Regular Smartphones, Μήπως ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουμε;

Καθώς περνάμε σιγά-σιγά στην εποχή των tabletόφωνων, έρχονται κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με την αποδοχή που έχουν οι mini εκδόσεις των γνωστών smartphones τελευταίας γενιάς. Οι κατασκευαστές φέρονται να μην είναι και πολύ ευχαριστημένοι από την εμπορική πορεία των mini εκδόσεων των ναυαρχίδων τους, καθώς δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους χρήστες για τις δυνατότητές τους.

Το Samsung Galaxy S4 mini δεν τα πήγε και τόσο καλά στις πωλήσεις, ενώ το S4 τα πήγε περίφημα εμπορικά (ή μήπως όχι και γιαυτό ετοιμάζεται το Galaxy S5;). Το ίδιο περίπου έχει γίνει και με το HTC One mini, το οποίο δεν κατάφερε να δει τα νούμερα του HTC One. H HTC αναγκάστηκε να κόψει πολύ την τιμή του One Mini σε σχέση με εκείνη του One σε κάποιες αγορές, προκειμένου να δελεάσει τους καταναλωτές. Μένει να δούμε τι θα κάνει και η Sony Mobile με το Xperia Z1 f.

Τι πιστεύετε; Αξίζει η mini έκδοση ενός smartphone; Ποια διαφορά τιμής θεωρείτε ικανοποιητική ώστε να κοιτάξετε την mini έκδοση έναντι της κανονικής;

Mini Smartphones, Regular Smartphones, Μήπως ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουμε;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Merkouris

Εγω εχω s4 το κανονικό επειδή μου αρεσουν τα μεγαλούτσικα τηλεφωνα ..τωρα αν το s4 mini είχε τα ίδια χαρακτηριστικα με τον μεγαλο αδερφο όπως air gestures ,camera , επεξεργαστής .. αλλα η μονη διάφορα ηταν το μέγεθος Μπορεί να το κοιτούσα … Αυτο είναι το κακό με τα mini. .. μοιράζετε το ίδιο ονομα αλλα εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικα!!!

Σταυρουλα

Οταν δωσουν τα top specs κ στα λεγομενα mini μοντελα τοτε αλλαζει το πραγμα..

spiros s

Το θέμα με τα mini είναι λίγο μια κοροϊδία προς τον καταναλωτή, με τα μισά specs που συναντάμε στα μεγάλα! βλέπε galaxy s3 mini s4 mini HTC one mini και τιμές σχεδόν όσο έχουν τα μεγάλα, δεν μπορείς να δώσεις 500 ευρώ ένα mini γιατί έχει το όνομα του προκατόχου.

Μια πολύ καλή κινήσει είναι αυτής της sony με το xperia z1 f ίδια specs μόνο η οθόνη που είναι 720p άλλα αυτό δεν λέει κάτι για τις ίντσες που έχει 4.3 άλλα και με μια καλή τιμή θα κάνει μεγάλη επιτυχία πιστεύω.

runner

Θεωρω οτι τετοια συμπερασμα δεν εκφραζουν την πραγματικοτητα. Δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Πρωτα απο ολα μεχρι τωρα οι εταιριες που βγαζουν τις mini εκδοσεις, δεν κανουν αλλαγες μονο στις διαστασεις και στην οθονη προκειμενου να ειναι μικροτερο αλλα και στα επιμερους τεχνικα οπως ειναι ο επεξεργαστης, η ram, η καρτα γραφικων κ.α. Δεν μπορεις να βγαζεις τη mini εκδοση μιας ναυαρχιδας σε 4-4,3″ και να βαζεις διπυρηνο επεξεργαστη εναντι τετραπυρηνου του μεγαλου, τη μιση μνημη ram και υποδιεστερη καρτα γραφικων κλπ. Αυτο δεν ειναι η mini εκδοση του μεγαλου αλλα ενα αλλο διαφορετικο κινητο που για λογους marketing πηρε την ονομασια του μεγαλου και διπλα το mini. Το mini θα πρεπει να διαφερει στο μεγεθος και αναγκαστικα και στη μπαταρια αλλα οχι στα υπολοιπα. Αυτος που θελει να παρει κατι πιο δυνατο δεν μπορει να στραφει στο mini γιατι πολυ απλα δεν εχει καμια σχεση. Επειτα δεν βγαινουν τη ιδια χρονικη περιοδο στην αγορα αλλα το mini βγαινει παντα αργοτερα με αποτελεσμα η η ναυαρχιδα να εχει ωριμασει περισσοτερο η τιμη της. Συνεπως για να μπορουν οι κατασκευαστες να μιλανε για τετοια συμπερασματα θα πρεπει να παρουσιασουν τις δυο συσκευες ταυτοχρονα και με μονη διαφορα το μεγεθος και… Συνέχεια »

runner

Και προσωπικα θεωρω οτι τα κανονικα smartphones 4-4,3″ ειναι η καλυτερη κατηγορία. Δεν θελουν ολοι να κουβαλανε παντοφλες.

