Microsoft, Αγοράζει τη μονάδα κινητών συσκευών της Nokia

Αυτός είναι ο γάμος της χρονιάς. Το ειδύλλιο γνωστό, αλλά ότι είχε ο γαμπρός (λέγε με Microsoft) τη διάθεση να αποκαταστήσει τελικά τη νύφη (λέγε με Nokia) δεν ήταν απόλυτα γνωστό. Η προίκα της νύφης είναι η μονάδα κινητών συσκευών και υπηρεσιών και έχει αξία 5.44 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop μπορεί να γίνει ο επόμενος CEO της Microsoft.

Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014. Εκτός από τον Stephen Elop, όλοι οι επικεφαλής της Nokia θα μεταφερθούν στη Microsoft. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft εξαγοράζει και τις πατέντες της Nokia, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η κίνηση αυτή θα δώσει νέα ώθηση στην πορεία των Windows Phones.

Microsoft, Microsoft, Αγοράζει τη μονάδα κινητών συσκευών της Nokia

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης

Οτι χειρότερο για καλημέρα’τα κατάφερε ο ελοπας….. Δεν θα έπρεπε όμως να μπουν και οι άλλοι μεγάλοι στο παιχνιδι της εξαγοράς ;;;;;;;

MEDS

Ωραία η Microsoft, συνεργάστηκε με τη ΝΟΚΙΑ και κατάφερε να τη ρίξει από τη πρώτη θέση, και τώρα που βρίσκετε κάπου στη 4-5 θέση, την αγοράζει για ψίχουλα. Μελισσανίδη και ΑΕΚ μου θυμίζει η υπόθεση 😛

Θοδωρής

Google+Motorola VS Microsoft+Nokia
Εγω βλέπω θετικά το νέο ντέρμπι!
Η μάζη θα γίνει οθόνη με οθόνη!

demon

Google+Motorola 70% Microsoft+Nokia 3.5% ωραια μαχη σαν να λεμε μπαρτσελωνα-κουκουβαουνες!

Apostolis Vlv

Ηρεμήστε, μόνο τα εργοστάσια κ της πατέντες αγόρασε…… Μην ξεχνάτε όμως ότι δεν έχει τελειώσει η εξαγορά (εμένα κάτι μου λέει ότι δε θα τελειώσει ποτέ),

Pit

Όσοι λέτε ότι ο Elop έριξε από την πρωτιά τη Nokia είστε άκυροι. Η Nokia ήταν καταδικασμένη να κατρακυλήσει γιατί άργησε χαρακτηριστικά να εξελίξει το Symbian ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί iOS και Android. Σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση η υιοθέτηση του Android αλλά όπως και ο Elop λέει η Samsung έχει σχεδόν μονοπωλήσει την αγορά του Android. Ακόμα και εταιρείες όπως η HTC με κάποια εξαιρετικά κινητά (HTC One) δεν έχουν καταφέρει να επιπλεύσουν ακόμα. Αν και εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη, η επιλογή της Nokia να υιοθετήσει το Windows Phone δεν ήταν σε καμία περίπτωση παράλογη. Αυτά τα λέω ως φανατικός χρήστης Nokia (Nokia Navigator, Nokia E72 τα τελευταία μου). Όταν έπιασα όμως πριν 2 χρόνια στα χέρια μου το κατά τα άλλα προβληματικό Huawei Ideos X5 (είχε αρκετά θέματα με το firmware) κατάλαβα ότι το Symbian είχε τελειώσει. Τώρα έχω Galaxy Nexus και είμαι βέβαιος ότι το Android θα επικρατήσει πλήρως σε πρώτη φάση του πολέμου των λειτουργικών συστημάτων (ήδη το κάνει). Αν κάποιος έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια ματιά στη τιμή των μετοχών της Google και της Apple. Στην τιμή της μετοχής της Microsoft δεν αναφέρομαι καθώς η MS έχει και πολλές άλλες πηγές εσόδων… Συνέχεια »

dimitris

RIP Nokia.

