Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Η Huawei παρουσίασε το Mate X και αυτό μοντέλο είναι το πρώτο 5G Foldable smartphone, της εταιρείας.

Οι εικόνες που σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγη ώρα, ήταν πραγματικές. Η Huawei, παρουσίασε τελικά το πρώτο της 5G foldable smartphone, το οποίο ακούει στο όνομα Huawei Mate X.

Η Huawei, εργαζόταν 3 χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2019. Όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο είδος κινητού, είναι το επόμενο στάδιο στην αγορά της κινητής. Οπότε λογικά κατά την διάρκεια της MWC 2019, θα δούμε κι από άλλες εταιρείες αντίστοιχα μοντέλα.

Όπως θα δείτε κι από τις εικόνες, πρόκειται για ένα όμορφο και προσεγμένο κινητό. Η τιμή του θα είναι στα 2,299 ευρώ.

Το Mate X, θα έχει αποθηκευτικό χώρο 512GB και 8GB RAM. Όταν είναι κλειστό το μέγεθος του θα είναι 6.6″ και 6.4″ αντίστοιχα, ενώ όταν το ξεδιπλώνεται γίνεται 8″. Η οθόνη είναι OLED και έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, από το αντίστοιχο μοντέλο της Samsung. Θα είναι “bezel-reduced” προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την επιφάνεια. Το πάχος του κινητού είναι 5.4mm και είναι flat για καλύτερο χειρισμό. Έχει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο πλάϊ με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το κινητό.Το χρώμα του είναι μπλε, αλλά το βλέπετε σε συγκεκριμένα σημεία της συσκευής.Το chipset είναι το Kirin 980. Η Huawei, ανέφερε στην παρουσίαση πως θα μπορείτε να “κατεβάζετε” 1GB σε τρία δευτερόλεπτα. Χώρος αποθήκευσης: 512GB με 8GB of RAM. Υποστηρίζει nano-memory cards της Huawei. Η συνολική μπαταρία είναι 4,500mAh. Και χρησιμοποιεί την τεχνολογία 55W SuperCharge. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε σε μισή ώρα να έχετε μπαταρία 85%.

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Huawei Mate X, Huawei Mate X: Το πρώτο της 5G Foldable smartphone [MWC 2019]

Το TechBlog βρίσκεται στη Βαρκελώνη για την MWC 2019 και θα σας κρατά ενήμερους με όλα τα νέα από την έκθεση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vladimiros

Mε 2.300 ευρω που εχει παιρνω ford και οχι fold…..

Pazzos

Το αποτελείωσε η Huawei

Giannis The Italian

2.300€ ε;;;;; Το σκέφτηκα και τελικά αγόρασα το νέο yamaha crypton στα 2.250€. Μου εμεινε και ένα 50αρικο για βενζίνη.

Flagship_killer

Γελάει ο κόσμος… ακριβότερο από το Samsung, με μία οθόνη… μάλιστα

Thanoslam

2300€ ? Μάλιστα. Καλά να πάθουμε.

τακης

Μαρεσει σαν υλοποιηση το Mate x σε σχεση με το fold της σαμσουνγκ , μεγαλύτερες οθονες , μεγαλυτερη μπαταρια , μικροτερα μπεζελ αλλά ! Βλεπω τα βιντεο που εχουν ανεβασει από κοντα και η οθονη εκει που διπλωνει όταν ανοιγει φαινεται σαν ΄’τσαλακωμενο’΄ ενώ στο fold αυτό δεν γινεται. Και σκέφτομαι με τον καιρο και επειδή η οθονη ανοιγει εξωτερικα ποσο ευκολο είναι να χαλασει ειδικα όταν το κρατας σφιχτα στο χερι ή το βαλεις σε τσεπη κτλ.

I am

Όσο ωραίο και αν φαίνεται συμφωνώ με τον από πάνω στα πλάγια της οθόνης και επίσης πιστεύω πως τα αναδιπλωμενα κινητά δεν θα έπρεπε να έχουν πάνω από 5.5 ίντσες την βασική οθόνη. Το θέμα είναι να σε βολεύει με το ένα χέρι κλειστό και με τα 2 ανοιχτό. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης

Kon

Εμφανισιακά είναι όμορφο απλά ανησυχώ πόσο ανθεκτικό θα είναι γιατί η οθόνη θα είναι μόνιμα εκτεθειμένη καθώς διπλώνει προς τα έξω. Επίσης πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλο διπλωμένο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλο γιατί θα είναι και αρκετό βάρος. Η γνώμη μου είναι ότι σαν συνολική υλοποίηση της Samsung είναι καλύτερη.

Doc77

Γνώμη μου είναι ότι οι τιμές έχουν ξεφύγει … δεν αξίζει καμία συσκευή μόνο και μόνο επειδή είναι οι πρώτες που παρουσιάστηκαν αυτές τις τιμές …. ίσως όταν η μαζική παραγωγή το επιτρέψει να δούμε λογικοτερες τιμές … άσε που οι παιδικές ασθένειες της υλοποιησης κατά τη γνώμη μου δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν !!!