tech21man

Τα 4ρια mini S4 και one ειναι λιγακι marketing mini me και τιποτα παραπανω. Θα μπορουσε να ειναι high end πριν καποιο καιρο, σε διαστασεις τουλαχιστο, μικρα δεν ειναι, σιγουρα δεν ειναι mini εκδοχες των καλων τηλεφωνων αφου συμβιβαζονται στο hardware και μειονεκτουν ως προς αλλα τηλεφωνα οσον αφορα την τιμη (λες και χρεωνουν την ομοιοτητα? η το οτι ειναι δημοφιλη τα μεγαλα). Το βρισκω λογικο να μην πουλανε οσο πρεπει…Εγειρουν την αισθητικη ομοιοτητα κοντα στις καλες εκδοχες…το htc διατηρει και την κατασκευη παντως αλλα και την ημι-περιεργη καμερα ανευ OIS αν θυμαμαι? Υπο αυτο το πρισμα, δεν θα τα κοιτουσα καθολου αλλα θα επαιρνα αυτο που και τα ιδια δειχνουν, δηλαδη το real thing. Παντως οι διαστασεις τους μονο mini δεν ειναι. Εχω αυτη τη στιγμη τρια τηλεφωνα (xperia mini, google nexus s και ativ s) χοντρικα 3, 4 και 5 ιντσες. Οσο μεγαλωνουν οι ιντσες απομακρυνεσαι απο την εννοια του κινητου τηλεφωνου, σε λιγο θα χρειαζεσαι αλλη συσκευη για να μη βγαζεις το 6,5 ρι phablet απο την τσαντα η για να προλαβεις να απαντησεις πριν το ξεθηκωσεις!!! Υπο αυτη την εννοια ελπιζω να μην εκλειψουν, αφου ειναι αναλογα τι βολευει τον καθενα… Μονο το νεο sony πως… Συνέχεια »

Kostas K.

Είναι λογικό να μην πουλάνε όσο θέλουν γιατί οι προτάσεις της HTC και Samsung μπορεί να είναι mini σε διαστάσεις αλλά είναι Max στο πορτοφόλι..Δεν μπορεί κινητά διπύρηνα με 1 gb Ram να μου τα τα τιμολογείς 499 ευρω επειδή έχουν το design ενός HTC One ή S4 αντίστοιχα…Ο κόσμος δεν είναι χαζός και στο android εδικά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές..Για μένα μεγάλο test για την κατηγορία είναι η πρόταση της Sony με το Z1 mini στο οποίο έχει δώσει τα Full Specs του μεγάλου του αδερφού..Εκεί θα κριθεί αν υπάρχει όντως αγορά μικρότερων τηλεφώνων ή πλέον όλοι προτιμάνε 5ιντσα..Εγώ θεωρώ πάντως οτι υπάρχει πολυς κοσμος που θελει ενα μαζεμένο τηλέφωνο 4 – 4,3″ με top χαρακτηριστικα

CSt90

Μα καλά, τι περίμεναν δλδ οι κατασκευαστές? Να έχουν τοπ πωλήσεις συσκευές που μοιράζονται ίδιο όνομα με τις ναυαρχίδες τους, έχουν πολύ κατώτερα χαρακτηριστικά, αλλά από την άλλη να πωλούνται σε πανύψηλες τιμές? Καλά, μας έχουν για τόσο ηλίθιους? Το μόνο ουσιαστικό mini της προκοπής που έχει ανακοινωθεί ως τώρα, είναι το Z1f.. μένει βέβαια να δούμε και τι τιμή θα έχει, όπου κι αν κυκλοφορήσει, αλλά δεν το κόβω να είναι τόσο μεγάλη όσο του Ζ1.

Darth

το μοναδικό “mini” που αξίζει μέχρι τώρα ει ναι τα παλιά sony erricson (που ήταν σχεδόν στα ίδια χαρακτηριστικά με το μεγάλο) και το xperia z1 mini όλα τα άλλα μόνο όνομα ίδιο, έχουν και καρακομμενο hadware και τιμή κυκλοφορίας στον θεό
sammy περίμενε οτι λόγο ονόματος το s4 mini θα πουλήσει με το κιλό ενώ δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα….
γενικός την applesung περιμένουν πολλές εκπλήξεις με της τακτικές που άρχισε να ακολουθεί

Αποστόλης Ρόδος

@ spiros s +1 … έτσι ακριβώς… Όταν λέμε μινι… όχι μόνο μίνι σχεδιαστικά.
Πολύ καλή η κίνηση της Sony με το Z1 f … εγώ θα το χτυπούσα άνετα.

