Νέα πατέντα της OPPO για rollable smartphone

Μπορεί τα foldables να βρίσκονται ήδη στις ζωές μας, κυρίως μετά την κυκλοφορία των Galaxy Fold, Galaxy Z Flip και Huawei Mate Xs, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι εταιρείες δε συνεχίζουν τα νέα σχέδια, με την ελευθερία που φέρνουν οι foldable οθόνες. Ήδη έχουμε δει την TCL να παρουσιάζει rollable συσκευή, αλλά τώρα είναι η σειρά της OPPO.

Η ιστοσελίδα LetsGoDigital μας δίνει τα πρώτα renders ενός επερχόμενου rollable τηλεφώνου, βασισμένα στις πατέντες και τα σκίτσα που έχει καταθέσει η OPPO. Όπως βλέπουμε, η συσκευή μοιάζει μικρή και τετραγωνισμένη, αλλά ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει την οθόνη ακόμα περισσότερο, όταν χρειάζεται μεγαλύτερη οθόνη. Κάπως σαν το Galaxy Z Flip, εύκολο στη μεταφορά μεν, αλλά προσφέρει μεγάλη οθόνη όταν ο χρήστης το χρειάζεται.

Στα σκίτσα βλέπουμε πως στον rollable σχεδιασμό κρύβεται η θύρα κάρτας SIM, ενώ η συσκευή έχει τριπλό σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος, χωρίς να βρίσκεται κάποια selfie στο μπροστινό μέρος. Αυτό σημαίνει πως είτε η εταιρεία ποντάρει στην εξέλιξη της under-display selfie κάμερας, ή ο χρήστης θα πρέπει να κάνει χρήση της πίσω κάμερας και ως selfie. Να θυμίσουμε πως οι πατέντες δε σημαίνουν ότι θα κυκλοφορήσει μία τέτοια συσκευή και στο εμπόριο, όμως φαίνεται πως οι εταιρείες πειραματίζονται αρκετά με τη νέα τεχνολογία.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.