Nexus 5: Εντυπωσιακή αύξηση standby time με το Android M

Μετά το project Volta, η Google έφερε με το νέο Android M το Doze προκειμένου να βελτιώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις Android συσκευές. Το Doze θα ενεργοποιείται όταν η συσκευή θα είναι μη ενεργή για κάποιο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά η συσκευή θα μπαίνει σε “βαθύ ύπνο”, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε standby mode να μεγαλώνει περισσότερο από 2 φορές.

Ένα ακόμη feature του Android M είναι το App Standby με το οποίο όταν το τηλέφωνό δεν είναι στο φορτιστή, θα απαγορεύει στις εφαρμογές που είναι ανενεργές να δέχονται δεδομένα από το δίκτυο, να συγχρονίζουν δεδομένα και να εκτελούν εργασίες. Όταν όμως συνδέεις τον φορτιστή οι εφαρμογές θα μπορούν να συνεχίζουν κανονικά. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης συγκεκριμένων εφαρμογών που ο χρήστης τις χρειάζεται να τρέχουν συνεχώς.

Το Computer Base, πραγματοποίησε test στο Nexus 5 με Android M Developer Preview για να δει τι αποτελέσματα θα έχει το Doze σε συνδιασμό με το App Standby στην πραγματικότητα. Το Nexus 5 με Android Μ συγκρίθηκε με ένα άλλο Nexus 5 που έτρεχε Android 5.1.1.

Μετά από 8 ώρες standby, το Nexus 5 με το Android 5.1.1 κατανάλωσε 4% της μπαταρίας σε σύγκριση με το 1.5% του Nexus 5 με Android M. Τα ποσοστά κατανάλωσης της μπαταρίας μετά από 24 ώρες ήταν 12% και 4.5% με σαφή νικητή το Nexus 5 με το Android M. Αντίστοιχα μετά από 48 ώρες είχαν καταναλώσει 24% και 9% αντίστοιχα.

Τελικά το Nexus 5 με το Android 5.1.1 έδωσε περί τις 200 ώρες αναμονής σε σύγκριση με το Android M το οποίο έφτασε στις 533 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το Android M έδωσε στο Nexus 5 stanby χρόνο 2.7 φορές μεγαλύτερο από το Android 5.1.1.

Διαβάστε επίσης: Android M: Επίσημα το νέο OS με έμφαση στην εμπειρία χρήσης

Πηγή

Σχόλια

  • Μακαρι το Μ να κανει όσα υπόσχεται γιατι με lollipop ελάχιστη δεν είχαν πρόβληματα

  • Αυτό το κάνει η Sony με το Stamina Mode εδώ και χρόνια. Δεν χρησιμοποιεί senors για να δει πότε το χρησιμοποιούμε ή όχι, όμως Όουεν κλειστή η οθόνη δεν παίρνουμε notifications από εφαρμογές. Εκτός από την native messaging εφαρμογή και αυτές που θα επιλέξουμε.

    Αλλά ναι, ορισμένοι θα πουν πως είναι πίσω...

  • Και η Samsung έχει το power save από την εποχή του Galaxy S2. Δεν μιλάμε για κάτι νέο.

  • Της Sony το Stamina mode δουλεύει πολύ καλύτερα από της Samsung, τα έχω δουλέψει και τα δύο, και μιλάμε είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Έχω συνέχεια ανοικτό το Wifi και η μπαταρία στο Xperia tablet μου κρατάει ολόκληρη εβδομάδα με 1 ώρα σερφάρισμα την ημέρα. Καμιά άλλη εταιρία δεν έχει τόσο καλό power saving από όσες έχω δουλέψει.

  • Καιρος ηταν γιατι εκει η apple παιζει μονη της. Το ipad μου κλεινει 2 μερες standby και χανει 1%...

  • @manosp3 Καλά ρε φίλε έχεις δίκιο αλλά μην συγκρίνεις ένα tablet (iPad) με ένα κινητό (Nexus)... Εκ των πραγμάτων η σύγκριση δεν είναι βάσιμη

  • Το θέμα είναι πως με λειτουργίες τύπου Stamina κτλ η φωτεινότητα της συσκευής κλείνει, η δόνηση απενεργοποιείται κτλ.
    Με το Μ δεν νομίζω να ισχύει κάτι από τα παραπάνω οπότε κακως τα συγκρίνουμε.
    Το θέμα είναι μη γίνει όπως στα Windows Phones πχ που για να πάρεις μια ειδοποιήση από μία εφαρμογή τύπου Viber πρέπει να ενεργοποιήσεις τη συσκευή πρώτα.

  • @dark_master
    Αυτό με τα Windows Phones και το Viber είσαι σίγουρος ότι συμβαίνει?
    Γιατί τουλάχιστον σε μένα μια χαρά εμφανίζονται τα μηνύματα / ειδοποιήσεις όταν έρχονται.. :-)

  • Εδώ και χρόνια το έχουμε εμείς στα WP...

    Dark_master υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις να τρέχει ακόμα και με την οικονομία μπαταρίας ανοιχτή. Ψαξτο

  • Dark_master αυτό που λες είναι το Low Battery Mode. Το βάζεις να ενεργοποειται όταν πέφτει η μπαταρία κάτω απο όσο τις εκατό βάλεις. Παράδειγμα, εγώ το έβαλα να ανοίγει στα 10%.

  • Τα ίδια έλεγαν για το Λόλι με το Project Volta. Μικρό καλάθι πλέον με το Αndroid.

  • ρε παιδια δεν ειναι το ιδιο με ενα Power saving mode...διαβαστε καλυτερα και να μην λετε βαριες κουβεντες..... υπαρχει διαφορα τους task killer Με το grenify...το ενα σκοτωνει εφαρμογες το αλλο τις βαζει για υπνο...

    ενεργειακα και μονο και σε υπολογιστες πχ σε ενα τροφοδοτικο νεας γενιας...μολις δεν το ζοριζουμε γινεται fanless και λειτουγει μην ενεργοβορα. εαν το ζορισουμε ξεκιναει η λειτουγεια του...ετσι ειναι καπως κ αυτο που προσπαθει να κανει η γουγλε. προσπαθει να ριχνει σε υπνο το τηλεφωνο γενικοτερα και τις λειτουργιες του...ενα Power saving mode απλα κοβει ις λειτουργιες... θελουμε adaptive power saving methods Και οχι κλεινω συχγρονισμο και φως στην οθονη.

  • Και γιατι καιγόμαστε;; Μήπως θα πάρουμε κανενα update με Android M; Όταν με το καλο αλλάξουμε συσκευη μετα απο 1-2 χρόνια, μπορεί και να το εχει... Αλλα τότε θα εχει βγει άλλη έκδοση...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.