Τρίτη
07/01/2014

Gartner, Σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου συσκευών φέτος το Android

Ο αριθμός των smartphones και των tablets που θα κυκλοφορήσουν φέτος και βασίζονται στο Android θα σπάσουν το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner. Το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google για φορητές συσκευές βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που κατασκευάζουν εταιρείες όπως η Samsung, η HTC, η Sony και δεκάδες άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Gartner, θα φτάσει τους 1.1 δισεκατομμύριο χρήστες το 2014, κάτι που σημαίνει αύξηση 26% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι συσκευές της Apple που βασίζονται στα λειτουργικά συστήμα iOS και OS X θα φτάσουν τις 344 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τις συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2013.

Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows, που κυριαρχεί στα desktop PCs και στους φορητούς υπολογιστές, αναμένεται να “τροφοδοτήσει” 360 εκατομμύρια νέες συσκευές, σε σχέση με τις 328 εκατομμύρια συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2013.

Η ανάπτυξη των PC και των notebooks, “χτυπήθηκε” από την δημοτικότητα των tablets, οι πωλήσεις των οποίων αναμένεται να αυξηθούν κατά 47% αυτή τη χρονιά, στις 263 εκατομμύρια σύμφωνα με την Gartner. Οι πωλήσεις των κινητών θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αν και με χαμηλότερο ρυθμό, με την αγορά να μετακινείται από τις premium συσκευές στις mid-range συσκευές. Η Gartner περιμένει συνολικά οι αποστολές νέων συσκευών να φτάσουν τις 2.48 δισεκατομμύρια το νέο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 7.6% σε σχέση με το 2013.

Android

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η arg λέει:

    Και δίκαια γιατί η google στα δίνει όλα στο πιάτο έτσι απλά και ΤΣΑΜΠΑ μέσα απο ένα τέλειο os

  2. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Arg σωστός, αν και το ιδανικό θα είναι dual os, Windows με android.

  3. Ο/Η Konstantinos λέει:

    Τα ανδροειδή στη φωτό μοιάζουν με τις παρελάσεις της βόρειας κορέας… ?!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.