MWC 2019: Τα πάντα για το Nokia 9 PureView

Κατά την διάρκεια της MWC 2019, η Nokia παρουσίασε την νέα της “ναυαρχίδα” που ακούει στο όνομα Nokia 9 PureView. Η HMD όπως φάνηκε, δουλεύει σκληρά προκειμένου να κάνει το brand Nokia, αυτό που ήταν κάποτε.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και εχτές, το νέο Nokia 9 PureView θα έχει πέντε κάμερες. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες συσκευές, οι πέντε κάμερες της συσκευής έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Η κάθε μία είναι 12 megapixel και f/1.8. Ωστόσο οι δύο από αυτές, φωτογραφίζουν με χρώμα, οι υπόλοιπες είναι μονοχρωματικές. Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, αυτό έγινε με σκοπό να δημιουργηθούν νέα επίπεδα στην φωτογραφία σας. Σύμφωνα με την Nokia, όταν βγάζετε μια φωτογραφία και οι πέντε κάμερες κάνουν την λήψη και ως αποτέλεσμα, έχετε μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης και λεπτομέρειας.

Nokia 9 PureView, MWC 2019: Τα πάντα για το Nokia 9 PureView

Για να πετύχει τον στόχο που είχε για τις κάμερες, η Nokia συνεργάστηκε με την Light. Την εταιρεία που έχει δημιουργήσει το σύστημα L16. Για την Light το Nokia 9 PureView, είναι το πρώτο κινητό με το οποίο ασχολείται. Οι κάμερες του PureView, χρησιμοποιούν το σύστημα Lux Capacitor camera-control chip, ενώ για να βελτιωθεί το σύστημα τους, η Nokia συνεργάστηκε με την Qualcomm, προκειμένου να βελτιώσει το Snapdragon 845 και να μπορέσει να λειτουργήσει με επιτυχία το σύστημα καμερών.

Η Nokia συνεργάστηκε με την Adobe, καθώς το Lightroom θα είναι προεγκατεστημένο στο Nokia 9 PureView. Η συσκευή θα χρησιμοποιεί Android, θα έχει στην οθόνη αισθητήρα αφής και σύστημα face unlock. Η μνήμη είναι 6GB RAM με αποθηκευτικό χώρο στα 128GB. Η οθόνη είναι 5.99″ με 2K OLED panel και η μπαταρία είναι 3,320 mAh. Δεν υπάρχει jack για ακουστικά, ενώ τα υλικά από τα οποία έχει κατασκευαστεί είναι αλουμίνιο και Gorilla Glass.

Το Nokia 9 PureView, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο φημολογείται πως η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στα 699 δολάρια.

Το TechBlog βρίσκεται στη Βαρκελώνη για την MWC 2019 και θα σας κρατά ενήμερους με όλα τα νέα από την έκθεση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Παπαδάκης

Από χαρακτηριστικά καλά τα πάει αλλά από τιμή δε το συζητώ απλησίαστη,
Όσο για τις κάμερες μοιάζει σαν την αράχνη δηλαδή είναι πολύ αντιαισθητικό. Αν έχουμε τώρα 5 κάμερες στο μέλλον θα βάλουν καμιά ντουζίνα από ότι προβλέπω

I am

Πώς είναι έτσι…. καταστροφή

Blats

Για μενα ειναι απο τα πιο ξεχωριστα κινητα τηλεφωνα που εχουν παρουσιαστει μεχι στιγμης για το 2019!!
Δεν με χαλανε καθολου οι 5 καμερες στην πλατη του αντιθετως το κανει να διαφερει και απο ολα τα αλλα κινητα που μοιαζουν μεταξυ τους!!
Αν ισχυουν οσα λενε για τις καμερες του ισως να μιλαμε για το camera phone του 2019

Ironman mark 45 αισίως...

Nokia pureview, όνομα βαρύ σαν ιστορία, 808, 1020, 950, για να το βάλει η Nokia στο Nokia 9 πρέπει να ανταποκρίνεται όντως σε αυτή την ονομασία. Θα το αγόραζα αύριο κιόλας εάν όντως ισχύει το pureview brand, ( έχω φώτο από το 1020, από Lego star wars, που φαίνονται στο ζουμ οι αριθμοί από τα τουβλάκια ), αλλά έχω κόλλημα με την έλλειψη ακουστικών και FM radio…. Ίδωμεν…

manolisbeis

Όσο αφορά την εμφάνιση είναι για τα μπάζα Και όσο αφορά κάτι Photoshop και κάτι lightroom να μη σχολιάσω γιατί Sony Vegas Adobe Photoshop cc και lightroom τα παίζω στα δάχτυλα για πάνω από 10 χρόνια και έρχονται τώρα να μας πουν στα κινητά ότι θα ανοίγουμε τα Raw αρχεία και θα κάνουμε παπάδες δεν μας αφήνουν με τις μλκς. τους θα καταντήσει σαν τους μηλαράκι δες

dybbuk

Όσο αφορά την εμφάνιση είναι για τα μπάζα Και όσο αφορά κάτι Photoshop και κάτι lightroom να μη σχολιάσω γιατί Sony Vegas Adobe Photoshop cc και lightroom τα παίζω στα δάχτυλα για πάνω από 10 χρόνια και έρχονται τώρα να μας πουν στα κινητά ότι θα ανοίγουμε τα Raw αρχεία και θα κάνουμε παπάδες δεν μας αφήνουν με τις μλκς. τους θα καταντήσει σαν τους μηλαράκι δες

NikosAr

@manolisbeis + @dybbuk
Έχεις καταλάβει ότι έχεις πρόβλημα προσωπικότητας … ή θέλεις ανάλυση ;
Αν φτιάξεις καμία 10 αριά μαιλ ακόμα ίσως να έχει περισσότερη βαρύτητα ο λόγος σου … για σκέψου .,.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView: Ξεκίνησε η αναβάθμιση στο Android 10

Η HMD Global συνεχίζει την αναβάθμιση των smartphones στο Android 10 με τα Nokia 9 PureView και 7.1. Περισσότερα smartphones θα αναβαθμιστούν το 2020.

Smartphones Nokia Nokia 9 PureView Nokia Android Smartphones

Nokia 9 PureView: Απογοητεύουν οι πέντε κάμερες σύμφωνα με το DxOMark

Σύμφωνα με τη βαθμολογία που πήρε το Nokia 9 PureView στο DxOMark μάλλον οι κάμερες του δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

Smartphones Nokia Nokia 9 PureView Nokia Android Smartphones

Nokia 9 PureView: Πέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες του JerryRigEverything [βίντεο]

Το Nokia 9 PureView έπεσε στα χέρια του γνωστού JerryRigEverything, ο οποίος καταφέρνει πάντα να φτάσει τις συσκευές που εξετάζει στα όρια τους.

Smartphones featured Nokia Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView: Φωτογραφική δοκιμή από το PTTL.gr

Τα παιδιά από το PTTL.gr, το μεγαλύτερο φωτογραφικό site στην Ελλάδα, έπιασαν στα χέρια του και δοκιμάζουν το Nokia 9 PureView.