1. Οπότε η Microsoft αγόρασε τη Νοκια ( τα κινητα της) για μόνο 3.8 δισ.(!) € και 1.6 δισ.€ για τις πατέντες της. Το 2000, η Νοκια κόστιζε 250 δισ.

2. Η Νοκια πλέον θα παράγει μόνο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

3. Στα επόμενα κινητά θα υπάρχει το όνομα Νοκια;

4. Android στα Νοκια αποκλείεται να δούμε.

5 Πολύς κόσμος το είχε προβλέψει ότι θα γίνει και μπράβο για τη σωστή πρόβλεψη.

Over

demon….πλακα μ κανεις τωρα …..η android εχει 10 εταιριες που χρησιμοποιουν αυτο το ΟS και τα WP εχουν μονο την ΝΟΚΙΑ και 2 μοντελα απο HTC k SAMSUNG…Οσο για αυτους που μιλανε για ελειψη μαρκετ στορ στα WP ,,,τα WP μπαινουν στον τριτο χρονο λειτουργειας τους σε αντιθεση με τα αλλα ΟS που μπαινουν στον 6ο …μην λεμε και οτι θελουμε λογικο ειναι να υστερουν λιγο …Οσο για το 3,5 αυτο ισχυει μονο στις ΗΠΑ στην ευρωπη ειναι πλεον στο 8,5% μολις 6% πισω απο την ΙΟS ..και με τον ρυθμο που αναπτυσεται του χρονου στο Q3 πιστευω θα την εχει ξεπερασει για τα καλα .Περσυ ηταν στο 1,9 % και πλεον ειναι στο 8,5 % .Ασε που στην νοτια αμερικη ειδη ειναι 2η …..Η microsoft k NOKIA τα πανε εξαιρετικα και ας λετε οτι θελετε τα στατιστικα και οι πωλησεις λενε αλλα ….

Υ.Γ. MEDS ….ποια 5η ρε !!!! Η ΝΟΚΙΑ ειναι η 2η εταιρια σε πωλησεις πισω απο τη SAMSUNG ..που την ειδες την 5η θεση ?????

Πέτρος Π

Αναμενόμενη συνεργασία, πιστεύω πολύ καλή κίνηση και για τους δύο…
Προσωπική εκτίμηση: Πλέον που θα είναι ουσιαστικά η ίδια εταιρεία θα πετύχουν πολύ καλύτερη συνεργασία και τα Windows Phone θα εκτοξευθούν! Ήδη σε πολλές αγορές (κυρίως Ευρώπη και Λατινική Αμερική) παρουσιάζουν εντυπωσιακή ανάπτυξη!

Τελικά αποδεικνύεται οτι αυτά που είχαν γραφτεί εδώ λίγο παλιότερα σχετικά με κλείσιμο ματιού της Nokia προς το android δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα… Ευτυχώς! 🙂

GiannisMix

Οποτε λογικα σε 1-2 χρόνια θα βγει το πρωτο Microsoft κινητο… Με το καλο το surface phone!!! Με το καλο να πεσουν και οι τιμες των 925, 1020 σιγα σιγα στο ακουσμα αυτης της ειδησης (αν κ εχουμε καιρο ακομα μπροστα μας)! Κριμα ομως για την νοκια γιατι γουσταρα να βλεπω αυτα τα 5 γραμματα καπου εκει στη συκσευη!

