Microsoft Surface Duo: Το firmware αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρεχε Windows

, Microsoft Surface Duo: Το firmware αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρεχε Windows

Το Surface Duo σημάνει την αναμενόμενη είσοδο του Surface brand στα smartphones, όμως το περίεργο είναι για κάποιους ότι τρέχει Android. Ο Panos Panay έχει ήδη δηλώσει πως η συσκευή δεν έχει καμία σχέση με το τι είχε αναπτύξει παλαιότερα η εταιρεία, όμως όσοι ακολουθούσαν την ιστορία των Windows Mobile γνωρίζουν ότι έχουμε ξαναδεί το Surface Duo, με άλλο όνομα.

Συγκεκριμένα, το 2017 είχαν έρθει στο φως τα πρώτα στοιχεία ενός νέου smartphone από τη Microsoft, με το κωδικό όνομα Andromeda. Όμως, μιλάμε για μία εποχή πριν τον επίσημο “θάνατο” των Windows 10 Mobile, όπου η Microsoft ήθελε όλες της οι συσκευές να τρέχουν το ίδιο Windows Core OS. Φαίνεται πως το Surface Duo ήταν κάποτε η συσκευή Andromeda, ή τουλάχιστον η Microsoft προσπάθησε αρχικά να τρέξει το λειτουργικό Core OS.

, Microsoft Surface Duo: Το firmware αποκαλύπτει ότι κάποτε έτρεχε Windows

Τα παραπάνω ήρθαν στο φως από τον γνωστό developer @gus33000 στο Twitter, ο οποίος πήρε το λειτουργικό του Surface Duo και βρήκε ότι κάποια partitions είναι υπογεγραμμένα με την πιστοποίηση “Microsoft Andromeda Attestation CA 2017”, αν και όχι όλα. Επίσης, υπάρχει το Hypervison Firmware partition, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε συσκευές με Windows Core OS ή Windows 10 X.

Σε σχετική ερώτηση, ο @gus33000 απάντησε ότι υπάρχει η περίπτωση η συσκευή να μπορεί να τρέξει Windows 10, όμως η έλλειψη κάποιων acpi tablets θα κάνει δύσκολο το εν λόγω εγχείρημα. Όπως και να έχει, μπορεί να μην είναι εντελώς η ίδια συσκευή με το Andromeda project, όμως σίγουρα το Surface Duo δε δημιουργήθηκε από την αρχή για να τρέχει λειτουργικό σύστημα Android.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.