MLS iQTalk, Το πρώτο ελληνικό smartphone με λειτουργικό Android

H MLS Πληροφορική μας έστειλε δελτίο Τύπου, ανακοινώνοντας τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου με λειτουργικό σύστημα Android και ενσωμάτωση των τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής που εξελίσσει εδώ και χρόνια. Το MLS iQTalk θα είναι ένα Android με οθόνη 4.3 ιντσών και σύμφωνα με την εταιρεία θα καταλαβαίνει και θα… μιλάει ελληνικά.

Η εταιρεία δεν έδωσε αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για το smartphone, επομένως θα επιστρέψουμε στο θέμα μόλις μάθουμε περισσότερα, αλλά η κυκλοφορία του δεν αναμένεται να καθυστερήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η MLS Πληροφορική προτίθεται να το διαθέσει σε προσιτή τιμή.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techblog για νεώτερα σχετικά με το ελληνικό smartphone.

, MLS iQTalk, Το πρώτο ελληνικό smartphone με λειτουργικό Android

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techviewGr (Iphonias)

το αγορασα!

πανος

Μακαρι να κατασκευαζεται και ελλαδα. αν απλα οι devs και η ετικετα ειναι ελληνικα δεν εχει νοημα.

Andros

Κώστα όταν λες Ελληνικό ? Είναι κατασκευασμένο στην Ελλάδα το κινητό ? Πολύ το αμφιβάλλω αυτό … Ωραίο κινητό πάντως , θα το αγόραζα .

mokimo

Ελληνικη τιμη ,εννοουν με την καλη εννοια φτηνη και σχετικη με την κριση η με την συνηθη, δηλαδη
παίρνω στα 190 ευρώ τη συσκευή από τον κινέζο προμηθεύτη την πουλάω 400?
Hellas original.Αν δεν είναι το δεύτερο να με φτυσετε.
Βέβαια η ρομ θα κυκλοφορήσει κι αδέσποτη κ θα την δοκιμάσουμε,γνωστό το έργο

pk

εννοει απο ελληνικη εταιρια

MEDS

Turbo-X μου μυρίζει. Όλα από εξωτερικό (Κίνα), συναρμολόγηση εδώ.

Jim P

Siri επι το Ελληνικότερον άρα Ελένη; 😛
Μακάρι να κάνουν τέτοια πρωτοπορία. θα την υποστηρίξω, μονο να μη λαγκάρει το λειτουργικο.

s4k1s

Κακεκτυπο του Desire HD.. απλα.

Demis

Ο μόνος λόγος να μην το αγοράσω για μένα (αν υποθέσουμε ότι έχει χαμηλή τιμή) είναι ότι δεν θα υποστηρίζεται απ xda…

Giannis

Ειναι λιγο καργα κοπια htc dezire η μου φαινεται?παντος οντος πολυ καλη σκεψη και ας το δουν κι’αλλες εταιριες ελληνικες!!Οχι ομως τη μουφα που κανει το turbo-x!!Να βαλουν κατω τα μυαλα τους να φτιαξουν μια σοβαρη και φτηνη προταση!

Alexboom

μια 250αρα είναι προσιτή τιμή εαν υποθέσουμε 1ghz+ cpu kai τλχ 512mb+ ram…κ.α.

keysmith

Ε τώρα δεν το λές και “ελληνικό”. Μαλλον ΟΕΜ φάση τύπου turboX, Jaga είναι που το μόνο αποτέλεσμα έχει αντί για 100€ να στοιχίζει 200€ (στην τύχη οι αριθμοί). Έστω έχουν ελληνικά τα εικονίδια.. συν κανένα ακόμα προγραμματάκι από την MLS 🙂

Tolic

Μπραβο και μονο που επιχειρηθηκε τετοια προσπαθεια! μακαρι να στηριχτει οσο πρεπει αυτη η κινηση απο τους ελληνες αγοραστες. κι εγω αν και σκεφτομουν να δωσω λεφτα μονο για wp8 , τωρα θα εξεταστει και η λυση mls. ασε που γουσταρω να εχω ενα “και γαμω” gps(mls) κατα τα αλλα… haters gona hate. δε λεω τιποτ αλλο.