Solon

@Pit Διαφωνώ κάθετα με την εκτίμησή σου πολύ απλά γιατί όταν παράτησε το Symbian η Nokia ήταν το Νο1 Brandname στα κινητά σε πολλές αγορές του κόσμου αντίθετα με την Samsung που μόλις είχε καθιερωθεί στην αγορά. Αν η Νοκια στρεφόταν τότε στο Android σήμερα θα λέγαμε Android-Nokia και όχι Android-Samsung. Ο Έλοπας για μένα δεν είναι απλός CEO αλλά εγκάθετος των αγγλοσαξωνικών οικονομικών συμφερόντων σε διατεταγμένη αποστολή, που όπως βλέπουμε από την σημερινή είδηση έφερε σε πέρας με επιτυχία. Πήρε μια μεγάλη ανεξάρτητη Ευρωπαΐκή επιχείρηση με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και την κατέστησε υποχείριο των αμερικανικών συμφερόντων. Το ίδιο ακριβώς πάει να κάνει τώρα και η Google στέλνωντας τον Μπάρα στην Xiaomi. Οι αφελείς νομίζουν ότι η Xiaomi πέτυχε να αποσπάσει ένα σπουδαίο στέλεχος από την Google ενώ στην πραγματικότητα ο τύπος πάει να ελέγξει την κινέζικη εταιρία και να την απομακρύνει από την πιθανότητα να αναπτύξει κάποιο κινέζικο ανεξάρτητο λειτουργικό ή να περάσει στο στρατόπεδο της Microsoft. Παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι τελευταία στον τομέα των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών κι όποιος έχει μάτια βλέπει. Τεσπα, όσων αφορά τώρα την μικρομαλακή η εξαγορά της Νοκια είναι κυριολεκτικά δίκοπο μαχαίρι. Αφενός μεν της δίνει την δυνατότητα να παράξει ποιοτικές συσκευές ακριβώς όπως τις… Συνέχεια »

Darth

Μπράβο στον ελοπα άψογα έπαιζε μπήκε σαν δούρειος υππος στην εταιρεία (λόγο ότι μσ έδωσε χρήματα) έριξε απίστευτα την αξία της εταιρείας με “λαθος” κινήσεις οστε τα αυθεντικά του να την εξαγορασουν για ψίχουλα. Πραγματικά άριστη δουλειά, κάτι σαν των Παπανδρέου στην Ελλάδα που και αυτός άριστα κατάφερε να κάνει αυτό που των έβαλαν να κάνουν τα αυθεντικά του.

MEDS

Ας δούμε γιατί εξαγοράστηκε η ΝΟΚΙΑ τόσο φτηνά: https://bgr.com/2013/07/23/samsung-smartphone-sales-q2-2013-iphone/
Στη κατηγορία smartphones η ΝΟΚΙΑ δε βρίσκεται στην 4-5 θέση, αλλά στην 9.

vkrd

Το θέμα είναι ενα: τα smartphones της Microsoft στο μέλλον, θα είναι φθηνότερα από ότι είναι τώρα ή ακριβότερα? μιλάμε για high end μόνο. Τώρα το τι λογότυπο θα έχει, λίγο με νοιάζει. Εξάλλου θα είναι και απολύτως συμβατά και με τα windows που έχει το λάπτοπ .

Darth

@MEDS και ποιος με την κινήσεις του και με τους περιορισμούς που έβαλαν τα αφεντικά του την έριξε εκεί? ο κύριος Ελοπ………. γιατί? για να την αγοράσουν τόσο φτηνά

Junkermann

>10% share in 9 markets
Outselling Blackberry in 34 markets
78% YOY growth («χάλια», δηλαδή)

μερικά στοιχεία, για όλη την παρουσίαση δείτε εδώ:
https://www.microsoft.com/en-us/news/download/press/2013/StrategicRationale.pdf

Solon, η Νόκια έχει σχεδόν 90% μερίδιο στο Windows Phone. Οι υπόλοιποι OEM περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό. Το μοντέλο της Apple με τις λίγες συσκευές είναι πολύ καλύτερο από αυτό του Android, δηλαδή της Samsung, με τις πολές συσκευές. Και για την microsoft (firmware updates, drivers κτλ) αλλά κυρίως και για τους developers.