Nicholas

Προσωπικά έχω ένα 4,7” κινέζικο με 130 ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η αδερφή μου που ήθελε όμως μικρό κινητό με οθόνη αφής, έφαγα τον κόσμο να της βρω ένα καινούριο με οθόνη 3-3.8”. και όλα τα ρημάδια έχουν κάτι αναλύσεις και γενικότερα χαρακτηριστικά των οπισθίων. Γιατί ρε μάστορα δεν μπορώ να έχω ένα μικρό κινητό με καλά χαρακτηριστικά; Όλοι δηλαδή πρέπει να κουβαλάνε τη γκουμούτσα σώνει και καλά;
Τελικά της πήρα ένα κινέζικο επίσης με 3,5” οθόνη με 50 ευρώ. Δεν έχει ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά, αλλά για τα λεφτά χαλάλι

Σπύρος

Εγώ πάντως πήρα πριν ένα μήνα το S4 mini με 330 ευρώ, αντί του S4, για 2 βασικούς λόγους.Ήθελα μικρότερο μέγεθος, και οπωσδήποτε και ραδιόφωνο που δεν έχει το μεγάλο S4!

tech21man

Λογικη απαιτηση το ραδιοφωνο η αληθεια ειναι, κε σπυρο! Ευτυχως για μενα που δεν ακουω. Ειμαι στα ορια να κανω δικο μου σταθμο ετσι οπως παει χα χα. Παντως μου φαινεται περιεργο να μη το βαζουν τοσες εταιρειες…

tiamat

οποιος παιζει σε 5ιντσα δε ξαναγυρνα σε μικροτερα… αυτο κατι σημαινει
😉

tech21man

Μιλα για τον εαυτο σου και στα 3+ και στα 4ρια μια χαρα βολευονται ολα. PC δεν ειναι κανενα απο αυτα ουτως η αλλως!

machinegun

καθε κινητο εχει και τα μειονεκτηματα του περιμενετε να βγει το ζ1 μινι και μετα μιλαμε για τ οτι μειονεκτηματα θα εχει.εγω προσωπικα με το σ4 μινι με εχει βολεψει παρα πολυ!αλλα οχι και να βαλουμε και τελος γι αυτα τα κινητα δεν δεχομαι να εχω ενα g2 στην τσεπη και να χωραει ειπαμε κινητο παιρνεις οχι pc,αν θελει καποιος pc να παρει ενα alienware με λεφτα που ειναι ιδια περιπου με σ4 και iphone ναι ξερω εχει 1600 ο alienware αλλα παιρνεις pc οχι σ4

Evans Manolis

Συμφωνώ απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουν ΚΑΙ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνωνύμου του(πλην το “mini”). Σχετικά με το Ζ1 f, πιστεύω πως και στην ίδια τιμή να είναι με το Z1, από την στιγμή που έχουν σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, θα έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο… Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί ακόμα που θέλουν κινητό με μικρή οθόνη(3-4 inch), το ίδιο πιστεύω και για τα κινητά με πλήκτρα, όπως και για το λογισμικό, θέλουν κάτι εύκολο στην χρήση, για να κάνουν αυτά για τα οποία φτιάχτηκα τα κινητά…Να μπορείς να επικοινωνείς όπου κι αν βρίσκεσαι..!! Γιατί δηλαδή να σταματήσουν να παράγουν τέτοια κινητά, με μεγάλη αυτονομία, πλήκτρα, καλή οθόνη(να μην χαλάς τα μάτια σου) και πάνω απ’ όλα, να μην γίνεται κομμάτια με μια και δυο πτώσεις. Αν θες καλή κάμερα, δίνεις 100-150€ και παίρνεις μια compact, να την έχει πάντα μαζί σου, στην τσέπη σου, με χαρακτηριστικά πολύ καλύτερα από ενός κινητού. Αν θες να βλέπεις ταινίες και να συνδέεσαι στο internet, γρήγορα και σε καλή ανάλυση, όπου βρίσκεσαι, πάρε ένα 7-ιντσο tablet.. Μην τα μπλέκεις όλα μαζί… 🙂 Προσωπικά έχω ένα με 800Mhz επεξεργαστή, 3,5 inch 480 x 320 pixel οθόνη, android 2.3.5. Εννοείτε ότι… Συνέχεια »

Παπαδόπουλος Σωτήρης

Συμφωνώ πως τα mini θα έπρεπε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα original αλλά και ότι οι τιμές που έχουν τώρα δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες τους..

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο τα mini S4 και One έχουν και τα 2 τόση πολύ επεξεργαστική δύναμη που πραγματικά κάποιος που θέλει να απλά να επικοινωνεί και όταν θέλει να σκοτώσει λίγο από το χρόνο του δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Πρόσφατα πήρα το S4 mini DUOS αναβάθμιση από Sony Neo V + LG Optimus 7(windows phone 7) λυθηκαν τα χέρια μου!

Ε λοιπόν δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω και εκατοντάδες εφαρμογές έκανα εγκατάσταση και τα παίχνίδια τα παίζει όλα και δεν μασάει πουθενά και είναι ταχύτατο και η μπαταρία κρατάει πολύ.

Η τιμή ήταν κάπως τσουχτερή ακόμη και από china.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.