Nexus 5X: Χρήστες αναφέρουν πρόβληματα με την οθόνη

Το Nexus 5X είναι πλέον εδώ, όπως και το πρόβλημα που εντοπίζουν οι πρώτοι χρήστες αναφορικά με την οθόνη της συσκευής, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά πιο κίτρινη συγκριτικά με άλλες συσκευές που έχουν πιο λευκή απόχρωση.

Αυξάνονται τα παράπονα των κατόχων του Nexus 5X για την κίτρινη απόχρωση της οθόνης του, με τη Google να έχει ήδη αντικαταστήσει τις συσκευές αυτές, ενώ άλλοι απλά αναφέρουν ότι η οθόνη της συσκευής της LG έχει αυτην την απόχρωση από κατασκευής της.

Πολλοί χρήστες έστειλαν φωτογραφίες που δείχνουν το Nexus 5X δίπλα σε άλλες συσκευές και πραγματικά η οθόνη του δείχνει να έχει μια κίτρινη απόχρωση και να μοιάζει λιγότερο φυσική στη συνολική χρωματική απόδοση, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η οθόνη στο γαλάζιο Nexus 5Χ φαίνεται πιο λευκή από αυτή των λευκών και μαύρων συσκευών.

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν τα Nexus 4, Nexus 5, iPhone 4s και iPhone 5, των οποίων οι οθόνες επανήλθαν στο λευκό χρώμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μιας και το πρόβλημα ήταν στην κόλλα που χρησιμοποιείται στα μέρη της οθόνης. Τελικά μήπως αυτό είναι το πρόβλημα ή είναι όντως ελαττωματική η οθόνη του Nexus 5X; Θα πρέπει, από ότι φαίνεται, να περιμένουμε μερικές εβδομάδες για να καταλήξουμε στη φύση του προβλήματος και αν υπάρχει αυτό τελικά.

Πηγή

Σχόλια

  • Πολλές συσκευές παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα είναι αν οφείλεται σε software ή φταίνε τα πάνελ.

  • Και στο oneplus one που είχα στο κάτω μέρος της οθόνης φαινόταν μια ελαφριά κιτρινιλα στην αρχη αλλά μετά από καιρό εξαφανίστηκε από μόνο του!Καμία σχέση βέβαια με αυτό του 5x!

  • Να ξέρετε πως οι οθόνες με τον καιρό πέφτουν δεν είναι εύκολο αντιληπτό στην αρχή αλλά έρχεται ένα σημείο που κάνει μπαμ αυτό,φανταστείτε πως αν το πάρει κάποιος με το καιρό θα κιτρινίζει ακόμη περισσότερο και θα αναγκαστεί να πάρει άλλο κινητό και αυτό γιατί φοράει μια cheapiκη οθόνη της κακιάς ώρας.

  • Είναι δύσκολο κομμάτι οι οθόνες, σε κάποιες συσκευές είχαν εξαφανιστεί κίτρινες βούλες απο οτι θυμάμαι. Δεν πειραζει, εφόσον τα κανουν αντικατασταση δεν υπαρχει προβλημα αρκεί βέβαια να μην παρουσιαστούν κι αλλα προβλήματα!

  • Παιδιά να ρωτίσω κατι σχετικό αλλα ακυρο με το θεμα..
    Τι παίζει με τις amoled οθόνες?? Στα καταστήματα που εχουν αναμμένα ολη μερα τα τα κινητά (κυρίως samsung) παρατηρώ όταν μπαίνω στο μενου και παω να επεξεργαστώ το κινητό, σαν να κραταει τα εικονίδια της αρχικής οθόνης ή την ωρα .. τι ακριβώς παιζει με αυτό??
    Το έχει παρατηρήσει κανένας αυτό το φαινόμενο??