Στο καλό και να μας γράφουν οι LG, HTC και Samsung. Οι δύο πρώτες δεν μπορούν να κοντράνουν την Νόκια. Η τελευταία, εάν ήθελε, μπορούσε να την κάνει μια χαψιά, αλλά δεν ήθελε/θέλει.

Το Lumia brand ανήκει πλέον στην Microsoft και θα παραμείνει φυσικά, θα πωλείται ως Νόκια, μπορεί να ως Microsoft, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είναι ένα brand σαν το Xbox. Όλοι μιλάνε για το Xbox, το Xbox One κτλ. Πουθενά δεν λανσάρετε ως Microsoft Xbox.

Έτσι και η επόμενη συσκευή θα είναι απλά το νέο Lumia 850, για παράδειγμα.

_Junkermann

MEDS

@Darth ναι κι εγώ έτσι διάβασα, όλοι κατηγορούν τον Elop. Η ΝΟΚΙΑ ήταν μια υγιέστατη ευρωπαϊκή εταιρία και έφτασε στο σημείο να ξεπουληθεί σε Αμερικανική. Σειρά θα έχουν οι Κορεάτικες πολύ φοβάμαι…

johnnys

Μετά απο 10 χρόνια πελάτης της νοκια με κορυφαία κινητά,δεν θα ξαναπάρω νοκια ποτε!

Νιο

Ολα για καλο μας γινονται. Επίσης δεν υπάρχει αποτυχία πλέον αν αγοραστεί η Nokia γιατί η Microsoft δεν πουλιέται. Υπάρχει μόνο μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουν την αγορά.
Y.G οι κινεζικες εταιρειες εξαπλωνονται με μανια…. Ποιος να τις χαλιναγωγησει???

Darth

@MEDS μου φαίνεται ότι όλη η δύναμη γενικός θα είναι γύρο από 4 5 εταιρείες παγκόσμια που θα φτάσουν σε βαθμό να αντικαταστήσουν και της κυβερνήσεις (πρόβλεψη για τα επόμενα 10 χρόνια ας το πούμε έτσι)

tolkιen

Μια χαρα κινηση ειναι και θα γινοτανε αργα η γρηγορα.
Το θεμα ειναι να τους εκοβε εκει στην MS να βγαζανε κατι Νεο στο λειτουργικο τους και να τους υποστηριξουν επιτελους οι developers για τα καλα. Πρεπει να αλλαξουν λιγο το λειτουργικο (την εμφανιση) και να αποκτησουν επιτελους πολλα καλα apps.
Για μενα WP μονο ηταν η Nokia (χρηστης Nokia Lumia 925).
Αντε να δουμε.

Άρης

Είναι απλά ένα πολύ καλό, λογικό ντιλ που απ’ ο,τι φαινεται θα διασωσει οικονομικα τη ΝΟΚΙΑ (που θα συνεχισει να εχει brandname και ολα), μια εταιρεια που εχει μπει στο σωστο δρομο για οσους εχουν ασχοληθει εστω και λιγο με τις Windows Phone συσκευές της (πολύ μπροστά σε σχεδίαση, λειτουργικότητα και επαγγελματικότητα)

Αυτά τα ολίγα χωρίς υπερβολές τύπου ουυυυ καταστραφηκε ο ενας, δεν ξαναπαταω, αχρηστοι ολοι ή αντε γεια σας haters

MEDS

Παιδιά, μη πολυχαιρόμαστε για αυτή την εξαγορά, ακόμα δε ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί. Μπορεί να σημαίνει ότι τα εργοστάσια θα μεταφερθούν όλα στη Κίνα με ότι συνεπάγεται…

@Darth καλά τα λες, η βαλίτσα πάει μακριά. Εγώ απλά θα πρόσθετα ότι δεν είναι 4-5 εταιρείες που είναι πίσω από όλα, αλλά 4-5 οικογένειες. Αλλά μη ξεφύγουμε και από το θέμα μας 🙂

Gmis

παιδια αυτο σημαινει πως δεν θα υπαρχει Nokia πια , η , θα υπαρχει με το ονομα της Microsoft ?

