Πάνω από 1 δισ. smartphones με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος το 2018

smartphones αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, Πάνω από 1 δισ. smartphones με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος το 2018

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones θα έχουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα καταστεί η καθιερωμένη λύση πιστοποίησης του κατόχου της συσκευής. Σε αυτό φαίνεται συντελούν διάφοροι παράγοντες όπως η άνοδος των ψηφιακών πληρωμών και η αυξανόμενη χρήση του mobile banking.

Δεδομένου ότι τα smartphones καθίστανται πιο απαραίτητα, είναι λογικό να αυξάνεται και το επίπεδο ασφαλείας της ταυτοποίησης του χρήστη.

Ο Parv Sharma, σύμβουλος της Counterpoint Research, δηλώνει ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συσκευών το 2018 θα έρχονται με αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος.

Μάλιστα αναφέρει ότι δεδομένου ότι η τεχνολογία πλέον καθίσταται πιο οικονομική και προσβάσιμη, θα δούμε και αρκετά entry-level συσκευές να έρχονται με τον αισθητήρα.

Ο επικεφαλής έρευνας Neil Shah, αναφέρει ότι όσον αφορά στα smartphones με αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος, της αγοράς ηγείται η Samsung, η οποία κατέχει το 12% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 11%. Την τριάδα ολοκληρώνει η Huawei με 8%.

Η ζήτηση για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων πλέον είναι αυξημένη και ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας πλέον αποτελεί διαφοροποιό στοιχείο για τις κατασκευάστριες.

Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται και η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, κάτι που θα οδηγήσει λογικά σε μερικά smartphones νέας γενιάς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.