Konstantinos

Με γυρω στα 200 ευρω το αγοραζω ανετα! γιατι ειναι και ωραιο!

Sotiris

Το θέμα είναι να γίνει το πρώτο βήμα και να αποκτήσει μερίδιο στην ελληνική αγορά, ώστε να συνεχίσουν. Πίστευω ότι πρέπει να το στηρίξουμε.

stavros@

Το περιεργο με ολους εσας που κατακρινετε κατι χωρις να το εχετε δει ειναι πως μου θυμιζετε το ανεκδοτο με την κατσικα του γειτονα.
Πολυ λυπηρο για νεους ανθρωπους που πρεπει να κοιτουν μπροστα και να αποδεχονται νεες τεχνολογιες και επενδυσεις στην χωρα μας αρα νεες θεσεις εργασιας και εισαγωγη συναλαγματος.
Ευχομαι να συνεχισουν και αλλες παρομοιες προσπαθειες τεχνολογικων επενδυσεων και στηριξη απο ολους εμας για την ανορθωση της ελληνικης οικονομιας.

alex

Αμάν με την γκρίνια ρε παιδιά,ακόμα δεν τον είδαμε,γιάννη τον βαφτίσαμε,ας είναι κινέζικο και ας καρπώνεται Ελληνική εταιρία τα κέρδη,είναι μια αρχή,ήμαρτον δηλαδή,μάθαμε όλοι στα smartphone και το 90% ούτε καν τα χρειαζόμαστε,η mls μας πείραξε.

alexis
Γιώργος

Έτσι, στηρίξτε ελληνικές εταιρίες!!

Θάνος

Μπράβο στην MLS!!!

Όντως εκλείπουν τέτοιες ενέργειες από την ελληνική αγορά, την ώρα που υπάρχουν Έλληνες προγραμματιστές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης που δεν τα εκμεταλλεύεται η Ελλάδα μας.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε ότι θα ήταν πραγματικά άξιο εάν η παραγωγή ήταν εξολοκλήρου ελληνική. Βέβαια, περιμένουμε και την αναλογία τιμής κτλ.

Εν αναμονή…

mitsosand

Παιδιά εμένα μου φαίνεται οτι είναι ολόιδιο με αυτό εδώ https://www.koobay.com/ms?rt=detail&pid=24993
βέβαια θα μου πείτε οτι αυτό είναι dual sim.Η τιμή του πάντως είναι 195 δολάρια->156 ευρώ δηλαδή..για να δούμε τι θα μας πει και η MLS.

Giorgos

@mitsosand Ωραια ανακαλυψη ειναι οντως αυτο… Ανεμενομενο μεν μιας και εργοστασια παραγωγης κινητων ειναι επενδυση πολλων εκατομμυριων και αδυνατο να ξεφυτρωσουν απο το πουθενα, στην Ελλαδα ειδικα…. Τωρα, εαν εχει καλο επεξεργαστη (γιατι οχι Exynos, Snapdragon etc) και αλλα καλα specs μην περιμενετε ουσιαστικες διαφορες απο τα high-end…

Επισης δυο αναφορες σχετικα με δυο προηγουμενα σχολια… 1) Το XDA το διεθνες και δημοφιλες οντως δεν θα υπαρχει για τη συγκεκριμενη συσκευη, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν σοβαρα και καλα ελληνικα XDAs… 2)Και τα MLS gps ηταν χρονια κινεζικα καθως και turbo-x, ομως στεκονται υψηλοτερα των περιστασεων πολλες φορεσ σε σχεση με τον ανταγωνισμο…

Το ελληνικο κινητο συνεπως αναφερεται στο λογισμικο που θα ειναι ενα ελαφρως τροποποιημενο android και τη λειτουργια αναγνωρισης φωνης, που πραγματικα αξιζει καθως δεν υπαρχει αντιστοιχη προταση για τα ελληνικα δεδομενα.

