NFC παντού, Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εγκρίνουν τις νέες κάρτες SIM με NFC

Οι 45 από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του κόσμου με κοινή τους ανακοίνωση δεσμέυτηκαν να υποστηρίξουν της νέες κάρτες SIM που θα ενσωματώνουν(;) την ασύρματη τεχνολογία NFC (Near Field Communications). Η ανακοίνωση προήλθε μέσα από την ένωση τους GSMA και κάποιες από τις εταιρείες είναι οι AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone, Telecom Italia.

update: Οι εν λόγο κάρτες SIM θα συνεργάζονται με τα NFC chip των smartphones;
Μαλλον βιάστηκα να ονειρευτώ ένα πιο σύντομο μέλλον!…

Η τεχνολογία NFC είναι ιδανική για μικροπληρωμές με τη χρήση του κινητού μας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Νοεμβρίου 2011 22:22

Σχόλια

  • χρησιμο αυτο! ..για να δουλεψει αυτο το NFC στις sim πρεπει και η συσκευη να χει πομπο NFC ε?

  • Αρα και να μην εχει το κινητο NFC δεν θα τρεχει και κατι αφου θα το ενσοματωσουν στη ΣΙΜ.
    Τα νεα κινητα ομως εχουν Τσιπ NFC....τσαμπα το εχουν ?

  • και γω στην αρχη αυτο καταλαβα, οτι δεν χρειαζεται NFC στην συσκευη, αλλα κολησα σ αυτη την προταση "These handset and SIM specifications will enable the development and global deployment of secure, interoperable and ubiquitous SIM-based mobile NFC services." (πρωτη παραγραφο, τελευταια σειρα) ..και μετα εψαξα στο λινκ που δινουν για περισσοτερες πληροφοριες. Εκει εχουν διαφορα pdf's και ενα με ονομα 'GSMA NFC Handset APIs Requirement Specification – November 2011' ..σ αυτο λοιπον, σε διαφορες σελιδες γραφουν οτι η συσκευη πρεπει να υποστηριζει το NFC ή να χει προυποθεσεις NFC, αλλ δεν το ξεκαθαριζουν.. επισης μεσα σ αυτο το pdf βρηκα το ονομα της Vodafone Greece μεσα στις εταιριες υποστηριξης (σελιδα 24) ;-)

    • teodore88, μακάρι να υπάρχει κάποιος επισκέπτης του Techblog τεχνικός τηλεπικοινωνίων να μας το διευκρινίσει...

  • Στο επερχόμενο galaxy nexus, είδα οτι το NFC chip θα είναι στο πίσω καπάκι. Αν αληθεύει, σίγουρα θα υπάρχει καποιο πρόβλημα αν βάλει καποιος NFC καρτα sim στο κινητό. Είδωμεν...

  • λοιπόν μετά απο ψάξιμο σε σελίδες και φόρουμ συμπλερανα ότι οι 45 πάροχοι συμφωνούν με την διαδικασία της ταυτοποίησης των στοιχείων κάθε χρήστη μέσω της κάρτας SIM, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια συναλλαγές μέσω NFC! και τπτ άλλο.. και φυσικά η συσκευή πρέπει να χει πομπό NFC!..

  • Πρόσφατα αγόρασα το ΝΟΚΙΑ 701 το οποιο υποστηρίζει εκ κατασκευής το σύστημα NFC το οποίο και δοκίμασα επιτυχως.Εχει καρτα SIM 3,5G όπως εμφανίζεται στη πάνω σειρά της οθόνης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.