MWC 2019: OnePlus 5G έρχεται με λειτουργία 5G Cloud Gaming και κόστος κάτω από $1000

OnePlus 5G, MWC 2019: OnePlus 5G έρχεται με λειτουργία 5G Cloud Gaming και κόστος κάτω από $1000

Η MWC 2019 δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη mobile έκθεση του κόσμου. Όλοι οι κατασκευαστές κινητών την επιλέγουν για την ανακοίνωση νέων συσκευών και τεχνολογιών. Φέτος, δύο είναι τα hot σημεία της έκθεσης, το 5G και τα Foldable τηλέφωνα.

Η Huawei, η Samsung και η Xiaomi έχουν παρουσιάσει ήδη κάποιες συσκευές 5G. Η καινοτομία όμως ανήκει στην Huawei που ανακοίνωσε το πρώτο 5G foldable smartphone, το οποίο είναι το Huawei Mate X. Επίσης, η Xiaomi παρουσίασε το φθηνότερο 5G flagship της αγοράς, που δεν είναι άλλο από το Xiaomi Mi Mix 3 5G. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει τίποτα για το πολυαναμενόμενο OnePlus 5G.

Τελικά η Κινέζικη κατασκευάστρια smartphone παρουσίασε ένα πρωτότυπο του OnePlus 5G, κλεισμένο προσεκτικά σε μία γυάλινη προσθήκη, στο booth της Qualcomm. Η συσκευή είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα για το design της. Παρ’ όλα αυτά, η OnePlus έχει επιβεβαιώσει ήδη ότι το OnePlus 5G θα έχει τον Snapdragon 855 με το X50 modem της Qualcomm. Οπότε, γι’ αυτό η OnePlus επέλεξε να προμοτάρει τη συσκευή της από το booth της Qualcomm.

OnePlus 5G, MWC 2019: OnePlus 5G έρχεται με λειτουργία 5G Cloud Gaming και κόστος κάτω από $1000

Στην οθόνη του OnePlus 5G αναπαράγεται ένα demo βίντεο, στο οποίο βλέπουμε δύο από τις δυνατότητες του νέου smartphone. Η πρώτη είναι το 5G cloud gaming, και στο βίντεο η OnePlus παρουσιάζει ένα σενάριο στο οποίο οι παίκτες θα χρειάζονται μόνο το τηλέφωνο τους και ένα gamepad για να παίζουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη στις δυνατότητες επεξεργασίας του cloud συστήματος και τις ταχύτητες απόκρισης που προσφέρει το 5G οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια χωρίς να τα κατεβάζουν στη συσκευή τους. Επίσης, η OnePlus αναφέρει ότι όλη η τεχνολογία του 5G cloud gaming θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια του Snapdragon Elite Gaming.

OnePlus 5G, MWC 2019: OnePlus 5G έρχεται με λειτουργία 5G Cloud Gaming και κόστος κάτω από $1000

Η δεύτερη δυνατότητα που μας παρουσιάζει το βίντεο είναι η προβολή ζωντανής ροής μηνυμάτων από οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα προέρχονται από τη σελίδα “Say Hello to 5G” που σχεδίασε η OnePlus, και έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 22 Φεβρουαρίου. Η συσκευή είναι διαρκώς συνδεδεμένη με την πλατφόρμα, και μπορεί να στείλει το μήνυμα του οποιοσδήποτε θέλει, από κάθε γωνιά του κόσμου, είτε είναι fan της εταιρείας είτε όχι.

OnePlus 5G, MWC 2019: OnePlus 5G έρχεται με λειτουργία 5G Cloud Gaming και κόστος κάτω από $1000

Η OnePlus ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει την τιμή του OnePlus 5G κάτω από τα 1000 δολάρια. Το 5G smartphone της OnePlus θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Ιούνιο σε Αγγλία και Ευρώπη, σε συνεργασία με τον πάροχο Elisa.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Ότι το 5G μεταδίδεται με αρρωστημένα high frequency που έχει ως συνέπεια ΠΟΛΥ μικρό range (1/5 του 4G) και ακόμα και το πώς θ; το πιάνεις το κινητό σου θα επηρεάζει το σήμα, τα ξέρει η OnePlus ή στον κόσμο της κι αυτή; Τι cloud gaming με 5G ρε, είστε σοβαροί; Με το ζόρι περνάει τοίχο το high frequency του 5G. Πως θα παίξεις game από cloud όταν το παραμικρό μπορεί να παρέμβει στο σήμα; Ναι οκ η “πανέξυπνη” λύση είναι να βάλλουν ΠΑΝΤΟΥ κεραίες. Που και αυτό ακριβώς κάνουν. Αλλά μέσα σε κτήριο κεραία δεν μπαίνει. Και εφόσον το high frequency σήμα θα είναι αδύναμο μέσα σε σπίτι, 5g cloud gaming στα πάρκα μόνο (τα οποία έχουν και κεραία. Αν δεν έχουν δεν θα έχετε σήμα πάλι!). Και προσοχή πώς κρατάμε το κινητό. Μην μπλοκάρουμε το σήμα με τα δάχτυλά μας!