Vangelis

@mitsosand βλέποντας τα specs είναι ίδια με αυτά της κόσμο… Δυστυχώς όμως υποψιάζομαι για πιο λόγο δεν έχει διαρρεύσει ο επεξεργαστής… Κρίμα. Πρέπει να βγει σε πολύ ανταγωνιστική τιμή για να πουλήσει αξιοπρεπώς!

alexis

Ερωτηση.Η apple κατασκευαζει τα Iphones , kai ta macs σε κινεζικα εργοστασια!!Αρα ποια ειναι διαφορα μεταξυ της apple ή οποιας μεγαλης κατασκευαστριας κινητων με την mls και την Plaisio?Σκεφτειται ποσο βοηθουν αυτες οι εταιριες την εθνικη τους οικονομια.Ποσο συνησφερουν στην καταπολεμιση της ανεργιας!Φανταστειτε ποσους Ελληνες προγραμματιστες εχει δωσει ψωμι η mls με τα gps που φτιαχνει.Αρα η υποστηριξη σε προιοντα που προσφερουν η crypto ,η turbo x και η mls εχουν διπλο οφελος.Κι αλλωστε ο πατριωτης δε φαινεται μονο οταν υποστηριζει την εθνικη στο καναπε αλλα κι οταν αγοραζει προιοντα ελληνικα.Γιατι σιγουρα το συγκεκριμενο κινητο θα εχει την τεχνογνωσια μια εταιριας που παραγει τα καλυτερα gps της αγορας κι οχι μονο

ioannhs

μπορούμε πολλά βγάζουμε κάθε χρόνο τόσους επιστήμονες και δουλεύουν έξω μπράβο στις ελληνικές εταιρίες έτσι να βλέπω κίνηση !!!!!

Haduuken!

Ε ψιτ παιδιά … να μην ξεχνάμε και τα ελληνικά zerPhone του Ζερβουδάκη … νομίζω αυτός ήταν ο πρώτος !

Yiorgos07

Ξέρετε κάτι κύριοι;με όλο το σεβασμό.

.. διαμένω εντός Αττικής ανατολικά της Αθήνας.. έχουμε πολύ όμορφες παραλίες και καλό επίπεδο διαβίωσης.. συνηθίζουμε όμως να μην υποστηρίζουμε μια νέα καφετέρια ή μια νέα ταβέρνα και πάμε γλυφάδα..μαρούσι κέντρο ακόμη, για καφεδάκι κλπ.. πάμε βέβαια και στις εδώ καφετέριες αλλά για το κόμπλεξ του χωριάτη ρε παιδί μου το όλο θέμα..

Ο συμβολισμός παιδιά είναι καθαρός. Εγώ θα υποστηρίξω το κινητό αν είναι σε καλή τιμή, στα 200 ευρώ πιστεύω. Ανήκω στο IT κομμάτι και ευτυχώς εργάζομαι.. υπάρχουν πολλοί απο εμάς που τους είπαν πως η πληροφορική είναι το επάγγελμα τους μέλλοντος.. όχι στην Ελλάδα μάλλον τελικά..
Με την ίδια λογική η Ελλάδα δεν παρήγαγε ποτέ το Ελληνικό αυτοκίνητο ενώ μπορούσε και μπορεί!! Ένας απο τους κυριότερους λόγους να έχεις smartphone είναι το gps και πιστέυω η mls θα κάνει θαύματα στον τομέα αυτό. Ας είναι η αρχή μόνο!!

Μένουμε στο Moto της εποχής, αγοράζω ελληνικά!! 🙂

george

Παιδιά έχετε δίκιο να αγοράζουμε Ελληνικά προιόντα,αλλά τουλάχιστον πέρα απο το hardware software,ας επενδύσουν και στη σχεδίαση είναι κρίμα το σχέδιο να είναι oem,για μένα αποκρουστικό και άσχημο

Apostolis

Επικροτώ την προσπάθεια και αναμένω το αποτέλεσμα. Μακαρι να γίνεται και στην Ελλάδα η συναρμολόγηση.
Η απαξίωση σε όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι, σε αυτόν τον έρημο και μίζερο τόπο, εχει καταντησει πλέον γραφική… ΈΛΕΟΣ δηλαδή.