  • @Sokos το έχω παρατηρήσει και εγώ. Συγκεκριμένα το είδα στα s6 edge και s6 edge plus. Στην αρχή με το μικρό είπα εντάξει τα έχουν τόσο καιρό εδώ, τέρμα φωτεινότητα και τα παίζουν ένα σωρό άνθρωποι όλη μέρα. Μετά είδα και το μεγάλο λίγες μέρες μετά που το έφεραν και μου έκανε εντύπωση. Δεν ξέρω αν είναι θέμα software ή είναι ελαττωματικές οθόνες πάντως φαίνεται καθαρά αυτό που λες. Μπαίνεις στο μενού και αχνοφαίνεται από πίσω η ώρα ή γυρνάς αρχική σελίδα από το μενού και αχνοφαίνονται από πίσω οι εφαρμογές. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Ίσως επειδή είναι οι πρώτες demo συσκευές. Πάντως σε όσες συσκευές με amoled έχω χρησιμοποιήσει δικές μου και φίλων δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.

  • @KostasB Δεν το έχουν οι φίλοι σου επειδή κανενας normal άνθρωπος δεν θα έχει αναμένει την οθόνη του κινητού του επί 12 ώρες την ημερα που είναι το πρόβλημα και κάνει το γνωστό burn in σε ΟΛΕΣ τις Amoled ασχετος μάρκας panel. Το burn-in γίνετε όταν έχεις αναμένει την οθόνη για πολύ ώρα και δεν αλλάζει κάτι, p.x. αν ανοίξεις το κινητό με μια εικόνα και το αφήσεις ανοιχτό 3-4 ώρες να δείχνει την ίδια εικόνα θα κάνει οπωδήποτε burn-in Οποτε ναι στο mall θα δεις κινητό με αυτό το θέμα αλλα σε ένα normal άνθρωπο δεν θα το παρατήρησης.

    Επίσης επειδή στα samsung έχουν capacitive κουμπιά και δεν έχει την γνωστη μπάρα κάτω με software κουμπιά το burn in είναι ακόμη λιγότερο απ ότι στα LG/Moto κτλ κινητά με Amoled που δεν έχουν capacitive κουμπιά. Γιατί αυτή η μπάρα θα παραμείνει εκεί όταν χρησιμοποιείς το κινητό για αρκετή ώρα.

  • Συμπέρασμα. Μην αγοράζεις κινητό με amoled.. Στο πέρασμα του χρόνου δείχνουν φθορα.. Όσες συσκευές είχα με lcd ποτέ δεν παρουσίασαν κάτι.

  • @Παπαβασιλειου Καμια σχέση όμως. Είσαι υπερβολικός όπως και όλοι οι haters μια μάρκας/εταιρίας. Μια χαρά είναι. Αυτήν την στιγμή το Note 5 έχει την κορυφαία οθόνη σε κινητό με μεγάλη διαφορα.

    https://www.displaymate.com/Galaxy_Note5_ShootOut_1.htm

    Η φθορά που λες λέγεται burn-in και συμβαίνει μονο σε ακραίες περίπτωσις και διορθώνεται πολύ εύκολα από τον ίδιο τον χρηστη.

  • @TechGeek ναι έτσι το εννοούσαν και γω. Ότι κατά πλειοψηφία στα εμπορικά μόνο υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.
    @Παπαβασιλειου χρήστος εντελώς άκυρο το σχόλιο σου. Από που συμπεραίνεις αυτό το πράγμα; Όλες οι οθόνες μπορούν να παρουσιάσουν πρόβλημα. Είχα κινητά και με amoled και με lcd. Καμία οθόνη μέχρι στιγμής δεν μου έβγαλε πρόβλημα. Ούτε με burn in ούτε με κιτρινήλες ούτε τίποτα.

  • Ειναι το γνωστο προβλημα burn in και το ειχα σε ολα τα κινητα με αμολεντ.(note 2,3 nexus 6). Το προβλημα εμφανίζεται σχετικα ευκολα και οχι μονον σε υπερβολική χρήση οπως στα demo phones. Ειναι Σπαστικο και σοβαρο θεμα με ολες τις amoled ειδικα με τα μη samsung panels.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.