Over

https://bgr.com/2013/07/26/mobile-phone-market-share-q2-2013/. …. ….τα γουιντους φοουν ανεβαινουν οι πωλησεις δειχνουν 2Η θεση και καποιοι λενε 9η ….οκ τι να πεις

Apostolis Vlv

Αυτή η συζήτηση θέλει live chat! Διοργανώστε ένα!

MEDS

@Gmis Το όνομα ΝΟΚΙΑ πουλάει, οπότε για την ώρα αποκλείεται, ίσως σε βάθος χρόνου.

nikmour

Ρε παιδιά, πόσοι από εσάς διαβάζουν “ελεύθερη ώρα” από ότι ακούω ζητάνε αρθρογράφους.

paris1

RIP Nokia….

Pit

Αφού κανείς από εσάς δεν έχει τα κότσια να το πει, θα το πω εγώ ευθέως! Ο Ροκφέλερ είναι πίσω από όλα!

Συμφωνώ με το σχόλιο για την Ελεύθερη Ώρα…

sotiris

το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ νεο που διαβασα αυτη την εβδομαδα….

Apostolis Vlv

Παιδιά είναι ΜΠΛΟΦΑ για την έκθεση IFA!!!! Δεν ισχύει τιποτα, μόνο από το ποσό που ανακοίνωσαν βρωμάει μπαρούτι! Είδαμε εδώ στο techblog ότι η nokia έχει 7 ονόματα συσκευών που θέλει να ανακοινώσει, οι πωλήσεις τον Nokia lumia πάνε καλύτερα από ποτέ, δεν γίνετε να εξαγοραστεί η Nokia αυτή την περίοδο! Γιατί να γίνει η εξαγορά τώρα κ όχι το 2011 που η nokia ήταν RIP?

Pit

Η δεύτερη θέση της Nokia είναι μαγική εικόνα… Τα feature phones δεν έχουν μέλλον και θα αντικατασταθούν με φθηνά smartphones. Δε γίνεται κάποιος που ασχολείται με την τεχνολογία να μη το βλέπει αυτό. Η Nokia δυστυχώς δεν είναι η επικρατέστερη για να διεκδικήσει αυτή την αγορά. Αν δεν την πάρει το Android θα την πάρουν άλλα OS όπως αυτό της Mozilla για παράδειγμα που τη στοχεύει ξεκάθαρα.

Darth

@MEDS ε οκ αυτό το ξέρουμε όλοι μας και για κάποιο αδιανόητο λόγο όλοι σχεδόν νομίζουν ότι δεν τους αγγίζει……… αλλά όπως και να έχει μιν ξεφεύγουμε offtopic

ed

Κατά την άποψή μου, πέρα απ’ότι ήταν αναμενόμενο, είναι προς το καλύτερο. 1. Νομίζω ότι τώρα θα μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά το λειτουργικό της Microsoft. Άλλο να κάνει του κεφαλιού της και άλλο να έχει τα στελέχη, τους προγραμματιστές και την εμπειρία της Nokia. 2. Περιμένω άνοδο των WP, και μάλιστα μεγάλη στα επόμενα 2 χρόνια. -Είναι μακράν το πιο σταθερό λειτουργικό και με αυτό σαν βάση, έχει τα φόντα να πάει πολύ μπροστά. Αλλιώς είναι να σαστίζεις όταν κολλάει ή κάνει επανεκκίνηση το κινητό και αλλιώς να σου κάνει εντύπωση που δεν έχει κολλήσει μια ολόκληρη μέρα (Android). -Για να μη μιλήσουμε για την ποιότητα της Nokia που προσωπικά δεν έχω βρει σε άλλη εταιρία. -Μη ξεχνάμε ότι το 90% των υπολογιστών είναι και θα είναι Windows (έχουν το μεγαλύτερο “app market” κατά μερικές χιλιάδες φορές το “app market” άλλων λειτουργικών…και το 99% τα βρίσκεις σπασμένα και τα βάζεις είτε έχεις κάνει root/jailbreak είτε όχι). 3. Κάποιοι λένε ότι έφταιγε ο Elop, ότι άργησε να πάει στο Android, ότι δεν εξέλιξε το Symbian, ότι είναι οργανωμένο (!) σχέδιο από σκοτεινές κακές αμερικάνικες δυνάμεις να καταλάβουν τον κόσμο ξεκινώντας από την Nokia με απώτερο σκοπό την μετάλλαξη του Πάπα σε… Συνέχεια »