Διονυσης

Καλησπερα πρωτα απο ολα. Αγοραζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιοντα κατα συνεπεια βοηθαμε την οικονομια μας! Μια χαρα το mlsακι…Παμε στο ζουμι… ολα τα smartphones ειναι μερικως χαζα αφου γινεται η χρηση τους στην Ελλαδα, γιατι το λεω αυτο? Γιατι αν δεν υπαρχει ας πουμε full χρηση του “εξυπνου” κιν μας απο το internet ακα απεριοριστο ειτε σε συμβολαιο ειτε σε καρτα τοτε τι να το κανω, να περιμενω να βρω καποιο wifi hot spot μπαααα… Το αναφερω αυτο γιατι στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου οπως γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια με 35$ εχεις απεριοριστα sms, 100′ προς ολους και παμε στο επιμαχο σημειο… ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ internet 4g ++++ οποτε ας πουμε μπορω να ειμαι skype,να κατεβαζω videακια στην ταμπλετα,μπλα μπλα μπλα ολη την ωρα και οχι 1536 δωρεαν ΜΒ στα 70 ευροπουλα… ! Εν κατακλειδι, στην (πανεμορφη) χωρα μας δε μπορουμε να εξαντλησουμε το 100% ολων των smartphones και αλλων συσκευων οποιας εταιριας ειναι αυτο, ios ,android,windows phones κ.α! Ο καθε ενας απο εμας πρεπει να ξερει τι ζητα απο μια συσκευη και πανω απο ολα τις δυνατοτητες της με τις ηδη υπαρχουσες συνθηκες… Φιλικα παντα ετσι και σορρυ αν σας κουρασα ! Υ.Γ το techblog το εχω πολυ ψηλα και γιαυτο το εβγαλα… Συνέχεια »

Μητσος

Εχω ηδη ενα GPS MLS απο το οποιο ειμαι καταευχαριστημενος…Μακαρι και αυτο το προιον να ειναι ανταξιο! Με ανησυχει βεβαια η οθονη….256K και αναλυση που δεν αναφερεται…ελπιζω μονο να μην ειναι resistive.
Και οσοι λετε για το Made in China, τα πανακριβα κινητα σας που νομιζετε οτι ειναι made in??? Και ειδικα για την Apple, υπαρχουν αναφορες και καταγγελιες οτι ειναι Made in China απο παιδια σε εντελως παρανομα εργοστασια

Κώστας

CPU: MTK6573 650MHz+ARM11 507MHz
H MTK αντέγραψε το HD7 της HTC και η MLS απλά παράγγειλε customized απο την ΜΤΚ.

Παναγιώτης

Κράζετε ότι είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, όλα τα αλλα κινητά που είναι κατασκευασμένα δλδ?

Κραζετε ότι είναι κοπια απο htc. Λες κ όλα τα htc δεν είναι κόπιες του iPhone. Μια ελληνική εταιρία επιχείρησε να κάνει κάτι κ αμέσως όλοι τους κραζετε. Προτιμάτε μάλλον να ανοίγουν μόνο καφετέριες στην Ελλάδα και να παράγουν…τίποτα.

Ζώα έλληνες ξυπνάτε κ σταματήστε να βλέπετε με μισό μάτι ότι είναι ελληνικό. Κ επειδή το άλλο iPhone κ το κάθε iPhone είναι αμερικανικό τα σκάνε τα 600 ευρουλια.

ΕΛΕΟΣ

κώστας

Παναγιώτη, απλα respect. Ετσι ειναι τα πραγματα, ακριβως όπως τα περιέγραψες!

Airborne

Η MLS δεν έχει δική της παραγωγή hardware στην Ελλάδα. Τόσο το hardware των PNDs της, όσο και του συγκεκριμένου κινητού παράγεται και εισάγεται από Κίνα. Μπράβο στην MLS πάντως για την προσπάθειά της.