Παναγιώτης

Ekimaloas τα είπες πολύ σωστά φίλε μου. ΜΠΡΆΒΟ. Μας πασάρουν το 5g σαν κάτι σούπερ ουαου. Μόνο που αυτό το σούπερ είναι για τα πάρκα και λίγες χώρες που διαθέτουν 5G

Ekimolaos

@Παναγιώτης
Και σε χώρα με 100% κάλυψη 5G να είσαι, με το που μπεις σπίτι σου το σήμα θα πέφτει δραματικά. Αυτό είναι το πρόβλημα της τεχνολογίας. Το γεγονός ότι είναι ΤΟΣΟ high frequency το καθιστά αδύναμο με το παραμικρό εμπόδιο (πχ τοίχος). Είναι θεόχαζο. Και η “λύση” να βάλουν παντού κεραίες για να σώσουν το πρόβλημα εμβέλειας που έχει είναι τουλάχιστον πρωτόγονη. Όταν κάτι έχει τόσο μικρή εμβέλεια σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν πας να βάλεις 10 φορές περισσότερες κεραίες λες τό’σωσα. Ήμαρτον.

Επίσης δεν έχουμε ιδέα πόσο επιβλαβές παίζει να είναι για τον οργανισμό ΤΟΣΟ high frequency. Ειδικά όταν κυριολεκτικά θα υπάρχει 1 κεραίας ανά 2 τετράγωνα (ναι τόσο αδύναμο σήμα έχει τκ high frequency και ναι όντως αυτή ήταν η απόφασή τους. 1 κεραία ανά 2 τετράγωνα). Πρωτόγονο ξεκάθαρα. Αντί να πάμε μπροστά στην τεχνολογία, πάμε πίσω. Απαράδεκτο. Αλλά τα λεφτά είναι λεφτά…

Μanolis

Προσφατα εβλεπα ενα βιντεο με εναν που δουλευει σε ετεριες τηλεπικοινωνιων και εγκαθιστα κεραιες τηλεπικοινωνιων john sneisen λεγετε το βιντεο ειναι αυτο Global 5G WIFI Will Be INESCAPABLE – What You NEED To Know! και ελεγε ακριβος αυτα που λετε θα πρεπει να ανεβασουν την ισχυ του δικτυου για να περασει μεσα απο τοιχους η να βαλεις αναμεταδοτες στο σπιτι σου για να πιασεις ιντερνετ, εγω λεει εγκαθιστώ αναμεταδότες για το 4g και ειναι κατι που δεν το συνιστω σε κανεναν να το κανει ποσο μαλλον με το 5G ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΑ αλλα οι νεοελληνες θα ακουσουν ellinikahοaxes και καποιες αλες συστημικες σελιδες και θα πανε για υπνο ησυχοι μεχρι να αρχισουν να φυτρωνουν οι καρκινικοι ογκοι στα παιδια τους γιατι τα παιδια ειναι τα πρωτα που θα παθουν ζημια γιατι δεν εχουν προστασια απενταντι στην ακτινοβολια, αλλα τα προβατα θελουν να παιζουν cloud gaming εδω ο κοσμος καιγεται και το μο….. χτενιζετε, το nintendo switch με πεντε χρονων επεξεργαστη μπορει να παιξει παιχνιδια οπως το doom, και κατι ipad εχουν πολλαπλασια υσχη αλλα δεν βλεπουμε κανενα σοβαρο παιχνιδι να φερνουν γιατι πολυ απλα το cloud gaming θα τους αφηνει πολυ περισσοτερο χρημα

jim

Να πω ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια,γτ εμαθα πραγματα τα οποια υποψιαζομουν αλλα πρακτικα δεν ηξερα..ευχαριστω και χαιρομαι που περα απο μαλωματα για το καλυτερο κινητο (σε αλλα ποστς) υπαρχουν και ατομα με ορθη γνωμη και γνωσεις και τις μετατιδουν απλοχερα!!

jim

Να πω ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια,γτ εμαθα πραγματα τα οποια υποψιαζομουν αλλα πρακτικα δεν ηξερα..ευχαριστω και χαιρομαι που περα απο μαλωματα για το καλυτερο κινητο (σε αλλα ποστς) υπαρχουν και ατομα με ορθη γνωμη και γνωσεις και τις μετατιδουν απλοχερα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.