Technewz

Πιστεύω πολύ σύντομα θα δούμε κινητό surface από Nokia.

Χάρης

Προσωπικά, ό,τι πιο χειρότερο θα μπορούσε να κάνει η αγαπημένη μου εταιρία Νokia. Όπως φαίνεται, μάλιστα, ήταν στημένο επί 2 χρόνια το όλο σκηνικό ανάμεσα στον Ballmer και Elop. Πτώση του κολοσσού Nokia για εξαγορά της ίδιας από τη Microsoft για λίγα μόνο ψίχουλα. Ακόμα και η Google εξαγόρασε το Skype για 8 δις δολάρια!
Πάντως έχω να πω ότι ο Έλοπας έκανε το καθήκον του και μετέφερε την ευρωπαϊκή μας εταιρία στις αμερικανιές…. Κρίμα…. Όσο και για την εμφάνιση του brand name “NOKIA” στις συσκευές της επιχείρησης, λέγεται ότι θα πάψει να υπάρχει… Συγχαρητήρια Elop… Είσαι μεγάλος κι έξυπνος… Τι να πω;;;

Τελης Μπατακης

αν ισχύει το βρίσκω λογικο !
Και για τους φίλους μου γράφουν RIP και άλλες τετοιες τρολιες να θυμισω οτι η Google σχεδον εξαφανισε τη Motorola απο την αγορα!
Επισης θελω να δω τι θα λενε τα τρολακια οταν τελικα η google ριξει το βαρος στο δικο της hardware και αξιοπρεπες android θα υπαρχει μονο στα Moto στο κοντινό οπως δειχνει μελλον.
Μας αρεσει δεν μας αρεσει το παιχνιδι γυριζει στις US και πρεπει να γινουν απιστευτα πραγματα για να μπορεσουν να αντιδράσουν οι Κορεατικες βιοτεχνιες σε αυτο

George

@Over διαβασε καλυτερα τα μηνυματα. Ολοι λεμε για smatphones και οχι κινητα οπως η στατιστικη που παραθετεις. Δε ξερω αν μιλας σοβαρα η εισαι troll.

MEDS

@Darth συμφωνώ απόλυτα.

Panagiotis G

καλά έκανε και την εξαγόρασε γιατί WP δεν ήταν η MS αλλά η Nokia. το μόνο κακό στην υπόθεση είναι ότι δεν θα ξαναδούμε σε κινητό το όνομα Νοκια με το οποιο μεγαλώσαμε (οι πιο παλιοι)

Μαξ

@Χάρης
Η Microsoft εξαγόρασε το skype όχι η Google 😉

GiannisCY

Η ΝΟΚΙΑ εννοειται θα παραμεινει ως brandname, δεν παιζει να γραφει microsoft στα κινητα
H microsoft αγορασε ενα μερος μονο την νοκια(3,5% ?) για 5,44 δις, οχι ολη την εταιρεια
Επιτελους μπας και πανε μπροστα και το WP8 αλλα και η νοκια

koitos john

Αν και χρηστης gs2 gs3 gs4 πλεον και ταυτοχρονα oppo finder δοκιμασα το 928 στη γερμανια … Μακραν απιστευτα γρηγορο os …mail web ποιο ευχρηστα απο οτι εχω δοκιμασει. Περα απο τις εφαρμογες τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα… Καθαρο γρηγορο και πολυ ευκολο… Καμια σχεση με droid. Εχει δρομο ομως αλλα σαν εξελιξη χρονικα παει πολυ καλα .