Χρηστος

Θεωρω οτι η Huawei δημιουργησε καλυτερη μορφη αναδιπλουμενης συσκευης απο την Samsung.
Οσο για τις τιμες, ειναι πρωτα μοντελα και αγουρα. Δεν απευθυνονται σε μαζικη αγορα.

ΚώσταςD.

Μουφια είναι… Απ’ ότι διάβασα η οθόνη είναι σαν ξεχειλωμένη όταν ανοίγει… Της Σαμσουνγκ είναι πιο ποιοτική σαν κατασκευή. Το Μότο να δούμε…

Petros

To mate 20 pro ολες οι οθονες lg και BOE πρασινιζουν οι αναδιπλωμενες την μαραναν!! Δεν θα χει καλη κατάληξη με τις τιμές που έφτασε, ξεχασε για πιο λογο εγινε δεύτερη παγκοσμιως

John Real

Το ειδα και σε video απο την παρουσιαση και ειδα και καποιες εντυπωσεις δημοσιογραφων. Γενικα φαινεται οτι ειναι η πιο ολοκληρωμενη προταση αλλα με αγνωστη διαθεσιμοτητα και τιμη ακομη. Οπως με ολες τις τεχνολογιες αιχμης θα περασουν μερικα χρονια μεχρι οι τιμες να πεσουν σε λογικα επιπεδα.

No name

Θεωρώ ότι η Huawei έκανε μια πιο όμορφη συσκευή, η οποία όμως έχει κατά την γνώμη μου το εξής μειονέκτημα. Είναι poled το οποίο σημαίνει ότι θα αποκτά γρατσουνιές για την πλάκα. Οπότε εν τέλει δεν ξέρω πόσο αξίζει να δώσει κάποιος 2200 ευρώ για μια συσκευή η οποία θα είναι τόσο επιρρεπείς στις γρατσουνιές. Φαντάζομαι ότι αυτός είναι κι ο λόγος που η Samsung προτίμησε να κάνει την αναδιπλούμενη οθόνη από μέσα. Ο jerry rig everything θα μας δείξει το κατά πόσο αυτό που λέω είναι ακριβές…

Panos7GR

Όταν η “Χαβάη” όπως ειρωνικά την αποκαλούσαν οι iPhone-άκηδες και οι Samsung-άκηδες (σαν ταινία της Βουγιουκλάκης ακούγεται😂) βάζει τα γυαλιά στους εξυπνάκηδες και κάνει να μοιάζει το πρόσφατο Galaxy Fold με ένα beta φουτουριστικό clamshell phone μιας παλαιάς εποχής.
Εύγε ρε “Κινεζικά”!

John Real

O Τραμπ-άκουλας κατάφερε να απαγορεύσει τα κινητά της Huawei στην Αμερικανική αγορά και πάλι πέρασαν την Apple σε πωλήσεις.Βέβαια την πάτησε από αλλού γιατί η Oneplus έκανε τεράστια επιτυχία. Η εποχή που ο καταναλωτής ήταν πρόβατο και αγόραζε οτιδήποτε του πρόσφερε το μήλο με τιμές διπλάσιες του ανταγωνισμού ευτυχώς τελειώνει.

Kostas

Με 2300 παίρνω ενα mate 20 pro, ενα καλο tablet, ενα ps4 και μου μενουν και αλλα 300 ευρώ για μπυρες

Vendetta

Με 2300 παίρνω μία τσίχλα και μου μένουν 2299.90 για μπύρες…Επίσης μπορώ να αγοράσω ένα αυτοκίνητο αλλά χρειάζομαι ακόμα 12.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Android Smartphones featured

Huawei Mate X2: Πατέντα επιβεβαιώνει το σχεδιασμό, θα έρθει με εσωματωμένο pen;

Η πατέντα αποτελείται από 23 σελίδες και μάλιστα περιλαμβάνει και έγχρωμη εικόνα για το πως θα είναι η συσκευή.

Smartphones Android Android Smartphones Huawei

Huawei Mate Xs: Βίντεο χρηστών με προβλήματα στην οθόνη

Μέσα στα βίντεο υπάρχουν και drop tests, οθόνες που χάλασαν και ξαναχάλασαν μετά την επισκευή τους, πρασινισμένες οθόνες αλλά και μαύρες γραμμές στη μέση,

Smartphones Android Huawei Huawei Android Foldable Smartphones

Huawei: 65W fast charge: Θα κάνει ντεμπούτο με το επόμενο foldable smartphone

Το Huawei Mate Xs θα είναι το επόμενο foldable smartphone του Κινεζικού κολοσσού και θα ενσωματώνει 65W fast charge.

Smartphones Android Huawei Huawei Android Foldable Smartphones

Huawei Mate X: Παρουσίασε ίδιο πρόβλημα στην οθόνη με το Galaxy Fold

Το Huawei Mate X παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα στην αναδιπλούμενη οθόνη με το Galaxy Fold δεν γνωρίζουμε όμως αν το πρόβλημα είναι μαζικό.