Mελέτη αποκαλύπτει τους πιο κοινούς λόγους που κάποιος αλλάζει κινητό

smartphones, Mελέτη αποκαλύπτει τους πιο κοινούς λόγους που κάποιος αλλάζει κινητό

5,3 δισεκατομμύρια κινητά πρόκειται να πεταχτούν μέσα στο 2022, σύμφωνα με την Green Smartphones. Ποιοι είναι, όμως, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους κάποιος πετάει το κινητό του; Χρησιμοποιώντας τη Google, οι άνθρωποι της Green Smartphones έλεγξαν για ποια ζητήματα γίνονται τα περισσότερα παράπονα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το να μη φορτίζει, με 33%. Το ένα τρίτο των συσκευών που απορρίπτονται είναι λόγω αδυναμίας φόρτισης. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ύπαρξη σκουπιδιών ή βρωμιάς στη θύρα φόρτισης. Καθαρίζουμε και τελειώσαμε. Ακόμα, μια λύση είναι η αλλαγή μπαταρίας ή η χρήση άλλου καλωδίου ή βύσματος.

smartphones, Mελέτη αποκαλύπτει τους πιο κοινούς λόγους που κάποιος αλλάζει κινητό

Ο δεύτερος λόγος στη λίστα είναι να έχει σπάσει η οθόνη, με το 10% να πετάει το κινητό του γι’ αυτό, ενώ στην τρίτη θέση είναι το να μη λειτουργούν τα ηχεία (9%). Στο 9% συναντάμε και την τάση του smartphone να υπερθερμαίνεται.

Ο πέμπτος πιο συχνός λόγος, που συγκεντρώνει το 8%, είναι το σπασμένο μικρόφωνο. Αυτό συνδέεται με μια σπασμένη οθόνη αφής και ένα σπασμένο ηχείο.

Οι επόμενοι τρεις λόγοι συγκεντρώνουν από 7% έκαστος.  Αυτοί είναι μια μπαταρία που αδειάζει πολύ γρήγορα, μια κάμερα που δεν λειτουργεί και η αδυναμία σύνδεσης σε δίκτυο Wi-Fi. Μια μπαταρία που εξαντλείται γρήγορα θα μπορούσε να είναι πρόβλημα λογισμικού, αλλά εμφανίζεται επίσης και σε παλαιότερα τηλέφωνα που είναι έτοιμα για απόσυρση.

Ο ένατος πιο συνηθισμένος λόγος που αλλάζει κάποιος συσκευή είναι ότι το Bluetooth δεν λειτουργεί (4% του συνόλου). Τα επόμενα δύο ζητήματα αποτελούν το 2% των πιο κοινών λόγων και συνδέονται μεταξύ τους. Είτε δεν λειτουργεί το κουμπί έντασης ήχου είτε είναι σπασμένο το κουμπί λειτουργίας.

Τέλος, δύο λιγότερο πιθανοί λόγοι που πετάει κάποιος το τηλέφωνό του, που και οι δύο συμβαίνουν μόνο στο 1%, είναι η δυσλειτουργία του GPS και η αδυναμία χρήσης ασύρματης φόρτισης.

Πείτε μας στα σχόλια, εσείς για ποιο λόγο αλλάζετε κινητό;

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Όταν το κόστος επισκευής οποιασδήποτε βλάβης είναι ασύμφορο σε συνάρτηση με την παλαιότητα του κινητού.

Olympus guide ellada-exclusive.ru

Η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου. Αν και το καινούργιο Samsung που πήρα έχει ελαφρώς καλύτερη κατάσταση μπαταρίας από το παλιό, που είναι όμως 4 φορές χειρότερη σε σχέση με το παλιό όταν ήταν καινούργιο 🤔

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.