Νio

Ρε παιδια τι κλαιτε για την εταιρεια Nokia??? Εφυγε λεει απο εμας…. Δικια σου ηταν κ εχασες τα λεφτα σου??? εταιρειες ειναι ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. Την τσεπη τους κοιτανε. Ας πανε ολες αμερικη θα εχουμε κ παλι ανταγωνισμο. Το θεμα ειναι εκτος απο τα κινητα να κανουν επενδυσεις, εθελοντικα εργα, προγραμματα, να βοηθανε φτωχο κοσμο κ οχι να ενδιφερονται μονο για τις τσεπες τους.

machinegun

την επομενη χρονια βλεπω την nokiasoft πιο πανω απο την apple.εχει να γινει μεγαλη κοντρα!

tolkιen

@machinegun για να γινει αυτο που λες πρεπει να αλλαξουν αμεσα (μιλαμε για πολυ αμεσα) , το λειτουργικο τους , ωστε να αρεσει σε περισσοτερο κοσμο, να το κανουν (ισως) ποιο ελευθερο – παραμετροποιησιμο (λειτουργικα εννοω) και κυριως να πεσει καταιγιδα απο ΠΑΡΑ πολλα apps (που το βλεπω χλωμο) απο τους developers. Και μιλαω ως χρηστης Nokia Lumia 925 (switch from iphone). 🙂 Παντως το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι τρομερα γρηγορο το 925 και δεν κολλαει οσες εφαρμογες και να βαλεις. Κατι σε στυλ iphone. Και δεν μιλαω για το δικο μου που εχει 1 gb ram. Ακομη και κινητα wp8 με 512 mb ram (γεματα με apps) που εχουν φιλοι μου τρεχουν απλα αψογα (κατι που σε android δεν υφισταται). Να λεμε και τα θετικα και τα αρνητικα για ολα τα λειτουργικα. Παντως πιστευω ηταν αναμενομενη η κινηση της microsoft. Δεν μπορω να ξερω αν την δρομολογουσαν καιρο αυτη την κινηση (οπως λενε πολλα ξενα sites και ειδικα το the verge που δεν γουσταρει μια την MS, ενω google και ειδικα apple απλα LOVE), αλλα σιγουρα θα γινοτανε αργα ή γρηγορα. Οτι τα WP ανεβαινουν ευθυνετε καθαρα και μονο η Nokia και δεν πιστευω το… Συνέχεια »

nikosx

Λοιπόν καλησπερ και από εμένα, τα windows phone ανεβαίνουν σε πωλήσεις, και θα ανέβουν ακομα περισσότερο. Ήμουν χρήστης LG optimus x2 και assus nexus 7. Πλέον είμαι χρήστης iPad mini και Nokia lumia 800 εφαρμογές λειτουργικοτιτα που ποτέ θα θα κολλήσει, απλά, γρήγορα, σταθερά. Να το κανω τι το android συνεχεια φλασαρισμα της rom; Windows Phone και Apple και μονο.

(κουράζομαι να βλέπω τρολιά να λένε οτι το αντροιντ είναι τέλειο, αγάπες δεν θέλω να φλασαρω συνεχεια ρομ υδρωσε ο κ@λος μου ένα χρόνο να το κανω, πήρα windows phone και ησύχασα)

ΓιαννηςΡ

Τα wp θα κατακλυσουν τις αγορες σε λιγο,ενος χρονου υποθεση ειναι!η microsoft πλεον θα δωσει πολυ μεγαλυτερη εμφαση στο λειτουργικο windows για κινητα διοτι θα εχει μεγαλυτερα κερδη!ετοιμαστειτε ολοι εσεις που υποστηριζεται ανδροιντ να πειτε:τι βλακας ημουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.