Qualcomm Snapdragon 800, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής με GPU Adreno 330

Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα σειρά τετραπύρηνων επεξεργαστών της Qualcomm για smartphones, tablets και SmartTV’s που θα κυκλοφορήσουν το 2013. Ο Snapdragon 800 είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας, με αρχιτεκτονική Krait 400 (ταχύτητας έως 2.3GHz), συμβατό με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/ LTE με την προσθήκη radio chip.

Ο Qualcomm Snapdragon 800 ενσωματώνει την GPU Adreno 330, με υποστήριξη λήψης και αναπαραγωγής UHD 4K βίντεο, HD ήχο πολλαπλών καναλιών αλλά και οθόνες ανάλυσης έως 2560×2048 pixels.

, Qualcomm Snapdragon 800, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής με GPU Adreno 330

Πηγή

Κώστας Λεοντιάδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
icecube

η σειρα “800” υποστηριζει καμερα μεχρι και 55 μεγαπιξελ, (nokia gadgets-gsm arena) απο την αλλη ο novathor της st(σε αλλο αθρο+nokia gadgets) μεχρι και 22 μεγαπιξελ. και τωρα λεω εγω… το νοκια 808 με arm 11(μονοπυρηνο) και nokia belle fp2, υποστηριζει 41 μεγαπιξελ. αυτο δειχνει ποσο σπουδαιο ειναι το συμπιαν και τι δυνατοτητες εχει. αυτο και μονο για αυτους που με τοση ευκολια “κραζουν” αυτο το symbian os… επισης -σορυ για το off post- διατιθετε μεσω νοκια pc suite αναβαθμιση για το 808…(φημες θελουν να παρουσιαζεται νεο συμπιαν pureview στην βαρκελωνη…)

Κώστας Βλαχάκης

Icecube, Θα είμαστε στη Βαρκελώνη να το υποδεχτούμε. Παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση του Techblog για να μας ενημερώνεις on-topic για τα νέα του Symbian.

Tasoulik

Για να καταλαβω δηλαδη η σειρα S5 που περιμεναμε, η οποια θα αντικαταστουσε την S4 αποτελειται απο τους παραπανω επεξεργαστες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.