσεις τιμών. Οι πωλήσεις έπεσαν λόγω κορονοϊου και όχι γιατι φάνηκαν ακριβά στον κόσμο και είπε να μην αγοράσει. Το γράφει άλλωστε και στο άρθρο.

KnightRider

Καλύτερα ας πέσουν περισσότερο οι πωλήσεις γιατί το μόνο που κάνουν οι εταιρίες είναι να βγάζουν 200 μοντέλα που δεν υπάρχουν ιδιαίτερες βελτιώσεις + το ότι όσο περνάει ο καιρός ολοένα και ακριβαινουν + που σε αρκετά μοντέλα δεν δίνουν αναβαθμίσεις.
Εδώ να πούμε εξακολουθούν να πουλάνε κινητά στα 1000€ και να το θεωρούν δεδομένο….

Κυριακος

Εγω παντως προσπαθουσα να βρω το samsung s20 ultra απο cosmote και germano λογω ανςβαθμισης και δεν υπαρχει τιπουα.

SUPS

Να φανταστώ πήγες και μαρίνα φλοισβου το Σάββατο?

Κυριακος

Αν ηξερες να διαβαζεις θα διαβαζες,οτι προσπαθουσα και οχι προσπαθησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.