MobileBench, Κονσόρτσιουμ για το benchmarking

To Benchmarking είναι μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει μόνο τους ειδικούς, αλλά όλους τους φίλους της υψηλής τεχνολογίας. Ένα από τα μόνιμα προβλήματα είναι η αξιοπιστία των προτύπων πάνω στα οποία θα βασίζονται οι μετρήσεις και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έρχεται να επέμβει το νέο κονσόρτσιουμ που δημιουργείται με το όνομα MobileBench. Εκεί βρίσκουμε τους Samsung, Broadcom, Huawei, Oppo και Spreadtrum.

Ηχηρές απουσίες είναι εκείνες των NVIDIA και Qualcomm. Η πρώτη συνάντηση του κονσόρτσιουμ έγινε στην Κίνα, προχθές, με σκοπό να τεθούν οι βάσεις για αξιόπιστες μετρήσεις. Το Group έχει δημιουργήσει τα εργαλεία MobileBench και MobileBench-UX για να μετρά την απόδοση του hardware και των επιμέρους λειτουργιών των smartphones και των tablets.

MobileBench, MobileBench, Κονσόρτσιουμ για το benchmarking

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2): Θα κατασκευαστεί στην Ινδία

Η Nothing είναι έτοιμη να λανσάρει το δεύτερο smartphone της, το Nothing Phone (2), και, όπως το πρώτο, θα κατασκευάζεται στην Ινδία.

Smartphones featured Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40 Ultra: Εξαντλήθηκε στην Κίνα στην πρώτη ανοιχτή πώληση

Μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, το ολοκαίνουργιο Razr 40 Ultra της Motorola ξεκίνησε την πρώτη του ανοιχτή πώληση στην Κίνα.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi 12: Specs, renders και κουτί λιανικής

Η Redmi αποκάλυψε το Redmi 12C τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει το vanilla Redmi 12 σύντομα.

Smartphones Apple Apple iOS featured

iOS 16: Τρέχει στο 81% όλων των iPhone

Το λογισμικό iOS της Apple ανέκαθεν έφτανε πιο γρήγορα στις συσκευές από ότι το Android και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους.