Sony: Νέο smartphone εμφανίζεται στο GFXBench

Sony smartphone GFXBench, Sony: Νέο smartphone εμφανίζεται στο GFXBench

Η Sony ήταν ένας εκ των λίγων (αν όχι ο μόνος) κατασκευαστών που φέτος δεν παρουσίασαν κάποιο smartphone με bezel-less σχεδιασμό και οθόνη νέου 18:9 aspect ratio. Οι προτάσεις της εταιρείας εξακολούθησαν να έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό design για το οποίο η Sony είναι γνωστή.

Με τις παρουσιάσεις νέων smartphones να μην έχουν την ίδια συχνότητα πια, κυρίως λόγω των χαμηλών πτήσεων τους στην αγορά, η Sony δεν είναι ο μεγάλος, κυρίαρχος κατασκευαστής του παρελθόντος που ίσως μερικοί θυμούνται. Οι συσκευές της όμως θεωρούνται αξιόπιστες, χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα, η Ιαπωνική εταιρεία έχει πλέον βελτιώσει πολύ και την πολιτική αναβαθμίσεων των smartphones της, καθιστώντας ένα Sony μοντέλο αρκετά πιο ελκυστικό.

Ένα εκ των νέων Sony κινητών που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2018 έκανε την εμφάνιση του στο GFXBench, αποκαλύπτοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αρχικά, η κωδική ονομασία του τηλεφώνου είναι H4133, με το λατινικό γράμμα “H” να επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ανακοίνωση που θα λάβει χώρα την νέα χρονιά (όλες οι κωδικές ονομασίες των Sony smartphones του 2017 ξεκινούν με το γράμμα “G”). Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα mid-range μοντέλο και όχι κάποια ναυαρχίδα.

Η οθόνη έχει μέγεθος 5.2 ίντσες με ανάλυση 1920×1080, κάτι που υποδηλώνει πως η συσκευή θα διατηρήσει την σχεδιαστική γραμμή της Sony. Αν το smartphone είχε design σύμφωνο με τα δεδομένα του 2017, η ανάλυση θα ήταν 2160×1080 pixels (λόγω του 18:9 aspect ratio), ενώ και το μέγεθος των 5.2 ιντσών είναι πολύ μικρό. Προχωρώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε τον Qualcomm Snapdragon 630, συνοδευόμενο από την Adreno 508 GPU και 3GB μνήμη RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB, με μόλις τα 20GB εξ’αυτών να είναι διαθέσιμα στον χρήστη.

Όσον αφορά τις κάμερες, η κύρια στο πίσω μέρος έχει αισθητήρα 21 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, ενώ ο εμπρόσθιος 7 MP φακός υπόσχεται selfies υψηλής ευκρίνειας. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η προ-εγκατεστημένη έκδοση του Android 8 Oreo στην συσκευή, η οποία βέβαια θα λειτουργεί υπο το UI της Sony. Στο σύνολο του, το μυστηριώδες Sony κινητό αποτελεί μια δελεαστική πρόταση, ειδικά αν τοποθετηθεί στο κατάλληλο τιμολογιακό εύρος.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως η επόμενη ανακοίνωση smartphone από την Sony θα λάβει χώρα το 2018 και ενδεχομένως η συσκευή του άρθρου μας να είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της εταιρείας για την νέα χρονιά. Τα χαρακτηριστικά του θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών, αλλά ίσως ο πιθανός “ξεπερασμένος” σχεδιασμός αποτελέσει απωθητικό παράγοντα. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω πληροφοριών προσδίδουν μια νότα ανυπομονησίας στο χρονικό διάστημα μέχρι την παρουσίαση του ανώνυμου Sony smartphone.

Sony smartphone GFXBench, Sony: Νέο smartphone εμφανίζεται στο GFXBench

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.