Airborne

@ alexis Όσο για το κατά πόσο η MLS καταπολεμά την ανεργία στην Ελλάδα, θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές επιφυλάξεις. Ως εργοδότης, η MLS φημίζεται για την έλλειψη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης απέναντι στο προσωπικό της, με τις απολύσεις να δίνουν και να παίρνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της έχει μειωθεί τραγικά, ύστερα από μπαράζ απολύσεων τους τελευταίους μήνες.

κώστας

Ζώα έλληνες ξυπνάτε κ σταματήστε να βλέπετε με μισό μάτι ότι είναι ελληνικό. Κ επειδή το άλλο iPhone κ το κάθε iPhone είναι αμερικανικό τα σκάνε τα 600 ευρουλια.

Android smart phone

. πάμε βέβαια και στις εδώ καφετέριες αλλά για το κόμπλεξ του χωριάτη ρε παιδί μου το όλο θέμα.. Κραζετε ότι είναι κοπια απο htc. Λες κ όλα τα htc δεν είναι κόπιες του iPhone. Μια ελληνική εταιρία επιχείρησε να κάνει κάτι κ αμέσως όλοι τους κραζετε. Προτιμάτε μάλλον να ανοίγουν μόνο καφετέριες στην Ελλάδα και να παράγουν

ANNA

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ MLS.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΞΕΝΙΚΝΗΜΑ.

www.naturachalets.gr

Μπράβο στην ελληνική εταιρία . Ελπίζω και άλλες ελληνικές εταιρίες να αρχίσουν να παράγουν ελληνικά προιόντα ώστε να μένουν τα χρήματα μας στην χώρα.

17Amall

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της έχει μειωθεί τραγικά, ύστερα από μπαράζ απολύσεων τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones MLS iQTalk win

Διαγωνισμός Techblog, Κερδίστε ένα smartphone MLS IQTalk

Διαγωνισμός Techblog με δώρο ένα MLS IQTalk προσφορά της MLS Πληροφορική. Το IQTalk έρχεται με το ελληνικό πακέτο λογισμικού MAIC (MLS Artificial Intelligence Center) με εφαρμογές για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολής SMS και Email με φωνητικές εντολες αλλά και το λογισμικό πλοήγησης Talk&Drive με χάρτες Ελλάδας και Κύπρου και φωνητική πλοήγηση. Κάντε δικό σας το […]

Reviews Android Android Smartphones MLS

MLS IQTalk ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το MLS IQTalk το πρώτο Android smartphone που καταλαβαίνει ελληνικά και πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις απλά αναφέροντας το όνομα της επαφής που θέλετε να καλέσετε. To MLS IQTalk έρχεται με το πλήρες πακέτο φωνητικής πλοήγησης MLS Talk&Drive. Δείτε το βίντεο και ανακαλύψτε το πακέτο εφαμογών MAIC (MLS Artificial […]

Smartphones Android Android Smartphones MLS

MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

Κρατάμε στα χέρια μας το MLS IQTalk της εταιρίας MLS Πληροφορική, το πρώτο Android smartphone με το ελληνικό πακέτο λογισμικού MAIC (MLS Artificial Intelligence Center) που περιλαμβάνει το Talk&Call, SMS to και Email to για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολής SMS και Email με φωνητικές εντολες αλλά και το λογισμικό πλοήγησης Talk&Drive με χάρτες Ελλάδας και […]

Smartphones Android Smartphones MLS MLS Android smartphones

MLS IQTalk, Θα το δούμε από κοντά στο 2o Techblog Workshop Θεσσαλονίκης

Εχθές ανακοινώθηκε το MLS IQTalk “το πρώτο ελληνικό κινητό” όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου. Μέχρι στιγμής λίγα είναι τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η δημιουργός εταιρεία MLS Πληροφορική θέλει να σταθεί στην εμπειρία χρήσης με κάτι ιδιαίτερο που έχει αναπτύξει.